Şimdi Ara

Kompakt fotoğraf makinesi seçimi...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
4.558
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar kompakt fotoğraf makinesi alıcam. Makine seçiminde fikrinizi rica ediyorum. Modeller bunlar.
    Aşağıdaki modeller dışında tavsiye vermeyelim lütfen.

Fujifilm F300 EXR - 275$
    Fujifilm F80 EXR - 210 $

Canon SX130 IS - 239$ **
    Canon IXUS 300 HS 300 - 280$

Sony CyberShot DSC- HX5V - 300 $

Panasonic Lumix DMC-LX3 - 362$ **
    Panasonic Lumix DMC-Z57 / TZ10 302$

Hepsinin yanında 8 GB hafıza kartının yanısıra şarj adaptörü, satıcının ufak tefek 5 tane daha hediyesi var.
    Model seçimi sıkıntı oldu bana. Yalnızca yanlarına yıldız koyduğum 2 model daha çok aklımda.
    Makineyi ebayden Japon bir satıcıdan alıcam. O yüzden bu modeller dışında tavsiye istemiyorum sizden.

Kullanım amacım şöyle olucak. DSLR fotoğraf makinem zaten var ama onu her yere taşımak zor. Ufak bir makine almak istiyorum. Her türlü çekimi yapabilmek istiyorum. Her gezide, aktivitede, şehirde (özellikle yazın Avrupa turumda yetmeli. :)) Bana eşlik edecek kaliteli bir makine...

Herkese düşünceleri için şimdiden çok teşekkür ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Taurus20 -- 5 Mart 2011; 0:34:36 >

• Canon IXUS 300 HS 300 kompaktta canon iyidir, A60 dan bu yana 4 tane canon compakt makinam oldu hepsinden memnun kaldim, arada bir tane fuji aldim 2 ayda elden cikardim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mcroses

Canon IXUS 300 HS 300 kompaktta canon iyidir, A60 dan bu yana 4 tane canon compakt makinam oldu hepsinden memnun kaldim, arada bir tane fuji aldim 2 ayda elden cikardim.
    2 gündür yoğun araştırma yapıyorum ve şu aday sayısını 4'e düşürdüm.

Canon SX130 IS
    Canon IXUS 300 HS

Panasonic LX3
    Panasonic TZ10

Forumda başlıklar arasında dolanırken bugün bir site gördüm ve gerçekten bu site sadeliğiyle seçimi biraz daha kolaylaştırdı.
    Snapsort sitesi üzerinden tüm makineleri birbirleriyle tek tek kıyasladım ve kağıtta bir çizelge oluşturdum. LX3 hepsini tokatlıyor. Sonrasında IXUS 300 HS tüm listede LX3 hariç tüm makineleri tokatlıyor. TZ10 desen o da LX3'e ve 1 puanla IXUS300 tarafından tokatlanıyor. SX130 IS desen listedeki tüm makineler tarafından tokatlanıyor ama kendisiyle bir gönül bağım oldu ve bir türlü liste dışına atamadım bunu.
    Flickr üzerinden bol bol inceliyorum makinelerin çektiği fotoğrafları. Yarına nihai kararımı vericem ve siparişimi geçicem.

• quote:

Orijinalden alıntı: Taurus20

2 gündür yoğun araştırma yapıyorum ve şu aday sayısını 4'e düşürdüm.

Canon SX130 IS
    Canon IXUS 300 HS

Panasonic LX3
    Panasonic TZ10

Forumda başlıklar arasında dolanırken bugün bir site gördüm ve gerçekten bu site sadeliğiyle seçimi biraz daha kolaylaştırdı.
    Snapsort sitesi üzerinden tüm makineleri birbirleriyle tek tek kıyasladım ve kağıtta bir çizelge oluşturdum. LX3 hepsini tokatlıyor. Sonrasında IXUS 300 HS tüm listede LX3 hariç tüm makineleri tokatlıyor. TZ10 desen o da LX3'e ve 1 puanla IXUS300 tarafından tokatlanıyor. SX130 IS desen listedeki tüm makineler tarafından tokatlanıyor ama kendisiyle bir gönül bağım oldu ve bir türlü liste dışına atamadım bunu.
    Flickr üzerinden bol bol inceliyorum makinelerin çektiği fotoğrafları. Yarına nihai kararımı vericem ve siparişimi geçicem.

Alıntıları Göster
    teknik özellikleri tabiki önemli ama mühim olan aynı fotonun farklı makineler ile çekilmesi sonucu güzel bir karşılaştırma olur diye düşündüm. bu yüzden http://www.imaging-resource.com 'da hepsini tek fotoda karşılaştırdım. canon sx130is belirttiğiniz (lx3, tz10, ixus300hs) karşısında daha net çekti ve renk konusunda da çok daha iyiydi. Diğer bir başlıkta sx130 ile panasonic dmc-z7 karşılaştırması duymuştum. Hazır onuda tek fotoda karşılaştırmışken belirteyim; zs7 daha net ama gereğinden fazla, bu yüzden biraz noise katmış foto'ya. Arada ki fiyat farkına rağmen sx130is daha iyi. belirttiğim bütün makinelerin aynı foto üzerinde ki kalitesini şu linklerden bakabilirsiniz:

http://www.imaging-resource.com/PRODS/SX130IS/FULLRES/SX130ISINBAP0.HTM (sx130is)

http://www.imaging-resource.com/PRODS/LX3/FULLRES/LX3INBAP0.HTM (lx3)

http://www.imaging-resource.com/PRODS/ZS7/FULLRES/ZS7INBAP0.HTM (zs7)

http://www.imaging-resource.com/PRODS/300HS/FULLRES/300HSINBAM1.HTM (ixus 300hs)

• quote:

Orijinalden alıntı: Numan1991

teknik özellikleri tabiki önemli ama mühim olan aynı fotonun farklı makineler ile çekilmesi sonucu güzel bir karşılaştırma olur diye düşündüm. bu yüzden http://www.imaging-resource.com 'da hepsini tek fotoda karşılaştırdım. canon sx130is belirttiğiniz (lx3, tz10, ixus300hs) karşısında daha net çekti ve renk konusunda da çok daha iyiydi. Diğer bir başlıkta sx130 ile panasonic dmc-z7 karşılaştırması duymuştum. Hazır onuda tek fotoda karşılaştırmışken belirteyim; zs7 daha net ama gereğinden fazla, bu yüzden biraz noise katmış foto'ya. Arada ki fiyat farkına rağmen sx130is daha iyi. belirttiğim bütün makinelerin aynı foto üzerinde ki kalitesini şu linklerden bakabilirsiniz:

http://www.imaging-resource.com/PRODS/SX130IS/FULLRES/SX130ISINBAP0.HTM (sx130is)

http://www.imaging-resource.com/PRODS/LX3/FULLRES/LX3INBAP0.HTM (lx3)

http://www.imaging-resource.com/PRODS/ZS7/FULLRES/ZS7INBAP0.HTM (zs7)

http://www.imaging-resource.com/PRODS/300HS/FULLRES/300HSINBAM1.HTM (ixus 300hs)

Alıntıları Göster
    Olympus XZ-1 bu makina da değerlendirilebilir.

• quote:

Olympus XZ-1 bu makina da değerlendirilebilir.

Alıntıları Göster
    Olympus XZ-1'in yurtdışı fiyatı 500 us $ diye biliyorum. O bizim memlekette feci fiyata satılır... 1300-1500 lira gibi fiyat çekerler tahminim. Değerlendirilir ama onu bizden önce ithalatçılar işte böyle haşırt şekilde bir değerlendirir de sonra bize o değerlenmiş hali değerlendirilmek üzere sunulur :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: jiddi

Olympus XZ-1'in yurtdışı fiyatı 500 us $ diye biliyorum. O bizim memlekette feci fiyata satılır... 1300-1500 lira gibi fiyat çekerler tahminim. Değerlendirilir ama onu bizden önce ithalatçılar işte böyle haşırt şekilde bir değerlendirir de sonra bize o değerlenmiş hali değerlendirilmek üzere sunulur :)

Alıntıları Göster
    zaman zaman zoom lazım olması,manuel ayarlara izin vermeleri ve yeterli foto kaliteleri nedeniyle benim tercihim tz10 yada sx130 olurdu.
  • Kompakt makinelerin krali su anda canon s95 dir.Fotolardaki renkleri dogal ve canlidir.Sensoru buyuktur.Ayrica karizma bir cihazdir
  • quote:

Arkadaşlar kompakt fotoğraf makinesi alıcam. Makine seçiminde fikrinizi rica ediyorum. Modeller bunlar.
    Aşağıdaki modeller dışında tavsiye vermeyelim lütfen.

Fujifilm F300 EXR - 275$
    Fujifilm F80 EXR - 210 $

Canon SX130 IS - 239$ **
    Canon IXUS 300 HS 300 - 280$

Sony CyberShot DSC- HX5V - 300 $

Panasonic Lumix DMC-LX3 - 362$ **
    Panasonic Lumix DMC-Z57 / TZ10 302$

Hepsinin yanında 8 GB hafıza kartının yanısıra şarj adaptörü, satıcının ufak tefek 5 tane daha hediyesi var.
    Model seçimi sıkıntı oldu bana. Yalnızca yanlarına yıldız koyduğum 2 model daha çok aklımda.
    Makineyi ebayden Japon bir satıcıdan alıcam. O yüzden bu modeller dışında tavsiye istemiyorum sizden.

Kullanım amacım şöyle olucak. DSLR fotoğraf makinem zaten var ama onu her yere taşımak zor. Ufak bir makine almak istiyorum. Her türlü çekimi yapabilmek istiyorum. Her gezide, aktivitede, şehirde (özellikle yazın Avrupa turumda yetmeli. :)) Bana eşlik edecek kaliteli bir makine...

Herkese düşünceleri için şimdiden çok teşekkür ediyorum.

Öncelilkle bu modeller arasında premium compact olan tek makine Panasonic DMC LX3 onu belirtmek lazım.Bunun dışında 1/1.63 sensörüyle beraber 2.0'dan başlayan bir diyaframı var ve buna ek olarak lens tipi aspherical(küresel olmayan) bu lens tipi mevut lens üzerine düşen ışık miktarını lensin her yerine eşit miktarda ve doygun olarak her kareye yansımasını sağlar;bu da daha net,canlı,keskin ve alan derinliğinin en iyi derecede alınabileceği fotoğraflar demek.İşmeci tipi ise Venus IV bu optik sabitleme ve ISO da en yüksek düzeyde başarı almayı amaçlayan işlemci demek.Diyafram aralığı en geniş açıda 2.0 -2.8 ve minumumda ise 8.0 bu çok önemli bir artı.Zoom'u 2.5X sadece bu da çok önemli bir etken resim kalitesinde;çünkü bir makinede ne kadar zoom varsa o kadar zoom merceği olmak zorunda ve bu da imaj kalitesini olumsuz etkiliyor;çünkü lensin odağı arasında çok fazla zoom merceği olması imajda netlik,keskinlik ve alan derinliğini azaltır.Örnek D-SLR makinelerde ne optik ne de digital zoom yoktur sebebi en kaliteli imaj kalitesini sağlamak için direk lens üzerine konumlandırmaktır.SX300 son derece vasat bir sensör 1/2.3 ve 12MP bu kombinasyon sensörü boğar ve imaj kalitesini çok düşürür ayrıca zoom'u da çok olan bir makine bu da eklenince resimler tam bir facia olabiliyor.O yüzden gercekten imaj kalitesi istiyorsanız zoom'u en az olan ve sensör boyutları büyük olan premium compact makineleri gözden geçirin.Benim LX3'ü kullandığım zamanlarda giç bir şikayetim olmadı ve son derece tatminkar sonuçlar elde ediyordum.Aspherical lenslerin üretimi zor olduğu için makinelerin fiyatlarını da çok etkiliyor;çünkü işlenmesi çok zor.Bu lens tipi genellikle D-SLR makinelerde kullanılır ve çok az compact makinede var.Lens bileşenleri 8 eleman 6 grup bunun yanında posiyonel viewfinder da olması çok önemli başka bir artı.Buna ek olarak focus yelpazesi geniş ve sahne modları çok çeşitli.Geniş açı sevenler için çok iyi bir makine 24-60mm bu oldukça iyi bir oran.Sonuç olarak 1/1.63 ve sadece bu sensör üzerine 10MP olması 2.0 diyaframıyla sınıfında oldukça ciddi bir makine.

• quote:

Orijinalden alıntı: ultiMance

Kompakt makinelerin krali su anda canon s95 dir.Fotolardaki renkleri dogal ve canlidir.Sensoru buyuktur.Ayrica karizma bir cihazdir

Yanlış bilgi vermeyelim.Ben de Canon S95 kullanıyorum gerçekten ciddi bir premium compact;ama piyasada ondan daha iyi compactlar da mevcut.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kronossus

quote:

Orijinalden alıntı: ultiMance

Kompakt makinelerin krali su anda canon s95 dir.Fotolardaki renkleri dogal ve canlidir.Sensoru buyuktur.Ayrica karizma bir cihazdir

Yanlış bilgi vermeyelim.Ben de Canon S95 kullanıyorum gerçekten ciddi bir premium compact;ama piyasada ondan daha iyi compactlar da mevcut.

Alıntıları Göster
    ben de forumu araştırıp lx3 aldım. s 95 de düşünüyordum ama lx3 daha ucuz aradaki fark da çok önemli değil bence.

• quote:

Orijinalden alıntı: stentor

ben de forumu araştırıp lx3 aldım. s 95 de düşünüyordum ama lx3 daha ucuz aradaki fark da çok önemli değil bence.

Bence doğru bir seçim yapmışsınız.İkisi de premium compact sınıfını iyi makinelerinden;ama LX3 bazı özellikleriyle biraz önde.Mesela daha uzun batarya ömrünün olması ve opsiyonel viewfinder'ın da dahil olması.Bunun dışında focus ayarlarının daha iyi olması gibi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kronossus

quote:

Bence doğru bir seçim yapmışsınız.İkisi de premium compact sınıfını iyi makinelerinden;ama LX3 bazı özellikleriyle biraz önde.Mesela daha uzun batarya ömrünün olması ve opsiyonel viewfinder'ın da dahil olması.Bunun dışında focus ayarlarının daha iyi olması gibi.

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar bende Canon sx130 ve Fujifilm s2800 arasında kaldım. Paramı denkleştirdim ve 1-2 gün içerisinde siparişi vereceğim. Ama gerçekten çok kararsızım. Birisi benim için şu soruları yanıtlarsa hemen karar vereceğim.

-Otomatik modda hangisi daha iyi resimler çekiyor ? (manuel modu daha çok kullanacağım ama teknik gezilerde zaman kısıtılı olduğundan hızlı fotoğraflar çekmek durumunda kalabiliyorum)

-Manzara fotoğraflarında hangisi daha başarılı ?

-Makro fotoğraflarda hangisi daha iyi ? (çiçek böcek vb. doğa çekimleri)

-Gece çekimleri nasıl ?

-Ve en önemlisi manuel ayarlada SLR makineleri aratmayacak özellikler istiyorum. Bu makinelerden hangisinde var ?

• quote:

Orijinalden alıntı: CaeNs

Arkadaşlar bende Canon sx130 ve Fujifilm s2800 arasında kaldım. Paramı denkleştirdim ve 1-2 gün içerisinde siparişi vereceğim. Ama gerçekten çok kararsızım. Birisi benim için şu soruları yanıtlarsa hemen karar vereceğim.

-Otomatik modda hangisi daha iyi resimler çekiyor ? (manuel modu daha çok kullanacağım ama teknik gezilerde zaman kısıtılı olduğundan hızlı fotoğraflar çekmek durumunda kalabiliyorum)

-Gece çekimleri nasıl ?

-Ve en önemlisi manuel ayarlada SLR makineleri aratmayacak özellikler istiyorum. Bu makinelerden hangisinde var ?

Bana kalırsa bu saydıklarına göre alinabilecek en iyi secenek Canon PowerShot SX20

• quote:

quote:

-Gece çekimleri nasıl ?

Bana kalırsa bu saydıklarına göre alinabilecek en iyi secenek Canon PowerShot SX20

Alıntıları Göster
    sensor boyutu s95 ve lx3 ten daha küçük

• quote:

quote:

-Gece çekimleri nasıl ?

Öneriniz içi teşekkür ederim ama maalesef sx20'nin 2. eli bile 600 civarında ve benim maddi durumum buna müsait değil 400 liraya kadar çıkabiliyorum.

Fujifilm s2800 ve Canon sx130 arasındaki kararsızlığım devam ediyor. Düşüncelerinizi bekliyorum arkadaşlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Sirius144p

quote:

quote:

-Gece çekimleri nasıl ?

Öneriniz içi teşekkür ederim ama maalesef sx20'nin 2. eli bile 600 civarında ve benim maddi durumum buna müsait değil 400 liraya kadar çıkabiliyorum.

Fujifilm s2800 ve Canon sx130 arasındaki kararsızlığım devam ediyor. Düşüncelerinizi bekliyorum arkadaşlar.

Alıntıları Göster
    Arkadaşım kessinlikle Canon Sx130 Is ı öneririm.

• quote:

Alıntıları Göster
    Kusura bakmayın dostlar. Okulumun yoğunluğundan sayfaya cevap atmaya fırsat bulamadım. Hepinize tavsiyeleriniz ve yorumlarınız için çok teşekkür ederim.
    Bazı arkadaşlarımız en üst seğmentte makine tavsiye etti, malesef bütçe limitim bulunduğundan 600 liranın ötesine geçmedim. Yoksa Canon S95, Canon G12, Olympus XZ-1, Panasonic LX-5 gibi en üst seğment makineleri de listeme dahil ederdim. 4 gün boyunca günde 3-4 saat iyice araştırdım, her şeylerini kıyasladım, siz değerli arkadaşlarımın yorumlarını aldım ve son olarak Panasonic LX3'te karar kıldım ve bu makineyi aldım. Şu anda makine yolda 1 haftaya inşallah gümrüğe takılmadan elime geçecek. Herkese tekrardan teşekkür ediyorum.

• quote:

Kusura bakmayın dostlar. Okulumun yoğunluğundan sayfaya cevap atmaya fırsat bulamadım. Hepinize tavsiyeleriniz ve yorumlarınız için çok teşekkür ederim.
    Bazı arkadaşlarımız en üst seğmentte makine tavsiye etti, malesef bütçe limitim bulunduğundan 600 liranın ötesine geçmedim. Yoksa Canon S95, Canon G12, Olympus XZ-1, Panasonic LX-5 gibi en üst seğment makineleri de listeme dahil ederdim. 4 gün boyunca günde 3-4 saat iyice araştırdım, her şeylerini kıyasladım, siz değerli arkadaşlarımın yorumlarını aldım ve son olarak Panasonic LX3'te karar kıldım ve bu makineyi aldım. Şu anda makine yolda 1 haftaya inşallah gümrüğe takılmadan elime geçecek. Herkese tekrardan teşekkür ediyorum.

Alıntıları Göster
    sony dsc wx1 kullanıyorum şiddetle tavsiye ederim çok harika görüntü kalitesi var...

• quote:

Canon S90 ve S90,Panasonic LX5'in de dahil olduğu premium compact makineler arasında en uygun olanı tercih etmekle çok iyi bir seçim yaptığınızı söylemek istiyorum.Fiyat/Performans olarak en uygun makine.Diğer rakiplerini pek aratmayacaktır.Hatta artıları olduğunu da söyleyebilirm.Opsiyonel viewfinder ve daha fazla batarya ömrü ve en önemlisi daha yüksek perde hızı(1/2000).Ben de zamanında kullanan biri olarak çok memnun kaldım.Hayırlı olsun,iyi günlerde kullanın.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.