Şimdi Ara

Kompakt makine önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
442
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar çok hevesliyim ve ilk defa bir fotoğraf makinesi alacağım.başlangıç seviyesi kompakt bir makine almayı düşünüyorum.fiyat aralığım 600-800 arası.duruma göre artirabilirim.önerileriniz nelerdir?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• olympus epm2
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheDarkKnight25

Arkadaşlar çok hevesliyim ve ilk defa bir fotoğraf makinesi alacağım.başlangıç seviyesi kompakt bir makine almayı düşünüyorum.fiyat aralığım 600-800 arası.duruma göre artirabilirim.önerileriniz nelerdir?

başlangıç seviyesi kompakt için 600-800 aralığı biraz fazla, sadece kompakt mı yoksa aynasız da olur mu?..

mesela canon sx270, bu bir megazoom kompakt, 399 lira... http://www.mediamarkt.com.tr/mcs/product/_CANON-PowerShot-SX270-HS-12-1-MP-3-in%C3%A7-20x-Gri-Dijital-Foto%C4%9Fraf-Makinesi,103452,465684,855728.html?langId=-14
    bu ise aynasız, nikon v1 + 10-30, 749 lira kargo dahil garantili... http://urun.gittigidiyor.com/fotograf-kamera/nikon-v1-nikkor-vr-10-30mm-lens-beyaz-128106033

• Hocam aslında aynasizin farkını tam olarak bilmiyorum.ama 800 tl verebilirim.dolayisiyla bi fiyata alabileceğim en iyi makineyi almak isterim

• quote:

Hocam aslında aynasizin farkını tam olarak bilmiyorum.ama 800 tl verebilirim.dolayisiyla bi fiyata alabileceğim en iyi makineyi almak isterim

kompakt makineyi taşıması daha kolaydır, küçük ve hafiftir, kapatınca küçülür...zoom oranı daha fazladır uzağı yakın eder...fotoğraf kalitesi gündüz iyidir ama az ışıkta ve gece düşer...

aynasız kompaktlardan büyük ve ağırdır...fotoğraf kalitesi kompaktlardan üstündür ancak kit lensin zoom oranı düşüktür uzakları yakınlaştırmaz...

tam olarak beklentilerinizi yazarsanız daha fazla fikir verilebilir...
  • quote:

Orijinalden alıntı: baberti

quote:

Hocam aslında aynasizin farkını tam olarak bilmiyorum.ama 800 tl verebilirim.dolayisiyla bi fiyata alabileceğim en iyi makineyi almak isterim

kompakt makineyi taşıması daha kolaydır, küçük ve hafiftir, kapatınca küçülür...zoom oranı daha fazladır uzağı yakın eder...fotoğraf kalitesi gündüz iyidir ama az ışıkta ve gece düşer...

aynasız kompaktlardan büyük ve ağırdır...fotoğraf kalitesi kompaktlardan üstündür ancak kit lensin zoom oranı düşüktür uzakları yakınlaştırmaz...

Anladım hocam.zoom önemli değil benim için aslında.yani çok nadiren kullanırım muhtemelen.fotograf kalitesi önemli benim için.ayrıca taşıma sorun olmaz,büyük olabilir yani.ufak bir canta işimi görecek şekilde kullanırım

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: baberti

quote:

Anladım hocam.zoom önemli değil benim için aslında.yani çok nadiren kullanırım muhtemelen.fotograf kalitesi önemli benim için.ayrıca taşıma sorun olmaz,büyük olabilir yani.ufak bir canta işimi görecek şekilde kullanırım

o halde şuradakilerin hepsi 1000 liranın altında (lensi olmayanlar hariç), bu seçenekleri inceleyin... http://www.akakce.com/aynasiz-fotograf-makinesi.html/0-1000tl

• Nx mini. Hem görüntü kalitesi çok iyidir hem de 180 derece dönebilen dokunmatik amoled ekran, wifi, nfc, 2330 mah pil, 20mp çözünürlük gibi özellikleri var. Bu çözünürlüğe rağmen yüksek iso performansı çok iyi. Boyutları da son derece kompakt. Kit lensleri ise gerek keskinlik gerekse de renk sapması bakımından oldukça başarılı. Bu arada cihaz elektronik shutter kullandığı için shutter ömrü şeklinde bir durum yok. Çoğu kişi için önemli bir durum bu. Başka bir konuda yazdığım mesajı buraya da yazayım:

Evet yüksek iso performansı şaşırtıcı şekilde iyi. 2500 liraya satılan Rx100 M3'te de aynı boyutta sensör var fakat Nx Mini kayda değer şekilde daha iyi. Bunu hem daha düşük noise hem de daha yüksek detay vererek yapması takdire şayan. Düşük iso değerlerinde de dinamik aralığı dslr seviyelerinde.

Yani hem yüksek hem de düşük ışıkta hala tutulan ve bolca satılan bazı giriş seviyesi dslr modelleriyle yarışabilecek seviyede. Ekstra olarak wifi, nfc, taşınabilirlik, elektronik shutter (1/16000 saniyeye kadar) gibi farkları var. Tabi dslr'ın yerini tutar demiyorum ama boyutundan ötürü dslr kullanamayan veya dslr'ı olup da her an taşımak istemediği için telefonuna mecbur kalan kişiler için biçilmiş kaftan çünkü çoğu tecrübesiz kişi bir heves ile dslr alıyor ama taşınabilirlik veya ekstra lens pahalılığı yüzünden ya hiç kullanmıyor ya da kit lensler ile senelerce kullanıyor. Kit lensler fena değildir ama sürekli kit lens ile kullanılacaksa bir makineye 1500-2000 lira vermenin mantığı yok bence. Nx Mini'nin kit lensi dslr'ların kit lenslerinden daha kaliteli bu arada. Tek eleştirebileceğim kısım Raw dosyalara da noise reduction uygulanıyor gibi. Menüden bu durum değiştirilebiliyor mu veya yazılım güncellemesi ile düzeltildi mi bilmiyorum. Durum aynıysa bile Jpeg kalitesi oldukça iyi zaten.

Telefonlar artık yeterli deniyor ya önceki mesajımdaki durumu destekleyen iso karşılaştırmasını koyayım mesela. Telefonlar anca 150 liralık kompakt makinelerle yarışabilir ama onlarla da manuel ayarlarda yarışamazlar :)

Sadece iso 800 gibi düşük bir değerde Samsung Galaxy S6 ve Nx Mini karşılaştırması:

Kompakt makine önerisi

S6'yı 800'de tutup Nx Mini'yi 6400'e getirdiğimiz zaman Nx mini hala önde:

Kompakt makine önerisi

S6 Iso 800'de iken Nx Mini 12800 yapılırsa anca durumlar eşitleniyor (Nx Mini'ninki yine de daha doğal ve daha hatasız duruyor):

Kompakt makine önerisi

Peki NX Mini kompaktlara karşı nasıl? Noise performansı S6 gibi son jenerasyon bir telefondan daha iyi olan ve 1200TL fiyat etiketine sahip Canon SX50'ye karşı:

Kompakt makine önerisi

Ayrıca Sx50'nin sadece 12mp ve S6'nın 16mp olduklarını unutmayalım. Yani Nx Mini daha fazla (20mp) çözünürlük sunmasına rağmen böyle bir iso performansına sahip. 12mp veya 16mp çözünürlüğe düşürüp karşılaştırırsak fark daha da artar yani.

Niye bu kadar zahmete girip bu kadar şey yazdım? Samsung'a karşı sempatim hatta fanboyluğum mu var yoksa Samsung'un satışlarından çıkarım mı var? İkisi de değil. İhtiyacı olmayan veya yanında taşıyamadığı hiç kullanamayan kişiler dslr almasın ve kaliteli fotoğraf çekeyim istedğindeki kişiler kompakt makinelere 200-500tl bayılmasın. Aşırı zoom isteyen kişilere diyeceğim birşey yok. 1000 küsür lira verip Sx50 alabilirler tabi çünkü o tarz ürünlerin görüntü kalitesi düşük olsa bile zoomlarından dolayı fiyatları bu şekilde. Bu yazıyı fazla kişi görmez ama 1 kişi bile faydalansa iyidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VYC Majoris -- 18 Temmuz 2015; 13:22:21 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• VYC Majoris kullanıcısına yanıt
    Hocam çok faydalı bir yazı gerçekten çok teşekkür ederim.okurken çok fazla şey öğrendim ve fazlasıyla ikna oldum :)

• TheDarkKnight25 kullanıcısına yanıt
    Rica ederim. Başka aklına takılan şey varsa yanıtlamaya çalışırım. İyi günler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VYC Majoris -- 18 Temmuz 2015; 22:45:29 >
  • VYC Majoris kullanıcısına yanıt
    Telefonlar ile kıyaslama kısmı genelleme olarak doğru söylenilebilir. Ancak buna tüm telefonları dahil etmemek gerekiyor. Bir ara Türkiye'de iyi bilinen bir internet sitesinde Cep Telefonları ile ilgili yabancı kaynaklardan oldukça çok haberi Türkçeye çeviriyordum. Bazı cihazların fotoğraf performansları inanılmaz iyi. Biraz teknik ile ciddi derecede iyi sonuçlar elde etmek mümkün. Kaldı ki DSLR ın yerine tavsiye edebileceğiniz bir makineyi bir telefon kamerası ile de karşılaştırmak bence pek anlamsız olmuş.

Ancak DSLR ve genelde yaşanan fotoğraf hevesi ile ilgili yorumlarınıza katılmamak için kör veya sağır olmak bile yetmez. Biraz daha öteye gideyim, fotoğraf çekemeye heveslenen kişiler DSRL almadan önce eğitim almalılar bence. Eğitimden sonra DSLR alınmalı çünkü bahsettiğiniz gibi iyi bir hobi olarak bile düşünülse oldukça pahalı ve zahmetli bir seçenek.

Birde geçen yaptığım bir yoruma "neden" diye sormuş bende ekran karşısında "gülümsemiş" ama cevap vermemiştim. Bu yorumunuzun içerisinde o sorduğunuz soruya kendiniz cevap vermişsiniz. Ayrıca verdiğiniz bilgiler de gayet iyi ve doyurucu olmuş. Geröek bir forum kullanıcısına yaraşır düzeyde tatmin edici.

3. günü olduğu için iyi bayramlar demek için de henüz geç sayılmaz. İyi bayramlar.

• bahsettiğin paralara aynasız ve en az m43 türü makine almanı öneririm. daha küçük sensörlü makine alma sakın. benim tavsiyem ise sony aynasızlara yönelmen olacaktır. çünkü bende m43 lerden sony sistemlere geçtim. 800 liran varsa ikinci el temiz sony a5000 almanı tavsiye ederim. aynasız ve kompakt sınıfının lideri a6000 dir ama o biraz pahalıdır. a6000 öncesi bu sistemleri görmen için sana tavsiyem düşük bütçeli olarak bu olaya girmen ve sonra öğrendikçe ve kendi ihtiyaçlarını keşfettikçe daha iyi bir makine alman olur. bu nedenle 550 600 tl civarına sony nex 3n 16-50, sony nex 5n 16-50 veya 18-55 gibi sistemler de alabilirsin.
    forumda m43 ve sony nex sistemlerin ana konuları var onları da oku istersen

not: bende de boşta nex 3n ve 16-50 var istanbul civarında isen sana fotoğrafçılık hakkında eğitim ve bilgi de veririm oturup çay içeriz muhabbet ederiz. diğer deneyimlerimi de anlatırım.
    almak istersen yardımcı olurum.

dediğim gibi sakın aynasız m43 veya aps-c lerden daha küçük sensörlü makinelere bulaşma.

• quote:

Orijinalden alıntı: shadowmexo

bahsettiğin paralara aynasız ve en az m43 türü makine almanı öneririm. daha küçük sensörlü makine alma sakın. benim tavsiyem ise sony aynasızlara yönelmen olacaktır. çünkü bende m43 lerden sony sistemlere geçtim. 800 liran varsa ikinci el temiz sony a5000 almanı tavsiye ederim. aynasız ve kompakt sınıfının lideri a6000 dir ama o biraz pahalıdır. a6000 öncesi bu sistemleri görmen için sana tavsiyem düşük bütçeli olarak bu olaya girmen ve sonra öğrendikçe ve kendi ihtiyaçlarını keşfettikçe daha iyi bir makine alman olur. bu nedenle 550 600 tl civarına sony nex 3n 16-50, sony nex 5n 16-50 veya 18-55 gibi sistemler de alabilirsin.
    forumda m43 ve sony nex sistemlerin ana konuları var onları da oku istersen

not: bende de boşta nex 3n ve 16-50 var istanbul civarında isen sana fotoğrafçılık hakkında eğitim ve bilgi de veririm oturup çay içeriz muhabbet ederiz. diğer deneyimlerimi de anlatırım.
    almak istersen yardımcı olurum.

dediğim gibi sakın aynasız m43 veya aps-c lerden daha küçük sensörlü makinelere bulaşma.

Hocam çok iyi olur.bayram sebebiyle duzcedeyim.istanbula dönünce iletişim kurar buluşur muhabbet ederiz

• Uygun fiyatlıl sony w800 ona bakabilirsiniz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.