Şimdi Ara

Kompakt makine tavsiyesi.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
193
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Önce forumu ve google ı biraz karıştırdım ama sadece kafa karıştırmaya yaradı.

Öncelikle bütçem 500,00 TL civarı.

Mevcut makinem Canon ıxus 100IS

Fotoğraf çekmeyi severim, özellikle manzara ve makro çekimlerle ilgileniyorum. DSLR düşünüyordum ama fotoğrafçılıkla ilgili bilgim de yok, araştırınca beni aşacağını gördüm.

Şarj edilebilir bataryaya sahip olması tercihimdir. (Halen pilli var mı bilmiyorum aslında)

Tavsiyeleriniz için teşekkürler şimdiden.

• Hocam bu fiyatlara aynasız sistem cihaz almanız daha yararlı olacaktır . En azından Samsung nx mini düşünün derim . Eğer zoom ihtiyacınız yok ise ( mevcut makinenizin 3x zoomu sizi idare ediyordu ise ) nx mini kit lensiyle işinizi fazlasıyla görür . Bunun haricinde sensörü daha büyük olan aynasızlar tercih edebilirsiniz ki benim de tavsiyem bu yönde olur . Zaten boyut olarak gayet iyi durumda aynasız cihazlar .

İlla ki kompakt olsun derseniz temiz kullanılmış ikinci el bir Sony rx100 alın derim 600 lira civarına
  • CavaLieR-G kullanıcısına yanıt
    Optik zoom olursa fena olmaz. 3x yetersiz geliyor bazen. Canon sx400 (yanlış olmasın) nasıldır? Bir yanda da makine araştırıyorum nette.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MÜŞAVİR

Optik zoom olursa fena olmaz. 3x yetersiz geliyor bazen. Canon sx400 (yanlış olmasın) nasıldır? Bir yanda da makine araştırıyorum nette.

Hocam elinizdeki makineden imaj olarak çok farklı bir kalite artışı olmaz sx400'ün . Malum sensör boyutları aynı .
  • O zaman soyle sormak lazim:

Bu makinenin neyi size yeterli gelmedi?

Zoom,pil omru, elde tutusu vs...

• forumu kullanıcısına yanıt
    Çektiğim fotoğraflardaki kesinlik, tv den izlerken fotoğrafı büyüttüğüm de Kumlanma olması gibi nedenler. Birde elle müdahale imkanım daha fazla olsun istiyorum.

O zaman sx400 ü eliyorum. , 500 TL civarında Samsung sx mini dediniz. Başka ne olabilir?

İlle de kompakt olsun diye bir ısrarın yok. Bilmediğim için kompakt tercih ediyorum. Bahsedilen aynasız modellerden de olur ama büyük olmasın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MÜŞAVİR -- 10 Mayıs 2016; 7:22:42 >
  • MÜŞAVİR kullanıcısına yanıt
    O zaman size ust sinif bir kompakt cihaz lazim. Aynasiz cihazlar cok ksliteli ve kucuk olsalarda,onune lens takinca kucuklukleri pek kalmiyor.

2.el dusunurseniz alternatif cok ama 500 lira limitle isteklerinizi karsilayacak sifir cihaz almaniz zor.

Mesela canon sx90,sx100,panasonic lx3,lx5 gibi kucuk kaliteli cihazlara bakabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi forumu -- 10 Mayıs 2016; 12:39:21 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Fotoğraf makinesi tavsiyesi
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • CavaLieR-G kullanıcısına yanıt
    http://urun.n11.com/dslr-fotograf-makinesi/samsung-nx-mini-bodygovde-P58592402?cid=604001&gclid=CKCTuvPcx80CFUQcGwodlxgGJw&gclsrc=aw.ds

Merhaba,

yukarıdaki bağlantıda görünen makine (9-27 mm kit yok) sadece gövde yazıyor. Bu haliyle alınır mı? 9-27 mm objektif olmadan ne kaybederim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: MÜŞAVİR

http://urun.n11.com/dslr-fotograf-makinesi/samsung-nx-mini-bodygovde-P58592402?cid=604001&gclid=CKCTuvPcx80CFUQcGwodlxgGJw&gclsrc=aw.ds

Merhaba,

yukarıdaki bağlantıda görünen makine (9-27 mm kit yok) sadece gövde yazıyor. Bu haliyle alınır mı? 9-27 mm objektif olmadan ne kaybederim?

Hocam objektifi değişebilen makinelerde objektif olmadan fotoğraf elde edemezsiniz . 9-27 lensle birlikte almanız lazım .

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.