Şimdi Ara

****Kompakt Makine ve Ekipman Tavsiyeleri***** (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.032
Cevap
35
Favori
186.634
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Amerikadaki kuzenime canon 550d ısmarlamıştım fakat bana daha çok fayda sağlayacağını düşündüğüm mac bilgisayarı ısmarladım (Programlama davaları). Benim işimi görücek uygun bütçeli bir fotoğraf makinesi istiyorum. Daha çok kısa film çekmek için istiyorum. Fotoğrafta önemli ama önceliğim video. Yine amerikadan getirtme şansım var. Bütçe max 200-250 dolar civarı. Önerilerinizi bekliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ferisss

Üstadlarım merhabalar.

Amerikadaki kuzenime canon 550d ısmarlamıştım fakat bana daha çok fayda sağlayacağını düşündüğüm mac bilgisayarı ısmarladım (Programlama davaları). Benim işimi görücek uygun bütçeli bir fotoğraf makinesi istiyorum. Daha çok kısa film çekmek için istiyorum. Fotoğrafta önemli ama önceliğim video. Yine amerikadan getirtme şansım var. Bütçe max 200-250 dolar civarı. Önerilerinizi bekliyorum.

Canon SX230 HS
    Canon Ixus 300 HS
    Fuji F70EXR

amerika söz konusu olunca o bütçeye makine çok.
  • sx320 hs ye bakıyordum bende. Genel olarak güzel yorumlar almış. Söylediğiniz diğer iki modelide inceleyim bakayım. Teşekkürler
  • Arkadaşlar merhabalar.
    Aktif olarak kullandığım profosyonel bir makinem var. Ancak kocaman çantayı herzaman yanıma alamıyorum :)

Sürekli arabada duracak, arada sırada gece bir yere giderken cebime atacağım ufak bir makineye ihtiyacım var.
    iphone4 var ancak onun çekimleri pek iyi denemez.

Ayrıca fazla para vermek istemiyorum

130-170 lira aralığında kalem pil ile çalışan makine önerilerinizi bekliyorum.

Dediğim gibi büyük beklentim yok. Anı ölümsüzleştirsin yeter.
  • Canon A800 geldi ilk aklıma, çünkü sizin gibi beklentiler için üretilmiş tam olarak. Gündüz çekimleri tatmin eder, gece performansı zayıf. Fakat artık pilli pek makine kalmadı. Bir de Fuji AV200 hd videosu ile tercih edilebilir.
  • A800 var ve a490 var o civarda.

Sanırım ikisinden birini alacağım.
  • Merhaba arkadaşlar başlığı ilgiyle takip ediyorum özellikle arandur'un emeğini takdir ettim.

Benim 250 TL'lik bir bütçem var, fotoğrafı yurtdışında kullanacağım. Arkadaş, ortam çekimleri gibi açık hava çekimlerinin yanı sıra loş sayılabilecek müze çekimleri de olacaktırtır. Bir de kullanımı kolay ve hızlı çekim yapabilen bir alet olursa ne mutlu bana. Acaba ne önerirsiniz?

Bahsi geçen meşhur Canon A3000 IS, Sony W550 modelleri bana da gider mi, evetse hangisini seçeyim yahut başka seçenekler var mı?
  • ana konusunda şu mesajı atmıştım, siz ne dersiniz?

quote:

http://urun.gittigidiyor.com/fotograf-kamera/panasonic-fz150-kargo-bedava-48571987

bu linkteki ürün sizce uygun mu? 1070 tl.

satıcı ankara'daymış, acaba elden alma imkanı olur mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: dcocuk

Merhaba arkadaşlar başlığı ilgiyle takip ediyorum özellikle arandur'un emeğini takdir ettim.

Benim 250 TL'lik bir bütçem var, fotoğrafı yurtdışında kullanacağım. Arkadaş, ortam çekimleri gibi açık hava çekimlerinin yanı sıra loş sayılabilecek müze çekimleri de olacaktırtır. Bir de kullanımı kolay ve hızlı çekim yapabilen bir alet olursa ne mutlu bana. Acaba ne önerirsiniz?

Bahsi geçen meşhur Canon A3000 IS, Sony W550 modelleri bana da gider mi, evetse hangisini seçeyim yahut başka seçenekler var mı?

Müze gibi ortamlarda flaşsız çekmeye bu bütçenin makineleri yeterli gelmeyecektir. Sony modellerinin hızlı olmadığını da ayrıca belirteyim.

@A.F. ASLAN satıcı ürün getirme anlamında pek başarılı değil gibi duruyor, ben olsam ondan almam. Yurt içinde cihaz bulunduran satıcıları tercih edin, gümrükler çok sıkı denetleniyor artık. Zamanında ben bu tarz satan bir satıcıdan ürün almıştım başarıyla ama işler değişti. Ürün çok iyi ürün ama şimdilik pahalı. Ya bekleyin ya da başka ürüne yönelin derim.

• Flaşsız çekim yapmam ben de :) Canon A3000 IS yeterli diyebilir miyiz o zaman benim için? A3100 IS, A3200 IS, A3300 IS gibi diğer modellerin farkı nedir bu arada?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dcocuk -- 10 Şubat 2012; 22:30:37 >
  • quote:

Flaşsız çekim yapmam ben de :) Canon A3000 IS yeterli diyebilir miyiz o zaman benim için? A3100 IS, A3200 IS, A3300 IS gibi diğer modellerin farkı nedir bu arada?

Video dışında aynı yapıdalar, tamamen pazarlama stratejisi. A3000 düşük mp sayesinde daha kaliteli pikseller oluşturuyor, daha az paraya daha lezzetli köfte sunuyor. Zaten o yüzden öneriyorum 200-250 TL bütçesi olanlara. Bence makinenin tek sıkıntısı geniş açısının 35 mm olması.
  • quote:

Orijinalden alıntı: arandur

quote:

Flaşsız çekim yapmam ben de :) Canon A3000 IS yeterli diyebilir miyiz o zaman benim için? A3100 IS, A3200 IS, A3300 IS gibi diğer modellerin farkı nedir bu arada?

Video dışında aynı yapıdalar, tamamen pazarlama stratejisi. A3000 düşük mp sayesinde daha kaliteli pikseller oluşturuyor, daha az paraya daha lezzetli köfte sunuyor. Zaten o yüzden öneriyorum 200-250 TL bütçesi olanlara. Bence makinenin tek sıkıntısı geniş açısının 35 mm olması.

Anladım. Bir kez daha rahatsız edeceğim sizi vaktiniz varsa. Başka bir başlıkta Ixus'u A serisine tercih ettiğinizi söylemişsiniz. Acaba şimdilerde fiyatı ucuzlamış ama 250'yi aşmayan bir Ixus modeli var mı, varsa öneriyor musunuz A3000 IS'ten daha iyidir diyerek?

quote:

Canon A serisi gerçekten çok iyi değildir genelde. Ixus serisi daha başarılıdır ama onlar da pahalı biraz. Megapikseli yüksek cihazdan her zaman kaçınılmalı. Megapikseli düşük ve çok ucuz modellerden de aynı şekilde uzak durulmalı. Genelde titreşim önleyici sunmazlar ve algılayıcıları daha ucuz olur.

• arkadaşlar merhaba çocuklarımın gece gündüz içeride dışarıda fotoğraf ve videolarını çekebileceğim bir makine araştırıyorum
    doğa fotoğrafları da çekmeyi planlıyorum araştırmalarımda aşağıda yazdıklarım biraz ön plana çıktı gibi
    en azından ikinci elde fiyatları birbirine yakın önerilerinizi bekliyorum
    yazdıklarıma ilave yapabilirsiniz
    teşekkürler

CANON SX130 IS
    PANASONIC ZS3
    FUJIFILM F80EXR
    CANON SX 200 İS
    FUJİ F200 FD
    SONY DSC HX5V
    FUJIFİLM F200 EXR
    BİRDE POWERSHOT SX230 HS VAR AMA O BİRAZ DAHA PAHALI GİBİ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi şimdikizaman -- 11 Şubat 2012; 0:03:54 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: şimdikizaman

arkadaşlar merhaba çocuklarımın gece gündüz içeride dışarıda fotoğraf ve videolarını çekebileceğim bir makine araştırıyorum
    doğa fotoğrafları da çekmeyi planlıyorum araştırmalarımda aşağıda yazdıklarım biraz ön plana çıktı gibi
    en azından ikinci elde fiyatları birbirine yakın önerilerinizi bekliyorum
    yazdıklarıma ilave yapabilirsiniz
    teşekkürler

CANON SX130 IS
    PANASONIC ZS3
    FUJIFILM F80EXR
    CANON SX 200 İS
    FUJİ F200 FD
    SONY DSC HX5V
    FUJIFİLM F200 EXR
    BİRDE POWERSHOT SX230 HS VAR AMA O BİRAZ DAHA PAHALI GİBİ

Sadece şu tavsiye yeterlidir:

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-fotograf-kamera-dijital-fotograf-makinesi-canon-s90-canon-g11-1000-tl-73096269/detay

Bunun yanında listenizde Fuji F200 EXR çok kalitelidir.

@dcocuk Ixus 105 öneriyorum genelde. Çünkü geniş açı avantajı var ve daha kibar bir kasası var. Görüntü kalitesi aynı sayılır ikisi.

• bu hafta sonu kampanyaalrından bi arkadaşa makine alalım diyoruz

limit 200tl

aklımızdaki makineler

nikon s2500 190 tl

sony w520 180tl

panasonic fs16 208 tl

forumda bi yerde panasonic ile ilgili kötü yorum okur gibi oldum ama o yüzden kalımda soru işareti oldu

tamamen otomatik kullanılacak

mod- ayarı vs yok

bas çek olayı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JackDaniels -- 11 Şubat 2012; 9:51:49 >
  • Sony W520 tavsiye ederim o listeden.
  • quote:

Sony W520 tavsiye ederim o listeden.

sony makineleri için çok ağır çekim yaptığı ve iyi görüntü vermediği gibi şikayetler okudum nette

şekil ok ama foto kalitesi çok vasat yazıyor bikaç yerde

siz kullandınızmı acaba

canon a3000 var bide normal pilli sandım ama lion pilli imiş buda 200 civarı a3100 3200 diye gidiyor
  • Ben sadece liste içerisinde seçim yapmıştım. A3000 elbette daha iyi çekim yapar. Dediğiniz gibi Sony kompaktların hızları yavaştır, çıldırtır bazen. Ama titreşimsiz çekim yapmak konusunda iyiler. A3000 mümkünse tercih edin.
  • Arkadaşlar 500 tl ye şu ürünü almayı düşünüyorum; sizce fiyatına göre cihazın durumu nasıl, çok bilgim yok fotoğraf makineleri hakkında, önerilerinizi söylerseniz sevinirim... Herhangi bir marka takıntım yok, konunun başında bunu gördüm hoşuma gitti bana göre güzell ama ...

http://www.pinti.com.tr/urun/sony-dsc-wx7s-162-mp-5x-optik-zoom-28-lcd-3d-carl-zeiss-lens-full-hd-dijital-fotograf-makinesi-gumus.aspx?ref=akakce&v=1.50.5

• quote:

Orijinalden alıntı: Emirhan Sürme

Arkadaşlar 500 tl ye şu ürünü almayı düşünüyorum; sizce fiyatına göre cihazın durumu nasıl, çok bilgim yok fotoğraf makineleri hakkında, önerilerinizi söylerseniz sevinirim... Herhangi bir marka takıntım yok, konunun başında bunu gördüm hoşuma gitti bana göre güzell ama ...

http://www.pinti.com.tr/urun/sony-dsc-wx7s-162-mp-5x-optik-zoom-28-lcd-3d-carl-zeiss-lens-full-hd-dijital-fotograf-makinesi-gumus.aspx?ref=akakce&v=1.50.5

Ben o ürünü kullanıyorum ve pek tavsiye etmem. Full hd videosu çok iyi değil, görüntü pikselleri kalitesiz vs. İyi yanları panoramik çekim ve titreşimi azaltan modları.

• 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.