Şimdi Ara

****Kompakt Makine ve Ekipman Tavsiyeleri***** (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.032
Cevap
35
Favori
186.637
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: arandur

quote:

Orijinalden alıntı: badwolff03

sımdı neden boyle dedınız ya :/ ızledıgım ve okudugum revıew lerde sx130 a cok benzıyor. Sadece 14mp. Sızın basarılı olamadı demenızın sebebı nedır?

Evet acayip benziyorlar ama arada 2 MP fark var, bu sebeple de ISO başarımı daha düşük. Ayrıca daha pahalı. SX130 varken SX150 önermek için bir neden göremiyorum.

fazla bılgım olmadıgı ıcın ayırt edemedım sanırım ama sx150 alıcak galıba babam. Neyse saglık olsun ne dıyeyım yardımlarınz ıcın cok tesekkurler hocam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

sımdı neden boyle dedınız ya :/ ızledıgım ve okudugum revıew lerde sx130 a cok benzıyor. Sadece 14mp. Sızın basarılı olamadı demenızın sebebı nedır?

Evet acayip benziyorlar ama arada 2 MP fark var, bu sebeple de ISO başarımı daha düşük. Ayrıca daha pahalı. SX130 varken SX150 önermek için bir neden göremiyorum.

fazla bılgım olmadıgı ıcın ayırt edemedım sanırım ama sx150 alıcak galıba babam. Neyse saglık olsun ne dıyeyım yardımlarınz ıcın cok tesekkurler hocam

SX150 de kötü makine değildir, sonuçta işinizi görür. Fotoğrafçılığı öğrenmek adına P A S M (P Tv Av M) modlarını sunar. Yalnızca yüksek ISO'ya dikkat etmeniz gerekecek.

• Arkadaşlar bende fotoğraf makinesi araştırması yaparken bu başlığa rastladım. Umarım yardımcı olabilirsiniz.

Tabi ki iyi bir fotoğraf çekimi olmalı. bunun dışında aradığım ekstra özellikler:

1 - Fotoğraf çekimi için deklanşöre bastığımda hızlı bir şekilde netlik yapıp çekmesi. Sanırım artık digital makinelerin tamamında yarım basıp netleme olayı var. Sürekli hareket eden bir bebeğiniz varsa ve güzel anları ANINDA yakalamanız gerekiyorsa, yani poz vermeyi bilmeyen birini çekiyorsanız bu özellik çok sinir bozucu. Sonuçta bu işi çok hızlı yapan bir makineye ihtiyacım var.

2 - Full hd olarak tabir edilen 1080p video çekmesi önemli..

Bunlar dışında tabi ki çoğu kişinin aradığı özellikleri bende arıyorum. Ama mesela optik zoom 10x ya da 14x olmuş çok da önemli değil. Açı, diyafram..vs çok anlamıyorum ama sonuçta iyi bir makine olsun isterim...

Bütçe olarak 1000 tl. ye kadar çıkabilirim ama mesela baktığımda 1000 tl olan makine ile 600 tl olan makinenin bazen özellikleri çok yakın olabiliyor. Fark yoksa çok para da vermek istemem.

canon sx230, ixus310,

sony tx100, tx10b, hx7vb

bunlar ilgimi çeken makineler... Yardımcı olabilirseniz çok çok sevinirim...

• quote:

Orijinalden alıntı: Mr. Lawyer

250 TL'ye kadar öneri lazım. Bu aralar merakım var hevesim geçene kadar ucuz bir şeyle idare etsem yeter. Belki ilerletirim orası ayrı ama ucuz bir şeyle başlamak istiyorum.

Canon Ixus 105 alın derim.

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-fotograf-kamera-dijital-fotograf-makinesi-sifir-canon-ixus-105-gri-garantili-faturali-73002092/detay

quote:

Orijinalden alıntı: krycc

Arkadaşlar bende fotoğraf makinesi araştırması yaparken bu başlığa rastladım. Umarım yardımcı olabilirsiniz.

Tabi ki iyi bir fotoğraf çekimi olmalı. bunun dışında aradığım ekstra özellikler:

1 - Fotoğraf çekimi için deklanşöre bastığımda hızlı bir şekilde netlik yapıp çekmesi. Sanırım artık digital makinelerin tamamında yarım basıp netleme olayı var. Sürekli hareket eden bir bebeğiniz varsa ve güzel anları ANINDA yakalamanız gerekiyorsa, yani poz vermeyi bilmeyen birini çekiyorsanız bu özellik çok sinir bozucu. Sonuçta bu işi çok hızlı yapan bir makineye ihtiyacım var.

2 - Full hd olarak tabir edilen 1080p video çekmesi önemli..

Bunlar dışında tabi ki çoğu kişinin aradığı özellikleri bende arıyorum. Ama mesela optik zoom 10x ya da 14x olmuş çok da önemli değil. Açı, diyafram..vs çok anlamıyorum ama sonuçta iyi bir makine olsun isterim...

Bütçe olarak 1000 tl. ye kadar çıkabilirim ama mesela baktığımda 1000 tl olan makine ile 600 tl olan makinenin bazen özellikleri çok yakın olabiliyor. Fark yoksa çok para da vermek istemem.

canon sx230, ixus310,

sony tx100, tx10b, hx7vb

bunlar ilgimi çeken makineler... Yardımcı olabilirseniz çok çok sevinirim...

Full hd video çeken küçük algılayıcılı bir makine alacağınıza 720p hd video çeken büyük algılayıcılı bir cihaz almanızı öneririm. Hem fotoğraf konusunda hiç sıkıntı yaşamayacaksınız, hem de daha doygun bir video deneyimi yaşayacaksınız. Bende 1080p video çeken Sony WX7 var ama çektiği 1080p video beni hiç tatmin etmiyor ama 480p video çeken Canon G11 videosu gayet akıcı. Yani ne kadar kaliteli makine o kadar kaliteli video.

Eğer Türkiye garantili istiyorsanız:

http://www.ereyon.com.tr/store/ProductDetails.aspx?productId=664068

Spot alırım derseniz:

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-fotograf-kamera-dijital-fotograf-makinesi-sifir-canon-powershot-s95-67992425/detay

Diğer kaliteli çeken makine de Panasonic Lx5. İkisi aynı kalitede diyebilirim:

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-fotograf-kamera-dijital-fotograf-makinesi-sifir-panasonic-lumix-dmc-lx5-10-1-mp-hemen-teslim-72433047/detay

Spot olursa olsun, hem 1080p video sunsun hem de fotoğraf kalitesi yüksek olsun derseniz seçeneğiniz Canon S100. Fakat kargosu bir süre bekletir, hatırlatayım:

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-fotograf-kamera-dijital-fotograf-makinesi-canon-powershot-s100-12-1-mp-5x-wide-angle-s-100-sifir-69278142/detay

Karar sizin.

• arkadaşlar fujifilm S2950 önerir misiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: blackk222

arkadaşlar fujifilm S2950 önerir misiniz

Ben de onu tercıh edecektım de canon sx130 ınceleyınce vazgectım. Sıze de tavsıye ederım.

Bu arada vatanda sx150, hafıza kartı pılı sarj aletı falan 800 e yaklastıgı ıcın vazgectık. Suan arastırmaya devam edıyorum. Hem ogrenebılecegım hem de ıyı sonuclar alabılecegım bı makıne ıstıyorum. Estetık olarak da cakma slr gıbı olsa ıyı olur ama cok da onemlı degıl. Sımdıden tesekkurler :)
  • yok ya ben s2950 istiyorum suanlık:) cekimler cok hosuma gitti
  • Merhaba ustadlar

panasonıc tz18 ve tz20 modellerını karsılastırınca CMOS sensorlu tz20 bırcok konuda ustun olmasına ragmen tz-18 CCD sensor ıle daha ıyı goruntu mu verır dıe dusunmeden edemedım.
    Resmı olarak karsılastırma lıstesının lınkını verıyorum.
    http://www.panasonic.com.tr/html/tr_TR/3188574/module/general/compare/products/displayResult.html?p=DMC-TZ18&p=DMC-TZ20

Fiyat farkını dusunmeden sızden bir degerlendırme ıstıyorum
  • enpazar.com sitesi güvenilirmidir bilenler yorum atarsa sevinirim açıkçası tırsıyorum çoğu yerde 450 500 lira felan buda 360 a geliyor havale ile. sevgililer günü indirimi diyor ama..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MühendisMurat -- 12 Şubat 2012; 16:37:21 >
  • quote:

yok ya ben s2950 istiyorum suanlık:) cekimler cok hosuma gitti

acaba buraya koyabılme ımkanınız var mı fotografları ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

çekimleri derken buradaki üyelerin paylaştığı fotoğraflar..
  • quote:

quote:

quote:

çekimleri derken buradaki üyelerin paylaştığı fotoğraflar..

hadı ya bu fotograflardan s2950 yı sectınız :| sasırdım dogrusu cunku canonun test fotolarıyla karsılastırıldıklarında barız canonun daha ıyı oldugunu fujıde bıraz bulanık sezıldıgını, fujının sadece estetıkte one gectıgını okudum. Ayrıca hd vıdeo cekımınde de sx130 ve s2950 nın ayrı ayrı vıdeolarını ızledım ve canon gercekten daha ıyıydı. Fujı tarafından canona oranla tatmın olmus ılk kısısınız 2 haftadr karsılastıgım :) ama secım sızın yıne de.

• S2950 iyi fotoğraflar vermez, en azından SX130 kadar iyi veremez. Buradaki fotoğraflara aldanmayın, üzerinde oynama yaptıktan sonra her fotoğraf güzelmiş gibi görünür. Ben profesyonel kamera alınca fotoğrafların üzerinde oynamayı bıraktım.

@horoz66 O modelleri önermiyorum. Panasonic TZ serisi TZ6/7/8/10 ile güzeldi, sonradan cozuttu.
  • Arkadaşlar fujifilm s2950 gittigidiyorda 400 tl ye var, sizce fiyatına göre nasıl ?
  • quote:

S2950 iyi fotoğraflar vermez, en azından SX130 kadar iyi veremez. Buradaki fotoğraflara aldanmayın, üzerinde oynama yaptıktan sonra her fotoğraf güzelmiş gibi görünür. Ben profesyonel kamera alınca fotoğrafların üzerinde oynamayı bıraktım.

@horoz66 O modelleri önermiyorum. Panasonic TZ serisi TZ6/7/8/10 ile güzeldi, sonradan cozuttu.

bu segmentte onerecegın makıne olur pekı ?
  • Sony HX5V, Canon SX230 HS, Fuji F70/F80 gibi cihazları önerebilirim.
  • Arandur takip ettiğim kadarıyla, 500TL altındakilere Canon 105 ve 300 HS öneriyorsun?

benim bir sorum olacaktı, bu yandaki linkte 300HS özelliği 105de varmıdır ?http://youtu.be/Sk7v4mn-iwY?t=2m25s

bide burada mantık nedir, 2.çektiği biraz gözüme 3.boyutlu gözüktü. http://youtu.be/Sk7v4mn-iwY?t=3m9s

son sorum, arada 150 liralık bir fark var, bekle ve 300HS al dersen onu alıcam(tabi kampanyalı bulabilirsem) ama gerek yok şu konudaki( http://forum.donanimhaber.com/m_52967827/tm.htm ) resimleri bununlada çekebilirsin dersen şimdi hemen 105 alabilirim, senim kararın benin kararımdır. kararın nedir?

• quote:

Orijinalden alıntı: FBurak.

Arandur takip ettiğim kadarıyla, 500TL altındakilere Canon 105 ve 300 HS öneriyorsun?

benim bir sorum olacaktı, bu yandaki linkte 300HS özelliği 105de varmıdır ?http://youtu.be/Sk7v4mn-iwY?t=2m25s

bide burada mantık nedir, 2.çektiği biraz gözüme 3.boyutlu gözüktü. http://youtu.be/Sk7v4mn-iwY?t=3m9s

son sorum, arada 150 liralık bir fark var, bekle ve 300HS al dersen onu alıcam(tabi kampanyalı bulabilirsem) ama gerek yok şu konudaki( http://forum.donanimhaber.com/m_52967827/tm.htm ) resimleri bununlada çekebilirsin dersen şimdi hemen 105 alabilirim, senim kararın benin kararımdır. kararın nedir?

Ixus 105 o tip özelliklere sahip değil, sade ve dengeli bir makine. O bahsedilen özelliği de çok abartmamak lazım, genelde titrek fotoğraflar verecektir. Profesyonel makinede bile peş peşe çekimlerde titretmemek gerekiyor.

İkinci videoya gelirsek balık gözü etkisi fotoğrafı eğip bükerek çok geniş açı lens etkisi verme işlemini yazılımsal olarak yapıyor. Gene sadece eğlencelik, gerekli olmayan bir seçenek.

Bana sorarsan 300 HS gerçekten iyi cihaz, onu almak daha iyi bir seçim olacaktır. Tv ve Av modları bile fark yaratır sizin için (bu iki mod ile fotoğrafın ayarlarına hükmedersiniz) Ixus 105 anı fotoğrafı çekmek için, basayım çekeyim makinesidir. Zaten arada 200 TL fark var, kıyaslamak çok doğru olmaz. Tam olarak aynı fotoğrafları çekmez bu iki makine

• General Electric

Arkadaşlar, linkteki fotoğraf makinası hakkında ne düşünüyorsunuz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: BAM TELİ

General Electric

Arkadaşlar, linkteki fotoğraf makinası hakkında ne düşünüyorsunuz?

General Electric marka hiç bir ürünü kesinlikle önermem, fason çin üretimi 2. hatta 3. sınıf kalitedeler. Bunun yerine Fuji'nin hangi makinesini alırsanız alın daha iyi bir seçim yapmış olursunuz. Aynı şekilde minicik algılayıcısı olan Nikon L23 modelinden de kesinlikle uzak durmanızı öneririm.

• 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.