Şimdi Ara

****Kompakt Makine ve Ekipman Tavsiyeleri***** (185. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
13 Misafir - 13 Masaüstü
5 sn
4.032
Cevap
35
Favori
186.639
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 183184185186187
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    msg ı 2 kez yollamışım :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oystergrey -- 23 Aralık 2014; 15:12:23 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: oystergrey

Arandur Hocam, yazılarınızı büyük bir ilgi ile okudum. Paylaşımlarınız ve özveriniz için teşekkürler. Ben de size 2 konuda danışmak istiyorum, şöyle ki;

Rx100 M2 mi İtalya da kaybettim, makina buharlaştı san ki :(, dolayısı ile yine aynı kapasite ve boyutlarda önerebileceğiniz başka kompakt makina varmıdır? Dönüp dolaşıp her yol Rx100 e çıkıyor sanki....

Ayrıca A7 ve SEL24*70 zeiss lensim var. İlave olarak daha açık diyafram ve daha geniş açılı lens öneriniz varmıdır?

Yanıtınız için şimdiden teşekkür ederim.

Hocam FF tadı almış insansınız, aslında sizi rx100 falan kesmemesi lazım. Ama kompakt gözüyle bakabildiğiniz için kesiyordur. Aynı anda iki farklı sensör için lens havuzu yapmak saçma olduğundan gene kompakt yapı üzerine yürümeniz lazım. Bu alanda da boyutu büyütmeden rx100 kullanışlılığı sunan makine yok. Fujifilm X100 falan diyeceğim ama o bile çok daha kaba. Ya rx100 iii falan almalısınız (lens beklentinize göre 2. veya 3. sürüm ama bana göre 3. sürüm çünkü hem diyafram, hem geniş açı hem video geliştirildi, evf de cabası) ya da x100 tarzı butik makineler.

Sony aynasız FF lens olarak pek çeşitli değil diye biliyorum, şimdilik f4 değerlerinden ötesi yok gibi.

• quote:

Orijinalden alıntı: arandur

quote:

Orijinalden alıntı: oystergrey

Arandur Hocam, yazılarınızı büyük bir ilgi ile okudum. Paylaşımlarınız ve özveriniz için teşekkürler. Ben de size 2 konuda danışmak istiyorum, şöyle ki;

Rx100 M2 mi İtalya da kaybettim, makina buharlaştı san ki :(, dolayısı ile yine aynı kapasite ve boyutlarda önerebileceğiniz başka kompakt makina varmıdır? Dönüp dolaşıp her yol Rx100 e çıkıyor sanki....

Ayrıca A7 ve SEL24*70 zeiss lensim var. İlave olarak daha açık diyafram ve daha geniş açılı lens öneriniz varmıdır?

Yanıtınız için şimdiden teşekkür ederim.

Hocam FF tadı almış insansınız, aslında sizi rx100 falan kesmemesi lazım. Ama kompakt gözüyle bakabildiğiniz için kesiyordur. Aynı anda iki farklı sensör için lens havuzu yapmak saçma olduğundan gene kompakt yapı üzerine yürümeniz lazım. Bu alanda da boyutu büyütmeden rx100 kullanışlılığı sunan makine yok. Fujifilm X100 falan diyeceğim ama o bile çok daha kaba. Ya rx100 iii falan almalısınız (lens beklentinize göre 2. veya 3. sürüm ama bana göre 3. sürüm çünkü hem diyafram, hem geniş açı hem video geliştirildi, evf de cabası) ya da x100 tarzı butik makineler.

Sony aynasız FF lens olarak pek çeşitli değil diye biliyorum, şimdilik f4 değerlerinden ötesi yok gibi.

Arandur Hocam,

Bilgilendirmeniz için teşekkür ederim. İstanbul'da çalışmanın ve yaşamanın gereği insanın kendine ayıracak zamanı kalmıyor, dolayısı ile cepte bir makine olması iyi oluyor :) . Benimde aklıma yatan rx100 3.nesil. Sayenizde karar vermiş oldum.

Şimdilik 2250 TL. ye buldum. Biraz daha araştırayım.

• oystergrey O kullanıcısına yanıt
    panasonic LX100'ü de incelemenizi öneririm...

****Kompakt Makine ve Ekipman Tavsiyeleri*****
  • quote:

Orijinalden alıntı: baberti

panasonic LX100'ü de incelemenizi öneririm...

****Kompakt Makine ve Ekipman Tavsiyeleri*****

Baberti, tavsiye için teşekkürler. Kesinlikle alınabilecek bir makina, ama rx100 den daha büyük. Sanırım biraz daha düşünmem gerekecek :)

• Merhabalar. Öncelikle bir süredir yazılanı yapılan yorumları dikkatle izliyorum. Kendi kıstaslarıma göre makineler de görmedim değil ama yine de başlık bir süredir açık olduğu için sorma gereği duydum.

Bütçem 700 lira civarında. Video özelliği istemiyorum bunun için GoPro kullanıyorum. Zoom vs. de çok önemli değil. Yalnızca bu fiyata elde edebileceğim en iyi fotoğraf kalitesini sunan makineyi merak ediyorum. Yakın zamana kadar canon eos m almak konusunda karar kılmıştım ama vizör olmamasının bir dezavantaj olacağı söylendiği için aklımda bir model de yok artık. Rahat taşınabilmesini tercih ederim elbette ama görüntü kalitesinden çok da önemli değil.

İkinci el önerilerinizi de belirtirseniz çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: raptekar

Merhabalar. Öncelikle bir süredir yazılanı yapılan yorumları dikkatle izliyorum. Kendi kıstaslarıma göre makineler de görmedim değil ama yine de başlık bir süredir açık olduğu için sorma gereği duydum.

Bütçem 700 lira civarında. Video özelliği istemiyorum bunun için GoPro kullanıyorum. Zoom vs. de çok önemli değil. Yalnızca bu fiyata elde edebileceğim en iyi fotoğraf kalitesini sunan makineyi merak ediyorum. Yakın zamana kadar canon eos m almak konusunda karar kılmıştım ama vizör olmamasının bir dezavantaj olacağı söylendiği için aklımda bir model de yok artık. Rahat taşınabilmesini tercih ederim elbette ama görüntü kalitesinden çok da önemli değil.

İkinci el önerilerinizi de belirtirseniz çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

O zaman sizin için en mantıklı çözümler 2. el dslr makineler. Aklıma gelen 700 TL'ye edinilebilecek modeller D3100 ve 550D. Tavsiyem 550D yönünde.

• Bütçeyi biraz daraltsam nasıl olur peki arandur hocam ?
  • quote:

Bütçeyi biraz daraltsam nasıl olur peki arandur hocam ?

Ne kadar daralttığınıza bağlı olarak durum değişir elbette.
  • arandur kullanıcısına yanıt
    500-600 arasına nakit parayı temin etmem daha kolay olacaktır.
  • quote:

500-600 arasına nakit parayı temin etmem daha kolay olacaktır.

Nikon D5000 bakabilirsiniz bence. D90 ile aynı fotoğraf kalitesine sahip.
  • arandur kullanıcısına yanıt
    D5000 ile Canon arasında ikinci el fiyatları pek oynamıyor o halde taksitli bir seçenek bulabilirsem canon alacağım. Teşekkür ederim.
  • Hayırlı geceler, birazdan yazacaklarım eksik-hatalı olacaktır kusura bakmayın konuya tamamen fransızım :)) Doğruca olaya giriş yapayım:küçük kardeşim otu, börtü-böceği çekebilmek için küçük bir makine istedi. Bir süredir araştırıyorum ama bilgim sınırlı olduğu için karar veremiyorum. Mesela börtü böceği gece de çekecekmiş, gece çekim için cmos kamera iyiy(miş).(2 yıl önce Panasonic hdc-tm900 almıştım 3mos tu. Cmos 3mos tan daha iyiy(miş) Bir sıkıntı var acele karar vermem lazım çünkü babam şu an umrede ve eğer makineyi orada mantıklı bir fiyata bulursa oradan alacak. Diğer problem ise fiyat. Bu mos zımbırtısı fiyatları direk 450 500tl e çıkarıyor.

Cmos olmayan orta üzeri (veya değil) bu cihazları buldum
    CANON IXUS 145 arabistan fiyatı 220tl mmarkt fiyatı 230tl
    NIKON COOLPIX S2800 arab. 170tl teknosa 270tl
    Samsung WB50 arab. 250tl türkiyede yok
    Samsung ST150F arab. 220tl ggidiyor 217 kipadiret 207
    Sony Dsc W810 arab. 250tl türkiyede W800 modeli var: n11,220tl teknosa250tl
    Fujifilm FinePix JX660 arab. 250tl türkiyede yok.

Arabistandaki mağaza güvenilir,o konuda problem yok. Yalnız bide bu 450 500lük
    Canon Powershot sx230, sx270, sx600 kameraları varki fiyatları beni hafiften zorluyor.
    Bu makineler hakkında biraz bilgilendirme alabilirsem çok mutlu olurum :))
    Birde eğer ‘kardeşim bırak sen bunları şunu al’ diyeceğiniz makine varsa memnuniyetle incelerim :))

• quote:

Orijinalden alıntı: msacit

Hayırlı geceler, birazdan yazacaklarım eksik-hatalı olacaktır kusura bakmayın konuya tamamen fransızım :)) Doğruca olaya giriş yapayım:küçük kardeşim otu, börtü-böceği çekebilmek için küçük bir makine istedi. Bir süredir araştırıyorum ama bilgim sınırlı olduğu için karar veremiyorum. Mesela börtü böceği gece de çekecekmiş, gece çekim için cmos kamera iyiy(miş).(2 yıl önce Panasonic hdc-tm900 almıştım 3mos tu. Cmos 3mos tan daha iyiy(miş) Bir sıkıntı var acele karar vermem lazım çünkü babam şu an umrede ve eğer makineyi orada mantıklı bir fiyata bulursa oradan alacak. Diğer problem ise fiyat. Bu mos zımbırtısı fiyatları direk 450 500tl e çıkarıyor.

Cmos olmayan orta üzeri (veya değil) bu cihazları buldum
    CANON IXUS 145 arabistan fiyatı 220tl mmarkt fiyatı 230tl
    NIKON COOLPIX S2800 arab. 170tl teknosa 270tl
    Samsung WB50 arab. 250tl türkiyede yok
    Samsung ST150F arab. 220tl ggidiyor 217 kipadiret 207
    Sony Dsc W810 arab. 250tl türkiyede W800 modeli var: n11,220tl teknosa250tl
    Fujifilm FinePix JX660 arab. 250tl türkiyede yok.

Arabistandaki mağaza güvenilir,o konuda problem yok. Yalnız bide bu 450 500lük
    Canon Powershot sx230, sx270, sx600 kameraları varki fiyatları beni hafiften zorluyor.
    Bu makineler hakkında biraz bilgilendirme alabilirsem çok mutlu olurum :))
    Birde eğer ‘kardeşim bırak sen bunları şunu al’ diyeceğiniz makine varsa memnuniyetle incelerim :))

İlk yazdığınız makineler iyi değil, sx230 veya 270 alabilirseniz parasının hakkını verir. Veya 12 megapiksel cmos olan canon ixus modelleri hem ucuz, hem iyidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arandur -- 31 Aralık 2014; 10:52:57 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam zaten asıl almak istediğim makineler onlar,yalnız gerek varmı yani evde hepimizin elinde bi akıllı telefon var , alacağımız cihazı ne kadar sık kullanabileceğimiz de meçhul .kardeşimde s4 mini var. Kamerası çok kötü değil. Bir heves ile alacağız. Ama hani s4 mininin kamerasından- s3 ün kamerasından iyi olsun diye düşünüyoruz. İlk yazdığım basit makinelerin çekimleri ile s3 ün çekimlerini (veya kullandığınız makinelerin çekimlerini) kıyaslarsak ne sonuç alırız? Bide buna cevap alabilirsem :))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi msacit -- 31 Aralık 2014; 15:01:21 >
  • arandur hocam araştırmalarım sonucu çıtayı yükseltip kaliteli bir kompakt cihaz almak istiyorum aklımdaki cihazlar sony rx100 ve canon g7x bu cihazları zahmet oolmazsa
    bi karşılaştırabilirmisin, internette fotoğrafları incelediğimde canonla çekilen fotoları daha canlı buldum ve beğendim ama video ve diğer özellikler hakkında bilgim yok ya da en fazla
    bu boyutlarda başka bir makine(sıfır) önerebilirmisin.
  • Herkese iyi günler. Arkadaşlar şöyle 300-400 TL arasında fotoğraf makinesi almak istiyorum. İhtiyaç olduğunda direk açıp çekebileceğim, fazla teferruatlı olmayan bir makina arıyorum. Tavsiye edebileceğiniz bir model veya modeller var mı ? Teşekkürler.

Şu ürün indirimdeymiş ne nasıl acaba?
    SONY Cyber-shot DSC-H300 20,1 MP 35x Optik Zoom Dijital Fotoğraf Makinesi

• TAKİP
  • merhaba üstad ,
    Sizce Canon G15, S100 veya Sony NEX 5N hangisi tercih edilmeli?

Bu makinalar kadar olmasada 1 tık aşağıda kalite olarak, gece çekiminde de tatmin edecek
    600-700 bütçeli hangi makinala önerirsiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cesar2005 -- 10 Ocak 2015; 14:31:59 >
  • 
Sayfa: önceki 183184185186187
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.