Şimdi Ara

****Kompakt Makine ve Ekipman Tavsiyeleri***** (187. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.032
Cevap
35
Favori
186.639
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 185186187188189
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: arandur

quote:

Orijinalden alıntı: dell35

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: dell35

Arkadaşlar kompakt makine alıcam Nikon L330 düşünüyorum yabancılar falan herkes makinadan memnun sizler ne önerirsiniz 500 tlyi geçmiçek şekilde şimdiden gelen yorumlara teşekkürler
    Not:İlk fotoğraf makinam olucak

Yabancılar memnun derken? L330 kötü bir makinedir, çamurumsu fotoğraf çeker, renkleri de soluktur. O paraya Canon sx270 alabilirsiniz.

Hocam amazon isimli forumda L330 makinaya 98 yorum var &90 olumlu yorum atmış yabancılar nasıl soluk çeker arkadaşımda L310 var güzel çekiyor buda bir üstüdür diye biliyorum onun cidden kötü bir makina mı ilk fotoğraf makinam olucak canlı cekmez mi hocam

L310 yine buna göre iyiydi, paranıza yazık olmuş dedirtmiyordu. L330 ile iyice bozdular. SX270 kalitesi L310 da yoktu, L330 ise ancak ucuz cep telefonlarını geçer fotoğraf kalitesinde. L330 gibi makineleri görünce zamanında L310 a kötü diyerek haksızlık etmişim diyorum, çünkü çok daha kötüleri de çıkmaya başladı.

Edit: Nikon L serisi değil de P serisi kaliteli fotoğraf çekiyor ama ucuzlatmadılar bir türlü. İlla bu kasa tipi diyorsanız onlara bakın. Ama dediğim gibi hiç indirime girmiyor bu modeller.

Hocam verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim o zaman biraz daha para biriktirip Canon Eos 1100D alıcaz herşey için tekrardan teşekkürler kolay gelsin

• Pentax k20D sizce iyimi daha cok makro çekim icin ve manual modda kullanicam bilginiz varsa yardımcı olurmusunuz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar teknosadan outlet PANASONIC DMC-FZ48EG alınırmı ürünün kusurlarında
    Cihazın orjinal ambalajında yırtık bulunuyor.
    Cihazın ön kısmında çizikler bulunmaktadır.
    yazıyor.cihaz 349 lira ama 50 tl çekim var bana 300 e gelir alınırmı sizce?
    ayrıca SAMSUNG WB850F SİYAH DİJİTAL FOTOĞRAF MAKİNESİ outlet çekle 509 a geliyor bundada aynı kusurlar var
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fabrizio Moretti

Pentax k20D sizce iyimi daha cok makro çekim icin ve manual modda kullanicam bilginiz varsa yardımcı olurmusunuz
    quote:

Orijinalden alynty: Fabrizio Moretti

Pentax k20D sizce iyimi daha cok makro çekim icin ve manual modda kullanicam bilginiz varsa yardymcy olurmusunuz

Mesajyny geç görmü?üm, kusura bakmayyn. K20D, dslr oldu?undan makro lens olmadan makro foto?rafa uygun olmayacaktyr. Beklentileriniz hakkynda daha detayly bilgiye sahip olmam lazym.

@matozgur aman samsung wb serisinden uzak dur hocam. FZ48 fonksiyonlary sorunsuz çaly?yr haldeyse o paraya kaçmaz, hemen alyn derim. FZ serisi gerçekten synyfynda öncü. Elbette synyfynda ba?aryly bir makine, dslr gibi falan performans beklemeyin.

• canon sx 270 hs içinde bataryası çabuk bitiyor ve fotoğraf güzel çekmiyor diyorlar doğrumudur acaba
  • quote:

Orijinalden alıntı: eyefive

canon sx 270 hs içinde bataryası çabuk bitiyor ve fotoğraf güzel çekmiyor diyorlar doğrumudur acaba

Evet, pili nispeten hızlı biten bir model. Ama fotoğrafı güzel çekmediğini kim söylüyor acaba? Kendi sınıfı içerisinde değerlendirmiyor olabilir o kişi.
  • quote:

quote:

canon sx 270 hs içinde bataryası çabuk bitiyor ve fotoğraf güzel çekmiyor diyorlar doğrumudur acaba

Evet, pili nispeten hızlı biten bir model. Ama fotoğrafı güzel çekmediğini kim söylüyor acaba? Kendi sınıfı içerisinde değerlendirmiyor olabilir o kişi.

internette forumlarda ürün yorumlarında.kumlu puslu bulanık resim çekiyor.sadece videosu iyi diyorlar. pili mesela ne kadar gidiyor fullhd bir video da.yada kaç kare resi çekebiliyorsun batarya ile. 500 liradan fazla bir bütçe ayırmak istemiyorum.kompkat bir makine istiyorum.resim ve video kalitesi güzel bir model. canon sx 270 alacaktım ama dediğim gibi olumsuz yorumları okuyunca vazgeçtim. başka varmıdır önerebileceğiniz marka model 500-600 lira arası olmalı.kompakt şart

• quote:

quote:

quote:

internette forumlarda ürün yorumlarında.kumlu puslu bulanık resim çekiyor.sadece videosu iyi diyorlar. pili mesela ne kadar gidiyor fullhd bir video da.yada kaç kare resi çekebiliyorsun batarya ile. 500 liradan fazla bir bütçe ayırmak istemiyorum.kompkat bir makine istiyorum.resim ve video kalitesi güzel bir model. canon sx 270 alacaktım ama dediğim gibi olumsuz yorumları okuyunca vazgeçtim. başka varmıdır önerebileceğiniz marka model 500-600 lira arası olmalı.kompakt şart

Sıfır makine daha iyisi yok hocam. Daha iyisi büyük sensörlüler, onlar da pahalı. Ya da bütçeyi 200-300 TL artırmanız gerekecek. Kumlu çektiğini de görmedim SX270 in, tek kişidir onu diyen muhtemelen.

• 2 gün önce media mark tan 199 tl ye canon ixus 145 aldım, daha gelmedi kargo, kargo gelince çektiğim fotolardan paylaşayım, almak isteyenlere de yardımcı kaynak olur en azından. umarım doğru bir seçim yapmışımdır
  • quote:

Orijinalden alıntı: ulan64ude

2 gün önce media mark tan 199 tl ye canon ixus 145 aldım, daha gelmedi kargo, kargo gelince çektiğim fotolardan paylaşayım, almak isteyenlere de yardımcı kaynak olur en azından. umarım doğru bir seçim yapmışımdır

Fiyatına göre iyi üründür, videoda fiyat segmentindeki diğer makineler gibi 720p çeker, gece performansı ccd yüzünden doğal olarak vasattır. Ama gündüz çekimlerinde iş görecektir.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Sıfır makine daha iyisi yok hocam. Daha iyisi büyük sensörlüler, onlar da pahalı. Ya da bütçeyi 200-300 TL artırmanız gerekecek. Kumlu çektiğini de görmedim SX270 in, tek kişidir onu diyen muhtemelen.

makine resminin hemen altında yorumlar var.bunun gibi bir kaç yerdede aynı kötü yorumları okudum. ama tabi daha iyiside yoksa yapacak birşey yok. peki aynı kompakt tarz aynı tip yani dikdörtgen fazla büyük olmayan.canon sx270 tipinde ufak büyüklükler olabilir.böyle bir makine varmı. 200-300 bütçeyi çıkarabilirim kafam rahat etsin en azından.pili-fotoğraf kalitesi videosu güzel olsun

http://www.akakce.com/dijital-fotograf-makinasi/en-ucuz-canon-powershot-sx270-hs-fiyati,1623702.html

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

makine resminin hemen altında yorumlar var.bunun gibi bir kaç yerdede aynı kötü yorumları okudum. ama tabi daha iyiside yoksa yapacak birşey yok. peki aynı kompakt tarz aynı tip yani dikdörtgen fazla büyük olmayan.canon sx270 tipinde ufak büyüklükler olabilir.böyle bir makine varmı. 200-300 bütçeyi çıkarabilirim kafam rahat etsin en azından.pili-fotoğraf kalitesi videosu güzel olsun

http://www.akakce.com/dijital-fotograf-makinasi/en-ucuz-canon-powershot-sx270-hs-fiyati,1623702.html

Fazla büyük olmayan deyince lensi değişen makineler eleniyor. Canon Ixus 310 HS güzel, ona bakabilirsiniz. Ama asıl cevherleri 2. el piyasasından alabilirsiniz. Çünkü kompakt yapılı ve başarılı makineler kapıyı 1000 liradan açıyor.

2. el düşünürseniz Panasonic Lx5, Canon S100, Olympus XZ-2, Canon G12, Nikon P330 aklıma gelenler. Bu saydıklarım SX270'ten bariz üstünler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arandur -- 19 Mart 2015; 18:33:04 >

• kargo akşam üstü geldi, hemen şarjını doldurup kurcalamaya başladım, daha önce hiç foto makinem olmadığı için baya hevesliydim, balkondan çektiğim gece fotoğraflarını paylaşıyorum

otomatik mod da çektiklerim

iso 1600, 15saniye pozlamalı

yakınlaştırınca yıldızları görebilirsiniz

• @ulan64ude makineniz hayırlı olsun. Balkondan yıldız çekilmiyor ne yazık ki. Daha az ışıklı ve doğal ortamda yüksek ISO değerinde 15-20 sn kadar pozlamak gerekiyor. ISO 1600 ile 15 sn pozlamışsınız ya, onu farklı bir ortamda yıldız için yapın. Tarih damgası da çok amatörce bir olaydır, kaçınmanızı öneririm.
  • arandur kullanıcısına yanıt
    teşekkürler hocam. aynen balkondan pek belli olmuyo yıldızlar, sokak ışıklarından dolayı. makinede en yüksek iso 1600, en uzun pozlama da 15 saniye, onun için daha uzun çekemiyorum. iso 1600 de apartmanlar çok parlak çıktı, iso yu 200 e düşürüp çektim az önce, gerçeğe daha yakın çıktı renkler, çok hoşuma gitti bu uzun pozlama işi. tripod da almayı düşünüyorum, o zaman dolunaylı gecelerde, dolunayın bulutlarla oluşturduğu manzarayı çekebilmek için sabırsızlanıyorum, keşke daha önceden alsaymışım bi foto makinesi, çok zevkli bişey
  • ulan64ude kullanıcısına yanıt
    fiyatına ve sınıfına göre gece çekimleri başarılı hem de ilk deneme, hayırlı olsun...
  • teşekkürler hocam. fotoğraf terimleri hakkında bilgim vardı ama hiç uygulamamıştım bi makine üzerinde.
  • ulan64ude kullanıcısına yanıt
    bu da benim makina...aldım, inceledim, denedim...

http://forum.donanimhaber.com/m_81144644/f_//tm.htm#97618053

@ulan64ude
  • hocam yardımcı olursanız çok sevinirim. yeniyim. 400-500 tl arası bir bütçem var.
    motorcuyum ve uzun yol planlarım var. bu yolculuklarımdan hatıralar saklamak istiyorum. kompakt makineler ideal gibi göründü gözüme
    - video kalitesi çok önemli değil 720 yeterli.
    - optik zoom önemli
    amatör birinin bile güzel bişeyler çıkarabileceği bimakina bakıyorum kısacası
  • Hocam size dış koşullara dayanıklı ve pratik bir makine lazım. Optik zoom istemişsiniz aynı anda. Bir de otomatik iyi çeksin demişsiniz ama o daha çok büyük sensörlü makinelerin becerileri. Bu fiyata sıfır alınan makinelerin kapasiteleri bellidir. Ben olsam bu bütçeyle temiz 2. el büyük sensörlü kompaktlara yönelirim (Panasonic LX5 gibi) Ama sizin beklentilerinize bakınca Panasonic SZ7, Canon Ixus 1100HS (Canon makinelerde ayarlardan tek sefere mahsus biraz konrast ve keskinlik vermek gerekir), Sony W690 (fotoğrafın piksel detaylarına bakmayacaksanız) gibi makineler değerlendirilebilir.
  • 
Sayfa: önceki 185186187188189
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.