Şimdi Ara

****Kompakt Makine ve Ekipman Tavsiyeleri***** (188. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.032
Cevap
35
Favori
186.639
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 186187188189190
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• quote:

Orijinalden alıntı: _SinekValesi_

sıfır olsun diye bi ısrarım aslında bikaç modele baktım şu makineler kafama yattı gibi

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-fotograf-kamera-dijital-fotograf-makinesi-temiz-az-kullanilmis-makine-alici-gonul-rahatligi-ile-alabilir-205969921/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-fotograf-kamera-dijital-fotograf-makinesi-finepixsh30exr-205958428/detay

ama yinede görüşlerinizi almaktan mutluluk duyarım

Hocam siz pratik bir model aramıyor muydunuz? Bunlar motor ile gereksiz yük olur. Gereksiz, çünkü boyutuna nazaran sıradan fotoğraf kalitesi sunarlar. Ama taşırım derseniz siz bilirsiniz. Fujifilm S200EXR istediğiniz gibi 720p video çekmez ama sensörü büyüktür ve daha kaliteli fotoğraf çeker. Ona da bakabilirsiniz.

• arandur hocam, kompakt makinenin lensini nasıl temizleyebilirim, bugün lenste 1-2 tane toz gördüm, nefesimi üfledim gitmedi bende elimle sildim ama bu sefer de lensin üzerinde yağlı bi görüntü oluştu. fotoğraflarda belli olmuyo ama yine de rahatsız oldum bu durumdan
  • quote:

Orijinalden alıntı: ulan64ude

arandur hocam, kompakt makinenin lensini nasıl temizleyebilirim, bugün lenste 1-2 tane toz gördüm, nefesimi üfledim gitmedi bende elimle sildim ama bu sefer de lensin üzerinde yağlı bi görüntü oluştu. fotoğraflarda belli olmuyo ama yine de rahatsız oldum bu durumdan

Mikrofiber veya gözlük camı bezleriyle kuru halde silebilirsiniz. Emniyetli olma adına suluboya fırçası gibi yumuşak bir fırçayla baştan yumuşakça fırçalayıp ardından bezle silme işlemi uygulayabilirsiniz. Bezin temiz ve özellikle yağsız olmasına dikkat edin. Elinizin yağı bile bulaşmasın. Aynı bezle lcd ekranı da temizleyebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arandur -- 24 Mart 2015; 22:34:22 >
  • Panasonic Lumix DMC-FS40 hala iş yapar mı? Sizce alınmaya değer mi? Yada mega pikseli düşük olan başka alternatif seçenekler var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Badelasum -- 15 Nisan 2015; 10:45:22 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Badelasum

Panasonic Lumix DMC-FS40 hala iş yapar mı? Sizce alınmaya değer mi? Yada mega pikseli düşük olan başka alternatif seçenekler var mı?

230 liraya bulunuyor. Bu paraya sıfır olarak daha iyisini görmedim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: arandur

quote:

Orijinalden alıntı: Badelasum

Panasonic Lumix DMC-FS40 hala iş yapar mı? Sizce alınmaya değer mi? Yada mega pikseli düşük olan başka alternatif seçenekler var mı?

230 liraya bulunuyor. Bu paraya sıfır olarak daha iyisini görmedim.

Bende öyle düşünüyorum. Kendi segmentinde rakipsiz. Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Badelasum -- 15 Nisan 2015; 11:51:31 >
  • Arandur hocam merhaba. Bu ara bi fotograf meraki sardi. Cok zevkli geliyor resim cekmek.
    Kompakt makina düşünüyorum. Lensle ugrasmak istemiyorum. Baya arastirdim. Aklima yatan modelleri yaziyorum.
    Sony dsc h300
    Sony cybershot h100
    Panasonic lumix fz28-fz30
    Canon powershot sx220-sx230-sx260-sx260
    Canon sx160-sx510-sx400
    Nikon coolpix l820
    Samsung wb1100f

Nikonl310 u manuel ayar olmadigini okudum. O yuzden istemiyorum.
    Hocam biraz uzun oldu ama bu makinalarin icinde en kaliteli cekim yapan hangisidir. 2.el düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abdullahkrz -- 7 Mayıs 2015; 20:10:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yazdigim mekinelere ekleme yapiyorum.

Samsung wb350f
    Canon sx600
    Nikon l330

• quote:

Orijinalden alıntı: abdullahkrz

Yazdigim mekinelere ekleme yapiyorum.

Samsung wb350f
    Canon sx600
    Nikon l330

Merhaba. Yazdığınız makinelerden sadece

Canon powershot sx220-sx230-sx260-sx260

iş görecek seviyededir. 2. el alırım demişsiniz. Bütçenizi bilmiyorum ama 500 TL olarak tahmin yürütürsem daha iyi (büyük sensörlü) makineler bulunabilir. Mesela:

Panasonic LX5, Canon G12, Canon S100

Bence benim bu yazdıklarımı bir inceleyin. Sorularınız varsa incelemelerinizi yaptıktan sonra seve seve yorumlarım.
  • arandur kullanıcısına yanıt
    Arandur hocam yorumunuz icin cok tesekkurler. yazdiginiz modellerin ikinci elleri yok gibi birsey. Butcemi de biraz asiyor. 300-400 tl butcem.

• quote:

Arandur hocam yorumunuz icin cok tesekkurler. yazdiginiz modellerin ikinci elleri yok gibi birsey. Butcemi de biraz asiyor. 300-400 tl butcem.

Aslında sahibinden sitesinde 400–500 tl arası modelleri yazmıştım. Bunların ucuzları olarak

Panasonic lx3, canon s95, canon g11, fujifilm s200exr modellerine de bakabilirsiniz.

Tesekkur ediyorum hocam yardimlariniz icin. Ilk mesajimda yazdigim modellerden is gorecek sadece canon modellerimidir?
    Birde nokia lumia 1020 nin kamerasi hakkinda ne dusunuyorsunuz? Çözünürlüğü, sensör orani falan dikkatimi cekti. Onerdiginiz makinelerle veya canon sx220 ile 1020 kiyaslayabilirmiyiz. Hangisi daha iyidir.

• Cep telefonu ile kıyas yapamam ne yazık ki. Bence benim önerdiğim makinelere bakın. Sensor boyutu en önemli kavramdır dijital fotoğrafta. Ama anladığım kadarıyla illa zoom olsun istiyorsunuz. Fakat cep telefonlarında hiç zoom yoktur, bunu da düşünün.

• Benim icin onemli olan fotograflardaki netlik keskinlik. Makro cekimlerde cok onemli. Manuel ayarlari kullanabilecegim, net kaliteli foto ceken, makro cekimi iyi olan enstantane ayarlari ile oynayabilecegim bir makine istiyorum. Lensle ugrasmak pek istemiyorum. Zoomda 16x olsa yeter sanirim. Fiyat olarakta 400 lira ayirdim. Sifirda olur ikinci elde. Sifir olursa belki 500 liraya cikabilirim. Baya arastirdim da kendime uygun bir cihaz bulamadim henuz.
    Onerileriniz cok onemli

• quote:

Benim icin onemli olan fotograflardaki netlik keskinlik. Makro cekimlerde cok onemli. Manuel ayarlari kullanabilecegim, net kaliteli foto ceken, makro cekimi iyi olan enstantane ayarlari ile oynayabilecegim bir makine istiyorum. Lensle ugrasmak pek istemiyorum. Zoomda 16x olsa yeter sanirim. Fiyat olarakta 400 lira ayirdim. Sifirda olur ikinci elde. Sifir olursa belki 500 liraya cikabilirim. Baya arastirdim da kendime uygun bir cihaz bulamadim henuz.
    Onerileriniz cok onemli

16x zoom a gerçekten ihtiyacınız var mı? Çünkü buna gerçekten ihtiyaç duyan görmedim. Bir hevesle alınır ama sonra kullanılmaz. Gene de eğer bu olsun derseniz canon sx serisi alın derim.

Peki hocam. Zoomsuz modelde tavsiyeniz nedir verdigim kriterde.
    Canon sx serisinden benim kriterlere uygun modeller hangileridir?
    Fazla yordum sizi kusura bakmayin. Ama kotu bir makine almak istemiyorum. Buyuk hevesle basladim kacar butun hevesim :D

• Panasonic lx3, canon s95, canon g11 üçlüsünü öneririm. Videoda ilk ikisi hd, g11 değil. Ama gövde olarak en iyileri g11. Fotoğraf kaliteleri eşdeğer sayılır. Bunların arasından seçin derim.

Ayrıca ne kadar öneriler yapsam da kimin hangi makineyi seveceği belli olmuyor. En güzeli deneyerek almak aslında. Onun dışında bu işin garantisi yok.
    Anladim hocam cok saolun yardimlariniz icin. En kisa zamanda bir markete gidip deneyecegim makineleri.

• 500-600 Tl ye alınabilecek en iyi kompakt önerilerinizi alabilirmiyim..Kendim Canon 60 D yi 24-105 L ile kullanıyorum..Kızımın sınıf öğretmeni fotoğrafa olan ilgimi bildiğinden benden yardım istiyor ben de uzağım kompakt makinalara..Canon olmasını istiyor..
  • 
Sayfa: önceki 186187188189190
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.