Şimdi Ara

****Kompakt Makine ve Ekipman Tavsiyeleri***** (186. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.032
Cevap
35
Favori
186.639
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 184185186187188
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar geç cevap için özür dilerim, görmemişim nedense.

@msacit saydığınız cep telefonları iyi çekmiyor zaten, elbette fark olur ama bu farkı sizin ne kadar algılayabileceğiniz de önemli. Malum, bazı kişilerin bu farkı algılayamadığını gördüğüm için biraz çekingenim.

@ilhan77 çok zor bir kıyaslama istemişsiniz. Denk makineler, seçim biraz da size bağlı. Elbette paranız olsa r100 mark 3 derim ama çok pahalı. Bütçenizi bilmek lazım.

@chronicle o tip makineleri tavsiye etmiyorum çünkü çekim kaliteleri düşük. Yüksek zoom ile insanları kolayca kandırıyorlar. Hem zaten 500 tl ile bütçenizin üzerinde. 300-400 liraya çok cazip makine yok ne yazık ki.

@cesar2005 ilgisiz bir üçleme olmuş Gece performansı için büyük sensör gerekiyor. Sony A3000 makinenin kullanım keyfi düşüktür ama dslr kalitesinde çekim yaparsınız. 2. elleri çok ucuz. Ama sıfır diyorsanız Canon Eos M de olabilir.

• Hocam bu esnada sonr rx100Ü gördüm, tavsiye eder misiniz?

Sizce boyutlardan bagimsiz hangisi g15 mi rx100 mü?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cesar2005 -- 10 Ocak 2015; 21:21:21 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cesar2005

Hocam bu esnada sonr rx100Ü gördüm, tavsiye eder misiniz?

Sizce boyutlardan bagimsiz hangisi g15 mi rx100 mü?

Kesinlikle RX100. Daha büyük sensöre sahip. G15, G7 X gibi büyük sensörlü değil yani RX100 ile kapışamaz.
  • Tamam hocam benim de mskina hosuma gitti yurtdisindan almaya calisacagim ben de canon hayranligi var sony foto nasildir emin olamadim

• quote:

Orijinalden alıntı: cesar2005

Tamam hocam benim de mskina hosuma gitti yurtdisindan almaya calisacagim ben de canon hayranligi var sony foto nasildir emin olamadim

Valla artık marka hayranlığı da işe yaramıyor. Çünkü pek çok rakip makine aynı sensörü kullanıyor (sony rx100 miii ve g7 x gibi), lensleri bile neredeyse aynı. Olay diğer özelliklerde bitiyor. Birinde iyi olan öbüründe kötü olabiliyor.

Yurtdışı alışverişiyle alacağınız cihazda Türkçe menü olmayabilir. O kısmını iyi araştırın derim.
  • Bilgiler icin teşekkür ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cesar2005 -- 10 Ocak 2015; 23:23:52 >
  • arkadaşlar şu 2 makineden birini tavsiye eder misiniz bana???? ya da 300 civarı bunlardan daha iyi bir makine....

canon ixus 155

sony wx80
  • quote:

Orijinalden alıntı: astrafe

arkadaşlar şu 2 makineden birini tavsiye eder misiniz bana???? ya da 300 civarı bunlardan daha iyi bir makine....

canon ixus 155

sony wx80

Merhaba. WX80 400 lira falan, bütçenize uymuyor zaten. Ixus 155 alacağınıza da 200 liraya ixus 145 alabilirsiniz. Sony wx serisi daha kaliteli çekmez ama küçüklüğü, özellikleri (panorama, hdr, otomatik fotoğraf işleme), her koşulda düzgün fotoğraf çekebilmesi olsun daha ilgi çekicidir. 2. el istemiyorsanız o bütçeyle 280 liralık Sony WX60 (kliksa pembe renkli ne yazık ki) alabilirsiniz veya 200 liralık ixus 145 ile işi bitirebilirsiniz. Sony wx60/80 özellikle bu paraya cmos sensörü sayesinde çok iyi videolar da sunuyor. Fotoğraf kalitesi ise ixus 145 e denk denebilir.

• arandur kullanıcısına yanıt
    wx80 şu anda mediamarkt internete özel fiyatı 330 tl..... ixus 145 üzerine vereceğim 100 tl yi hakeder mi wx80 acaba....çünkü fotoğraf kalitesi aynı demişsiniz...ev içi çekimler de benim için önemli bu arada , 2 tane çocuğum var foto ve videolarını çekiyordum ancak emektar canon a470 makinem bozuldu...

bu arada ilginiz için teşekkür ederim...
  • sn arandur , son birşey soracam...şimdi farkettim hb. da takip ettiğim bir makine de kampanya yapmış...canon sx 600...biliyorsunuz 18X optik zumlu çok kibar bir makine....nasıldır çekimleri , bana yardımcı olursanız sevinirim....
  • SX600 göründüğü kadar kaliteli bir makine değil, 330 tl ederi olmuş. Ama bu, wx80 den kötü demek değil, gayet iyi makine. Bence onu alın.
  • Selamlar @arandur hocam. Daha once bu makineler hakkinda bilgi vermissen affola. Forum 180 sayfayi gecmis hepsini okuyamadim.

1000 tl yi gecmeyecek compact makine tavsiyesine ihtiyacim var.

Adaylar
    1) canon sx 280 hs
    2) nikon s9700
    3) panasonic dmc tz55
    4) canon sx 50 ( veya butceyi zorlayarak sx 60 )

Sx50 ile digerleri daha farkli tabi govde olarak ama boyutundan emin degilim. Derseniz ki sx 50 acik ara digerlerinden onde almaya da tasimaya da deger , o zmn alirim.

İkinci el makine veya dslr dusunmuyorum. Lens degistirmekle ugrasmam kendimi biliyorum. Uzun yillar kullanacagim icin beni tek bir lensle her acidan tatmin edicek ufak boyutta bir makine lazim. O yuzden zoom ve video cekimi de onemli benim icin. Auto modunda cekerim genelde ama ayar yapmama da izin verebilmeli.

1000 tl butceyle bunlarin disinda farkli bi tavsiyeniz varsa da acigim tabi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi udinese -- 2 Şubat 2015; 11:48:13 >

• Ciddi bir bütçeniz var. Bu bütçeye dediğiniz o makinelerle yazık etmeyin. Büyük sensörlü makineler öneririm. Fujifilm X-F1 alınabilir. Panasonic FZ-45 olabilir. Ama dediğim gibi zoom'lu modeller aslında o fiyatları hak etmiyorlar.
  • Canon s200 ve sony rx 100 u de eklicektim. Hemen dediginiz modellere bakiyorum.

Uzun yillar kullanacagim icin wifi olmasina da bakiyorum. 2 sene sonra keske wifi li alsaydim daha pratik olurdu dememek icin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi udinese -- 2 Şubat 2015; 20:24:07 >
  • Hocam sensör ne kadar büyükse o kadar iyi. RX100 bulabilirseniz o fiyata, kaçırmayın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: foecu

http://www.gold.com.tr/samsung-dv150f-kobalt-siyahi-dijital-fotograf-makinesi_u
    http://www.mediamarkt.com.tr/mcs/product/SONY-Cyber-shot-DSC-W800-20-1-MP-5x-Optik-Zoom-Dijital-Foto%C4%9Fraf-Makinesi-Siyah,103452,465684,1265119.html?langId=-14

hocam selamlar bu iki cihaz gözüme çarptı . en fazla 250-300 lira olacak şekilde ne önerirsiniz ?

Merhaba. Ne yazık ki paylaştığınız ürünler başarılı değiller, optik titreşim önleme sistemleri dahi yok.

Canon Ixus modelleri, Sony W730 aklıma gelenler. Mesela şu ürün ucuz:

http://www.ereyon.com.tr/urun/canon-powershot-ixus-132.aspx

• Arkadaşlar kompakt makine alıcam Nikon L330 düşünüyorum yabancılar falan herkes makinadan memnun sizler ne önerirsiniz 500 tlyi geçmiçek şekilde şimdiden gelen yorumlara teşekkürler
    Not:İlk fotoğraf makinam olucak
  • quote:

Orijinalden alıntı: dell35

Arkadaşlar kompakt makine alıcam Nikon L330 düşünüyorum yabancılar falan herkes makinadan memnun sizler ne önerirsiniz 500 tlyi geçmiçek şekilde şimdiden gelen yorumlara teşekkürler

Yabancılar memnun derken? L330 kötü bir makinedir, çamurumsu fotoğraf çeker, renkleri de soluktur. O paraya Canon sx270 alabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: arandur

quote:

Arkadaşlar kompakt makine alıcam Nikon L330 düşünüyorum yabancılar falan herkes makinadan memnun sizler ne önerirsiniz 500 tlyi geçmiçek şekilde şimdiden gelen yorumlara teşekkürler

Yabancılar memnun derken? L330 kötü bir makinedir, çamurumsu fotoğraf çeker, renkleri de soluktur. O paraya Canon sx270 alabilirsiniz.

Hocam amazon isimli forumda L330 makinaya 98 yorum var &90 olumlu yorum atmış yabancılar nasıl soluk çeker arkadaşımda L310 var güzel çekiyor buda bir üstüdür diye biliyorum onun cidden kötü bir makina mı ilk fotoğraf makinam olucak canlı cekmez mi hocam

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: arandur

quote:

Hocam amazon isimli forumda L330 makinaya 98 yorum var &90 olumlu yorum atmış yabancılar nasıl soluk çeker arkadaşımda L310 var güzel çekiyor buda bir üstüdür diye biliyorum onun cidden kötü bir makina mı ilk fotoğraf makinam olucak canlı cekmez mi hocam

L310 yine buna göre iyiydi, paranıza yazık olmuş dedirtmiyordu. L330 ile iyice bozdular. SX270 kalitesi L310 da yoktu, L330 ise ancak ucuz cep telefonlarını geçer fotoğraf kalitesinde. L330 gibi makineleri görünce zamanında L310 a kötü diyerek haksızlık etmişim diyorum, çünkü çok daha kötüleri de çıkmaya başladı.

Edit: Nikon L serisi değil de P serisi kaliteli fotoğraf çekiyor ama ucuzlatmadılar bir türlü. İlla bu kasa tipi diyorsanız onlara bakın. Ama dediğim gibi hiç indirime girmiyor bu modeller.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arandur -- 4 Mart 2015; 7:55:52 >

• 
Sayfa: önceki 184185186187188
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.