Şimdi Ara

****Kompakt Makine ve Ekipman Tavsiyeleri***** (190. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.032
Cevap
35
Favori
186.637
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 188189190191192
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bütçeniz çok fazla, dslr-like mı istiyorsunuz, yoksa dslr kalitesi mi? Bir seçim yapmanız lazım. Zoom mu, kalite mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: munchausenbyproxy

300 tl altı compact makine bakıyorum. Canon ixus 265 hs ile samsung wb35f arasında kaldım. Canon ixus 265 hs tercih edeceğim gibi önerir misiniz?

hocam samsung ların kompakt makineleri çok yavaş zoom yapıyor. özellikle büyük gövdeli kompaktları berbat. ben ixus 145 kullanıyorum, fena değil, iş görüyor. hs sistemi yok ama yine de elde çekimde net çıkıyor ışık yeterliyse. ışık azalmaya başlayınca elde çekim zorlaşıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: ulan64ude

quote:

Orijinalden alıntı: munchausenbyproxy

300 tl altı compact makine bakıyorum. Canon ixus 265 hs ile samsung wb35f arasında kaldım. Canon ixus 265 hs tercih edeceğim gibi önerir misiniz?

hocam samsung ların kompakt makineleri çok yavaş zoom yapıyor. özellikle büyük gövdeli kompaktları berbat. ben ixus 145 kullanıyorum, fena değil, iş görüyor. hs sistemi yok ama yine de elde çekimde net çıkıyor ışık yeterliyse. ışık azalmaya başlayınca elde çekim zorlaşıyor

Teşekkür ederim Canon ixus 265 hs aldım. Kargo bekliyorum =)
  • munchausenbyproxy kullanıcısına yanıt
    hayırlı olsun, doğru tercih...
  • HOCAM bende şuan sx220 var makıne yenilemek istiyorum bu tarz yeni Canon önerebilirmisiniz özellikleri bundan düşük olmasın
    NOT bu makineyi almadan önce siz tavsiye etmiştiniz çok memnun kaldım.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Turkuaz_TR

HOCAM bende şuan sx220 var makıne yenilemek istiyorum bu tarz yeni Canon önerebilirmisiniz özellikleri bundan düşük olmasın
    NOT bu makineyi almadan önce siz tavsiye etmiştiniz çok memnun kaldım.

Bu tarz daha iyi kompakt makine yok, daha büyük sensörlü makinelere geçmeniz lazım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba. Karakalem çizme anımı time lapse yapmak istiyorum. Kuzenimin eos 1200d makinası var ancak shooter'ı ölüyormuş. Pek bilgim yok bu konularda.

Time lapse yapabileceğim kompakt, dijital uygun fiyatlı makinalar var mıdır?
  • quote:

Orijinalden alıntı: puncover

Merhaba. Karakalem çizme anımı time lapse yapmak istiyorum. Kuzenimin eos 1200d makinası var ancak shooter'ı ölüyormuş. Pek bilgim yok bu konularda.

Time lapse yapabileceğim kompakt, dijital uygun fiyatlı makinalar var mıdır?

Profesyonel makinelerde fiziksel perde vardır ve belirli bir ömrü vardır. Siz muhtemelen kuzeninizden makineyi ödünç istemiş olabilirsiniz. O da çok sayıda kare çekeceğiniz için perde sayısını artırmamak için vermemiş olabilir diye tahmin ediyorum. Sizin bütçeniz ve beklentiniz nedir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: arandur

Profesyonel makinelerde fiziksel perde vardır ve belirli bir ömrü vardır. Siz muhtemelen kuzeninizden makineyi ödünç istemiş olabilirsiniz. O da çok sayıda kare çekeceğiniz için perde sayısını artırmamak için vermemiş olabilir diye tahmin ediyorum. Sizin bütçeniz ve beklentiniz nedir?

Çizimlerimi bir odada çalışma masasında yapıyorum. Ve görüntü olarak (https://www.youtube.com/watch?v=_wj7lqXMvrY ) buna yakın bir sonuca ulaşabilirsem beni gayet iyi tatmin edecek. Ancak böyle bir görüntü almak için masada ayrı bir ışık kaynağı gerekebilir mi?

Time lapse haricinde kullanmayacağım sanırım. Dolayısıyla 300 Tl dolaylarına çıkabileceğimi düşünüyorum. İkinci el de alabilirim

• quote:

quote:

Çizimlerimi bir odada çalışma masasında yapıyorum. Ve görüntü olarak (https://www.youtube.com/watch?v=_wj7lqXMvrY ) buna yakın bir sonuca ulaşabilirsem beni gayet iyi tatmin edecek. Ancak böyle bir görüntü almak için masada ayrı bir ışık kaynağı gerekebilir mi?

Time lapse haricinde kullanmayacağım sanırım. Dolayısıyla 300 Tl dolaylarına çıkabileceğimi düşünüyorum. İkinci el de alabilirim

Profesyonel makine dahi alsanız kesinlikle doğru konumlandırılmış bir ışık kaynağı gerekecektir. 300 TL makine ile bu kalite sağlanır mı, bilemiyorum.

Bu arada verdiğiniz videodaki gibi sürekli çekimi sağlamak için makinelerde ne tip bir ayar yapılması gerekli bilgim yok. Makineler normalde böyle sürekli bir çekimi yapamazlar. Ne yazık ki başka kaynaklardan araştırmanızı önereceğim.

• quote:

quote:

time lapse için perdesi sağlam 2. el 550d almanız ve magic lantern programı yüklemeniz gerekiyor...

• https://www.youtube.com/watch?v=zZhEGRd1-MU şu videoyu 2 gün önce 1200d ile yaptim. Gerçi beyaz dengesi ve odaklanma ayarlarını yanlış yapmışım. Sonradan öğrendim. İlk kez kamera kullandım diyebilirim. En azından 2. el 1200d alsam?

Ya da aynasız kameralar hakkında ne düşünüyorsunuz? Onlarin shutterı olmadığı için sanırım eskime diye birşey de olmuyor. Özelliklerine de time lapse özelligi var diye ekleseler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: baberti

quote:

quote:

time lapse için perdesi sağlam 2. el 550d almanız ve magic lantern programı yüklemeniz gerekiyor...

hocam timelapse için en ucuz kompakt foto makinesi biliyor musunuz? bende ixus 145 var, chdk yüklenebiliyormuş, cdhk yı yükleyen bazı arkadaşların makinesi açılmamış, o yüzden tereddütteyim

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: baberti

quote:

quote:

hocam timelapse için en ucuz kompakt foto makinesi biliyor musunuz? bende ixus 145 var, chdk yüklenebiliyormuş, cdhk yı yükleyen bazı arkadaşların makinesi açılmamış, o yüzden tereddütteyim

aklıma gelen modeller canon sx170 ve a4000...
    videonun son kısmında time laps anlatılıyor...

• ulan64ude kullanıcısına yanıt
    canon a2300 çekiyor
  • Canon Eos M alsam nasıl olur? Hem shooter sorunu yok? Time lapse yaparken 5sn'de bir fotoğraf çekerken sıkıntı yaşatmaz değil mi ?
  • cdhk yükleyince mi çekiyor, yoksa fabrika çıkışı özelliklerinde var mı?

teşekkürler baberti hocam, video aydınlatıcı oldu
  • quote:

cdhk yükleyince mi çekiyor, yoksa fabrika çıkışı özelliklerinde var mı?
    teşekkürler baberti hocam, video aydınlatıcı oldu

makinelerde özellik yok, yüklenince oluyor...
  • quote:

Canon Eos M alsam nasıl olur? Hem shooter sorunu yok? Time lapse yaparken 5sn'de bir fotoğraf çekerken sıkıntı yaşatmaz değil mi ?

aynasızlarda perde olduğu için onların da shutter i var diye biliyorum. bimeks te samsung nx300 incelemiştim, aynı dslr gibi şak şak ses çıkıyordu
  • www.juzaphoto.com
    Electronic VS mechanical shutter | JuzaPhoto
    http://www.juzaphoto.com/article.php?l=en&t=mechanical_and_electronic_shutter
    Şu yazıya göre evet aynasızlarda da perde var. Canon Eos M'de bir elektronik bir mekanik perde var. Sony A7s, Nikon 1 serilerinde ve bazı diğer makinelerde full elektronik perde varmış anladığım kadarıyla. Gerçi bu konu başlığının yeri değil bunlar kusura bakmayın. Yardımlarınız için teşekkür ederim

• 
Sayfa: önceki 188189190191192
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.