Şimdi Ara

****Kompakt Makine ve Ekipman Tavsiyeleri***** (191. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.032
Cevap
35
Favori
186.637
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 189190191192193
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: arandur

quote:

Orijinalden alıntı: Turkuaz_TR

HOCAM bende şuan sx220 var makıne yenilemek istiyorum bu tarz yeni Canon önerebilirmisiniz özellikleri bundan düşük olmasın
    NOT bu makineyi almadan önce siz tavsiye etmiştiniz çok memnun kaldım.

Bu tarz daha iyi kompakt makine yok, daha büyük sensörlü makinelere geçmeniz lazım.

Mesela birkaç makine tavsiye edebilirmisiniz.
  • Merhaba hocam, 300-500 TL civarında kompakt makinaya ihtiyacım var.

1080p (ve mümkünse 60 fps) video kaydı yapacağım, bir youtube kanalı açmayı planlıyorum, ürün incelemesi ve hobilerimle ilgili içerik olacak genelde. Plastik maketlerin yakın çekimini yapacağım için küçük detayları çekerken sorun yaratmaması gerekiyor. Yapım aşamalarını fotoğraflayacağım için fotoğraf kalitesi de önemli. Bu hobi hakkında bilginiz yoksa birkaç referans vereyim:

http://www.buyulu-ruzgar.com/feldmarschall-erwin-rommel/
    http://www.buyulu-ruzgar.com/umitsiz-cirpinislar-diorama/
    http://forum.donanimhaber.com/m_35140213/f_//tm.htm#35140213
    http://forum.donanimhaber.com/m_71936560/tm.htm

Videoda makinenin dahili ses kalitesi pek önemli değil, Zoom H1 ya da başka bir mikrofon almayı planlıyorum.

İnternetten ışıklandırma hakkında eğitim videoları izledim ve şu an az çok teorik bilgim var, çok karanlık şartlarda çekim yapmam ama şehirden uzakta yıldızları çekebilirsem güzel olur.

Aslında amatör fotoğrafçılık yapmak isterdim ama adam akıllı DSLR alacak bütçem yok maalesef.

Sahip olduğum ilk makina 1. mesajda belirtildiği gibi satış görevlisinin tavsiyesiyle alınmış Kodak EasyShare M320 idi. Gerçi 5 yıl öncesi için fena değildi ama şimdi telefonlar bile bu cihazı solluyor, 480p'den 1080p'ye geçmek devrim olacak benim için :).

Konuyu ara ara takip ediyorum, Canon SX270 gayet iyi makina araştırdığım kadarıyla, ama yine de emin olamadım aynı fiyata daha iyi bir şey alabilir miyim diye.

Bir de ekipman tavsiyesine ihtiyacım var, ürün incelemesi yapılırken bildiğim kadarıyla bunun gibi aparatlar kullanılıyor,(http://www.amazon.com/ALZO-Horizontal-Camera-Mount-Photography/dp/B0015ASKMY) ama linkteki ürün gereksiz pahalı geldi bana, bu ürüne alternatif bulamadım, bahsettiğim şekilde çekim yapmanın yolu var mı başka bir şekilde?

Şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Infinitum -- 10 Temmuz 2015; 7:12:15 >

• Arkadaşlar kompakt makine alacağım sony hx400v karar kıldım 1200 tl sizlerinde tavsiyelerine ihtiyacım var please

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yesiltepeli53

Arkadaşlar kompakt makine alacağım sony hx400v karar kıldım 1200 tl sizlerinde tavsiyelerine ihtiyacım var please

zoom çok önemli değilse bunu almanızı tavsiye ederim

http://www.hizlial.com/fujifilm-x20-profesyonel-dijital-fotograf-makinesi-gumus/10348709?gclid=Cj0KEQjw2v2sBRCazKGu3tSFz64BEiQAKIE1huOk3tJ8kxfm8P0is_4RReBt04B0IO3Rk6v5YiLJUGAaAppD8P8HAQ

• @Turkuaz_TR Artık 4/3" sensörlülere, aynasızlara veya dslr makinelere geçmeniz lazım. Uygun fiyatlılardan Canon Eos M bakabilirsiniz Canon sevdiğiniz için. Sony Nex serisi oldukça iyidir, SX220'den sonra büyük fark yaratır. Ama böyle makinelere geçince artan dövizin de etkisiyle makineler 1000 TL ve üstü oluyor.

@Infinitum Zoom H1 kullanıcısıyım, kesinlikle sizi de memnun edecektir, o konuda sıkıntı yok. Video denildiği zaman Sony ön plana çıkıyor. Fotoğraf kaygısı yoksa CMOS sensörlü Sony makineler iyi videolar çekiyorlar. Ama fotoğraf kalitesinde Canon'un bar

@Yesiltepeli53 Aman uzak durun derim, o makineler o paraları kesinlikle etmez. 1200 TL verdikten sonra size daha güzel makineler önerebilirim. Mesela yukarıda Turkuaz_TR arkadaşımıza önerdiklerimizi. Ama elbette ne tip bir makine istediğiniz de önemli. Mesela belki ulan64ude daha doğru bir öneri yapmıştır. Kısacası o parayı öyle kolay harcamayın.

• Handycam'lerden mi bahsediyorsunuz hocam, özel günlerde anı olsun diye, ya da blog'a maket yapım aşamalarını eklemek vs. için iyi fotoğraf kalitesi lazım Handycam'de fotoğraf tuşu var diye hatırlıyorum ama hiç kaliteli değil. Yine de ürün tavsiye ederseniz testlerine bakayım.

SX270'te şarj sorunu firmware ile çözülememiş diye okudum, doğru mu? SX270'e yakınım şu anda ama başka alternatif varsa göz gezdirmek istiyorum. Test videolarına baktım gayet kaliteliydi, ama kapalı ortamda çekim yapılmış video bulamadım sadece. Media Markt'ta 399 TL, çok iyi fiyat bence. Amazon'dan bile ucuz garip bir biçimde. Tek eksiği (çıkış tarihini bilmesem de) biraz eski bir cihaz olması gördüğüm kadarıyla.

Ah işte, çok iyi bir bütçem olsa RX100 ya da 650D alırdım bir tane ama nerde...

Şu ekipman olayını da aydınlatırsanız sevinirim.

Bu arada sanırım yorumunuz yarım kalmış :).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Infinitum -- 11 Temmuz 2015; 7:05:40 >

• @ulan64ude @arandur verdiğiniz bilgi için teşekkürler,en akıllı tercih heralde conan 600d veya 650 d olacak bu arada profosyonele yöneldiğimde de çıta yükseliyor otomatikmen 1200 tl den 1600 tl oluyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam WX80 nasıl? SX270'ten iyi midir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Infinitum

Handycam'lerden mi bahsediyorsunuz hocam, özel günlerde anı olsun diye, ya da blog'a maket yapım aşamalarını eklemek vs. için iyi fotoğraf kalitesi lazım Handycam'de fotoğraf tuşu var diye hatırlıyorum ama hiç kaliteli değil. Yine de ürün tavsiye ederseniz testlerine bakayım.

SX270'te şarj sorunu firmware ile çözülememiş diye okudum, doğru mu? SX270'e yakınım şu anda ama başka alternatif varsa göz gezdirmek istiyorum. Test videolarına baktım gayet kaliteliydi, ama kapalı ortamda çekim yapılmış video bulamadım sadece. Media Markt'ta 399 TL, çok iyi fiyat bence. Amazon'dan bile ucuz garip bir biçimde. Tek eksiği (çıkış tarihini bilmesem de) biraz eski bir cihaz olması gördüğüm kadarıyla.

Ah işte, çok iyi bir bütçem olsa RX100 ya da 650D alırdım bir tane ama nerde...

Şu ekipman olayını da aydınlatırsanız sevinirim.

Bu arada sanırım yorumunuz yarım kalmış :).

İşyerindeki yasaklı internet sağolsun, forum yasaklı, mesaj atabilmek için kırk takla atıyorum, bazen de kopyala-yapıştır sıkıntılar çıkıyor.

SX270'ten şarj yüzünden çekinmeyin bence, mesela elden deneyerek 2. el alarak sorumu aşabilirsiniz. Eskiliğe takılmayın, eskiler daha iyiler diyebilirim. Ekipman için verdiğiniz link açılmıyor, ne gibi ekipmanlar lazım size?

• arandur kullanıcısına yanıt
    Hocam ürün incelemesi yaparken kamerayı masaya paralel bir şekilde yerleştiriyorlar, benim de bazen böyle kullanmaya ihtiyacım var.

Bahsettiğim ürünün fotoğrafı, ancak kendisi gereksiz pahalı. Bana bunu yapacak ucuz yollu çözüm lazım. Tripoda sabitlenmesine gerek yok masaya vs. sabitleyebilirim. Articulating Arm adıyla buna benzer ürünler buldum internette ancak pahalılar.

Aklıma elimdeki akrobat lambaya bir şekilde tutturmak geldi, bunun için bir aparat bulabilirsem çok güzel olur.

Bundan hariç olarak bir de dışarda kullanmak için ucuz ama kaliteli tripod lazım. Biliyorum az paraya çok şey istiyorum ama kamera parasına aksesuar görünce en f/p ürünü olanı aramaya başladım.

Kamera hakkında şunu soracağım, SX270'i beğeniyorum ama WX80 ve WX100 nasıl peki?

SX270 Nisan 2013'te çıkmış, iki yıldan fazla zaman geçmiş üzerinden, 2 yıldır neden güncellememişler acaba? Video testlerine baktığımda çok beğenmiştim ama içime kurt düşmedi değil. Yine de siz önemli değil diyorsanız sorun etmem.

İkinci el olayına pek yaklaşmak istemesem de fiyatlara bakayım hocam.

Çok erken edit: Az önce Wikipedia'dan tüm seriye baktımhttps://en.m.wikipedia.org/wiki/Canon_PowerShot_S# ve yılları arattım, SX270 ile aynı fiyatta olanlar DIGIC 4 kullanıyor, DIGIC 6 olan SX700 ise çok daha pahalı. Serideki en F/P cihaz gördüğüm kadarıyla SX270, çıkış zamanı konusunda sıkıntı olmadığını anladım WX100'den iyi olup olmadığını öğrenmek kaldı geriye sadece.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Infinitum -- 13 Temmuz 2015; 5:08:33 >

• Sx270, Wx serisinden bariz iyidir hocam, tereddüt olmasın. Aksesuar konusunda yoğun olduğumdan şu an bakamadım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Sx270, Wx serisinden bariz iyidir hocam, tereddüt olmasın. Aksesuar konusunda yoğun olduğumdan şu an bakamadım.

Teşekkürler hocam. Aksesuar konsunun pek acelesi yok. Kamerayı da birkaç ay sonra alacağım zaten.
  • Hocam konunun dışına çıktım mı bilmiyorum ama Zoom H1'i ne zaman ve ne kadara aldınız? (Bu da ekipman sayılır herhalde ). Ben amazondan almayı düşünüyorum. 99$ ama bu haliyle bile Türkiye mağazalarından ucuz.
  • quote:

Hocam konunun dışına çıktım mı bilmiyorum ama Zoom H1'i ne zaman ve ne kadara aldınız? (Bu da ekipman sayılır herhalde ). Ben amazondan almayı düşünüyorum. 99$ ama bu haliyle bile Türkiye mağazalarından ucuz.

Ben bir arkadaştan 2. el sanırım 200 TL gibi bir fiyata almıştım. Sıfır fiyatı biraz fazla ama sık sık 2. el düşüyor. Aşırı kullanıp satan görmedim, yani temiz bulunur.
  • quote:

quote:

Hocam konunun dışına çıktım mı bilmiyorum ama Zoom H1'i ne zaman ve ne kadara aldınız? (Bu da ekipman sayılır herhalde ). Ben amazondan almayı düşünüyorum. 99$ ama bu haliyle bile Türkiye mağazalarından ucuz.

Ben bir arkadaştan 2. el sanırım 200 TL gibi bir fiyata almıştım. Sıfır fiyatı biraz fazla ama sık sık 2. el düşüyor. Aşırı kullanıp satan görmedim, yani temiz bulunur.

Hocam peki deadcat vs taktınız mı açık alanda çekim için? Tavsiyeniz varsa bekliyorum

250 TL'ye 2. el cihaz buldum ama 270 TL'ye Amazon'dan sıfırını alabiliyorum .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Infinitum -- 23 Temmuz 2015; 20:20:22 >

• quote:

quote:

quote:

Hocam peki deadcat vs taktınız mı açık alanda çekim için? Tavsiyeniz varsa bekliyorum

250 TL'ye 2. el cihaz buldum ama 270 TL'ye Amazon'dan alabiliyorum .

Sünger başlık ile çekim yaptım elbette. Çünkü en ufak bir rüzgar sesi ambiansı etkiliyor. Deatcat ya da sünger bir başlık gibi çözümler dış ortam için şart.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Sünger başlık ile çekim yaptım elbette. Çünkü en ufak bir rüzgar sesi ambiansı etkiliyor. Deatcat ya da sünger bir başlık gibi çözümler dış ortam için şart.

Hocam ne iş yapıyorsunuz merak ettim. Youtube kanalınız vs. mi var yoksa?

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Hocam ne iş yapıyorsunuz merak ettim. Youtube kanalınız vs. mi var yoksa?

Bir kaç kısa film çektim sadece, daha da çekmek istiyorum kendimce. Tecrübem oradan. Kanalım yok.

• Arkadaşlar selamınaleyküm,kompakt makinesi tavsiyesi istiyorum fiyat aralıgı 300-550 arası sx510 araştırdım,hoşuma gitti sizce nasıldır bu model,eos m istiyorum almak fakat güvenli hiç satan hiç bir site yok varda hep 1000lira fiyat cekiyolar makina 750-800 tl başka sitelerde neden o kadar istiyolar anlamış değilim :) siz hangi makinayı tavsiye edersiniz,önemli olan kaliteli resimler çeksin yeter
  • 
Sayfa: önceki 189190191192193
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.