Şimdi Ara

****Kompakt Makine ve Ekipman Tavsiyeleri***** (193. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4.032
Cevap
35
Favori
186.637
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 191192193194195
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: FOSTERthePEOPLE

Haklısınız, dolar 2.98 olmuş :( artık elektronik ürünler yanına yaklaşılmaz olacak. Biraz bekleyip bütçeyi artırmaya çalışacağım, teşekkürler.

Ben de bütçeyi artırmanızın isabetli olacağını düşünüyorum. 1 sene önce 700 liraya makine önerebiliyorduk.
  • Bugün gittigidiyorda bir fırsat gördüm Samsung WB250F ile ilgili fiyatı 250 TL, tavsiye eder misiniz? Profesyonel bir amacım yok tatmin edici bir seviyede iyi çeksin yeterli.
  • quote:

Orijinalden alıntı: daredevil60

Bugün gittigidiyorda bir fırsat gördüm Samsung WB250F ile ilgili fiyatı 250 TL, tavsiye eder misiniz? Profesyonel bir amacım yok tatmin edici bir seviyede iyi çeksin yeterli.

Merhaba. O makine cep telefonu ayarında çekebilecektir. 250 TL bütçeyle Canon Ixus 147, Panasonic FS35 gibi makineler biraz daha iyi seçimler olur. Ama bu bütçedeki sıfır makinelerden fazla performans beklememelisiniz.
  • arandur kullanıcısına yanıt
    Hocam merhabalar ,

1 konu hakkında danışacaktım da size .
    Hocam önce 400 sonra 600 derken şuan 700 civarı bütçem var .

Makina arıyorum , aslında en başta aynasız alacaktım . Fakat bana herşey dahil makina lazım , lens alma falan beni çok uğraştırır . Bütçemi yorar .

Hocam aslında küçük makina çok iyi olur cebime atayım her yere götüreyim taşıyayım diye ancak şu makinayı buldum direk fikrim değişti (: Yorumları da okudum çok iyi diyorlar ; Zeis lens - f2.8 diyafram - sony kalitesi vsvs .

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-fotograf-kamera-dijital-fotograf-makinesi-az-kullanilmis-sony-hx300-223187597/detay/

Hocam arkadaş ile görüştüm makina - çanta - kart resimde görülenler dahil 750 TL diyor . Şubat 2017 ye kadar garantili imiş çok az kullanmış .

Hocam bu fiyata daha iyi makina var mı ne dersiniz fikriniz nedir size danışmak istedim . Aslında Sony HX60V - HX50V alayım diyordum ancak bu daha bi aklımı çeldi (:

İlk başta Panasonic Lumix TZ35 alacaktım sonra biraz daha bütçem arttı bunlara yöneldim .

Ne dersiniz hocam .

Panasonic TZ35 - Sony HX50V & HX60V & HX300 . Aslında küçük olsa daha iyi çünkü dediğim gibi her an yanımda olsun istiyorum makina . Fakat performans olarak kalite olarak daha üst ise taşırız yanımızda büyük olsun sorun yok (:

• quote:

Orijinalden alıntı: cikitare

Hocam merhabalar ,

1 konu hakkında danışacaktım da size .
    Hocam önce 400 sonra 600 derken şuan 700 civarı bütçem var .

Makina arıyorum , aslında en başta aynasız alacaktım . Fakat bana herşey dahil makina lazım , lens alma falan beni çok uğraştırır . Bütçemi yorar .

Hocam aslında küçük makina çok iyi olur cebime atayım her yere götüreyim taşıyayım diye ancak şu makinayı buldum direk fikrim değişti (: Yorumları da okudum çok iyi diyorlar ; Zeis lens - f2.8 diyafram - sony kalitesi vsvs .

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-fotograf-kamera-dijital-fotograf-makinesi-az-kullanilmis-sony-hx300-223187597/detay/

Hocam arkadaş ile görüştüm makina - çanta - kart resimde görülenler dahil 750 TL diyor . Şubat 2017 ye kadar garantili imiş çok az kullanmış .

Hocam bu fiyata daha iyi makina var mı ne dersiniz fikriniz nedir size danışmak istedim . Aslında Sony HX60V - HX50V alayım diyordum ancak bu daha bi aklımı çeldi (:

İlk başta Panasonic Lumix TZ35 alacaktım sonra biraz daha bütçem arttı bunlara yöneldim .

Ne dersiniz hocam .

Panasonic TZ35 - Sony HX50V & HX60V & HX300 . Aslında küçük olsa daha iyi çünkü dediğim gibi her an yanımda olsun istiyorum makina . Fakat performans olarak kalite olarak daha üst ise taşırız yanımızda büyük olsun sorun yok (:

Şimdi, hepsi bir arada makinelerde beğendiğim iki tane var. İlki Panasonic FZ150. Diğeri Nikon P510-520. Bunlara bakın hocam. P600'e gerek yok. Kıyaslayın, hangisi cazipse onu alın.

Garanti konusunu da dert etmeyin, zaten bu makineler genelde 2 yıldan daha eski olsalar da yoğun kullanılmış olmaları zor ve nispeten sağlam üretilirler.

• Hocam cihazdan çok memnunum ama videoda batarya problemi devam ediyor. Geçen gün 1 dk bile çekemeden cihaz kapandı. Ama neredeyse yüzde 80 doluydu. Bu durum yüzünden birçok görüntüyü kaçırdım. Fotoğraftan çok memnunum ama onun kadar da videoya ihtiyacım var. ACK DC40 alıp sorunu çözerim diye düşünüyordum ama bu durumda da dışarda çekim yapamam. Yabancı sitelerde çok yakınanlar ve çözüm bulduğunu iddia edenler var ama ne yapacağım açıkçası bilmiyorum. Her kafadan farklı ses çıkmış. Yorumumu ilk defa gören arkadaşlar için cihaz SX270.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Infinitum -- 2 Eylül 2015; 21:00:29 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • samsung nx mini hakkında ne düşünüyorsunuz? yaklaşık 600 liraya alınabiliyor şu an 9-27mm lens ile. değiştirilebilir lens imkanı var ama yeni lens alcağımı sanmıyorum sadece samsung ürettiği için pahalıdır zaten. hobi amaçlı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest Account

samsung nx mini hakkında ne düşünüyorsunuz? yaklaşık 600 liraya alınabiliyor şu an 9-27mm lens ile. değiştirilebilir lens imkanı var ama yeni lens alcağımı sanmıyorum sadece samsung ürettiği için pahalıdır zaten. hobi amaçlı.

Tatil yüzünden mesajınızı yeni okudum. 600 liraya kesinlikle alınır diyebilirim. Bu makine dslr ile kompakt arasında geçiş noktasıdır. Zaten lens yatırımı yapılmasını tavsiye etmem, yetmemeye başlayınca dslr veya aps-c aynasıza geçmeniz yerinde olacaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: arandur

quote:

Orijinalden alıntı: Guest Account

samsung nx mini hakkında ne düşünüyorsunuz? yaklaşık 600 liraya alınabiliyor şu an 9-27mm lens ile. değiştirilebilir lens imkanı var ama yeni lens alcağımı sanmıyorum sadece samsung ürettiği için pahalıdır zaten. hobi amaçlı.

Tatil yüzünden mesajınızı yeni okudum. 600 liraya kesinlikle alınır diyebilirim. Bu makine dslr ile kompakt arasında geçiş noktasıdır. Zaten lens yatırımı yapılmasını tavsiye etmem, yetmemeye başlayınca dslr veya aps-c aynasıza geçmeniz yerinde olacaktır.

teşekkür ederim cevabınız için.

• Selamlar, lx3 veya G11 alınır mı hala? Yada ne mini veya nex3 falan. Aynı fiyata (2. el, maks 500TL) daha iyi makina var mı önerebileceğiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C9CA1DA90 -- 1 Kasım 2015; 9:52:16 >
  • 500 tl bütçeye aynasız makineler almak daha mantıklı.
    O fiyata bulabilirseniz kesinlikle canon eos m muhteşem fotoğraf kalitesine sahip bir cihazdır. 600d, 650 d gibi makinelerden farkı yok.
    Flickrda eos m yazıp incelemenizde fayda var.
    Eğer bulamazsanız olympus'un aynasız modellerine bakabilirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Computeus

Selamlar, lx3 veya G11 alınır mı hala? Yada ne mini veya nex3 falan. Aynı fiyata (2. el, maks 500TL) daha iyi makina var mı önerebileceğiniz?

şu makine 459 lira kaçırmayın...pentax Q + 5-15 mm...http://www.fotopazar.com/pentax-q-5-15mm-lens-kit-siyah-aynasiz-fotograf-makinesi
  • quote:

Orijinalden alıntı: adanalivlkn1234

500 tl bütçeye aynasız makineler almak daha mantıklı.
    O fiyata bulabilirseniz kesinlikle canon eos m muhteşem fotoğraf kalitesine sahip bir cihazdır. 600d, 650 d gibi makinelerden farkı yok.
    Flickrda eos m yazıp incelemenizde fayda var.
    Eğer bulamazsanız olympus'un aynasız modellerine bakabilirsiniz.

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-fotograf-kamera-dijital-fotograf-makinesi-canon-eos-m-plus-ef-adaptor-plus-viewfinder-239478505/detay bu model mi dediğiniz?

• quote:

Orijinalden alıntı: Bayberti

quote:

Selamlar, lx3 veya G11 alınır mı hala? Yada ne mini veya nex3 falan. Aynı fiyata (2. el, maks 500TL) daha iyi makina var mı önerebileceğiniz?

şu makine 459 lira kaçırmayın...pentax Q + 5-15 mm...http://www.fotopazar.com/pentax-q-5-15mm-lens-kit-siyah-aynasiz-fotograf-makinesi

Sensör boyutu küçük değil mi? EOS M veya Nex3- Nex5 2. el olarak yakın fiyatlara alınabiliyor.

• @Computeus elbette var, alabileceğiniz en iyi Sony Nex makine bu fiyata zirveyi temsil edecektir. C3 alınabilir mesela, kullandım ve fotoğraf kalitesi çok iyi, videosu biraz kısıtlanmış ama amatör amaçlar için gene iyi bir makine. Böyle bir makine alabilmek varken Lx veya Canon G11 falan para kaybı olur. Arkadaşın önerdiği Eos M bir seçenektir ama Nex serisi kadar oturmuş değil.
  • quote:

@Computeus elbette var, alabileceğiniz en iyi Sony Nex makine bu fiyata zirveyi temsil edecektir. C3 alınabilir mesela, kullandım ve fotoğraf kalitesi çok iyi, videosu biraz kısıtlanmış ama amatör amaçlar için gene iyi bir makine. Böyle bir makine alabilmek varken Lx veya Canon G11 falan para kaybı olur. Arkadaşın önerdiği Eos M bir seçenektir ama Nex serisi kadar oturmuş değil.

Biraz fotoğrafçılık işini öğrenmek, kullanımına hakim olmak istiyorum. Evde kedi fotoğrafı, dışarda motosikletimle gezdiğim yerlerde manzara çiçek böcek çekeceğim. Tam manuel kullanıma izin vermesi önemli benim için. Sony Nex güzel ama vizör olmaması da kafamı karıştırıyor biraz. Ama istediğim fiyat aralığında daha iyisi de yok sanırım.

• quote:

quote:

@Computeus elbette var, alabileceğiniz en iyi Sony Nex makine bu fiyata zirveyi temsil edecektir. C3 alınabilir mesela, kullandım ve fotoğraf kalitesi çok iyi, videosu biraz kısıtlanmış ama amatör amaçlar için gene iyi bir makine. Böyle bir makine alabilmek varken Lx veya Canon G11 falan para kaybı olur. Arkadaşın önerdiği Eos M bir seçenektir ama Nex serisi kadar oturmuş değil.

Biraz fotoğrafçılık işini öğrenmek, kullanımına hakim olmak istiyorum. Evde kedi fotoğrafı, dışarda motosikletimle gezdiğim yerlerde manzara çiçek böcek çekeceğim. Tam manuel kullanıma izin vermesi önemli benim için. Sony Nex güzel ama vizör olmaması da kafamı karıştırıyor biraz. Ama istediğim fiyat aralığında daha iyisi de yok sanırım.

Öyle diyebiliriz. Vizör denince dslr gerekiyor ve bu fiyatta dslr isteyince çok eski ve alt seviyede ürünler geliyor.

• Hocam ben ortalama 1000 lira civarında kompakt makine arıyorum çok kararsız kaldım ki kararsızlığımın en önemli nedenlerinden biri de kompakt makineler belirli bir zaman sonra yavaşlıyorlar (çekim esnasında) benim aradığım esas özellik hızlı çekim yapması makrosunun nispeten daha iyi olması video özelliğinin iyi olması. Karanlıkta foto çekmek için ya da uzaktaki bir nesneyi çekmek için kullanmayacağım cihazı. Canon PowerShot G12 fujifilm x20 sony rx100 arasında kalmış durumdayım. Yardımınızı bekliyorum saygılar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ertrl_krnfl

Hocam ben ortalama 1000 lira civarında kompakt makine arıyorum çok kararsız kaldım ki kararsızlığımın en önemli nedenlerinden biri de kompakt makineler belirli bir zaman sonra yavaşlıyorlar (çekim esnasında) benim aradığım esas özellik hızlı çekim yapması makrosunun nispeten daha iyi olması video özelliğinin iyi olması. Karanlıkta foto çekmek için ya da uzaktaki bir nesneyi çekmek için kullanmayacağım cihazı. Canon PowerShot G12 fujifilm x20 sony rx100 arasında kalmış durumdayım. Yardımınızı bekliyorum saygılar.

Merhaba. Hem kompakt makine hem de iyi kalite deyince (para sıkıntısı da yoksa) ilk önerilecek seri Sony RX100 serisidir. Bu seriden alabileceğiniz en üst modeli almanızı öneririm. G12 biraz eskidi, 1000 TL bütçe ile pek yanaşmamalı. X20 gayet başarılıdır, RX100 alternatifi olarak düşünülebilir. Makro 1 cm olsun dersen ve odaklama başarısı lazımsa X20 ön plana çıkar. RX100 serisi ise daha teknolojik, ufak boyutludur. Genel hızları konusunda ise bilgi sahibi değilim, yanlış yönlendirmek istemem.

• arandur kullanıcısına yanıt
    Merhaba hocam ertrl_krnfl arkadaş ,''kompakt makineler belirli bir zaman sonra yavaşlıyorlar (çekim esnasında)'' demiş.Dogru mu bu?Eger gerçekten böyleyse 2. el makina almak pek akıllıca olmaz diye düşündüm.
  • 
Sayfa: önceki 191192193194195
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.