Şimdi Ara

****Kompakt Makine ve Ekipman Tavsiyeleri***** (192. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.032
Cevap
35
Favori
186.637
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 190191192193194
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • quote:

Orijinalden alıntı: dell35

Arkadaşlar selamınaleyküm,kompakt makinesi tavsiyesi istiyorum fiyat aralıgı 300-550 arası sx510 araştırdım,hoşuma gitti sizce nasıldır bu model,eos m istiyorum almak fakat güvenli hiç satan hiç bir site yok varda hep 1000lira fiyat cekiyolar makina 750-800 tl başka sitelerde neden o kadar istiyolar anlamış değilim :) siz hangi makinayı tavsiye edersiniz,önemli olan kaliteli resimler çeksin yeter

SX510 boşverin derim, küçük sensör ve fazla zoom ile donatılmış. Kaliteli fotoğraflar için büyük sensör gerekli, bu durumda da bütçenizin artması gerek. Mesela Nikon V1, ereyon sitesinde 765 TL.
  • quote:

Orijinalden alıntı: arandur

quote:

Arkadaşlar selamınaleyküm,kompakt makinesi tavsiyesi istiyorum fiyat aralıgı 300-550 arası sx510 araştırdım,hoşuma gitti sizce nasıldır bu model,eos m istiyorum almak fakat güvenli hiç satan hiç bir site yok varda hep 1000lira fiyat cekiyolar makina 750-800 tl başka sitelerde neden o kadar istiyolar anlamış değilim :) siz hangi makinayı tavsiye edersiniz,önemli olan kaliteli resimler çeksin yeter

SX510 boşverin derim, küçük sensör ve fazla zoom ile donatılmış. Kaliteli fotoğraflar için büyük sensör gerekli, bu durumda da bütçenizin artması gerek. Mesela Nikon V1, ereyon sitesinde 765 TL.

Cidden makinayı inceledim güzel bir makinaya benziyor.Eos m gibi sanırım bunda vizör falan var lensleri nasıl acaba 18-55 lens gibi mi yoksa daha iyimi hocam ?

• quote:

quote:

quote:

Cidden makinayı inceledim güzel bir makinaya benziyor.Eos m gibi sanırım bunda vizör falan var lensleri nasıl acaba 18-55 lens gibi mi yoksa daha iyimi hocam ?

bence de bu fiyata alınabilecek ideal makine V1...
    şu an makinem olmasa hiç düşünmez alırdım, deklanşör tepkisi de çok iyi bu makinenin...

• SX270 dün geldi hocam kısaca tecrübemi anlatayım.

Makro ve normal çekimde eski cihazımdan (Kodak M320) kesinlikle daha iyi, ancak manuelde diyafram, enstantane ve ISO'yu tutturamadığım için yakınlaştırdığımda çamurlu bir görüntü var. Konuyla alakalı birkaç şey okudum ve izledim ancak, hâlâ beceremedim.

Video kalitesi de fena değil, özellikle 60fps çekimde farkı hissettim. Yine de hem fotoğraf hem de video kalitesi beklediğim kadar iyi değil, benim hatam yüzünden olabilir (Işıklandırma iyi değil, tripod vs. yok). Hem de bu fiyata daha fazla şey beklemek komik olur. Bunu aldıktan sonra 2. el 400D gibi birşey alsaydım keşke diye düşündüm ama onun da video kalitesinde tatmin etmeyeceğini farkettim.

Cihazı manuel modda kontrol etmek biraz zor geldi ama alışınca sıkıntı yaşamam herhalde.

Şarj uyarısı sorunu için firmware kuracaktım, yazılımı indirdiğimde içinden çıkan kılavuza baktım, seri numarama göre firmware zaten güncel bende. Ancak videoda düşük şarj uyarısı devam ediyor. Benim için önemli değil. Cihaz bu nedenle kapanmıyorsa sıkıntı yok. Hem iade etmek istersem nedenim olur .

İkinci bir sorun, herhangi bir çekim modunda tuşa yarım basmadan önce ekranda kırmızı-yeşil-mavi bir gölgelenme tarzı bir şey var, tuşa yarım basınca (odaklanınca) bu olay kayboluyor ve fotoğraf çektiğimde bu durumun etkisini hissetmiyorum. Neden olabilir? En son eski kasetli Handycam'de buna benzer bir durum vardı ama o da çekimi etkilemiyordu.

Son olarak, dün akşam video testi yapmak istedim tekrar, vantilatörü ayağından söküp ev yapımı tripod yaptım, tabii hiçbir şekilde tutturmadığım cihaz yere düştü. İlk başta sorun çıkmadı diye sevinmiştim ki cihazı kapatmayı deneyince lensin yamulduğunu farkettim. Garanti gitti, ilk günden pert ettim cihazı diye üzülürken "ne olacaksa olsun artık" deyip cihaza daha çok zarar verme riskini göze alarak lensi elimle düzelttim, bu olaydan sonraki denemelerimde sıkıntı çıkmadı ama ne olacak bilmiyorum.

Ucuz yollu tripod tavsiyesi bekliyorum. Deneme fotoğraflarını da yüklerim daha sonra.

Şunlar da bulduğum tripodlar:
    http://www.amazon.com/AmazonBasics-60-Inch-Lightweight-Tripod-Bag/dp/B005KP473Q/ref=lp_499306_1_1/189-3805692-2345041?s=photo&ie=UTF8&qid=1439554326&sr=1-1
    http://www.amazon.com/Ravelli-APLT4-61-inch-Weight-Aluminum/dp/B004ZGLM5W/ref=lp_499306_1_3/189-3805692-2345041?s=photo&ie=UTF8&qid=1439554326&sr=1-3

• quote:

Orijinalden alıntı: Infinitum

SX270 dün geldi hocam kısaca tecrübemi anlatayım.

Makro ve normal çekimde eski cihazımdan (Kodak M320) kesinlikle daha iyi, ancak manuelde diyafram, enstantane ve ISO'yu tutturamadığım için yakınlaştırdığımda çamurlu bir görüntü var. Konuyla alakalı birkaç şey okudum ve izledim ancak, hâlâ beceremedim.

Video kalitesi de fena değil, özellikle 60fps çekimde farkı hissettim. Yine de hem fotoğraf hem de video kalitesi beklediğim kadar iyi değil, benim hatam yüzünden olabilir (Işıklandırma iyi değil, tripod vs. yok). Hem de bu fiyata daha fazla şey beklemek komik olur. Bunu aldıktan sonra 2. el 400D gibi birşey alsaydım keşke diye düşündüm ama onun da video kalitesinde tatmin etmeyeceğini farkettim.

Cihazı manuel modda kontrol etmek biraz zor geldi ama alışınca sıkıntı yaşamam herhalde.

Şarj uyarısı sorunu için firmware kuracaktım, yazılımı indirdiğimde içinden çıkan kılavuza baktım, seri numarama göre firmware zaten güncel bende. Ancak videoda düşük şarj uyarısı devam ediyor. Benim için önemli değil. Cihaz bu nedenle kapanmıyorsa sıkıntı yok. Hem iade etmek istersem nedenim olur .

İkinci bir sorun, herhangi bir çekim modunda tuşa yarım basmadan önce ekranda kırmızı-yeşil-mavi bir gölgelenme tarzı bir şey var, tuşa yarım basınca (odaklanınca) bu olay kayboluyor ve fotoğraf çektiğimde bu durumun etkisini hissetmiyorum. Neden olabilir? En son eski kasetli Handycam'de buna benzer bir durum vardı ama o da çekimi etkilemiyordu.

Son olarak, dün akşam video testi yapmak istedim tekrar, vantilatörü ayağından söküp ev yapımı tripod yaptım, tabii hiçbir şekilde tutturmadığım cihaz yere düştü. İlk başta sorun çıkmadı diye sevinmiştim ki cihazı kapatmayı deneyince lensin yamulduğunu farkettim. Garanti gitti, ilk günden pert ettim cihazı diye üzülürken "ne olacaksa olsun artık" deyip cihaza daha çok zarar verme riskini göze alarak lensi elimle düzelttim, bu olaydan sonraki denemelerimde sıkıntı çıkmadı ama ne olacak bilmiyorum.

Ucuz yollu tripod tavsiyesi bekliyorum. Deneme fotoğraflarını da yüklerim daha sonra.

http://www.amazon.com/AmazonBasics-60-Inch-Lightweight-Tripod-Bag/dp/B005KP473Q/ref=lp_499306_1_1/189-3805692-2345041?s=photo&ie=UTF8&qid=1439554326&sr=1-1
    http://www.amazon.com/Ravelli-APLT4-61-inch-Weight-Aluminum/dp/B004ZGLM5W/ref=lp_499306_1_3/189-3805692-2345041?s=photo&ie=UTF8&qid=1439554326&sr=1-3

İkinci el 400D diyorsunuz ama hem o ayrı dünya hem de Canon 500D ile geldi video özelliği Ev içi çekimlerden pek bir şey beklemeyin. Manuel ayardan ziyade ışığı doğru kullanabilmeyi ve kadrajı öğrenmeniz lazım. Gölgelenme sorunuzu anlamadım, ekran görüntüsü var mı?

• Merhabalar.
    300 civarı bir şey bakıyorum bende.
    İxus 160 ve canon sx600 la ilgili görüşlerinizi alabilir miyim.hic karıştırmadan ixus 145 mi alsam yoksa o modeli de tavsiye etmissiniz...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Infinitum

SX270 dün geldi hocam kısaca tecrübemi anlatayım.

İkinci el 400D diyorsunuz ama hem o ayrı dünya hem de Canon 500D ile geldi video özelliği Ev içi çekimlerden pek bir şey beklemeyin. Manuel ayardan ziyade ışığı doğru kullanabilmeyi ve kadrajı öğrenmeniz lazım. Gölgelenme sorunuzu anlamadım, ekran görüntüsü var mı?

400D ile video çekildiğini de şu videoda görmüştüm:https://www.youtube.com/watch?v=QrXzDX6ZQQo ama sizin dediğiniz gibiymiş. Magic Latern türü yazılımlarla yapılamaz mı acaba? 550D'ye HDR özelliği verilebildiğini biliyorum çünkü.

Ev içi çekim yapmak istiyorum hocam, çekim şemsiyesiyle vs. gerekli ışıklandırmayı sağlayamaz mıyım?

Amacım şunun gibi videolar çekmek:https://www.youtube.com/watch?v=7eroKgtx2kA

Gölgelenme sorununu da çekecek kaliteli cihazım yok ama çekebilirsem yüklerim buraya.

Ayrıca merak ettiğim bir olay daha var, bu DSLR cihazlardaki perde ömrü kompakt makinalar için geçerli midir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Infinitum -- 15 Ağustos 2015; 19:29:16 >

• SX270'den fotoğraflar...

Manual, 4mm, 1/100 f3.5 ISO 200
     ****Kompakt Makine ve Ekipman Tavsiyeleri*****

Diğer fotoğrafları daha sonra yükleyeceğim, DH'nin resim yükleme servisi sorun çıkarıyor.

• Dostlar fotopazar sitesinden sony rx100 1159 liraya alinir mi, fiyati uygun geldi

• @Infinitum yazılımsal yöntemler elbette var ama doğal olarak 400D video özelliği sunmuyor. Bu tür yazılımsal düzenlemeler de sensörün çabuk yıpranıp hatalı pikseller üretmesine neden olabiliyor. Bence siz ışıklandırma konusu üzerine yoğunlaşmalısınız çünkü ışıklandırmayı iyi yaparsanız sx270'ten dahi çok iyi verim alır ve 'dslr ile mi çektin' gibi sorular alabilirsiniz. Elbette sadece ışık değil, PS de öğrenmeniz gerekecek. En iyi makine ve lens kullananlar dahi PS yapmadan karelerini sunmuyorlar. Örnek sunduğunuz makrolarda tripod ve ışığı iyi ayarlayıp en düşük ISO ile çekim yapabilirsiniz. Bokeh istiyorsanız sonuna kadar zoom yapıp makro çekmelisiniz, kompakt makineler bokeh konusunda zayıftır çünkü.

@cesar2005 rx100 çok pratik makine. İlk nesil çok eskise de görüntü kalitesi olarak seri aslında pek ilerlemedi, lensi geliştirdiler hep. İkinci elde 800'e falan bulunabilir ama sıfır istiyorsanız değerlendirebilirsiniz.

• Hocam benim üsteki soruyada yorum alabilir miyim.sevmediğiniz bir fiyat aralığı sanıyorum ama bir karar veremedim yardım rica ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 5erkan -- 16 Ağustos 2015; 20:53:06 >
  • quote:

@Infinitum yazılımsal yöntemler elbette var ama doğal olarak 400D video özelliği sunmuyor. Bu tür yazılımsal düzenlemeler de sensörün çabuk yıpranıp hatalı pikseller üretmesine neden olabiliyor. Bence siz ışıklandırma konusu üzerine yoğunlaşmalısınız çünkü ışıklandırmayı iyi yaparsanız sx270'ten dahi çok iyi verim alır ve 'dslr ile mi çektin' gibi sorular alabilirsiniz. Elbette sadece ışık değil, PS de öğrenmeniz gerekecek. En iyi makine ve lens kullananlar dahi PS yapmadan karelerini sunmuyorlar. Örnek sunduğunuz makrolarda tripod ve ışığı iyi ayarlayıp en düşük ISO ile çekim yapabilirsiniz. Bokeh istiyorsanız sonuna kadar zoom yapıp makro çekmelisiniz, kompakt makineler bokeh konusunda zayıftır çünkü.

Hocam PS değil de birkaç aydır GIMP kullanıyorum, sizce PS'ye gerek var mı?

Bokeh olayını bilmiyordum, şimdi araştırdım, bu efekti çok merak ediyordum ama bir adının olduğunu bile duymamıştım. Bilgi için teşekkürler hocam. Çok yardımcı oldunuz .

Işıklandırma ve tripod için tavsiyeniz varsa bekliyorum.

• Tripod için çok tavsiyeye gerek yok, kısa olmasın yeter. Bir de en ucuzlarından (40 liralık, hafif olanlar falan) olmasın. Bu arada laf aramızda ben de Gimp tercih ediyorum çünkü crackli program kullanmayı bıraktım. Bazı PS araçlarını insan arıyor ama Gimp pek çok açıdan yeterli olacaktır. Dediğim gibi PS bazı araçlarıyla uygulamada daha pratik.

Edit: 5erkan hocam son anda gördüm, özür dilerim. 300 liraya Panasonic'ten FS40; Canon'dan Ixus 147 gibi modeller olabilir. 20 MP Ixus 160 modeli kötüdür, onu almayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arandur -- 17 Ağustos 2015; 20:34:47 >
  • Teşekkürler fs40 a aklıma yattı,iyi bir fiyat yakalayıp alacağım.
    fakat sx600 ü ben sx270 alt versiyonu olumlu bakarsınız diye düşünmüştüm.çok mu alt versiyonu ki.
    Sx600 için ayrıca görüşünüzü alabilir miyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 5erkan -- 18 Ağustos 2015; 14:57:13 >
  • quote:

Tripod için çok tavsiyeye gerek yok, kısa olmasın yeter. Bir de en ucuzlarından (40 liralık, hafif olanlar falan) olmasın. Bu arada laf aramızda ben de Gimp tercih ediyorum çünkü crackli program kullanmayı bıraktım. Bazı PS araçlarını insan arıyor ama Gimp pek çok açıdan yeterli olacaktır. Dediğim gibi PS bazı araçlarıyla uygulamada daha pratik.

Edit: 5erkan hocam son anda gördüm, özür dilerim. 300 liraya Panasonic'ten FS40; Canon'dan Ixus 147 gibi modeller olabilir. 20 MP Ixus 160 modeli kötüdür, onu almayın.

Aynen hocam, buraya yazmak istemedim nedense ama ben de crackli program kullanmak istemediğim için GIMP kullanıyorum. Bir iki sorunu beni illet etse de bazen, ücretsiz oluşu yanında yok sayılabilir.

Işıklandırma için ekipman alana kadar masa lambamdaki 10W ampülü 23W'a güncelledim, sizin önerinizle birleşince mutlaka etkisi olacağını düşünüyorum. Birkaç makro daha yüklerim buraya.

Demeden geçmeyeyim, video modunda batarya sorunum devam ediyor, cihaz 40dk FHD video çekebilecekken kapanıyor. Firmware sanırım güncel ama yine de tekrar yükleyeceğim. Ya da ACK-DC40 alacağım.

• quote:

Orijinalden alıntı: 5erkan

Teşekkürler fs40 a aklıma yattı,iyi bir fiyat yakalayıp alacağım.
    fakat sx600 ü ben sx270 alt versiyonu olumlu bakarsınız diye düşünmüştüm.çok mu alt versiyonu ki.
    Sx600 için ayrıca görüşünüzü alabilir miyim.

Hocam sx600 ile sx270 yakın fiyatlarda, yoksa çok kötü değil sx600. Abartı zoom makinelerde lens ve sensör kalitesi daha önemli. 12 mp canon sensörü gayet iyi ama mp arttıkça kaliteleri düştü.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba, daha önce sorulmuş olabilir bakamadım ama bana gece çekimi (örn yıldızlı gökyüzü, şehir manzarası vs.) iyi olan bir kamera lazım. Küçük bir ilçede yaşadığım için ışık kirliliği az gökyüzü inanılmaz görünüyor. Malum telefon kamerası da yalnızca siyah bir fotoğraf çekiyor. Bütçem en fazla 700 TL'ye çıkabilir. Gündüz çekimi için telefon kamerası (Xperia Z3) yeterli, önceliğim gece çekimi. Cevaplarınız için teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: FOSTERthePEOPLE

Merhaba, daha önce sorulmuş olabilir bakamadım ama bana gece çekimi (örn yıldızlı gökyüzü, şehir manzarası vs.) iyi olan bir kamera lazım. Küçük bir ilçede yaşadığım için ışık kirliliği az gökyüzü inanılmaz görünüyor. Malum telefon kamerası da yalnızca siyah bir fotoğraf çekiyor. Bütçem en fazla 700 TL'ye çıkabilir. Gündüz çekimi için telefon kamerası (Xperia Z3) yeterli, önceliğim gece çekimi. Cevaplarınız için teşekkürler.

Merhaba. Gökyüzü çekimi tripod, 15–20 sn pozlama, tamamen açık diyafram ve yüksek iso ile yapılır. Yani size tripod ve manuel ayarlara sahip yüksek iso'da iyi çeken makine lazım. 2. el alırsanız pek çok dslr ve aynasız alınır. Sıfır isterseniz ben bu fiyata makine göremedim. Sanırım dolar yüzünden. Kompakt makineye para vermeyin bu iş için.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• arandur kullanıcısına yanıt
    Haklısınız, dolar 2.98 olmuş :( artık elektronik ürünler yanına yaklaşılmaz olacak. Biraz bekleyip bütçeyi artırmaya çalışacağım, teşekkürler.

• 
Sayfa: önceki 190191192193194
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.