O makineden ve diğer General Electric makinelerinden uzak durunuz. Kalitesiz ve fason üretim cihazlardır. Cep telefonları için de aynısı geçerlidir.
300 TL tamam ama o görünümlü makinelere aldanmayın lütfen. Bas-çek kullanım için son derece hatalı seçimlerdir. Fotoğraf kaliteleri de düşüktür (Fuji S2950 vs. makineleri kastediyorum) Genel çekimler için kompakt yapı tercih edilmeli.
Tercihinizi tekrar gözden geçirin derim. Ama illaki biraz profesyonel görünsün, ayar vs. yapılsın derseniz benden günah gider, en azından bilindik marka alın derim:
Samsung PL20 tercih edin. Class 6 şart o makine için.
verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim size son bir soru fuji av 200 mü samsug pl 20 mi hangisi tercih edilebilir fujinin pilli olması dezavantaj mı bu iki ürün arasından özellik ve kalite açısından hangisini önerirsiniz. şimdiden çok teşekkürler
PL20 tercih edilir. Pilli olması bence dezavantaj.
verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür
quote:
Orijinalden alıntı: arandur
O makineden ve diğer General Electric makinelerinden uzak durunuz. Kalitesiz ve fason üretim cihazlardır. Cep telefonları için de aynısı geçerlidir.
300 TL tamam ama o görünümlü makinelere aldanmayın lütfen. Bas-çek kullanım için son derece hatalı seçimlerdir. Fotoğraf kaliteleri de düşüktür (Fuji S2950 vs. makineleri kastediyorum) Genel çekimler için kompakt yapı tercih edilmeli.
Tercihinizi tekrar gözden geçirin derim. Ama illaki biraz profesyonel görünsün, ayar vs. yapılsın derseniz benden günah gider, en azından bilindik marka alın derim:
hocam kendime alcak olsam ilk etapta çekim kalitesi ve malzeme kalitesine tabiki dikkat ederim tipini umursamam. ama alcagım kişi biraz prof. gözüken makinelerden hoşlanıyor ve 300tl bütçe olunca işler biraz karışıyor. foto. kalitesi düşüktür demişsiniz şöle birşey düşünsek 150-200 tl verip alcagımız makinlerle eşdeger çekse yeterli olacaktır yani 100 tl kasasına para verdigimi düşünebilirim. yani teknoloji ve bayanı yanyana getirirsek hak verirsinizki teknoloji=görünüş ve gösteriş (işi anlayan istinaslar olabilir tabi). yani diyelimki siz bana 200 tl lik bir öneride bulunun bir kompakt cihazı. konuya uzak oldugum için mesela 200 tlye önerebilcginiz xx markalı ürün ile bunu karşılaştıralım. benimde 100 tl kasa için verdigimi göz önünde bulunduralım. xx = ge-x5 diyebilirmiyiz. bu arada ürün sıfır ve garantili.
Ama o makinenin tipi de çok kötü (bence) çin işi çakma fotoğraf makinesi gibi görünüyor. Fotoğraf kalitesi olarak 200 TL'lik makineleri de yakalayamıyor ne yazık ki. 120 liralık makineler kalitesinde ancak. Bayan arkadaşlar daha çok bu tip makineler beğeniyorlar:
Bayan arkadaşın o tip makine beğendiğine emin misiniz? Sadece fotoğraftan görmüş olabilir, gerçekte cihazı eline alınca hayal kırıklığı yaşar sonra
merhaba öncelik önerdiğiniz fotoğraf makinesinin siparişini verdim. bir arkadaşım fotoğraf makinesi almak istiyor bütçesi max 200 tl bana önerdiğiniz samsung pl 20 yi önerirmisiniz yoksa 200 tlye önerebileceğiniz başka marka ve modeller nelerdir.şimdiden teşekkürler.
quote:
Orijinalden alıntı: burakmert06
merhaba öncelik önerdiğiniz fotoğraf makinesinin siparişini verdim. bir arkadaşım fotoğraf makinesi almak istiyor bütçesi max 200 tl bana önerdiğiniz samsung pl 20 yi önerirmisiniz yoksa 200 tlye önerebileceğiniz başka marka ve modeller nelerdir.şimdiden teşekkürler.
Hd video şart değil derseniz bunu öneririm, yoksa PL-20 alınabilir.
görüntü kalitesi olarak dikkate alırsanız. önerdiğiniz mp olarak daha az .canon olması güzel. hd olursa iyi olur. bu durumda sizce 200 tl ye ne önerirsiniz bu durumda. şimdiden teşekkürler.
quote:
quote:
quote:
görüntü kalitesi olarak dikkate alırsanız. önerdiğiniz mp olarak daha az .canon olması güzel. hd olursa iyi olur. bu durumda sizce 200 tl ye ne önerirsiniz bu durumda. şimdiden teşekkürler.
En iyisinin Canon A3000 olduğunu söyledim ya? Megapiksel düşünce kalite artıyor. Fuji JV100'ü düşünmeyin bu noktada.
quote:
En iyisinin Canon A3000 olduğunu söyledim ya? Megapiksel düşünce kalite artıyor. Fuji JV100'ü düşünmeyin bu noktada.
ben fuji j 200 ü sormuştum samsung pl 20 ve önerdiğiniz canon a3000 ü dikkate alısak sizce neyi önerirsiniz
Farketmez, A3000 gene aralarında en iyisi.
Arandur'a herkes adına teşekkür ederim.Burada herkese yetişmeye çalışıyor.
Ixus 117 güzel makine çıktı beklentimi karşıladı. :) İlerleyen dönemlerde bir konu altında çektiğim fotoğrafları vs. yayınlayacağım
quote:
Orijinalden alıntı: powerring
Arandur'a herkes adına teşekkür ederim.Burada herkese yetişmeye çalışıyor.
Ixus 117 güzel makine çıktı beklentimi karşıladı. :) İlerleyen dönemlerde bir konu altında çektiğim fotoğrafları vs. yayınlayacağım
Hayırlı olsun, geri dönüş almak güzel bir şey.
arkadaşlar youtubeda bi video izlemiştim adam gece karanlıkta çekim yapıyordu marka olarak sony idi ama video kameramı yoksa kompakt fotoğraf makinasımı anlayamadım? bana böyle çekim yapabileceğim kompakt boyutlu bir makina lazımda nasıl temin edebilirim?
quote:
Orijinalden alıntı: sesveren
arkadaşlar youtubeda bi video izlemiştim adam gece karanlıkta çekim yapıyordu marka olarak sony idi ama video kameramı yoksa kompakt fotoğraf makinasımı anlayamadım? bana böyle çekim yapabileceğim kompakt boyutlu bir makina lazımda nasıl temin edebilirim?
ISO performansı ister o işlem ve kompakt makinelerle çok zor olur. Sony Nex serisi tarzında bir makineyle olur ama o zaman da en az 1000 TL bütçe gerekiyor.
Arkadaşlar 2. el olup kibar ve düzgün fotoğraf + hd video çeken makine isteyen 250 TL bütçeli arkadaşlar için iyi bir makine görünce paylaşmak istedim:
bir polis arkadaş tavsiye etmişti kamera lenslerinin önünde ır ışığı tutan bir filtre varmış lense zarar vermeden bu filtre sökülürse basit ve ucuz bir gece görüş kamerası elde edebilirmişiz bu ne derece doğru acaba (ir=infraret ışık) tabiki çekim yapılacak yerde ır ışık kaynağı varsa
Orijinalden alıntı: fearless06
arandur son sorum
1 bu makınayı alınca lens falan almama gerek yok değilmi 2 bu makına benım işimi görürmü 3 bu kadar para vermeye değermi bu aletler yani önerirmisin
şimdiden çok sağol ilgin için
1- evet, lensi değişmiyor bu makinelerin 2- amatörsen ve fotoğrafçılığa giriş yapıyorsan işini gayet iyi görür. Ben olsam o kadar paraya dslr alırım ama bunu beğendiğine göre bu tip bir makine istiyorsun. hem bu tip makineleri yalayıp yutmadan dslr'den verim alamıyor kullanıcılar. yani önce yetmemesi lazım. 3- üsttekiyle alakalı. ben bu kadar para vermezdim, 400-500 liraya 2. el Fuji S6500FD alır geçerdim. ama insanlar sıfır almaya hevesliler. 2. elde en azından riske atılan para düşük oluyor.
Son düşüncelerinizi merak ettim yazdıklarımdan sonra.
arandur teşekkurler düşüncem şu şekilde
1- bu fıyata alacagım dslr makına lens almadan bundan daha ıyı gostermıyor değilmi 2- ıstıyorumkı lens felan ugrasmayım alayım gunduz çekimi zoom olayı ve vıdeo su çok güzel olsun gece de foto çekimi benı utandırmasın
düşüncelerım bu şekilde cevabını beklıyorum
arandur son sorum
1 bu makınayı alınca lens falan almama gerek yok değilmi 2 bu makına benım işimi görürmü 3 bu kadar para vermeye değermi bu aletler yani önerirmisin
şimdiden çok sağol ilgin için
1- evet, lensi değişmiyor bu makinelerin 2- amatörsen ve fotoğrafçılığa giriş yapıyorsan işini gayet iyi görür. Ben olsam o kadar paraya dslr alırım ama bunu beğendiğine göre bu tip bir makine istiyorsun. hem bu tip makineleri yalayıp yutmadan dslr'den verim alamıyor kullanıcılar. yani önce yetmemesi lazım. 3- üsttekiyle alakalı. ben bu kadar para vermezdim, 400-500 liraya 2. el Fuji S6500FD alır geçerdim. ama insanlar sıfır almaya hevesliler. 2. elde en azından riske atılan para düşük oluyor.
Son düşüncelerinizi merak ettim yazdıklarımdan sonra.
arandur teşekkurler düşüncem şu şekilde
1- bu fıyata alacagım dslr makına lens almadan bundan daha ıyı gostermıyor değilmi 2- ıstıyorumkı lens felan ugrasmayım alayım gunduz çekimi zoom olayı ve vıdeo su çok güzel olsun gece de foto çekimi benı utandırmasın
düşüncelerım bu şekilde cevabını beklıyorum
Dediğim gibi S6500FD ilaç olur bu konuda (video hariç). Kit lens ile zoom yapamamak ve çok farkedilir kaliteli fotoğraflar çekememek sizi hayal kırıklığına uğratır gibi geliyor. Bir de doğrudan dslr almak pek doğru değil bence, dslr-like sonra dslr alınca insan hem ne istediğini anlamış oluyor.
Ya da pratik ve kaliteli fotoğraf için Fuji F70 seçin (eksiği dslr-like tipinde olmaması) daha ucuza gelsin
Merhaba arkadaşlar.Ben de size makina konusunda danışacağım.Benim çok genel bir bilgim var sadece.Ben alacağım makinayı daha ziyade gezeceğim tarihi mekanları çekmek için, manzara resimleri çekmek için kullanacağım.Yeni öğreneceğim için yarı prof. makinalardan bişeyler araştırdım.Sizlerden ricam bana bir tanesini önermeniz ve en önemlisi neden onu seçtiğinizi söylemeniz