Şimdi Ara

KOMPAKT, TEK ELLE KULLANILABİLİR TELEFON TAVSİYESİ

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
698
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

4.5 - 4.7 inch arası bir smartphone bakıyorum kendime. Şu anki telefonum galaxy s3 ve bana göre biraz büyük kalıyor açıkçası. Biraz daha küçük boyut benim için daha ideal olacak sanırım. Kesinlikle Samsung istemiyorum s3 deneyimim sonrasında. Bir kaç kriterim var. İlk olarak şarj ömrünün yeterli olması lazım. Yeterliden kastım 2-3 gün değil, yoğun kullanımda rahat bir şekilde 1 günü çıkarması benim için kafi. Kasanın mümkünse kaliteli olmasını tercih ederim. Cam ya da aliminyüm. Ama olmasa da olur. Şart değil yani. Telefonun şık olmasını istiyorum. S3'ten hevesimi aldıktan sonra gözüme çok çirkin görünmeye başladı açıkçası. Son olarak da telefonun stabil olmasını istiyorum. Bu çok önemli. Şu anki telefonum aşırı derecede yavaşladı. Menülerde gezerken takılma olmasın, bir şeye tıkladığımda hemen açsın istiyorum. Biraz da bu yüzden samsung istemiyorum. Samsung dışında Android tecrübem olmadı henüz o yüzden diğer markaların durumunu bilmiyorum ama Samsung'dan kötü olamaz herhalde. Bu nedenlerden ötürü Samsung Galaxy Alpha'yı eledim. Üretimi de durdurulmuş zaten duyduğum kadarıyla. Biraz araştırma yaptım internette. Sony xperia z3 compact'ı gördüğümde işte aradığım telefon bu dedim fakat biraz derinlemesine araştırınca cam çatlaması, fotoğraflardaki pembe renk gibi kronik sorunlarla karşılaştım ve telefondan soğudum. Lg g3'e baktım fakat o da çok büyük arkadaş. Ekran çerçeve oranı çok yüksek ama ne de olsa 5.5 inch. Tek elle rahat bir şekilde kullanmak imkansız. Lumialara da baktım biraz. 925 ve 930 ilgimi çekti fakat 930 çok pahalı (2013 donanımına 1800 lira istiyorlar) 925 de iyice eskidi artık. Bütçem maksimum 1700-1800 lira. Iphone bütçemi aşıyor haliyle. Windows phone'a da pek güvenemiyorum. Sonuçta gelişim aşamasında olan bir platform her ne kadar çok stabil bir işletim sistemi olsa da.

Bu şartlar altında bana hangi telefonları önerirsiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omeren83 -- 10 Şubat 2015; 17:21:09 >

• Z3 compact'ı tarif etmişsin
  • Mustang__TR kullanıcısına yanıt
    Dediğim gibi, görünüşte süper bir telefon fakat kronik sorunlar insanı düşündürüyor. Özellikle ön ve arka camların çatlama tehlikesi. Garanti kapsamına girmezse bir de al başına belayı...
  • quote:

Orijinalden alıntı: omeren83

Dediğim gibi, görünüşte süper bir telefon fakat kronik sorunlar insanı düşündürüyor. Özellikle ön ve arka camların çatlama tehlikesi. Garanti kapsamına girmezse bir de al başına belayı...

Camın çatlamasına kronik diyeni ilk defa görüyorum.
    Düşürürsen çatlar tabii garanti neden karşılasın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: BerkhanBalta

quote:

Yok onu kastetmiyorum. Tabii ki düşürünce garanti karşılamayacak. Fakat internette birçok yerde kullanıcıların telefonlarının ön ve arka camlarının durduğu yerde sebepsiz yere çatladığını okudum.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: BerkhanBalta

quote:

Yok onu kastetmiyorum. Tabii ki düşürünce garanti karşılamayacak. Fakat internette birçok yerde kullanıcıların telefonlarının ön ve arka camlarının durduğu yerde sebepsiz yere çatladığını okudum.

Sebepsiz yere cam çatlamaz. Genleşme desen sıcak şekilde uyguluyorlar. Çatlaması için 100derece felan lazım heralde.

• Hocam hemen hemen her cihazın bir takım problemleri var. Alırsınız Z3 Compact, kılıf alırsınız bir tane de, cam çatlatma olayını büyük ölçüde engellemiş olursunuz. Pembe kamera sorunu da nadiren görülen bir durum. Burası forum olduğu için telefonunda sorun yaşayanlar yazıyor bir çözüm bulabilmek adına. Bu demek değildir her telefon sorunlu.

Z3 Compact tam sizin aradığınız cihaz

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Narin olmayan telefon yok hepsinin belli dirençleri var. Adam gibi kullananın malına zarar gelmez. Drop testmiş bükülme kırılmaymış hepsi hikaye düzgün kullan telefonun tank olur.

Her neyse, kompakt olayında en iyisi Sony. Z3c al kronik sorun olarak bir şey duymadım fakat kırmızıyı pembe yapan bir kamerası olduğunu deneyimledim. Belki de ekranı yüzündendir pc ye atıp bakmak lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Innovative

Hocam hemen hemen her cihazın bir takım problemleri var. Alırsınız Z3 Compact, kılıf alırsınız bir tane de, cam çatlatma olayını büyük ölçüde engellemiş olursunuz. Pembe kamera sorunu da nadiren görülen bir durum. Burası forum olduğu için telefonunda sorun yaşayanlar yazıyor bir çözüm bulabilmek adına. Bu demek değildir her telefon sorunlu.

Sanırım bu çatlama olayı içerden gelen basınçla oluyor, kılıfın bir işe yarayacağını düşünmüyorum. Yeni bir telefon aldıktan 1 hafta sonra arka camının çatlaması çok moral bozar.

• quote:

quote:

Hocam hemen hemen her cihazın bir takım problemleri var. Alırsınız Z3 Compact, kılıf alırsınız bir tane de, cam çatlatma olayını büyük ölçüde engellemiş olursunuz. Pembe kamera sorunu da nadiren görülen bir durum. Burası forum olduğu için telefonunda sorun yaşayanlar yazıyor bir çözüm bulabilmek adına. Bu demek değildir her telefon sorunlu.

Sanırım bu çatlama olayı içerden gelen basınçla oluyor, kılıfın bir işe yarayacağını düşünmüyorum. Yeni bir telefon aldıktan 1 hafta sonra arka camının çatlaması çok moral bozar.

Forumdaki z3 compact ana konusunda 3 aydan fazladır bakarım, şu ana kadar en fazla 5-6 kişinin arka cam çatladı dediğini duymuşumdur.

• quote:

quote:

quote:

Forumdaki z3 compact ana konusunda 3 aydan fazladır bakarım, şu ana kadar en fazla 5-6 kişinin arka cam çatladı dediğini duymuşumdur.

Yine de durduk yere çatlama olayı firmaya olan güvenin azalmasını sağlar. Tabi durduk yere diyenlerin ne kadarı durduk yere onu da gözle görmek lazım.

• Z3c tabii ki

• quote:

Orijinalden alıntı: SirPhilosophy

quote:

quote:

quote:

Yine de durduk yere çatlama olayı firmaya olan güvenin azalmasını sağlar. Tabi durduk yere diyenlerin ne kadarı durduk yere onu da gözle görmek lazım.

Benim başıma gelmediği için bilemiyorum ama en son cam çatladı diyen aynı cebinde telefonu anahtarla birlikte taşıyormuş.

• Bu tarif iphone 5s tarifi olmus... Ama batarya sikinti.

• !brahim kullanıcısına yanıt
    Hem batarya sıkıntı hem de ekranı biraz küçük kalıyor.
  • O boylarda Android platformunda en iyi performanslı cihaz tabiki z3c dir.

• Z3 Tabiki düşünme bile
  • Dostum başlığı görüp konuya girerken sana z3c, iphone 5 ve samsungun yeni a seri telefonlarını önerecektim ancak mesajını okuduktan sonra tek seçenek xperia z3 compact kalıyor.
    Pişman olmazsın gayet güzel bi seçim olacaktır. 👍👍👍:-)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkese cevapları için teşekkür ederim. Görünüşe bakılırsa burada herkes z3 compact'çı Ama bu çatlak cam olayı benim aklımı çok kurcalıyor. Bir arkadaş forumda en fazla 5-6 kşi gördüm diyor. Bence bu ciddi bir rakam. Telefonun camı kendiliğinden çatlarsa eğer, bu garanti kapsamına girer mi acaba? Paralel ithalat mı önerirsiniz distribütör garantili mi? n11'de çok ucuza satılıyor ama paralel ithalat. Hepsiburada'da 1700 TL'ye distribütor garantilisi var.
  • quote:

Herkese cevapları için teşekkür ederim. Görünüşe bakılırsa burada herkes z3 compact'çı Ama bu çatlak cam olayı benim aklımı çok kurcalıyor. Bir arkadaş forumda en fazla 5-6 kşi gördüm diyor. Bence bu ciddi bir rakam. Telefonun camı kendiliğinden çatlarsa eğer, bu garanti kapsamına girer mi acaba? Paralel ithalat mı önerirsiniz distribütör garantili mi? n11'de çok ucuza satılıyor ama paralel ithalat. Hepsiburada'da 1700 TL'ye distribütor garantilisi var.

Bence iyi fiyat distribütor almak daha iyi olur .
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.