gtx295'i soğutmak için tt armor kasaya su soğutma düşünüyorum, kasa içine yerleştirilebilecek türden bişey olsa iyi olur. yurtta falan da kullanabilmek için
nasıl bişey toplamalıyım sıfırdan, tt bigwater 760i alsam mesela? önerileriniz? (bu konuda hiç deneyimim yok)
Merhaba,
Sırf GTX 295'i soğutmak için bile min 45 mm kalınlığında 240mm radyatöre ihtiyacınız olur (ki aslında 360mm daha iyi randıman vericektir) Armor+ içine normal halinde maks 240mm sığar (Alttaki 2 ekstra hdd kafesini söktüğünüzde) 360mm takmak istersenizde hdd lerin olduğu dikey aparatı komple sökmeniz ve hdd taşımnaız lazım.Tavana takmak istersenizde orada modifikasyon ile bayağı zaman&emek harcamanız lazım.
TT Bigwater'ı direkt olarak geçin.
EK nın sitesine üye olarak EK nın GTX 295 için olan bloğunu rakorları vb getirtebilirsiniz. (Fatura konusu forumda mevcut o bilgilerden faydalanın)http://www.ekwaterblocks.com/shop/ Elinizdeki ekran kartına göre bloğu seçin %100 emin olmak içinde EK ya bir e-mail atın zira firmalar kendi modelleri içinde dahi bir kaç revizyona gidebiliyorlar (Misal Zotac ın 3 tane ayrı 285 GTX modeli var 295 lerdeki durumu tam bilmiyorum ama emin olun)
oyunlara girince fan sesinden geçilmiyo valla, 90 derecelerde geziyo üstüne bi de
Benim tavsiyem :
CPU bloğu+ekran kartı bloğu şeklinde olması.( Yapılan iş efektif olsun tek ekstra masraf cpu bloğu olur )
Kasanız Armor muş bende nedense Armor+ gibi değerlendirmişim.
Bu kasa ile hiç çalışmadım dolayısı ile bilip bilmeden bir şeyler yazmak istemem.En güzeli sizin ölçüleri alıp sığıp sığmayacağına karar vermeniz.
Eğer 360mm radyatör sığmaz ise 2 tane 240mm de kullanabilirsiniz.
Radyatör ölçüleri Firebal sitesinde mevcut. (Radyaötr yükseliğine birde 25mm fan yüksekliği ekleyin)
( Eğer 2 adet 240mm radyatör alırsanız en azından birisi kasa içine sığar )
Şöyle olabilir sistem :
1- GPU Bloğu 2- CPU Bloğu 3- Radyatör/ler 4- Hortum 5- Pompa 6- Rakorlar 7- Su kabı
Bütçe ne kadar ayırdınız?Zira kendi başına gpu bile ciddi masraf tutar.Birde bu 295 GTX in bloğunu takarken ekstra dikkatli olmalısınız eğer bu konularda deneyiminiz yok ise her adımı çok dikkatli atarak her şeyi 3 kere kontrol edip sakin bir şekilde yapmanız lazım (2 pcb arasındaki ince filim tabakasına zarar veren çok oluyormuş)
Yine EK nın 3/8 yada 1/2 rakorlarından istediğiniz ölçüyü seçin (3/8 benim tercihim olurdu/linkteki rakorların birim fiyatıdır) Ek olarak CPU ve GPU bloğu sayfasında sipariş verirkende rakorları bloklar ile beraber seçip sepete ekliyebiliyorsunuz eğer öyle yaparsanız 6 yada 8 tane ekstra rakor alın,unutmayın hepsi aynı ölçü olsun.
Eğer 3/8 rakor alıcaksanız 13-10 hortum almak zorundasınız şeffaf yada renkli istediğinizi seçebilirsiniz :http://ekwaterblocks.com/shop/index.php?cPath=29_39 En az 3 metre alın (sayfadaki fiyat 1 metresinin fiyatıdır)
EK dan alış veriş yaparken Gregor'a mail atın fatura ile ilgilensinler (alışıklar) yoksa yol parası dahil 100 euronun üstündeki her şey gümrüğe takılır (Ve posta gümrüğü değil hava alanı gümrüğü yani yanarsınız)
HEATKILLER GPU X2 al. 30-35C arası yüksüz. Yük altındaq 43C. İnanılmaz performans veriyor. Ayrıca 700/1500/1200 de 44C