Şimdi Ara

Kompozit Zırh Hakkında Bilgi Lazım ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
1.023
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 15lik ergenlere gelipte sorduğun soruya bak
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kavil

ben firma yetkilisi olsam terör örgütü mensubu olduğunu üniversite içinde çeşitli kollektif adı altındaki öğrenci cephelerine üye olduğunu ve ZPT tank gibi taşıtların imhasına katkıda bulunmak için bu tür bilgileri istediğini düşünür seni TEM birimlerine teslim ederdim.

ne yaptın ya :D kendi memleketime niye hainlik yapıyım iyileştirmek varken
  • quote:

Orijinalden alıntı: Freakk

15lik ergenlere gelipte sorduğun soruya bak

ya olurda bir üniversiteli prof.a felan denk gelirim dedim ama ne yapayım bir umut internette gerçekten sınırlı bilgi var
  • quote:

Orijinalden alıntı: keyst

quote:

Orijinalden alıntı: Kün Togdı

quote:

quote:

Bölüm metalurji mi

Makina bölümü. Yönlendirilmiş çalışma dersi için

Kompozit zırh üretimi tamam da giydirilmesi olayını biraz zor bulursun

ya ne bulursam artık sadece tanklar için üretildiğini bilsem kesin olarak olarak oda gene biraz yeter

Sadece tanklar için değil canım, en basitinden kompozit zırh kevlar yani bildiğin çelik yelek.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ø

Karbon gibi üretilir.

nasıl yani ? karbon gibi

önce malzemeye kimyasal sıvı yedirirsin. daha sonra kaplama yapılacak alana göre kalıba verirsin. ardından montajı yapılır.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Bölüm metalurji mi

Makina bölümü. Yönlendirilmiş çalışma dersi için

Kompozit zırh üretimi tamam da giydirilmesi olayını biraz zor bulursun

ya ne bulursam artık sadece tanklar için üretildiğini bilsem kesin olarak olarak oda gene biraz yeter

Sadece tanklar için değil canım, en basitinden kompozit zırh kevlar yani bildiğin çelik yelek.

İLİYORUM ARKADASIM . AMA BENIM KONUM TANKLAR İÇİN YAPILANI BASKASI DEGİL HOCA HER EK İNİZ İÇİN AYRI 30 SAYFA GETIRIN DIYOR

• quote:

Orijinalden alıntı: G00

quote:

quote:

Karbon gibi üretilir.

nasıl yani ? karbon gibi

önce malzemeye kimyasal sıvı yedirirsin. daha sonra kaplama yapılacak alana göre kalıba verirsin. ardından montajı yapılır.

TŞK EDERİM KARDESIM BILGIN VARSA DAHADA YAZABILIRMISIN NE BİLİYOSAN VEYA BULABİLECEGIM BIR SITE VARMIDIR..
  • quote:

Arkadaslar üniversite için araştırma yapıyorum "TANKLAR İÇİN KOMPOZİT" ZIRH konusunu araştıracağım.(araştırmalarım sürüyor)

aranızda bilgisi olan varmıdır
    hammade ve fabrika içi işlemler cıkıs hangi makinalarda nasıl üretildiği ayrıca tanka nasıl giydirilme yapıldığı hakkında detaylarıyla veya elinizde ne varsa bilgi verirmisiniz....ARKADASLAR GELEN YORUMLAR ÜSTÜNE RESİMLERİ EKLEME İHTİYACI DUYDUM.
    RESİMDE ÖRNEK OLARAK BALATA VERİLMİŞ BENİM BUNUN TANK İÇİN KOMPOZİT ZIRH VERSİYONUNA İHTAYACIM VAR KISACA  Kompozit Zırh Hakkında Bilgi Lazım ?
     Kompozit Zırh Hakkında Bilgi Lazım ?

Bor kullanarak yapılır. Ama dış güçler boru islememize engel olduğu için yapamıyoruz. Öncelikle kendi teknolojilerimizi geliştirip bor islememiz lazım gerisi çok kolay

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• https://tr.m.wikipedia.org/wiki/Tank

Burada bazı bilgiler mevcut başka soruların varsa google sor

• quote:

Orijinalden alıntı: Fatih617

quote:

Arkadaslar üniversite için araştırma yapıyorum "TANKLAR İÇİN KOMPOZİT" ZIRH konusunu araştıracağım.(araştırmalarım sürüyor)

hammade ve fabrika içi işlemler cıkıs hangi makinalarda nasıl üretildiği ayrıca tanka nasıl giydirilme yapıldığı hakkında detaylarıyla veya elinizde ne varsa bilgi verirmisiniz....ARKADASLAR GELEN YORUMLAR ÜSTÜNE RESİMLERİ EKLEME İHTİYACI DUYDUM.
    RESİMDE ÖRNEK OLARAK BALATA VERİLMİŞ BENİM BUNUN TANK İÇİN KOMPOZİT ZIRH VERSİYONUNA İHTAYACIM VAR KISACA  Kompozit Zırh Hakkında Bilgi Lazım ?

Bor kullanarak yapılır. Ama dış güçler boru islememize engel olduğu için yapamıyoruz. Öncelikle kendi teknolojilerimizi geliştirip bor islememiz lazım gerisi çok kolay

Bor ile gelişmeler yapılıyor diye biliyorum Türkiye'de işlenmeden satılan bor çok ucuza gidiyor şimdi işleyipte satışa sunalacak ne kadar zaman alır bilmiyorum

• hiç bir tankın gerçek kompozit zırhı hakkında bilgi bulabileceğini sanmıyorum
    bulduğun bilgilerde %90 ihtimalle ya yanlış çıkacaktır yada içerisinde büyük miktarda eksik bilgi olacaktır
    keşke daha kolay bir konu seçseydin
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: G00

quote:

quote:

Karbon gibi üretilir.

nasıl yani ? karbon gibi

TŞK EDERİM KARDESIM BILGIN VARSA DAHADA YAZABILIRMISIN NE BİLİYOSAN VEYA BULABİLECEGIM BIR SITE VARMIDIR..

kompozit malzemeler hakkında pek bilgim yok. bunu dersten hatırlıyorum. kompozit malzemeler hakkında derin araştırma yapman gerekebilir çünkü günlük hayatta pek kullanılan bir malzeme olmadığı için pek bilgi bulamazsın. onun yerine süper alaşımlar veya polimer malzeme hakkında bir araştırma yapsaydın daha iyi olurdu.

• Hocam bimere bildirdim haberin olsun

• tantal+titanyum olabılır +4000 derecede erıyor , antitank roketlerın içinde bakırdan bi mızrak bulunur , o ucusa gectıgı anda ınanılmaz ısınır ve tanka carptıgında o mızrak içerı dogru delik açar ve içerıyı fırına cevırır

Bunun yerıne reaktif zırhlarıda araştırabılırsın , onlarda baslık ıle karsılastıgında zırhın üzerınde patlıyarak , baslıgı ıcerı gecırmıyor

Ayrıca artık tankların öz savunma sistemlerı var , kompozit zırhlarda bı yere kadar

• quote:

Orijinalden alıntı: tarkyasa16

Hocam bimere bildirdim haberin olsun

Hocam istediğin yere bildir hayır benim anlamadığım bu konuda ki düşmanlık anlayısı ne belki bu konuda bir acık bulacağım ve vatanım bu teknolojide benim de bir katkım olucak tek sucum varsa oda buraya yazmak ouklda kompozit hakkında ve tanklar hakkında bakmadığım kitab kalmadı sadece ing. olanlar hariç yabancı dil olmadığı için ozaman okuldada suç işledim ben ne olacak . bu kadar ön yargılı gelmeyin adamın üstüne bizde polis oğluyuz sadece ilgim oldugu için bunu seçtim seçmez olaydım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Türkçü Bey

tantal+titanyum olabılır +4000 derecede erıyor , antitank roketlerın içinde bakırdan bi mızrak bulunur , o ucusa gectıgı anda ınanılmaz ısınır ve tanka carptıgında o mızrak içerı dogru delik açar ve içerıyı fırına cevırır

Bunun yerıne reaktif zırhlarıda araştırabılırsın , onlarda baslık ıle karsılastıgında zırhın üzerınde patlıyarak , baslıgı ıcerı gecırmıyor

Ayrıca artık tankların öz savunma sistemlerı var , kompozit zırhlarda bı yere kadar

hocam ilgi alakan öncelikle cok teşekkür ederim evet verdiğin bilgiler işe yarar lakin artık konuyu aldım değiştiremem. cezası var öğretim görevlimiz biraz prensibli ne konusulduysa o olacak gibisinden yani.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ryner

hiç bir tankın gerçek kompozit zırhı hakkında bilgi bulabileceğini sanmıyorum
    bulduğun bilgilerde %90 ihtimalle ya yanlış çıkacaktır yada içerisinde büyük miktarda eksik bilgi olacaktır
    keşke daha kolay bir konu seçseydin

abi 30 sayfa doldurayımda tek . gerisi gözümde kalmadı zaten su yorumlara baksana nerdeyse vatan haini diyecekler. alt tarafı bir araştırma
  • quote:

Orijinalden alıntı: Turkiye34BJK

quote:

Orijinalden alıntı: Fatih617

quote:

Bor ile gelişmeler yapılıyor diye biliyorum Türkiye'de işlenmeden satılan bor çok ucuza gidiyor şimdi işleyipte satışa sunalacak ne kadar zaman alır bilmiyorum

doğrudur bir çeşidi olan bor-karbür zırh olarak. suanda sadece yeni ALTAY tankında olacak diye bir bilgim var

• keyst K kullanıcısına yanıt
    Hocam sakin, sadece vereceğiniz tepkiyi merak etmiştim, iyi akşamlar

• quote:

Orijinalden alıntı: tarkyasa16

Hocam sakin, sadece vereceğiniz tepkiyi merak etmiştim, iyi akşamlar

hocam kusura kalma.Ama senden baskada bu tarz yazan oldu.Ayıp bir iş yapmısız gibi. tepki için tekrar kusura bakma
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.