Komşumla Yaşadığım Sorun ve Hukuki Süreç: Ne Yapmalıyım? Merhaba arkadaşlar, Aynı binada oturduğum komşumla 2 yıldır park yeri problemleri yaşadım. İlk başta küçük tartışmalarla başlayan bu durum, zamanla beni ve ailemi rahatsız edecek bir seviyeye ulaştı. Bina önünün kendine ait olduğunu ve bina önüne park edersem araca zarar vereceğini 2 yıl boyunca sürekli olarak tekrarladı. Bende bu olayları ve sıkıntıları yaşarken, en son olayda video kaydı aldım. Olay şu şekilde gelişti: Olayın Temeli: Komşum, aracımın sileceklerini kaldırdı ve bulunduğu yerde beni evden alacağı silah yada bıçakla vuracağına dair tehditlerde bulundu. Olaylarda defalarca polisi aramama rağmen gelmedi. En son olayda beni vuracağını söylediği anda zaten video kaydım açıktı. Korktuğumdan dolayı, videolar ile karakola gidip şikayette bulundum. Daha önce de bana karşı hakaret ve tehdit içerikli konuşmaları oldu. Ayrıca aracımın kaputunda çizikler fark ettim. Çiziklerin, komşumun silecekleri kaldırdığı sırada meydana geldiğini düşünüyorum. (Aracımın silecekleri normal kalkmıyor, normal kardırınca kaputa değiyor o esnada çizildiğini düşünüyorum. Ariyetten ek ifade verip bu konu hakkında da şikayetim oldu. Deliller: Komşumun tehditlerini ve hakaretlerini ve aracıma zarar vereceğini söylediği videolar var. Ayrıca, komşumun silecekleri kaldırdığına ait konuşması da videoda var. Uzlaştırma Süreci: Arabulucu atandı ve komşuma 30.000 TL talep ettiğimi ilettim. Uzlaştırma görüşmeleri sırasında komşum ve ailesi birkaç kez evime gelerek baskı yapmaya çalıştı. Ancak uzlaşmayı kabul etmediler ve bugün itibarıyla 10.000 TL teklif ettiler. Düşüncelerim: Uzlaşma sürecini tamamen kapatmayı ve ceza davasına gitmeyi düşünüyorum. Çünkü yaşanan olaylar nedeniyle hem maddi açıdan sıkıntı yok yaptırırım arabayı elbet fakat manevi olarak çok yıprandım. Aynı zamanda karşı tarafın daha önce de benzer bir dosyasının olabileceğini tahmin ediyorum. Eğer ceza davasına gidersem hem tazminat hem de adalet açısından daha iyi bir sonuç alabileceğimi düşünüyorum. Daha önce hiç mahkemede, veyahut karakola işim düşmedi. Uzlaştırmaya devredildiğinde dosya komşum sürekli kendi durumunun kötü olduğunu belirtmeye başladı ve aile, akraba vs beni ilgilendirmeyen konuları dile getiriyordu. Olaylar yaşanırken binada 6 dairesinin olduğunu söylüyordu. Şirket arabasını evimin önüne koydurmuyordu. Kendime araç aldım sürekli uzak yerlere koyuyordum psikolojik açıdan cidden bu süreçte yıprandım. Sizce bu durumda nasıl bir yol izlemeliyim? Uzlaşmayı kabul etmek mi mantıklı, yoksa ceza davasına gitmek mi daha uygun olur? Benzer bir süreç yaşamış olan var mı? Ayriyeten bir avukat tutsam, şu anda ücreti ne olur tahmini? Araştırdığım kadarıyla % olarak da avukatla anlaşabilir miyim? |
Komşumla Yaşadığım Sorun ve Hukuki Süreç
-
-
Tazminat davalarında karşının vekalet ücretinide sen ödüyorsun bildim .
Mala zarar verme
Tehtit hakaret vs vs
Komşunuzu mahkemeye cıkartabilirseniz iddanız daha savunulur olur
Siz para koparmaya bakın hocam işine gelirse de -
Uzlaşmayın, ceza alsın, akabinde zaten 15 -20 bin lira alacağınız bir tazminat davası açarsınız. En azından sicilinde o dosya artık bulunur. Bir daha yapmak biraz sıkar. -
Kesinlikle uzlaşmayın. Madem 30.000,00 TL teklif ettiniz bu teklifinizi kabul ederse uzlaşmayı bir kez daha düşünebilirsiniz. Ancak uzlaşmazsanız iyi bir avukatla takip ederseniz kişi ceza alır. Sonra isterseniz zaten tazminat da alabilirsiniz. Bu aman aman bir miktar olmasa bile karşı tarafın canını acıtacak ve bu işlerin o kadar da kolay olmadığını anlamasını sağlayacaktır. Hele hele mükerrir durumda ise cezanın infazı onun için daha da vahim olacaktır.
Tavsiye değil ama benim içimden geçenler... Bir uzlaşma söz konusu olursa, belli bir para dışında anlaşmanıza bunları da ekleyin. Bundan sonra park yerini yarı yarıya kullanmayı önerin ve bu konunun hiçbir şekilde tekrarlanmamasını kesin bir dille söyleyin. (Aslında bugüne kadar yaptıklarına ve park ettiğine saymalı da neyse :))
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi monster34 -- 27 Aralık 2024; 0:9:4 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X