Şimdi Ara

Aynı Binada İnternet Paylaşımı Problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
1
Favori
1.510
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar aynı binadaki bir başkasıyla internet paylaşımı yapmak istiyorum ancak deneme yanılmayla yapmak modem, access point vs. almak gereğinden dolayı pahalıya mal olabilir. Bundan dolayı aşağıda basitçe çizdiğim plana göre sizce ne tür bir yol izleyebilirim.Modem mi access point mi yoksa router mı kullanmalıyım? Hangi modeller aşağıda verdiğim plana göre internet paylaşımını en sağlıklı şekilde sağlar. Ya da bir binada ethernet kablosuyla ağ kurmanın yolu var mıdır? Şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim.

Aynı Binada İnternet Paylaşımı Problemi

• Araya bir switch koyarak paylaşabilirsiniz tabi kabloyla yada modemde başka ethernet kablosu içün çıkış varsa direk modemden kablo çekersiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sorun kabloyu nereden nasıl çıkarıp diğer daireye nereden nasıl sokabileceğimizi bilmememiz. Ağ döşemek konusunda bilgili değiliz. Bundan dolayı bu konuda tecrübesi olanlardan tecrübesini bizimle paylaşmasını rica ediyorum. Kablo imkansız veya zor ise 2. seçeneğimiz kablosuz modemle paylaşmak ama alacağımız modemin sinyalinin oradan oraya yetişip yetişmeyeceği konusunda bir garantimiz yok. Bundan dolayı ayrıca modem, access point veya routerdan hangisi ve kaç tane gerekiyorsa marka ve modelle birlikte önermenizi rica ediyorum. Teşekkürler...
  • Kablosuz en kolay seçenek ama
    oyle sorunsuz sıkıntısız guçlü bir paylaşım için
    çok masraf ister
    Kablo en ucuz en sorunsuz yöntem
    Apartmanlarda lavobo boşluğu kabloyu taşımak
    için en iyi seçenek olabilir
  • Ttnetin verdigi modem.3 kat sıkıntısız bir şekilde veri iletiyor.Hatta qos kullanıyorum fazla yuklenmesinler diye.Tabi sizin binada durum ne olur bilemem.

• dark numenor D kullanıcısına yanıt
    Kendi kurduğum sistemi anlatayım

7 katlı apartman tek daire üzerine
    Modem 4.katta kablo ile netmaster wds300 access-pointe bağlı,
    WiFi yayınını AP ile yapıyorum, oldukça iyi kapsama alanına sahip (cam kenarında kurulu)

Binanın giriş katında telefon 1 diş sinyal alıyor (tabiki yetersiz)

Giriş kattaki daireye bu cihazı WISP modunda kurdum
    http://urun.n11.com/access-point-router/edimax-br-6428-v3-n300-cok-fonksiyonlu-routerapmenzil-gen-P102538752

%65 WiFi sinyali aldı, oldukça iyi bir rakam (bu cihazların stabil çalışması için %40 sinyal alması yeterli)

İki cihazın da antenleri 2*5dbi

25 gündür sorunsuz çalışıyor, bir aksaklık olmadı

Kullandığınız modemin WiFi sinyali güçlü ise verdiğim linkteki cihazı alın WISP modunda kurun (bu arada hız düşüklüğü olmuyor, modemin verdiği aynı hızı veriyor bu cihaz)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.