Şimdi Ara

Komşunun Sobasının Dumanı Bizim Evi İyice Basar Oldu Yardım

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
0
Favori
2.504
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Dostlar merhaba. Çift daire dört kartlı bir binada en üst katta oturuyorum. Bizim batı taraftaki ısınma düzeni şöyle:

4. Kat(Bizim oturduğumuz)-Klima

3. Kat-Klima

2. Kat oturan yok

1. Kat-soba ve çam yakıyor

Dostlar bina üç yıllık bir bina ve her dairenin bacası normalde farklı. Ama belli ki usta adam gibi harç kullanmamış. Bir yerlerde boşluk ya da çatlak var ve duman o boşluktan yol bularak benim ve alt komşumun evinde bazı noktalardan çıkış yapıyor. Kışın başında kullanmadığımız misafir odasını acayip bir şekilde duman basmıştı. Ve ayda iki üç kez tekrar ediyordu. Yine mutfak da arada duman basıyordu. Çekmecelerden makinelerin içinden duman çıkıyordu resmen. Artık sık sık evin içerisi duman basıyor ya da is kokuyor. Oturduğumuz hatta oğlumu uyuttuğum oturma odasında bile duman ve is yokken şu an is kokusu var. Bu gün alt komşum aradı onda da artmaya başlamış.

Evde alabildiğim önlemler: Baca deliklerini alçı ile kapattım.

Duvardaki elektrik kablolarının saklandığı bölümün kapaklarının etrafını silikonla kapattım.

Ama dediğim gibi aldığım tüm önlemlere rağmen zaman içerisinde duman basma ve is kokma olayları arttı. Bu gün komşuma mesaj attım durum böyle böyle. Sadece siz soba yakıyorsunuz. Muhtemelen baca tıkanmaya başladı. Bi temizler misiniz? diye. Ilımlı yaklaştı. İnşallah geçer yoksa uzun vadede sıkıntı olacak dedi.

Sorum şu. Adamın belli ki durumu çok iyi değil. Soba yakıyor eyvallah yaksın tabi ki de. Ayda iki üç duman basmasını da kabullenmiştim ama bu kadarı da fazla. Biz zarar görüyoruz. Temizlik sonrasında da bu durum düzelmez ise ne yapabiliriz? Belli ki klimaya da geçmeyecek. Ne yapacağımızı şaşırdık.

Not: Apartmanın diğer tarafında böyle bir sorun yok. Apartman yöneticisi kura ile çıktı. Başkasını bulsa devir edecek. O yüzden muhtemelen ilgilenmez. İlgilense de ne yapabilir ki? Apartmandakiler genel anlamda ilgisiz. Bana dokunmayan yılan bin yaşasın modundalar.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Komşunun Soba Dumanından Etkileniyorsanız Alınması Gereken Önlemler

Komşunun soba dumanından evinizin olumsuz etkilenmesi, yaşam kalitenizi önemli ölçüde düşürebilecek bir sorundur. Bu duman, solunum sorunlarına, baş ağrılarına ve genel rahatsızlığa neden olabilir.

Soba Dumanının Nedenleri

Komşunun soba dumanının evinize ulaşmasının birkaç nedeni olabilir:

• Komşunun baca yüksekliği yetersiz olabilir.
    • Bacanın doğru şekilde yalıtılmamış olması, dumanın üst katlara çıkmasına neden olabilir.
    • Soba yanlış yakıtla veya uygun olmayan bir şekilde yakılabilir.

Alınabilecek Önlemler

Komşunuzun soba dumanından kaynaklanan sorunu çözmek için alabileceğiniz bazı önlemler şunlardır:

• Komşunuzla Konuşun: Duman sorununu komşunuzla nazikçe paylaşın. Sorunun farkında olmayabilirler.
    • Yerel Yetkililere Bildirin: Sorun komşunuzla görüşerek çözülemezse, yerel yetkililere şikayette bulunabilirsiniz. Yetkililer, komşunuzun baca yüksekliğini veya yalıtımını kontrol edebilir.
    • Havalandırma İyileştirin: Pencereleri ve kapıları açarak evinizin havalandırmasını iyileştirin.
    • Hava Temizleyici Kullanın: Evinize bir hava temizleyici yerleştirmek, dumanı ve diğer hava kirleticilerini gidermeye yardımcı olabilir.
    • Duman Deteksiyonu Kurun: Dumanı erken tespit etmek için evinizin stratejik yerlerine duman dedektörleri yerleştirin.

Sağlık Risklerini Azaltın

Komşunuzun soba dumanına maruz kalıyorsanız, sağlık risklerini azaltmak için şu önlemleri alın:

• Dumanlı alanlardan uzak durun.
    • Solunum sorunlarınız varsa maske takın.
    • Rahatsızlığa neden olursa tıbbi yardım isteyin.

Komşunun soba dumanından kaynaklanan bir sorunla karşı karşıyaysanız, sorunu çözmek ve sağlığınızı korumak için bu önlemleri alarak harekete geçmeniz önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Günümüzdeki binalarda kaba sıva olmadığı için şaşırmadım. Alçıyı vurup geçiyorlar. Tek çözüm madem binada doğalgaz yok, eğer yapılması mümkünse apartman olarak karar alıp merkezi ısıtmaya geçmek galiba. Hem yaşadığınız sorunlar olmaz hem de klimadan daha hesaplı olur herhalde. Ne dersiniz yapılabilir mi?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.