Şimdi Ara

Komütatör anahtarda tek lamba yakma sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
2.304
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar evimizin elektrik tesisatını yapan şahıslar iki yerde hata yaparak ikili anahtarda bir ampulü yakmak için diğerinin de yakılmasını gerekli kılmışlar.
    Yani mutfakla koridor lambası ikili anahtarda ve ben koridor ışığını mutfak ışığını yakmadan kullanamıyorum. Mutfak tek olarak yanıyor ama koridor için ikisini de açmam gerekiyor.
    Sigortayı kapatıp anahtarı açıp kontrol etmek istiyorum, kendim yapabilir miyim doğru bağlantıyı?
    Ve nasıl bir işlem gerekiyor?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Komütatör anahtarı ters bağlamışlar, zor bir işlem değil. Emniyet tedbirlerini almak kaydıyla kendiniz halledebilirsiniz. Gün içinde fotoğraflı olarak açıklarım.

Saygılar....
  • Teşekkür ederim bekliyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Komütatör anahtarda 3 bağlantı bulunur, biri elektrik girişi (faz) diğer ikisi ise lambalara giden kablolardır. Faz girişi komütatör anahtarın bir tarafındaki tek terminale, lambalara giden kablolar ise diğer tarafındaki iki terminale yapılır.

Sizde anahtarı bağlayan kişi lambalara gitmesi gereken faz hattını, anahtarlara gitmesi gereken noktalardan birine bağlamış bu yüzden sorun yaşıyorsunuz.

Faz hattını aşağıda gösterdiğim noktaya;

Lambalara giden hatları aşağıda gösterdiğim noktalara bağlayın sorununuz düzelir.

Faz hattını bulmak için;

Sigorta tablosundan elektriği kesin. Ardından komütatör anahtarı yuvasından dışarı çıkartın. Daha sonra gerekli güvenlik tedbirlerini alarak elektriği tekrar verin. Kontrol kalemi yardımıyla yukarda gösterdiğim üç terminalden hangisinde elektrik olduğuna bakın. (Lambalar ışık vermiyorken) Elektrik olan faz hattıdır.

Saygılarımla...

• Çok teşekkür ediyorum gayet açıklayıcı olmuş, ilk fırsatta halletmeye çalışacağım.
  • Birini hemen yaptım, sonuç başarılı. :)

Faz dediğiniz zaten farklı renk kablo imiş, hiç kontrol kalemi kullanmadan halletmiş oldum. Tekrar teşekkür ediyorum hayırlı akşamlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: skboga

Birini hemen yaptım, sonuç başarılı. :)

Faz dediğiniz zaten farklı renk kablo imiş, hiç kontrol kalemi kullanmadan halletmiş oldum. Tekrar teşekkür ediyorum hayırlı akşamlar.

Önemli değil. Hayırlı akşamlar.....
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İç lamba sorunu
    11 ay önce açıldı
    Araç Elektrik Kesme Sorunu
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.