Şimdi Ara

Kondansatör çarpması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
44
Cevap
0
Favori
7.269
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar 1uF 250v gücündeki kondansatörün üstündeki alana yanlışlıkla değdim sol elimle biraz uyuşur gibi oldu geçti.Bana şimdi ne kaadr elektrik çarpmış oluyor 250 v mu? Hayatımda ilk defa böyle çarpıldım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -portnoy- -- 18 Haziran 2008; 13:46:57 >

• ÖLÇÜ ALETİYLE ÖLÇMEDİN Mİ
  • çarpılmışsın işte napcan kaç volt
  • Elini uyuşturmak için 50v fazlasıyla yeterli:D kodansatör tam doluysa 250v değildirde yakın bişilerdir 200-230 arasındadır. dediğm gibi bu kadar yüksek değerde olmasına gerek yok 50v bile el uyuşturmaya yetiyor (Şaka çakmakları yaklaşık 50v veriyo ordan biliyom)
  • peki kondansatörle insan ölür mü?
  • seni çarpan kondansatörü direk kalbine bağlayıpta çarptırmadığın sürece mümkün değil
  • sağolun arkadaşlar :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Smd Kondansatör Arızası?
    9 yıl önce açıldı
    Kondansatör gerilimi farkları
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: turker1

peki kondansatörle insan ölür mü?

değişik amaçlar seziyorum
  • yok, tedbir için sordum
  • Tedbir için söyleyim büyük kapasiteli ve büyük voltajlı kondansatörler öldürebilir Yapay yıldırımlarda zaten kondansatöerlerle oluşturuluyor bilginize
  • çarpıldığın kondansatör 250 volt depo etsede, kapasitesi düşük olduğu için tehlike yaratmaz. çünkü elektriğin zarar verme eşiğini gerilim değil, akım belirler. yardımcı sargılı 1 fazlı motorlarla uğraşan elektrikçiler sıkça kondansatör tarafından çarpılırlar. asıl tehlikeli olanlar, kompanzasyonda kullanılan kondansatörlerdir. bunların kapasitesi daha yüksek olduğu için, insanlar için tehlikeli seviyede akımı deşarj ederler.
  • quote:

Orjinalden alıntı: dergul

çarpıldığın kondansatör 250 volt depo etsede, kapasitesi düşük olduğu için tehlike yaratmaz. çünkü elektriğin zarar verme eşiğini gerilim değil, akım belirler. yardımcı sargılı 1 fazlı motorlarla uğraşan elektrikçiler sıkça kondansatör tarafından çarpılırlar. asıl tehlikeli olanlar, kompanzasyonda kullanılan kondansatörlerdir. bunların kapasitesi daha yüksek olduğu için, insanlar için tehlikeli seviyede akımı deşarj ederler.

Peki 10F/500V (mikrofarad değil bildiğiniz farad) kondansatör ile ölebilir miyid
  • quote:

Orjinalden alıntı: command_4

quote:

çarpıldığın kondansatör 250 volt depo etsede, kapasitesi düşük olduğu için tehlike yaratmaz. çünkü elektriğin zarar verme eşiğini gerilim değil, akım belirler. yardımcı sargılı 1 fazlı motorlarla uğraşan elektrikçiler sıkça kondansatör tarafından çarpılırlar. asıl tehlikeli olanlar, kompanzasyonda kullanılan kondansatörlerdir. bunların kapasitesi daha yüksek olduğu için, insanlar için tehlikeli seviyede akımı deşarj ederler.

Peki 10F/500V (mikrofarad değil bildiğiniz farad) kondansatör ile ölebilir miyid

Ölmezsiniz, geberirsiniz

• Arkadaşlar bende 4700uF 250v kondansatör var.Bunu direkt pirize sokup çıkarsam sarj olmuş olur mu?
  • quote:

Orjinalden alıntı: by*cambaz

Arkadaşlar bende 4700uF 250v kondansatör var.Bunu direkt pirize sokup çıkarsam sarj olmuş olur mu?

Patlar. Çünkü elinizdeki kondansatör DC kondansatördür.
  • peki nasıl sarj edeceğim.Birde patlarsa çok ses çıkarır mı?Torpil olarak kullanırım
  • kondansatörle başka birisini çarpmak, eski bir elektrikçi şakasıdır. geçmişte elektrik öğrencileri bunu sıkça yaparlardı. ama bunu tavsiye etmem. çünkü can yakıcı bir deneyimdir ve dikkat edilmezse istenmeyen sonuçlara yol açabilir. o yüzden aklınızda varsa, vazgeçin.
  • quote:

Orjinalden alıntı: command_4

quote:

Böyle bir kondansatör yoktur. Yapılsa devasa büyüklükte olurdu. Örneğin kondansatörün terminallerinin çapı 30 - 40 cm çaplı bakır kablo olması gerekirdi. Saniyede 2.5 Megawattlık enerji açığa çıkarabilirdi.

• benim ustam bana bu şakadan yapmıştı o zamanlar kocaman kondansatörlşer vardı bilegimin kalınlıgında idi ve eski tip tv lerden çıkıyordu

birgün
    hiç unutmam ustam bu zımpırtıyı istedi bende tam elimi atarken çat dedi ve ben yerdeyim elime baktım avcumun içi kızarmıştı ama ne sövdüm ustaya ama bana ders oldu tabi

vaybe eski ustaları arar olduk
  • kompanzasyonda kullanılan güç kondansatörleri kapasite olarak değil, Kvar cinsinden güç değerleri ile sınıflandırılırlar. güç kondansatörleri 0,5 kvar ile 30 kvar(daha fazlada olabilir) güçlerinde olabilir. 500 volt, 1,5 kvar'lık bir güç kondansatörünü örnek alırsak:

1,5 kvar= 1500 var I=Q/U=1500/500 => I=3 amper

Q= kondansatörün kapastif gücü (var)

bu kondansatörden deşarj olacak olan 3 amper'lik akım öldürmek için yeterlidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dergul -- 19 Haziran 2008; 10:32:35 >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.