Şimdi Ara

kondansatör & pil

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
11.417
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 1Farad 5volt'luk kondansatörün depolayabileceği enerji

Q=1x5= 5 Coulomb

1000mA/h'lik pilin enerjisi = 3600 Coulomb

Yani 720 tane 1F kondansatör 1000mA/h'lik bir pile mi eşit?

Yanlış hesap mı yapıyorum? Yoksa böyle ilginç bir gerçek mi var?

Kumandalı arabanın pili çok bittiğinden acaba büyük kapasiteli kondansatörlerden taksam olur mu diye düşündüm de. Ama yukarıdaki sonuç doğru ise imkansız olacak bu iş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ekucuk -- 22 Mart 2008; 13:46:19 >

• quote:

Orjinalden alıntı: ekucuk

1Farad 5volt'luk kondansatörün depolayabileceği enerji

Q=1x5= 5 Coulomb

1000mA/h'lik pilin enerjisi = 3600 Coulomb

Yani 720 tane 1F kondansatör 1000mA/h'lik bir pile mi eşit?

Yanlış hesap mı yapıyorum? Yoksa böyle ilginç bir gerçek mi var?

Kumandalı arabanın pili çok bittiğinden acaba büyük kapasiteli kondansatörlerden taksam olur mu diye düşündüm de. Ama yukarıdaki sonuç doğru ise imkansız olacak bu iş

Evet teorik olarak doğru ancak pratiğe uygularken şöyle bir sorun var.Benim gördüğüm adet 1F 16V kondansatör bir kutukola büyüklüğündeydi, 1F 5v kondansatölerlerde bunun çeğreği kadar büyüklüğünde olduğunu farzedelim,
    O zaman bile 720 adet 1F ne kadar yer kaplar sen düşün.ayrıca fiyat meselesi var onu hiç söylemiyorum bile...
    Yani en mantıklısı normal veya şarlı pillerden kullanmak...

Saygılar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ElektroEmre -- 22 Mart 2008; 18:38:17 >

• BİRDE O KADAR YÜK TAŞIYACAK SENİN OTOMOBİLİN ARKADAŞIN DEDİGİ GİBİ YÜKSEK mAH LI PİLLER AL ŞARJLI
  • Kondansatörlerdeki asıl amaç zaten güç sağlamak değildir,doğrultulmuş voltajı stabize eder,veya ani akım çekme durumlarında kısa süreli takviyelerde bulunur.

Kapasitörlerin ciddi anlamda öyle bi enerji depolaması zaten beklenemez,ve kapasitörler sürekli güç kaynağı gibi besleme amacıyla değil genelde voltaj dengeleyici olarak kullanılırlar.

DC devrelerinde yani...
  • olduki sen alete 720 kapasiteyi bağladın. Büyük ihtimalle alev alır araban:D
    ayrıca hepsini sürekli şarj etmelisin

gold da gp 2700 4 pil şarj aleti 32 miyondu sanırım
  • Senin fikrin gerçek olacak ama daha vakit var nano teknoloji ile gerçekleştirilecek olan süper kondansatörler acil durumlarda kısa süreli enerji kaynağı olarak kullanılabilecek.
    http://peswiki.com/index.php/Directory:MIT_Nanotube_Super_Capacitor
  • quote:

Orijinalden alıntı: sse

Senin fikrin gerçek olacak ama daha vakit var nano teknoloji ile gerçekleştirilecek olan süper kondansatörler acil durumlarda kısa süreli enerji kaynağı olarak kullanılabilecek.

Eee , artık vakti geldi sanki . Ustalar ne diyor bu konuda ?

Key Specifications/Special Features:
    •Nominal capacity: 1.0F
    •Nominal voltage: 5.5V DC
    •ESR: ≤50Ω
    •Dimension: Φ21 x 6.2mm
    •Weight: 8g
    •Operating temperature: -20 to 70°C
    •Solder fashion: R type
    •Capacitance tolerance: 20%
    •Life cycle (1,000 cycle charge-discharge): 0% capacitance decreasing
    •Leakage current: ≤0.3mA

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Smd Kondansatör Arızası?
    9 yıl önce açıldı
    Şarjlı pil ve voltaj
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: tecevit

quote:

Orijinalden alıntı: sse

Senin fikrin gerçek olacak ama daha vakit var nano teknoloji ile gerçekleştirilecek olan süper kondansatörler acil durumlarda kısa süreli enerji kaynağı olarak kullanılabilecek.

Eee , artık vakti geldi sanki . Ustalar ne diyor bu konuda ?

Key Specifications/Special Features:
    •Nominal capacity: 1.0F
    •Nominal voltage: 5.5V DC
    •ESR: ≤50Ω
    •Dimension: Φ21 x 6.2mm
    •Weight: 8g
    •Operating temperature: -20 to 70°C
    •Solder fashion: R type
    •Capacitance tolerance: 20%
    •Life cycle (1,000 cycle charge-discharge): 0% capacitance decreasing
    •Leakage current: ≤0.3mA

halen daha cok yetersiz. en iyi ihtimalle bir sarjli pilin 1/10 u kadar enerji depolayabiliyor su anki ultracap ler . (ebay de aratirsaniz goreceli olarak uygun fiyatlara bulunabiliyor) .

• Araştırdım :-) Boyutlar biraz büyük ama, kapasite de öyle ..

500F Carbon Super Capacitor 2.7V EDLC Farad Ultra Cap
    http://www.ebay.com/itm/1x-500F-Carbon-Super-Capacitor-2-7V-EDLC-Farad-Ultra-Cap-Solar-Wind-Enegry-USA-/161141454339?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item2584c77603

İstanbul'da elektronikçilerde de 1F lıklarını görömştüm. Birkaç tane alıp bir deneyeceğim ( 1F lık ).

• 1F 5.5V luk bir kondansatör aldım , 9TL

5V a kadar şarj edip, 2.2K lık direnç ile kırmızı LED bağladım. 1 Saat yandı.
  • quote:

1F 5.5V luk bir kondansatör aldım , 9TL

1F kondansatörün şarj olma süresi nedir?
  • bu aralar herşeyi paralel bağlıyorum ben sanada tavsiyem pilleri paralel bağla. misal 2 pille çalışan araban var. fazladan iki pili seri bağla onuda arabaya paralel bağla. 2 kat daha dayanır. yada 3000mah pillerden al 3 kat daha dayanıklı olur.
    sen bilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mustyyyyy

quote:

Selam,
    Çok düşük bir akımla ( akşam tekrar bakayım ) 4-5 dakikada şarj ettim. İlk kullanımda biraz korku var tabii ..
    Akıma göre değişecektir büyük ihtimalle, değişik akımlar ile bir iki deneme yapayım ..
  • süper kapasitörleri (supercapasitor) incelemenizi tavsiye ederim. eşdeğer kondansatörlere nazaran 10bin kat kadar küçük boyutta oluyorlar.
    resimdeki 2.7v 350F lık bir süperkapasitör
     kondansatör & pil
  • 350 farat mı. ne diyon hoca bea. içini aç kesin şarjlı pil koymuşlardır ona :D

şaka bir yana eğer böleyse piller çöpe. ömürleri, akım kapasiteleri vs çok iyi olmalı kondansator çünkü
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: mustyyyyy

quote:

Selam,
    Çok düşük bir akımla ( akşam tekrar bakayım ) 4-5 dakikada şarj ettim. İlk kullanımda biraz korku var tabii ..
    Akıma göre değişecektir büyük ihtimalle, değişik akımlar ile bir iki deneme yapayım ..

Selam,
    En son 6V lık aküyü 47 Ohm ile seri bağlayıp şarj ettim, 30-35 saniye.
    Normal bir kondansatör sanki :-)

• Enerji yoğunluğu dahada yüksek piller geliştirildi.
    Pillerin bütün kullanım alanını ele geçirmesi biraz imkansızlarda.
  •  kondansatör & pil

Bundan tak deli birşey.

para falan eritebiliyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NEŞELİMEŞEODUNU -- 27 Ocak 2014; 3:51:20 >
  • Sanırım biyerde okumuştum yanılmıyorsam piller 100 kere kapasitörler 100.000 kadar şarj edilebiliyorlardı.
  • 1 Farad - USB - LM3909

10-15 saniye USB ye takıyorum, 1.5 saat gidiyor.
     kondansatör & pil
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.