Şimdi Ara

Konsantrasyon fizik sorularım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
1
Favori
942
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 3. Soruda Arkadaşlar momentum vektörel olduğundan 3. Öncülde korkunmaması gerekmez mi cevap D 9. Soruda ise cevabı E almış kuvvet nasıl aynı olabilir?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Konsantrasyon fizik sorularım
    Bu soruyu atamadım galiba bu da diğer soru

• 3.soruda normal esnek çarpışma yapıyor momentum korunuyor alttaki soruda bizde sormuştuk dediler ki ortalama yarıçap olduğu için her yerde hız aynıymış ama hala anlamadım sadece bunu biliyorum formulde ortalama yarı çap alınıyormuş alttaki soruda
  • Esnek çarpışma oluyor momentum büyüklüğü korunuyor ama momentum vektöreldir yönü değişiyor ben korunmadığını düşünüyorum

• Kuvvet değişseydi açısal momentum korunur muydu? Bence onunla ilgili öncül

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Un Çuvalı U kullanıcısına yanıt
    Merhaba un çuvalı ,
    Şimdi kütle çekim kuvveti= merkezcil kuvvet oluyor mvkare/r=F r azalırsa çekim kuvveti artar r artarsa çekim kuvveti azalır. Bir bence burdan yorumlarız

İkinci olarak :
    Noktasal cisimlerde açısal momentum m.v.r
    R azaldı v arttığını gördük Bu v yi arttıran gizemli güç tabiki merkezcil kuvvet diye düşünüyorum

Üçüncü olarak:
    Kuvvet aynı olması zaten imkansız ki kastettiği kuvvetin büyüklüğü ise diye yorum yaptım kuvvet gezegen her dönüşünde yön değiştirir ve böylece merkeze doğru olan vektörler farklı olduğuna göre kuvvetler de farklıdır çünkü kuvvet vektöreldir.Aynı momentum sorusundaki yanlış olduğunu düşündüğüm soru gibi...

Dördüncü olarak:
    Kütle çekimin formülünde zaten r azaldıkça çekim gücü artar.

Yorumun için teşşekür ederim başka fikri olan var mı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Trelans- -- 23 Mayıs 2019; 1:16:35 >

• -Trelans- - kullanıcısına yanıt
    Yeni baaiminda kepler sorusunun cevabi duzeltildi diye biliyorum 1 ve 3 tu galiba

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Öyleyse teşekkür ederim peki momentum sorusu hakkında ne düşünüyorsun

• momentum sorusunu merak ettim, acaba cevap yalnız 2 midir?

• ynuss2115 kullanıcısına yanıt
    2 ve 3 olması gerek hocam

• 3.soruda bilardo topuna duvar tarafından bir itme oluşturulmuş. Momentumun korunabilmesi için itmenin sıfır olması lazım ki momentum değişimi 0 olsun. Burada İtme 0 dan farklı olduğundan momentum korunmaz diye düşündüm.

Ertan hocam müsait olduğunuzda bakabilir misiniz? Rahatsız ediyoruz ama :D

• Aynen hocam ben de düşündüm de bunları cevaba göre yorum yapmak istedim sadece

• -Trelans- - kullanıcısına yanıt
    Momentum değişiyor bence de ya. Momentum korunumu zaten vektörel yapılır bilardo masasında son momentum - ilk momentum yaptığımızda itmeyi buluyoruz. Eğer korunuyor olsaydı son-ilk 0 çıkardı itme yok denirdi ama itme var. Yalnız 2 olmalı bence

• muhammed2000 kullanıcısına yanıt
    Soruyu nereden tutsak elimizde kalır. Kimin momentumundan bahsedildiği söylenmemiş. Evrende olan bütün olaylarda momentum korunumundan bahsedilebilir. Burada neyle ilgilendiğine bağlı.

Dünya'ya bir meteor çarparsa ki daha dün çarptı :), meteorun ve Dünya'nın ayrı ayrı momentumu korunmaz. Fakat Dünya-meteor sisteminin momentumu korunur.

Soruda sadece II demiş olabilir cevaba bakmadım. Orada gördüğümüz iki cisim var ve bunların toplam momentumu korunacak ip kesildikten sonra.

Bilardo topu banttan sekeceği için momentumu değişecek. Diğerinde de cisim hız kazanacağı için momentumu değişecek.

Fakat duvarı iten bir cisim (ya da duvar tarafından itilen bir cisim, ya da yay tarafından itilen cisim ve duvar), duvar Dünya'ya monteli olduğu için Dünya cisim sisteminin momentumunu değiştiremez.

ÖSYM bu soruyu sorarsa, sorudaki bu hatanın (sorunun net olmaması durumu) mantığını sorar :)

• ertansinansahin kullanıcısına yanıt
    Tesekkurler hocam.

• Teşekkürler hocam
    Edit: Bazı arkadaşlar maddiyata önem verdiğinizden konuları 2019 için geç gelmesini önemsemeyip 2020 ye yatırım yaptığınızı ima etmişlerdi . Arkadaşlar , hocamız bizim sorularımızı yanıtlayıp bir karşılık beklemeden cevap veriyor bence çok hakkını yiyorsunuz.Ki konular sınavdan bir hafta önce bitse bile önemli olan ağır konuların önceden bitmesiydi.Sözel konuları Meb kitabından okuyarak da bitirebilirdiniz benim görüşüm bu yönde ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Trelans- -- 23 Mayıs 2019; 17:26:40 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.