benim elimde olympus fe-180 adlı fotoğraf maknası var konsere gittiğimde istediğim verimi alamadım ve direk soğudum makineden(aslında ben makineyi kendi isteğimlede almadım babamlar bunu almış ben başka model düşünürken nese girmiyorum o konulara)..konserlerde fln çekim yapmak için özel bi ayar varmıdır?? yoksa bunu satıp yerine sizin önereceğiniz bi cihaz varsa onu almam bana bişiy katarmı?? boş yere peder beyle aramızı bozmayalım
teşekkürler..
iso yükselterek resim çekmeyi dene.
o karanlık ortamda çok verim bekleme.
ama fuji f30 iyi deniyor. türkiyede yok.
ama senin makinen kadar kibar ve ince değil.
bu konser haraketli bir konsermi yoksa oyurduğun yerden dinleyceğin sakin bir konsermi.. eğer hareketli ise OIS e yada megaOIS e ihtiyac duyarsın (her makinada olmalı, kullanmayan bilemez), iso oranını yükseltmen gerekir, ışıkları iyi değerlendirmen gerekir...
panasonicler OIS konusunda baya bi yol katetmiş. aynı basarı yüksek iso da biraz geride kalmış. panasonic FX01 gayet güzel sonuclar veriyor, hareketli ve loş ışıklı ortamlarda. eski makinem Canon da olmayan mega OIS cok güzel bi özellik. cok faydasını görüyorum. aldığıma pişman değilim. canon makinemde duruyor. ama panasonic aldıktan sonra hiç kullanmadım. heralde bi yakınıma hediye ederim.
bu tür ortamlarda riske girmeden çekim yapmak daha doğru olur..sonuçta bu tür çekimlerin tekrarı olmaz kaçtımı kaçar yani..
bence flaşlı çekim yapsaydın..bu senin çekim süreni kısaltacak ve hareketleri anında yakalayabilecektin..iso oranı artırılır gece çekimlerinde bu doğrudur fakat iso yu artırıp tripod kullanmassanız fotolar elinizde patlar..konser gibi alanlarda da stad gibi ortamlarda da tripod kuramayacağınız için yeterli alan olmadığı iso yu artırmak noise oluşumundan öteye gitmeyecektir...risk e girmeden flaşlı çekimler bence daha uygun olur.ayrıca sahnenin uzak olması flash lı çekimlerin ortaya koyacağı ışık patlamasınada engel olacaktır.yeterki önünüzdeki kişinin sırtının kadraja girmemesini sağlayın yeter.
teşekkürler yardımlarınız için.. fakat benim şuanki makinada iso ayarlama gibi bi özellik yok sanırım..
Kompaklarla çok zor doğru ışık doğru diyafram doğru iso ayarları yapabileceğin makineler lazım...
Millete manuel ayarlı makine tavsiye alın bosverin bas çek foto yapan basit aletleri diyince millet inadına kendi bildiklerini okudular. Bundan sonra alacagın makinede mutlaka manuel ayar olmasına bak..
Yine güzel fotolar çekersin ama 50 tane 3-5 tane ancak adam akıllı foto çıkar.
bu gibi durumlarda diyaframı fazlalaca açılabilen isolarda başarılı Dslr'ler daha güzel sonuçlar verir. Kompaklardaki sabitleme sistemleri de bir işe yaramaz bence. Sahnede o değişken ışık koşullarında senin sabit olmanın yanında karşıdaki objede sabit olmalı.
bence en iyi seçim hareketli gibi bi mod varsa o dur, tabi diyaframı çok kısa bir süre açık tuttuğu için yeterli ışık alamayacaktır ama yakın bi mesafeden güzel sonuçlar alabilirsin