Şimdi Ara

Konsol mu Pc mi? (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
401
Cevap
3
Favori
19.204
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
23 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • sonmohikan oturanboğa kullanıcısına yanıt
    Bir daha gitme o bilgisayarcıya. Bilgi alma ondan dostum.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hocam tanıdık tek bilgisayarcı o bir de ondan bilgisayar aldık onu da kardeşimin ödevleri oluyor onun için.

Ne olursa olsun dostum san yanlış bilgi vermiş.

• Normalde kaç yıl oluyor hocam?

• Eskiden konsol işine çok ön yargılıydım. Gerçek oyunun pc ile oynanabileceğini düşünüyordum. Sonra eşimle oyun oynama fikri gelişti. Kasayı salona aldım. F710 lar 4 metreden tam çekmeme sorunu gösterdi. Ayrıca kabloosuz klavye vs yok git ordan aç gel vs dedim bir xbox 360 alayım. Arklar uyardı almışken one s al fiyatlar o zaman oldukça makul çift kollu 0 ya yakın garantili bir one s buldum aldım.

Gerçekten oyunlar artık konsollara göre yapılıyor..Özellikle benim aldığım fiyata ürünü boş kasaya anakart psu ve ram anca koyarsın. Ben eşimle oynamak için aldım da alet amacını aştı. Call of modern warfare lar, bf 5 ler ve daha birsürü oyunu oynadım bu süreçte. Yani sonuç olarak aynı ayarda oynatıcak bir pc yi anca 3 katına toparlardım. Birde şunu gözden kaçırmamak lazım. Kardeşlik olayı var. 2 kişi uyguna oyun alıyorsun. Pc fiyatları nispeten uygun dursa da tek kişi alıyor. Xbox da bu sürekli ikiye bölünüyor. Aşırı makul fiyatlara oyunlar oynadım. Birçoğunu aldığım fiyatın az aşağısına sattım. Oyun alıp satmak çok kolay ve hızlı(pc de steam origin hesabı satmak o kadar kolay ve yaygın değil)

Sonuç olarak xbox'a aşırı düştüm şuanda işim gereği kesmek zorunda kaldım ve bıraktım oynamayı. Şuan açasın bile gelmiyor. Pc de çalışıyorum burda yine oynamaya başladım. Uzun süre oynamadım tabi ama fps oyunlarda hala pc benim için daha keyifli.. Ama uzun vadede oda büyük iht çözülür. Ateş ederken örneğin feedback almak gamepadten güzel bir olay..

• Zaten eski bilgisayar o bilgisayarcıya gittiğinde pek bir hayrı kalmamıştı bilgisayarın harddisk içinde aile fotoğraflarımız vardı diski kurtarmamız gerekiyor diye diski sıfırlamışlar hepsi silindi içinde rahemtli dedemin fotoğrafı vardı onlar gitti onun için üzülüyorum yoksa bilgisayar sorun değil donanımsal ve yazılımsal acıdan sorunları elimden geldiğince kendim halletmeye çalışıyorum.

Bu kadar saçma soru bu kadar saçma cevap olamaz hocam şimdi içinde 2080 ti olanda bilgisayar 1050 olanda bir kere ömürden beklenilen ne 1080 2k ultra medium 30 60 veya 60+fps bunlar bilinmeden bir bilgisayarın ömürden bahsedilemez bunlar bilinse bile sadece tahmin olur

• Mk4Ever. kullanıcısına yanıt
    Titreşim motoru olan fareler var hocam:)

• DemirKipi kullanıcısına yanıt
    Bahsettiğiniz cpu ve ekran kartlarını 6 sene ve 4 sene önce mi aldınız peki?

Bir de PC'yi şu kadar süre daha kullanırım diye plan yapıyorsunuz. 2K oynuyorum diyorsunuz. Peki 2018 ve sonrasında çıkan AAA oyunları hangi şartlarda ve hangi grafik detaylarıyla oynuyorsunuz da 2K çözünürlükte yeterli diyebiliyorsunuz. Ben şahsen grafiklerde detay severim. PC sahibiysem grafik detaylarına takılırım. (Konsolda buna takılmam çünkü zaten bana grafik konusunda opsiyon sunmaz ve eldeki donanıma göre en optimize hallerde oyun bana sunulmuş kabul ederim) Ultra grafikler veya ulaşamasam bile ultra-high arası grafikler beni anca keser. Hal böyle olunca ben sanmıyorum ki o sistem 2 sene daha götürsün. RDR2'yi siz nasıl grafik ayarlarıyla kaç FPS alarak oynayabildiniz önemli olan bu. Listede AC oyunlarını seven biri olduğunuzu gördüm ama AC Odyssey oynamamışsınız mesela.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kartal Göz

Bahsettiğiniz cpu ve ekran kartlarını 6 sene ve 4 sene önce mi aldınız peki?

Bir de PC'yi şu kadar süre daha kullanırım diye plan yapıyorsunuz. 2K oynuyorum diyorsunuz. Peki 2018 ve sonrasında çıkan AAA oyunları hangi şartlarda ve hangi grafik detaylarıyla oynuyorsunuz da 2K çözünürlükte yeterli diyebiliyorsunuz. Ben şahsen grafiklerde detay severim. PC sahibiysem grafik detaylarına takılırım. (Konsolda buna takılmam çünkü zaten bana grafik konusunda opsiyon sunmaz ve eldeki donanıma göre en optimize hallerde oyun bana sunulmuş kabul ederim) Ultra grafikler veya ulaşamasam bile ultra-high arası grafikler beni anca keser. Hal böyle olunca ben sanmıyorum ki o sistem 2 sene daha götürsün. RDR2'yi siz nasıl grafik ayarlarıyla kaç FPS alarak oynayabildiniz önemli olan bu. Listede AC oyunlarını seven biri olduğunuzu gördüm ama AC Odyssey oynamamışsınız mesela.
    Evet neredeyse çıkma tarihine yakın bir zamanda aldım.

Bir çok oyunu High ayarda oynayabiliyorum. 2018 yılı AAA oyunlar dahil. 2K çözünürlükte RDR 2'yi orta-high karışımı ayarlarda ortalama 35-45 FPS arası oynadım. Yani konsollardan daha yüksek grafik ayarları, daha yüksek çözünürlük ve daha yüksek FPS'ler ile oynadım. Oradaki liste son 2 yılın listesi. Öncesine ait herhanbi bir liste tutmadım. O yüzden oynadığım tüm oyunları temsil etmiyor. AC serisine bayılmıyorum, ilk 4 oyununu oynayıp bırakmıştım. Seriye devam etme kararı aldım.

Bahsi geçen AAA oyunları oynadığımda konsola göre her açından daha iyi grafiklere ve akıcılığa sahip oynayabiliyorum. Önemli olan da bu.

Tarafsız olarak bakacak olursak sahibi olduğum PC halen daha konsoldan çok daha iyi grafikler sunuyor. Ayrıca FPS de daha yüksek. Sizin neye takıntılı olduğunuz sizi ilgilendirir. Konsolda grafik ve FPS önemli değil ama PC'de önemli dediniz. Kendinizle çelişmeniz sizi ilgilendirir dediğim gibi.

Tarafsız olarak bakacak olursak bir PC, uzun vadede daha yüksek grafikler ve daha yüksek FPS sunuyor. Ayrıca indirimle, ücretsiz sunulan oyunlarla ve korsan oyunlarla bütün bunları daha ucuza sunuyor. Korsan oyunculuğu övmüyorum. Ama yalan söylemenin de anlamı yok.

Şunu da belirtmek isterim ki grafik ayarlarına ve FPS'ye ben de çok takılan birisiydim. Bunlara takılmamak gerektiğini de konsol sahibi olduğumda anladım. Yani konsol, PC oyunuculuğuma da katkı sağlamış oldu. Sizin gibi konsolda takmam, PC'de takarım benzeri bir huyum yok. Aynı koşullarda PC daha fazlasını sunuyor.

2016 yılında çıkmış gtx 1070 ve 2018 yılında çıkmış r7 2700x Li sistemim var en az 3-4 yıl daha gider bana full HD’de

• Hocam bazı konularda bilgim yok diye neden böyle"Bu kadar saçma soru bu kadar saçma cevap olamaz hocam" tepki gösteriyorsunuz?

Haklısın saçmalık olarak eaas vurgulamak istediğim bilgisayarcının cevabı

• Çok affedersiniz hocam özür dilerim ben yanlış anladım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sonmohikan oturanboğa -- 20 Haziran 2020; 12:50:18 >
  • bendeki durum:

salonda PS4 pro TV ye bağlı. arda odada monitöre bağlı gamning PC

ilerde plan:

salonda Xbox series X. PS5 yeni kasa geldiğinde ve 2. ele düştüğünde bir ps5 (exclusive oyunlar için) arka odada monitöre bağlı gaming PC

biraz fazla lüx kaçıyor türkiye için farkındayım ama ideal çözüm bu. normal bir tavsiyeyi şöyle verebilirim:

Eğer sadece arasıra oyun oynanacaksa ve God of War gibi exclusive oyunlar önemli değilse XBOX Series X ve Gamepass al

Oyun baya bir yer tutacaksa hayatında en ekonomik çözüm her türlü PC bana güvenebilirsin

PC tavsiyesini de şöyle yapayım:

1080p monütürün varsa 2. el bir 1070Ti ve ryzen 5 3600 al

2K monitör için 2. el 2060S (3 fanlı mümkünse) ve ryzen 5 3600. 144hz işine girersen 2070S lazım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-ADF35784A -- 20 Haziran 2020; 13:23:29 >
  • Xbox One , PS4 ve pc sahibi olarak oyun olarak benim de görüşüm konsoldan yana.PC elbet farklı işler için gerekli olsa da oyun konusunda eksik hissettiriyor.World of Warcraft ve LOL olmasa sanırım oyun için pc yi açmak aklımdan bile geçmez.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DemirKipi

Evet neredeyse çıkma tarihine yakın bir zamanda aldım.

Bir çok oyunu High ayarda oynayabiliyorum. 2018 yılı AAA oyunlar dahil. 2K çözünürlükte RDR 2'yi orta-high karışımı ayarlarda ortalama 35-45 FPS arası oynadım. Yani konsollardan daha yüksek grafik ayarları, daha yüksek çözünürlük ve daha yüksek FPS'ler ile oynadım. Oradaki liste son 2 yılın listesi. Öncesine ait herhanbi bir liste tutmadım. O yüzden oynadığım tüm oyunları temsil etmiyor. AC serisine bayılmıyorum, ilk 4 oyununu oynayıp bırakmıştım. Seriye devam etme kararı aldım.

Bahsi geçen AAA oyunları oynadığımda konsola göre her açından daha iyi grafiklere ve akıcılığa sahip oynayabiliyorum. Önemli olan da bu.

Tarafsız olarak bakacak olursak sahibi olduğum PC halen daha konsoldan çok daha iyi grafikler sunuyor. Ayrıca FPS de daha yüksek. Sizin neye takıntılı olduğunuz sizi ilgilendirir. Konsolda grafik ve FPS önemli değil ama PC'de önemli dediniz. Kendinizle çelişmeniz sizi ilgilendirir dediğim gibi.

Tarafsız olarak bakacak olursak bir PC, uzun vadede daha yüksek grafikler ve daha yüksek FPS sunuyor. Ayrıca indirimle, ücretsiz sunulan oyunlarla ve korsan oyunlarla bütün bunları daha ucuza sunuyor. Korsan oyunculuğu övmüyorum. Ama yalan söylemenin de anlamı yok.

Şunu da belirtmek isterim ki grafik ayarlarına ve FPS'ye ben de çok takılan birisiydim. Bunlara takılmamak gerektiğini de konsol sahibi olduğumda anladım. Yani konsol, PC oyunuculuğuma da katkı sağlamış oldu. Sizin gibi konsolda takmam, PC'de takarım benzeri bir huyum yok. Aynı koşullarda PC daha fazlasını sunuyor.

Alıntıları Göster
    Listede 2018 yılından öncesine ait oyunla da var ondan yazdım. Hatta eski sayılabilecek oyunlar da.

quote:

Sizin neye takıntılı olduğunuz sizi ilgilendirir. Konsolda grafik ve FPS önemli değil ama PC'de önemli dediniz. Kendinizle çelişmeniz sizi ilgilendirir dediğim gibi.

Ben zaten kendi adıma konuştum ama sebebini de açıkladım. Yani benim gibi düşünen de epey insan olduğunu varsayıyorum. Çünkü ne zaman konsol-PC muhabbeti dönse PC savunanlar genelde grafik üzerinden tartışmalarını sürdürüyorlar. Yazdığım şeyde çelişki yok konsol alan kişi grafikleri kafaya takmaz bunun birçok sebebi olabilir ben iki tanesini yazdım. Kaldı ki konsol-PC grafik kıyaslamalarında muazzam farklar da olmuyor. Yani atıyorum RDR2'deki karakterler PC'de daha gerçekçi görünmüyor, sadece PC biraz daha temiz gösteriyor (özellikle de oynarken fark edemeyeceğin detayları), FPS ve çözünürlükte öne geçiyor. Zaten RDR2'de ultra detay yüksek çözünürlük ve yüksek FPS almak için de kesenin ağzını açmak gerekiyor. Bu düşük farklar için donanımlara bu kadar para vermek ne kadar mantıklı tartışılır. Konsol oyunlara yatırılan parayla uzun vadede pahalı görünüyor ama PC toplanırken de çok ciddi meblağlar ödüyoruz. Ben yine de ödenen para konusunda da çok ciddi farklar olduğunu düşünmüyorum. Aradaki farkı düşünürken konsolun vermiş olduğu konforu da düşünmek gerekiyor. (Sadece yattığın yerden oyun oynamaktan, korsan oyun peşinde koşmaktan bahsetmiyorum. Ucuza donanım yenilemeye çalışmak, donanım güncellemek, donanım uyuşmazlığı veya driver sorunu yaşamamak için dua etmek, daha iyi sonuçlar için sistem optimizasyonunu sağlamaya yönelik ayarlarla uğraşmak, oyunda kendi optimizasyonunu bulmak için yarım saat uğraşmak vs.) PS4'e geçmeden önce ben de PC'nin daha iyi bir deneyim sağladığını düşünüyordum ancak zamanla PC'nin bana hammallık yaptırdığını fark ettim. Ben PC-konsolun tamamen tercih meselesi olduğunu düşünüyorum. Çünkü PC'nin çok da ekonomik olduğunu düşünmüyorum, yazılım yerine parayı donanıma gömüyorsun konsolun bilmem kaç katı yükseklikte donanım satın alıyorsun ama oyunlarda bu verimi hissedemiyorsun. Her geçen yıl da bu verim daha da düşüyor. Artık planlı eskitme midir, oyun firmalarının donanım sattırmak ve/veya optimizasyonla daha az mesai harcamak istemesi midir yoksa donanım gerçekten bu kadar çabuk mu eskiyor bilemiyorum. Bu da beni PC'den en çok soğutan şeylerden biri. Korsan oyun olayını elersek konsolda da 2. el, indirim, EA Access, bedava oyun durumları olabiliyor. Bence tamamen tercih.

• lBaBaCaNl kullanıcısına yanıt
    Ps4 oyunları 1080p değil mi?
  • maddi durumu olan ikisini de bulundursun, maddi durumu kısıtlı olan için iki seçenek var, ya konsol alıp, diğer işlerini telefondan, idarelik bir dizüstünden vs halledecek yada pc toplayıp konsol alma işini unutacak en azından bir süre.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kartal Göz

Listede 2018 yılından öncesine ait oyunla da var ondan yazdım. Hatta eski sayılabilecek oyunlar da.

quote:

Sizin neye takıntılı olduğunuz sizi ilgilendirir. Konsolda grafik ve FPS önemli değil ama PC'de önemli dediniz. Kendinizle çelişmeniz sizi ilgilendirir dediğim gibi.

Ben zaten kendi adıma konuştum ama sebebini de açıkladım. Yani benim gibi düşünen de epey insan olduğunu varsayıyorum. Çünkü ne zaman konsol-PC muhabbeti dönse PC savunanlar genelde grafik üzerinden tartışmalarını sürdürüyorlar. Yazdığım şeyde çelişki yok konsol alan kişi grafikleri kafaya takmaz bunun birçok sebebi olabilir ben iki tanesini yazdım. Kaldı ki konsol-PC grafik kıyaslamalarında muazzam farklar da olmuyor. Yani atıyorum RDR2'deki karakterler PC'de daha gerçekçi görünmüyor, sadece PC biraz daha temiz gösteriyor (özellikle de oynarken fark edemeyeceğin detayları), FPS ve çözünürlükte öne geçiyor. Zaten RDR2'de ultra detay yüksek çözünürlük ve yüksek FPS almak için de kesenin ağzını açmak gerekiyor. Bu düşük farklar için donanımlara bu kadar para vermek ne kadar mantıklı tartışılır. Konsol oyunlara yatırılan parayla uzun vadede pahalı görünüyor ama PC toplanırken de çok ciddi meblağlar ödüyoruz. Ben yine de ödenen para konusunda da çok ciddi farklar olduğunu düşünmüyorum. Aradaki farkı düşünürken konsolun vermiş olduğu konforu da düşünmek gerekiyor. (Sadece yattığın yerden oyun oynamaktan, korsan oyun peşinde koşmaktan bahsetmiyorum. Ucuza donanım yenilemeye çalışmak, donanım güncellemek, donanım uyuşmazlığı veya driver sorunu yaşamamak için dua etmek, daha iyi sonuçlar için sistem optimizasyonunu sağlamaya yönelik ayarlarla uğraşmak, oyunda kendi optimizasyonunu bulmak için yarım saat uğraşmak vs.) PS4'e geçmeden önce ben de PC'nin daha iyi bir deneyim sağladığını düşünüyordum ancak zamanla PC'nin bana hammallık yaptırdığını fark ettim. Ben PC-konsolun tamamen tercih meselesi olduğunu düşünüyorum. Çünkü PC'nin çok da ekonomik olduğunu düşünmüyorum, yazılım yerine parayı donanıma gömüyorsun konsolun bilmem kaç katı yükseklikte donanım satın alıyorsun ama oyunlarda bu verimi hissedemiyorsun. Her geçen yıl da bu verim daha da düşüyor. Artık planlı eskitme midir, oyun firmalarının donanım sattırmak ve/veya optimizasyonla daha az mesai harcamak istemesi midir yoksa donanım gerçekten bu kadar çabuk mu eskiyor bilemiyorum. Bu da beni PC'den en çok soğutan şeylerden biri. Korsan oyun olayını elersek konsolda da 2. el, indirim, EA Access, bedava oyun durumları olabiliyor. Bence tamamen tercih.

Alıntıları Göster
    Hangisini daha çok sevdiğinizle ya da oynayış tarzınıza göre, neye ne kadar taktığınıza bağlı olarak tabi ki de tamamen tercih. Buna saygı duyuyorum. Zaten bunu seçmek zorundasın diğeri çok kötüdür, ya da tamamen mantıksızdır demiyorum. Ben ikisini de aktif olarak kullanıyorum. Sadece daha önceki yazımda da belirttiğim gibi, eğer bir oyun her ikisinde de varsa, birinci tercihim PC oluyor. PC oluyor diyorum ama oyunların çoğunu yine Dualshock 4 ile oynuyorum PC'de de dahil. Bana zaten o kadar da takıntılı olmamayı, oyundan keyif almayı öğreten şey konsoldur. Konsol sayesinde ben tarafsız olarak yorum yapabiliyorum. Birisinin saçma olduğunu düşünsem zaten ikisine birden sahip olmam.

Eskiden oynamadığım ama çok merak ettiğim oyunları da yıllar sonra oynadım. Mesela Mafia 1 ve 2'yi oynamamıştım. Grafiklerine vs o kadar da aldırmadan oynadım epey de bir keyif aldım. Konsol insanlara elindekiyle mutlu olabilirsin fikrini aşılıyor. O kadar takıntılı olmazsanız PC'nin de zaten bunu sunduğunu göreceksiniz. Hatta bir tık daha iyisini.

• 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.