Şimdi Ara

Konsol oyunlarınada online oynamak için şifre sistemi geliyor. (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
0
Favori
1.959
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: dodocan

arkadaşlar burda bence bir yanlış anlaşılma var bana kalırsa ea orijinal oyundan değil korsan oyundanda para kazanmaya çalışıyor baksanıza 10 dolarlık kart ben giderim oyunu 3 tl ye mal ederim birde multi için 10 dolarlık kart alırım işte size 20tl ye gelmiş oluyor :) ama birde şöyle birşey var ben eanın oyunlarından sadece fifa yı online oynayan adamım böyle yok bc2 miş bilnemneymiş umrumdada değil zaten beğenmedim pes 2011 de adam gibi gelirse fifayıda sallarım çöpe ohhh misss 10 dolarıda bekler durur

EA bu uygulamayı başlatsın merak etme diğer firmalarda arkasından gelir,amaç cebi doldurmak değilmi

• Aslında temelleri battlefield badcompany 2 de atıldı demek mantıklı. Sonuçta pc ve xbox360 kullanıcılarının korsan netten oynamaması için alınmış bir önlem.

Fakat neden ps3 için de vip code çıkardılar buna anlam veremiyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: süsse

quote:

Orijinalden alıntı: dodocan

arkadaşlar burda bence bir yanlış anlaşılma var bana kalırsa ea orijinal oyundan değil korsan oyundanda para kazanmaya çalışıyor baksanıza 10 dolarlık kart ben giderim oyunu 3 tl ye mal ederim birde multi için 10 dolarlık kart alırım işte size 20tl ye gelmiş oluyor :) ama birde şöyle birşey var ben eanın oyunlarından sadece fifa yı online oynayan adamım böyle yok bc2 miş bilnemneymiş umrumdada değil zaten beğenmedim pes 2011 de adam gibi gelirse fifayıda sallarım çöpe ohhh misss 10 dolarıda bekler durur

EA bu uygulamayı başlatsın merak etme diğer firmalarda arkasından gelir,amaç cebi doldurmak değilmi

eğer öyle bişi olursa gider ps3 alırım bu kadar sıkıntıya gireceğime hep orijinal alırım hemde ps3 te takılırım xbl nin bnm için hiçbir avantajı yok

• quote:

Orijinalden alıntı: sailsofcharon

quote:

Orijinalden alıntı: Dante

quote:

Orijinalden alıntı: tolgay007

Bizde oyunu kopya alırız,kodu 10$ verip alırız?

Öyle olacağını sanmıyorum ben. Key oyunun ID'sine kayıtlı olursa o oyundan bir çok kişide olacağı için giremezsiniz.

Kod oyunun id sine bağlı değil, kodun girildiği live veya psn hesabına bağlı. Şu anda zaten bu uygulamanın benzerini yapıyor ea, battlefieldda vip kod adı altında, korsan kullanıpta bu kodu alan ve nimetlerinden faydalanan tanıdıklarım var.

o zaman ikinci el için bir çözüm görünmüyor. ea in yaptığı üçkağıtçılık oluyor.

• Girilen kodlar kullanıcının hesabına kaydoluyor. BC 2'de verilen VIP kodu girdiğiniz ve sonra oyunu sattınız yada takasladınız, yeni kullanıcı bu kodu kullanabiliyor mu hayır. DAO oyununu takas yoluyla almıştım ve içinde bulunan kodu girdiğimde bu kodun daha önce kullanıldığı mesajı geldi gerçi zaten böyle olucağını biliyordum ama deniyim demiştim. BC 2 ve DAO oyunları durumun ciddiyeti için en güzel örnek

EA'in amacı eğer takas ve ikinci el oyun satışınıda durdururak, oyunu elde etmek isteyenin sadece satın almasını sağlamak ise yine kodu kullanıcı hesabına kaydetme yolundan devam edecektir ki çok büyük olasılıkla bu böyle olacak.

Arşivcilere bu sistem dokunmaz sonuçta oyunu aldığında zaten içinde kod olacak. Online oyun ile alakası olmayanlarada dokunmaz alır bitirir tek kişilik senaryoyu isterse arşivler isterse satar.

Bunların üstüne birde bu sistemi diğer firmalarda örnek almaya başlarla işte o zaman oyuncular için tam olarak sıkıntılı günler başlayacaktır. Çeşitli nedenlerden dolayı orjinal kullanan kullanıcılar için gerçektende çok ama çok zor bir durum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The_Rahip -- 11 Mayıs 2010; 14:16:35 >

• quote:

o zaman ikinci el için bir çözüm görünmüyor. ea in yaptığı üçkağıtçılık oluyor.

Bu değilde başka bir üçkağıtçılığı oyun firmaları yeni nesille beraber yapmaya başladı zaten. Oyunu kırpıp çıkartıyorlar piyasaya, ardından dlc lerle götürüyorlar parayı. Zamanında bu dlc olayıda ufaktan başladı, sonra her firma takip etti bu akımı, aynı şey yaşanıcak gene ea in başlattığını diğer firmalar takip edicek. Oyuna ayırdığı zaman az olup az oyun alan adamlar çok etkilenmez bu durumda, ama aldığı oyunu satıp yeni oyun alan ve konsol başında çok zaman geçiren orjinalcileri sıkar biraz. Zaten orjinal aldığımız için ince eleyip sık dokuyan bizlerde artık çok daha dikkatli olucaz.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: NecronLord

Kopya ile girip dedicated serverlarda yoğunluk yaşatanlara karşı hem de ikini el pazarına darbe vurmaya yönelik bir hareket.Olan yine orijinal kullanan adama olacak.Hem oyuna para ödeyecek hem online servisine 10 dolar ödeyecek,satmaya kalktığında da satması zorlaşacak.İyiki EA sports oyunu oynamıyorum.

Oyunu orijinal alanların key almasına gerek olmayacak ki. Sadece keyi olmayanlar 10 dolara key alabilecek, ama orijinal oyunlarla birlikte gayet doğal olarak key de gelecektir.

İkinci el olayı ise kolayca çözülür ne var ki. Her orijinal oyunun bi ID'si var sonuçta ve key de bir kere satın alınıp girildiğinde bir daha kullanılamaz ve o ID'ye bağımlı bir key olur. Yani biri gidip ikinci el olarak orijinal oyun aldıysa ve bunu satan kişi önceden key'i, o oyun firmasının serverlarına kayıt ettirdiyse, oyunu ikinci el alan kişinin key'e ihtiyacı olmaz zaten.

O key, o oyun ID'si adına serverlara kayıt ettirilir. Bu işin kolay tarafı zaten zor olmasa gerek oyun firmaları için.

Firmanin amaci ne olursa olsun para kazanmaktir.. MS nasil para kazanma ugruna kopyaya ustu kapali goz yumuyorsa EA da Kod u Account ile iliskilendirip ister kopya ister 2. el kullanicilari olsun onlardan da ONLINE ID satarak para somurmek isteyecektir..
    Firma etik olani degil gorunurde etik gibi gorunen , kanunen de bir sakincasi olmayan ve para getirisi cok olan account iliskilendirmesi seklinde uygulamaya gecirecektir..

Sizin iddianiza gelince .. SOyleyin bana :) KOD u kime satacak :) Direkt CD key ile Online key eslesmesi yapilacaksa ve oyun bin tane bile el degistirse bile KOD cd key e endekslendigi icin sorun olmayacaksa o zaman EA 10 euro ya kodu kime satacak :)

• Konunun diger tarafinda da dedim,..
    Cozum oyun basina yeni account ve satarken account ile birlikte satmak seklinde devam eder piyasaya da bir sey olmaz.
  • ben oyuna para vermiyorum bide cod amı vercem abi öle bişey olursa kapatırım makinamı ebediyete kadar
  • son xbox güncellemesinde banlı hdd açtırması microsoftun bu politikası olarak düşünebiliriz ozaman.ulen bill çalışıyor kafan....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caca40 -- 11 Mayıs 2010; 14:28:45 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: caca40

son xbox güncellemesinde banlı hdd açtırması microsoftun bu politikası olarak düşünebiliriz ozaman.ulen bill çalışıyor kafan....

Hdd banının açtırılmasıyla bu konunun bir bağlantısı yokki, sonuçta bu kod sadece online oyun için, hdd banı açılmış olsada banlı makina banlı olarak kalmaya devam edicek, kodla falan alakası olmayacak yani, olurda xboxlive banını kaldırırsa microsoft o zaman bir bağlantı kurulabilir, ki şu an ea nin yaptığıyla microsoftun pek bir bağlantısı yok, firma kendi ürünlerinde ve bu ürünleri çıkardığı xbox,ps ve pc platformlarında uygulama yapıyor, ea kendi bünyesinde gerçekleştirdiği için bu uygulamayı microsofta bağlanamaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kasatka

quote:

quote:

Kopya ile girip dedicated serverlarda yoğunluk yaşatanlara karşı hem de ikini el pazarına darbe vurmaya yönelik bir hareket.Olan yine orijinal kullanan adama olacak.Hem oyuna para ödeyecek hem online servisine 10 dolar ödeyecek,satmaya kalktığında da satması zorlaşacak.İyiki EA sports oyunu oynamıyorum.

Oyunu orijinal alanların key almasına gerek olmayacak ki. Sadece keyi olmayanlar 10 dolara key alabilecek, ama orijinal oyunlarla birlikte gayet doğal olarak key de gelecektir.

İkinci el olayı ise kolayca çözülür ne var ki. Her orijinal oyunun bi ID'si var sonuçta ve key de bir kere satın alınıp girildiğinde bir daha kullanılamaz ve o ID'ye bağımlı bir key olur. Yani biri gidip ikinci el olarak orijinal oyun aldıysa ve bunu satan kişi önceden key'i, o oyun firmasının serverlarına kayıt ettirdiyse, oyunu ikinci el alan kişinin key'e ihtiyacı olmaz zaten.

O key, o oyun ID'si adına serverlara kayıt ettirilir. Bu işin kolay tarafı zaten zor olmasa gerek oyun firmaları için.

Firmanin amaci ne olursa olsun para kazanmaktir.. MS nasil para kazanma ugruna kopyaya ustu kapali goz yumuyorsa EA da Kod u Account ile iliskilendirip ister kopya ister 2. el kullanicilari olsun onlardan da ONLINE ID satarak para somurmek isteyecektir..
    Firma etik olani degil gorunurde etik gibi gorunen , kanunen de bir sakincasi olmayan ve para getirisi cok olan account iliskilendirmesi seklinde uygulamaya gecirecektir..

Sizin iddianiza gelince .. SOyleyin bana :) KOD u kime satacak :) Direkt CD key ile Online key eslesmesi yapilacaksa ve oyun bin tane bile el degistirse bile KOD cd key e endekslendigi icin sorun olmayacaksa o zaman EA 10 euro ya kodu kime satacak :)

Evet burada sanki korsan oynayanları hedef almışlar. Zaten orijinal alanın key'i de yanında gelmesi gerekeceğinden, ayrıca 10 euroya key satmak demek "korsan alanlar da online istiyorsa para verecek" demekle aynı şey gibi geliyor.

Ha orijinal alanlara key vermeyip sonradan ekstra 10 euro'ya key verirlerse, veya key'e sahip orijinal oyunlara 10 euro fazla fiyat biçerlerse öyle bir kazıkçılık olur ki dillere destan..

• şimdi ben elimdeki bad cpompany 2 oyununu sırf 15 dk multi oynadım diye başkasına satamayacakmıyım yani
  • quote:

Orijinalden alıntı: hougras

şimdi ben elimdeki bad cpompany 2 oyununu sırf 15 dk multi oynadım diye başkasına satamayacakmıyım yani

Satarsin da 10 euro (key parasi) eksigine :)
  • bide şu yönden düşnün 10 dolara orj oyun sahibi olucaksınız
  • quote:

Orijinalden alıntı: sulidin

bide şu yönden düşnün 10 dolara orj oyun sahibi olucaksınız

Yine banlanacaksın yalnız live'dan. Key de elinde patlayacak.
  • Ya off lanet olsun. God damn it !
  • 2. el oyunda nasıl sakat olacak anamış değilim kodu vereceksin oyunun yanında eee ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ryu_hayabusa

2. el oyunda nasıl sakat olacak anamış değilim kodu vereceksin oyunun yanında eee ?

Kod gamertaga işlenecek. Haliyle de 2. el alan kodu kullanamayacak...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kasatka

quote:

Hocam cogu kiside bu tur mesajlari goruyorum..
    Orjinal olarak ilk alan adama bir sey oldugu yok cunki oyunla birlikte KOD da gelecek..
    Buraya kadar her sey normal.. Asil olay oyununu satmak isterse ortaya cikiyor. Yoksa oyunu alip oynayip bitince arsivine katacak kisi icin hic bir sey degismis degil.
    Ama diyelim ki adam oyundan SIKILDI arkadasina verdi yada satti. Iste o zaman online oynayabilmen icin KOD gerekiyor.. ILk kod zaten alan kisi ile birlikte kullanildigi icin yeni koda ihtiyaciniz olucak ki onuda satin almalisiniz diyor EA.

Bu arada ben bu olayin Xbox cepesinde kopya oyun anlaminda orjinal hanesine + puan getirecegine inanmiyorum..
    Millet yine kopya oyun + 10 euro kod alip oyununa devam edecektir.. her halukarda yine parasal anlamda en karlisi bu olucaktir korsancilara..
    Onemli olan su. 2. el oyun oynayan yada takasla beslenen oyuncu kitlesi bu sefer KOPYAYA yonelebilir bir caresi bulunmazsa..
    Ve ben bu hamlenin sebebinin bir cok soylenenin aksine KOPYACILARDAN DA para kazanmak amacli olduguna inaniyorum. Fikrin asil cikis noktasi bu bana gore.

Hocam konuyu okur okumaz direk aklıma bu geldi...Sonuna kadar katılıyorumm...
    Kesinlikle Kopyacılardanda para kazanma derdinde EA...

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.