Şimdi Ara

Konsol oyunlarınada online oynamak için şifre sistemi geliyor. (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
0
Favori
1.958
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Kasatka

quote:

Orijinalden alıntı: hougras

şimdi ben elimdeki bad cpompany 2 oyununu sırf 15 dk multi oynadım diye başkasına satamayacakmıyım yani

Satarsin da 10 euro (key parasi) eksigine :)

deneme parası
  • bir taşla 3-4 taş vurmak olur bu iş

-korsan oynayanlar
    -2.el oyun alan/satan
    -oyun kiralama dükkanları (yurtdışındakiler)
  • Fw'ciler icin kotu haber
  • quote:

Orijinalden alıntı: süsse

quote:

Orijinalden alıntı: dodocan

arkadaşlar burda bence bir yanlış anlaşılma var bana kalırsa ea orijinal oyundan değil korsan oyundanda para kazanmaya çalışıyor baksanıza 10 dolarlık kart ben giderim oyunu 3 tl ye mal ederim birde multi için 10 dolarlık kart alırım işte size 20tl ye gelmiş oluyor :) ama birde şöyle birşey var ben eanın oyunlarından sadece fifa yı online oynayan adamım böyle yok bc2 miş bilnemneymiş umrumdada değil zaten beğenmedim pes 2011 de adam gibi gelirse fifayıda sallarım çöpe ohhh misss 10 dolarıda bekler durur

EA bu uygulamayı başlatsın merak etme diğer firmalarda arkasından gelir,amaç cebi doldurmak değilmi

İnsanlar nasıl kopya kullanıp oyunu yapanların cebine delik açıyorsa onlarında cebini doldurmaya çalışmaları gayet normal.

• Simdi olaya biraz daha genis perspektiften bakmak gerekirse sunlari soyleyebiliriz:

1) Bu sistemin sadece kopya oynayan kullanicilari hedef almadigi aciktir. Dunyadaki XBOX konsollarinin hemen hemen yarisinin amerika'da oldugunu dusunursek bu tip stratejilerin sadece amerikan pazarini bile dusunerek alinabilecegini soyleyebiliriz. Orjinal icin sadece ikinci el ve takas olayini dusunmek cok kisitli bi yaklasim olacaktir. Amerika'da kiralama sistemi ile oyun oynamak cok yaygin bi uygulamadir. Ornegin Gamefly (www.gamefly.com), Netflix'in aynisi bi sistemle oyun kiralayan bi sirkettir. Su an sitenin kullanici sayisi milyonla ifade edilmektedir. Yani dusunun ki milyonlarca PS3 ve XBOX kullanicisi oyunu orjinal almak yerine Gamefly uzerinden kiralamayi secmektedir. HErhalde online icin verilecek kod'larin bu sisteme nasil bi darbe vuracagini aciklamaya gerek yok. Bu hareket Gamefly'i bitirecegi icin, eminim yakin zamanda bu konuda amerika'da buyuk firtinalar kopacaktir.

2) EA bu savasi kazanirsa butun oyun yapimcilari EA'in arkasindan gelecektir. Dedigim gibi EA Sports cok buyuk bi sirketi ve musterilerini de karsisina alarak boyle bi ise girismistir ama bence su an yaptiklari sadece bi nabiz yoklamasidir. Satislara gercekten cok olumlu yansidigini gorurlerse bunu tum oyunlarinda baslatacak, hatta diger yapimcilarin da (activision, ubisoft vs) arkasindan gelmelerine neden olacaktir.

3) Basarisizlik buyuk bi olasilik. acikcasi ben amerika'daki mevcut oyun fiyatlariyla (yeni oyunlar genelde 60 dolarla acilis yapiyor) bu online kod sisteminin basarili olacagini dusunmuyorum. Pek cok kullanici sadece 1-2 haftaligina gamefly'dan kiraladiklari oyun icin 10 dolar ucret odemeyi dusunmeyecektir.Sirf online oynamak ugruna sifir oyun almaya da direnc gostermeleri cok olasi. Ozellikle Ebay'dan 1-2 senelik hemen her oyunun 15 dolar gibi bi paraya alinabildigi dusunulunce.

• SethValore nin dedigi gibiyse soyle olur

evde 3 tane oyuncu var 1 tanesi kutudaki kod ile oynayacak diger iki oyuncu farkli hesaptan oynamak istiyorlarsa 10ar dolar verip kod satin alacaklar

benzer bir durum MGOda da vardi ama ondaki fark bir makine uzerinden en fazla bir kisi beles olarak oynayabiliyordu ayri bir PSN IDden bile girsen oyun makineyi taniyor ve bu makinede bir hesap acmis siniz 2. hesap icin bilmemkac dolar odemeli siniz diyordu

ama bu durum 2. el oyun piyasasini etkileyecek bir durum degildi EA bu durumu biraz daha gelistirmis ilk denemeyide BC2de ki VIP CODE olayi ile yapti zaten
  • oyunları bunlar böyle karmaşıklaştırdıkça alınan keyif azalıyor

takasın sonunu getirmez umarım.
  • Evet...
    Kimler hedef tahtasinda yukarda bir kac arkadas yazmis bende yaziyim.
    2. el piyasasi ve bu piyasaya yon veren buyuk sirketler..
    Onlarin savunmasi nasil olur ; Oyundan yuzde 500 kar edecegine yuzde 400 kar eder. Ornek oyunun 2. elini 25 euroya verecekse yaninda codu ile birlikte 30 euroya verir ve kardan 5 euro zarar etmis olur ama dedigim gibi kardan zarar bu..

Kiralama sirketleri..
    Ben kiralama olayinin daha cok oyna bitir sonra kenara at oyunlarda oldugunu dusunen bir insanim ornegin GOW3 yada ALAN WAKE.
    Kimse gidiyim de bi fifa 2011 aliyim 2 gun kiraliyim sonra geri veriyim demez.. Keza boks yada vs spor oyunlarinda.. Ha hem online modu oynanabilirligi yuksek hemde single i kaliteli oyunlari da kiralayan adam zaten online den cok single icin kiralamistir online icin alsa zaten kira degil 2. el ini alirdi..

Korsancilar yani ben :)
    CD beles ya sonra.. Gidip 10 kagada alicaz bi kod oyuna devam//
  • quote:

Orijinalden alıntı: [DMC]

Fw'ciler icin kotu haber

Sadece Fw kullananları değil orjinalcileride vuracak bu uygulama. Kodu girdin online oynadın ama sıkıldın ve satmak istiyorsun, online kod yokken nasıl satacaksın. İkinci el yada takas ile oyun alan kullanıcı ne yapacak oyunların hep online kodları ilk kullanıcı tarafından hesaba girilmiş olacak.

Bu uygulama yüzünden orjinal kullanan kesimde sadece oyunu sıfır olarak almaya zorunlu halde bırakılacak. İkinci el ve takas olayı ciddi darbe yiyecek ayrıca bu uygulama belli bir zaman sonra diğer oyun şirketlerinede sıçradı mı bak bakalım neler oluyor

• Fwciler için pek kötü görünmüyor.10 oyun oynasa 150 tl verip çıkacak işin içinden.Ama ikinci el alan adam oyun+15 tl online için vermek zorunda.Durup duruken masraf.Daha şimdiden insanlar bad company 2 için vip kodu kullanıldı mı diye soruyor.Bakalım zaman neler gösterecek.
  • EA bu sisteme geçerse bu sistemin devam edip etmemesi birazda oyuncuların elinde olan birşey. Oyuncular eğer "biz bu dayatmayı kabul etmiyoruz" şeklinde bir tutum sergiler ve EA'in oyunlarını satın almazlarsa EA bir tarafları tutuşa tutuşa hemen bu sistemden vazgeçecektir. Oyuncular "salla gitsin" şeklinde yaklaşır ise EA bunu uygulamaya devam eder ve zamanlada diğer firmalarda bunu örnek alır ve iş içinden çıkılmaz bir hal alır.

Olaya başka bir açıdan bakarsak;

Aslında bir taraftan bakıldığında sanırım oyuncularında bu yada ileride bu bana benzer uygulamaların başlamasında etkisi oldu. Zamanında kopyaya gösterilen ilgi artık oyun firmalarının sabrını taşırdı ve oyuncuları nereden sağarsak sağalım şeklinde bir politika izlemeye başladılar. Kopya var kazancımız düşüyor bizlerde kazanabileceğimiz alanları değerlendirelim ve oyuncuların tepesine binelim durumu iyice ayyuka çıktı. Haksız oldukları yerlerde var haklı oldukları yerlerde var. Biz nasıl onlarımn yaptıklarını görmezden geliyorsak artık onlarda görmezden geliyor ve nasıl olsa alan alacaktır şeklinde düşünüyorlar büyük olasılıklada haklı çıkacaklar.

Bu uygulama başarılı olduğu takdirde diğer firmalar tarafındanda örnek alınacak ve zamanla kesinlikle çok daha sert ve oyuncuyu mağdur bıracak uygulamalarında habercisi olacak. Örnek vermek gerekirse Activision gibi oyun fiyatları çok düsük diyen bir firmanın böyle bir para kazanma yöntemine bakış açısı nasıl olur sizce

NOT: İkinci kısımda mesajım sadece bir varsayımdır

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.