Okulda c# öğrenmeye başlayacağız 2. dönem.Ben de biraz alıştırma olsun diye konsoldan 2 kişilik oynanabilecek bir xox oyunu yapmak istedim.Kodu derlerken hiçbir hata ile karşılaşmıyorum ancak kodum doğru çalışmıyor.Hatamı söyleyebilecek varsa şimdiden teşekkür ederim. visual studio dosyasının linki =http://dosya.co/3v8kbv6vm0iu/XOXConsole.rar.html
int a1 = temp[0]; int a2 = temp[1]; int a3 = temp[2]; int a4 = temp[3]; int a5 = temp[4]; int a6 = temp[5]; int a7 = temp[6]; int a8 = temp[7]; int a9 = temp[8]; TavanCiz(); AraCiz(a1,a2,a3); ayracCiz(); AraCiz(a4,a5,a6); ayracCiz(); AraCiz(a7,a8,a9); tabanCiz(); }
public bool win(int[] temp) { if (temp[0] == 1) { if (temp[1] == 2 && temp[2] == 1) return true; if (temp[3] == 2 && temp[6] == 1) return true; if (temp[4] == 2 && temp[8] == 1) return true; } else if (temp[1] == 1) { if (temp[4] == 2 && temp[7] == 1) return true; } else if (temp[2] == 1) { if (temp[5] == 2 && temp[8] == 1) return true; } else if (temp[3] == 1) { if (temp[4] == 2 && temp[5] == 1) return true; } else if (temp [4] == 1) { return false; } else if (temp [5] == 1) { return false; } else if(temp [6] == 1) { if (temp[7] == 2 && temp[8] == 1) return true; } return false; }
public char karakterSor() { Console.WriteLine("Girmek istediğiniz karakteri seçin."); char secilenkarakter = char.Parse(Console.ReadLine()); return secilenkarakter; } public int kareSor() {
Console.WriteLine("Girmek istediğiniz kareyi seçin"); int secilenkare = int.Parse(Console.ReadLine()); if (secilenkare > 9 || secilenkare < 1) {
kareSor(); } return secilenkare; }
}
}
program.cs ise şu şekilde
namespace XOXConsole { class Program { static void Main(string[] args) { int[] kayit = new int[9]; for (int i = 0;i<9;i++) //default { kayit = 0; } Oyun oyun = new Oyun(); while(!oyun.win(kayit)) { oyun.tahtaCiz(kayit); int secilenkare = oyun.kareSor(); char secilenkarakter = oyun.karakterSor(); kayit[secilenkare] = secilenkarakter; Console.Clear(); } } } }
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme