Şimdi Ara

Konsolda FPS Sensitivity Ayarı Tartışması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
3.460
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Herkese iyi forumlar, başka ülkelerde forum sitelerinde tartışılan bi konu, sizce yüksek hassasiyette oynamak mı düşük hassasiyette oynamak daha iyidir ? Yoksa gamer gün geçtikçe hassasiyeti yükseltip yüksek hassasiyete mi alışması gerekir ?

• Nasi rahat ediyosa oyle oynamalidir.

Konsolda FPS Sensitivity Ayarı Tartışması

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi what_tha -- 2 Mart 2015; 11:50:31 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: what_tha

Nasi rahat ediyosa oyle oynamalidir.

Konunun en temiz yorumu burada.

Konu kilitlenebilir

• Ayakta alkışladım hocam
  • Bu benim için oyundan oyuna değişiyor. Killzone'yi yüksek hassasiyet , Titanfall'u düşük hassasiyette oynayabiliyorum.

• uzun yıllardır 20 sensivity ile oynuyorum, nasıl rahat ediyorsanız öyle takılın. Bilmem kaç yıl öncede cs oynarken sens. 1'di sanırım
    Bu ara biraz arttırdım ama hiçbir zaman 100 gibi sens'lerde oynamayacağım garanti.

yukarıdaki montage 20 sens döneminden kalma..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tr-kerem -- 2 Mart 2015; 13:10:06 >
  • Teşekkürler hocam..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Düşük sens te oynayıpta çok başarılı oynayan birsürü arkadaşımız var. Bununla beraber yüksek senste oymayıpta başarısız olanı nerdeyse hiç görmedim. Düşük senste oynayanlar daha stabil yani sağa sola geriye fazla dönmeden fazla koşmadan daha çok oyunu çok iyi okuyarak düşmanın grliş yönünü kollayarak vs oynarlar;mecburiyetten böyledir. Bu da bir oyun tarzıdır;eleştirdiğim için söylemiyorum. Senin oyun tarzın nedir;nasıl oynamayı seversin onu belirlemen lazım önce. Önümdekini vurayım sonrada arkamdakine şak diye dönüp ateş edeyim istersen bunu düşük sens te yapman nerdeyse imkansıza yakın. Ayrica bir dip not sensi yükseltsen bile malesef araçların tank heli ve bunların gunner larında vs sens leri sabittir ve düşükte kalır değişmez.
    Az önce anlattığım yüksek sens te geriye dönüp vurmaya bir örnek.

Edit: sens 95
    Edit 2 : şimdi arkadaşlarla konuyu konuşurken bir arkadaşım çok güzel bir yorum yaptı.Onu da ekleyeyim. Dedi ki: Yüksek senste oynamayı öğrenin;zaten yüksek senste oynarken düşük senste yaptıklarınızı yaparbilirsin. Ama tam tersi mümkün degildir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kabune -- 3 Mart 2015; 11:40:04 >

• quote:

Orijinalden alıntı: kabune

Düşük sens te oynayıpta çok başarılı oynayan birsürü arkadaşımız var. Bununla beraber yüksek senste oymayıpta başarısız olanı nerdeyse hiç görmedim. Düşük senste oynayanlar daha stabil yani sağa sola geriye fazla dönmeden fazla koşmadan daha çok oyunu çok iyi okuyarak düşmanın grliş yönünü kollayarak vs oynarlar;mecburiyetten böyledir. Bu da bir oyun tarzıdır;eleştirdiğim için söylemiyorum. Senin oyun tarzın nedir;nasıl oynamayı seversin onu belirlemen lazım önce. Önümdekini vurayım sonrada arkamdakine şak diye dönüp ateş edeyim istersen bunu düşük sens te yapman nerdeyse imkansıza yakın. Ayrica bir dip not sensi yükseltsen bile malesef araçların tank heli ve bunların gunner larında vs sens leri sabittir ve düşükte kalır değişmez.
    Az önce anlattığım yüksek sens te geriye dönüp vurmaya bir örnek.

Edit: sens 95
    Edit 2 : şimdi arkadaşlarla konuyu konuşurken bir arkadaşım çok güzel bir yorum yaptı.Onu da ekleyeyim. Dedi ki: Yüksek senste oynamayı öğrenin;zaten yüksek senste oynarken düşük senste yaptıklarınızı yaparbilirsin. Ama tam tersi mümkün degildir.

Tabi ki alışma meselesi, ben de dediğim gibi sanırım 40 yaptım şu an ama ps4 ve analog ile oynadığımız için bence mouse kadar hassas olmayan kollar yüzünden uzaktaki adamlara nişan alma çok yüksek sens'de problem yaratabilir. Aslında bilmiyorum 100 denemedim, denesem de hemen kapatırım zaten :)

• Bu hassasiyet ayarı oyun içerisinden mi değişiyor yoksa PS ayarlarından mı?
  • kabune kullanıcısına yanıt
    Abi sen doğuştan yeteneklisin benim gibi nooblara bi tavsiyen var mı?
  • Başlarda tabii ki sadece uzakta değil yakında da çok saçma hareketler oluyor :) Ancak alıştıktan sonra uzak yakın inan hiçbir sorun kalmıyor. Zaten yeteneklisin ama bu iş sabır işide. Birden 100 e getirmek mümkün degil. Ama kafaya koyduktan sonra ve sabredip yavaş yavaş yani zamanla 10 ar 20 şer artırarak, bir bakıyorsun 100 cok normal ve keyifli geliyor. Yani en kötü 80 olmalı diyorum ben. Ve o dakkadan sonra asla ayarı geriye çekip o hantallığı görmek oynamak istemiceksin. Hani hiç senle forum harici tanışmadık,ukelalık etmek istemem ama bu beceriye bu sens yakışmıyor be ya :) yakın cevrende söylemiş olmalıdır diye düşünüyorum ya da onlarda mı düşük oynuyorlar :)

• quote:

Orijinalden alıntı: tony redgrave

Abi sen doğuştan yeteneklisin benim gibi nooblara bi tavsiyen var mı?

Noob mu??

Bütün nooblar senin gibi olsa oyuna küserim oymamam

Özledik valla senle oynamayı ama kararın kesin galiba bf5 mi beklicez?

• quote:

Orijinalden alıntı: DeLyWar

Bu hassasiyet ayarı oyun içerisinden mi değişiyor yoksa PS ayarlarından mı?

Her oyun için oyun içinden ayarlanıyor. Oyunu açtıktan sonra options kısmında sensivitivy olarak göreceksin

• quote:

Orijinalden alıntı: kabune

Başlarda tabii ki sadece uzakta değil yakında da çok saçma hareketler oluyor :) Ancak alıştıktan sonra uzak yakın inan hiçbir sorun kalmıyor. Zaten yeteneklisin ama bu iş sabır işide. Birden 100 e getirmek mümkün degil. Ama kafaya koyduktan sonra ve sabredip yavaş yavaş yani zamanla 10 ar 20 şer artırarak, bir bakıyorsun 100 cok normal ve keyifli geliyor. Yani en kötü 80 olmalı diyorum ben. Ve o dakkadan sonra asla ayarı geriye çekip o hantallığı görmek oynamak istemiceksin. Hani hiç senle forum harici tanışmadık,ukelalık etmek istemem ama bu beceriye bu sens yakışmıyor be ya :) yakın cevrende söylemiş olmalıdır diye düşünüyorum ya da onlarda mı düşük oynuyorlar :)

1 ay oldu işte, Nihat diye bir arkadaş arttır artık şu sens'i dedi.. Yılların 20 sensini 2 ayda 40'a çıkardım. İlk 2 gün çok sinirlenmiştim ama sonradan alıştım. Bu ara şu dying light'a takıldım, bf'ye dönünce 3-5 sens arttırmaya çalışıcam gene.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tr-kerem -- 4 Mart 2015; 12:31:35 >

• Madem "sensitivity" diye bir ingilizce kelime üzerine kurdunuz konuyu, ben de size 2 terim daha hediye edeyim de konu biraz derinleşsin.

1.Acceleration
    2.Deadzone

Bu iki terim PC oyunucluğundan farklı olarak konsolların kontrol şemasında kendine yer edinmektedir. Fare ile oyun oynadığınızda eliniz hareket hızınıza karar verir. Fakat analog çubuk yapısı itibariyle çok dar bir alanda hareket eder ve hareket hızı çubuğun merkezden uzaklaştığı ölçüde artar. Buna acceleration diyoruz. Deadzone ise analog çubukta iki nokta arası hareketsiz kalınan bölgeyi ifade eder. Yani bu mikro alanda hareket ettiğinizde oyunda bir hareket oluşmaz. Bu iki değerin akıllıca ayarlanması konsoldaki oyunun kontrol başarısını doğrudan etkiler ki bu aslında yapımcının başarısıdır. Sensitivity değeri ise bu iki değer üzerinde + veya - çarpan etkisi yaratır.

Konsoldaki bir diğer farklı nokta ise fare ile hedef alma işini %99 halledebildiğniz halde konsolda hedef alma işini çoğu durumda sağ ve sol analog çubukların uyumlu çalışmasıyla hallederiz. Hatta denebilir ki sol çubuk (hareket etme) sağ çubuğun (hedef alma) ince ayarını yapar duruma gelmektedir.

Şimdi konunun çıkış noktası olan sens. ayarının ne olması gerektiği sizin göz-el koordinasyonunuzun ne kadarını kaldırabildiği ile alakalıdır. Tabi ki yeterince emek vererek elinizin kas hafızasının gelişmesini sağlayabilirsiniz. Kas hafızanızın kendi hafızanızdan daha zor öğrenen fakat daha sadık olduğnu söyleyebilirim. İşin bu kısmı fare veya kontrolcü kullanın, herkes için aynıdır.

Oynadığınız oyunda şimşek gibi reflekleriniz olsun istiyorsanız öyle yada böyle sens. ayarını yükseltmek gerektiğini hissedeceksiniz. Kendimden örnek vermek gerekirse uzun yıllardır Killzone oynarım ve sens. hep en yüksektedir. Killzone hedef alma yardımı olmaksızın oyuncuya çok iyi bir kontrol şeması sunabilmiştir. Fakat aslen PC çıkışlı olup konsola uyarlanan oyunlarda genellikle başarısız kontrol şemalarından ortaya çıkan handikapları maskelemek için ya hedef alma yardımına abanılır veya bazı üçkağıtlara başvurulur. (örn COD, Battlefield) Cod da gereğinden fazla hedef alma yardımı vardır, BF de keskin dönüşler için (örn merdiven çıkma gibi) aşırtma yapar. Kısaca oyundaki başarınız sadece sizin emeğinizle kalmayıp , yapımcının kontrolcü üzerinde kafa patlatmış olması ile de çok bağlantılıdır. Son dönemde oynadığım Loadout (FTP) ve Evolve oyununu da özellikle başarısız buluyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi delio -- 4 Mart 2015; 16:03:56 >

• Düşük olunca arkadan ve yandan saldırılara cevap veremiyorum yüksek olunca da nişan alamıyorum

• bf4 de lk bşladığımda 15de oynuyodum şimdi 100de oynuyorum az geliyor :D
  • Gerçekten çok çok güzel bir bilgilendirme yazısı.👏👏👏👏 Özellikle reflexle ve emekle ilgili söylediklerini sens i artırcaklara bende altını çizmek istiyorum. Aynen katılıyorum.

• Oyunda ne ise ona göre devam ediyorum

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.