Şimdi Ara

Konsollarda 60 Fps hiçbir zaman standart olmayacak... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
1
Favori
1.880
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ŞevketMarco

Bu iş o kadar abartıldı ki 60 fps olmayan oyunları almayanlar bile çıkıyor.Bilmiyorlar ki senelerdir izledikleri filmler 24 fps

Filmle oyun aynı şey mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • DirectX12 yi kullanacak konsol için standart olacak.
  • GTX 780 Battlefield 4'te ortalama 100 FPS 4xMSAA açıkken mi veriyor?
  • Çok yerinde bir tespit olmuş,400$'lık pc mimarili mini oyun makinasından alınabilecek en iyi f/p oranı ile bu işe giriyor insanlar.Ultra ayarlarda oyun oynatacak bir PC toplamaya kalksa insanlar bunun 10 katı kadar masraf yapmak zorundalar.Evet performans ve grafik olarak konsollardan çok üstün olacağı kesin ama herkesin bütçesine uygun değil.Ayrıca konsol gibi bütünleşik bir üyelik sistemi olmadığından,platform olarak değilde oyun bazında bir sosyallik sağlıyor.

İsterlerse gelecek nesil 28 çekirdekli GTX Titanx5 ekran kartlı 100gb DDR8 ramli konsol çıkartsınlar,o dönemin gelişmiş grafik motorlarına göre maksimum görsellik almak için yine FPS den fedakarlık yapılacaktır.CoD,BF,Titanfall gibi oyunun temelinin multi üzerine kurulu olduğu markalar görsellikten kısıp 60FPS ile akıcı,düşük inputlag lı bir deneyim sunmak isteyebilirler.Ama geri kalan bütün oyunlar için 30FPS stabil olduğu sürece,frame süresi 30ms i aşmadığı taktirde birde ekran yırtılması olmazsa yeterli olacaktır.

Online shooter oyunlarda bende 60FPS'yi tercih ederim ama 60FPS olacak diye Hardline kadarda eski nesil olmasın tabi oyun.Ama Destiny gibide süper görsel olmadığı halde 30FPSde kalmasın.Ama kalkıpta şimdi 400$'lık sınırlı donanımı olan konsolda bana Uncharted 4,Order,Bloodborne,Witcher gibi görsellik sunan oyunlarda 60FPS diye tutturan, PC master race,pis konsolcular diyen adam 3000-4000$'ı gözden çıkartmıştır.10da biri fiyatına 1080-30FPS oyunumu oynarım mis gibi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shazam! -- 6 Şubat 2015; 12:35:43 >

• Yaziyi okumadan once sen bilir kisimisin diyecektim okudum ve haklisin

• Sabit 30fps tmm da unity gibi olmasin stabil30dediler 20gordugumu hatirlamiyorum

• başlığı görünce pc yi övmeye gelen PS4 kötüleyen bir konu sanmıştım.ama haklısın.
    PS4 isterse 2-3 kat güçlü olsun yine 30 fps oyun çıkar.zaten normal bir insan 30fps ile 60fps arasındaki farkı her zaman anlayamaz.
    bu fps muhabbetide bu nesil başladı.grafikten kısıp 60fps yerine iyi grafikli 30fps yi tercih ederim sonuçta stabil olacak.
    PS4 hiçbir zaman güçsüz değildi hertürlü oyuna yetecek donanımı var.
    pc nin grafik olarak tek üstünlüğü 4k sı var eğer 4k monitör ve ekran kartı yoksa pc nin pek bir numarası yok.
  • İşte Japon geliştirici Silicon Studio'nun ''Mizuchi'' adındaki yeni grafik motoru...PS4 üzerinde gerçek zamanlı olarak 1080p 30fps de çalışıyor.CGI kalitesinde harika görseller veriyor
    Eğer 60 fps hedeflenseydi sizce de bu kadar harika gözükebilir miydi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guru_Meditation -- 8 Şubat 2015; 13:31:26 >

• Daha konsol 1 yaşında ve oyun üreticileri şu anda konsolun gücünü tam kullanmıyorlar bile. Şu anda 30 FPS çıkan oyunların 2 katı grafiğe sahip oyunların 60 FPS çıkma ihtimali var. Tıpkı PS3 gibi.

• quote:

Orijinalden alıntı: Devilmaybad

Daha konsol 1 yaşında ve oyun üreticileri şu anda konsolun gücünü tam kullanmıyorlar bile. Şu anda 30 FPS çıkan oyunların 2 katı grafiğe sahip oyunların 60 FPS çıkma ihtimali var. Tıpkı PS3 gibi.

Ps3 teki konsolu kesfedecegiz zirvasi bu nesilde olmaz. Pc mimarisinin kesfedilecek bi tarafi yok. Yazilim olarak oyun motorlari gelisecek hileli, kandirmacalali guzel grafikler sunacaklardir fakat donanimi eminim full somuruyorlar su haliyle.

• PC'de 60 fps ne zaman standart olmuş? Konsolda fps en son konuşulacak konu. PC'de oyunlar kısıtlı olduğu için adam çözünürlük, fps muhabbetine abanıyor. Biz de bunların kısır tartışmalarına alet oluyoruz. PC oyuncularının bir şeyi kabullenmesi lazım. Konsol portlarını oynamaya devam edeceksiniz. Ortalama grafik konsollar düşünülerek hazırlanıyor. En iyi ekran kartını alsanız bile uçurum fark göremezsiniz.
  • The Order diye bir oyun geliyor ehh az buçuk CGI kalitesinde PC'de 60 fps oynanır artık

• Yıl olmuş 2015 hala 30 fps oyun çıkartıyorlar Sırrf gta 5 i ps4 e bu yüzden almadım . Titrek görüntüyü hiç sevmem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dedektif_dh2 -- 8 Şubat 2015; 18:29:31 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: qwerty75

başlığı görünce pc yi övmeye gelen PS4 kötüleyen bir konu sanmıştım.ama haklısın.
    PS4 isterse 2-3 kat güçlü olsun yine 30 fps oyun çıkar.zaten normal bir insan 30fps ile 60fps arasındaki farkı her zaman anlayamaz.
    bu fps muhabbetide bu nesil başladı.grafikten kısıp 60fps yerine iyi grafikli 30fps yi tercih ederim sonuçta stabil olacak.
    pc nin grafik olarak tek üstünlüğü 4k sı var eğer 4k monitör ve ekran kartı yoksa pc nin pek bir numarası yok.

Ben heralde anormal olmalıyım ki 50 fps ile 60 fps arasındaki farkı anlıyorum. Hatta arkadaşımda 120 hz lik monitör var onda 120 fpslik oyun oynayınca 60 fps bile sıradan gelebiliyor. Sizin gözünüz aradaki farkı iyi görmüyor diye normal insan göremez diye genellemede bulunmayın

2015 yılında artık 60 fps standart olmalıdır , 30 fps oyuncuya hakarettir.

• quote:

Orijinalden alıntı: takeru

quote:

Orijinalden alıntı: Devilmaybad

Daha konsol 1 yaşında ve oyun üreticileri şu anda konsolun gücünü tam kullanmıyorlar bile. Şu anda 30 FPS çıkan oyunların 2 katı grafiğe sahip oyunların 60 FPS çıkma ihtimali var. Tıpkı PS3 gibi.

Ps3 teki konsolu kesfedecegiz zirvasi bu nesilde olmaz. Pc mimarisinin kesfedilecek bi tarafi yok. Yazilim olarak oyun motorlari gelisecek hileli, kandirmacalali guzel grafikler sunacaklardir fakat donanimi eminim full somuruyorlar su haliyle.

Öyle diyorsun da X360 ta kolay bir mimariye sahipti ancak gücünü ancak 3. Senesinde gösterdi. Herşeyi eğitim Xbox One'in arkasında Microsoft var. Şimdiye kadar PS4 un inanılmaz fark atması gerekirdi. DDR3 nere GDDR5 nere? GTA V PS4 e 1080p 60 FPS çıksa sence Microsoft konsol satabilir miydi?

• quote:

Orijinalden alıntı: gazete_city

quote:

Orijinalden alıntı: qwerty75

başlığı görünce pc yi övmeye gelen PS4 kötüleyen bir konu sanmıştım.ama haklısın.

Ben heralde anormal olmalıyım ki 50 fps ile 60 fps arasındaki farkı anlıyorum. Hatta arkadaşımda 120 hz lik monitör var onda 120 fpslik oyun oynayınca 60 fps bile sıradan gelebiliyor. Sizin gözünüz aradaki farkı iyi görmüyor diye normal insan göremez diye genellemede bulunmayın

2015 yılında artık 60 fps standart olmalıdır , 30 fps oyuncuya hakarettir.

Zaten FPS oyunları standart 60 FPS çıkacağını belirtti. Önemli olan 30 FPS yeter denilen oyunların 60 FPS olmasi.

• quote:

Orijinalden alıntı: Uncle Trevor

The Order diye bir oyun geliyor ehh az buçuk CGI kalitesinde PC'de 60 fps oynanır artık

The order oyun değilki bildiğin animasyon film , millet bir filmi izlemek için 60 dolar para veriyor demekki... Oyunun yarısından çoğu script sahnelerden oluşuyor , Yok Xe bas yok yuvarlak tuşa bas araya animasyon girsin vss.. Bu tarz şeyler ancak yeni yetme oyuncuları heyecanlandırır.

• quote:

quote:

The Order diye bir oyun geliyor ehh az buçuk CGI kalitesinde PC'de 60 fps oynanır artık

The order oyun değilki bildiğin animasyon film , millet bir filmi izlemek için 60 dolar para veriyor demekki... Oyunun yarısından çoğu script sahnelerden oluşuyor , Yok Xe bas yok yuvarlak tuşa bas araya animasyon girsin vss.. Bu tarz şeyler ancak yeni yetme oyuncuları heyecanlandırır.

Arkadaş sizede oyun beğendiremiyoruz gerçek görüntüyü oyun yapsalar oyun değil film o diyeceksiniz

• quote:

quote:

quote:

Arkadaş sizede oyun beğendiremiyoruz gerçek görüntüyü oyun yapsalar oyun değil film o diyeceksiniz

Ben oyunu yaşamak istiyorum oyunun beni içine çekmesini kontrolun tamamen kendimde olduğunu hissetmek istiyorum. Eğer öyle olmayacaksa oturur animasyon filmleri izlerdim. Sonuçta animasyon filmleri en kaliteli grafikleri sunuyor : ))

Mesela fifanın grafikleri daha iyidir ama ben pes oynarım çünkü oyunun kontrolunu kendimde isterim. Haa grafikleri daha kötüdür ama bu beni enterese etmez. Dolayısıyla the order in oyun içi videolarına baktığımda zırt pırt ara animasyon girdiğini ve bolca script sahne içerdiğini gördüm . Üstüne üstlük görüntüyü 16 /9 dan bile daha dar yapmaları sebebiyle oyunu kontroll hissiyatı ve görüş alanının azalması ile oyundan soğudum. Herşey grafik değildir

Haa bu arada 30 fps oyunlara tahammül edemiyorum oyunun grafikleri düşük olsun ama fps yüksek olsun , artık yeni nesilin deyimi sadece isimde kalmasın.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.