Şimdi Ara

Konsollarda Multi-Platform oyunlar OYNANMAZ (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
1
Favori
1.044
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ps1 de oynadığım gibi bi civilization serisi bide o zamanlar lma menajerlik vardı şimdilerde futbol menajerlik olsa tadından yenmez uzan koltuğa oyna bilmem kaç inch tvde

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Batman yağ gibi akarken pclerde sürünüyor .

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkes PC'de oynuyor zaten bu tür oyunları. Baksana satış rakamlarına;

The Witcher 3: Wild Hunt

PS4 - 1,138,099

XOne - 390,037

PC - 210,252

Kimse, "Bunlar sadece kutu olanların satış fiyatı." falan demesin. Emin olun PSN ya da Xbox Live'da da Steam kadar olmasa da çok satıyor bu oyunlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheCaliph_

ALLAH razı olsun kardeş aydınlanma geldi .

Verdiğin gazla Ps4 ü attım aşağı kablo bağlı olduğu için Tv de gitti ama olsun bu yolun geri dönüşü yok .

Konsollarda Multi-Platform oyunlar OYNANMAZ

+111111 hhahaha

• Sayende konsola benzin döküp yaktım, beni derin bir uykudan uyandırdığın için teşekkürler

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konsol her zaman pc den on planda bnm icin ancak olumsuz yorumlarida kabul gormek lazim

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • PlayforFun kullanıcısına yanıt
    quote:

The Witcher 3: Wild Hunt'ın ilk iki haftasında yaklaşık 4 milyon adet sattığı daha önce açıklanmıştı. Bu satışların yaklaşık 1.3 milyon adedinin PC platformunda olduğu da ortaya çıktı.

Söylenenlere göre oyunu GOG Galaxy üzerinden aktif edenlerin sayısı 693.000 civarında. Diğer platformlarda ise 613.000 kişi oyunu aktif etmiş. Yani PC sürümü satışların 3'te 1'ine sahip olmuş. The Witcher 3: Wild Hunt, PC'nin yanı sıra PS4 ve Xbox One için de çıktı.

http://www.bolumsonucanavari.com/Haberler-The_Witcher_3un_PC_Surumunun_Satis_Miktari_Ortaya_Cikti-79011.htm

TW3 için durum böyle ama oyunların da konsollarda çok iyi sattığı bir gerçek. Ancak oyunların konsollarda daha sorunsuz olduğu, daha keyifli oynandığı da objektif bir bakış açısı değil. Oyuncular hala PC platformunu 2007-2008 yıllarında hatırladıkları gibi biliyorlar ama durum böyle değil. Bir çok şeyin değiştiği söylenebilir...

- Steam ve artık beta durumunda olan GOG Galaxy uygulaması herşeyden önce bedava. Yani konsollarda olduğu gibi yıllık online oyun için ödeme olayı yok. Ödeme bir tarafa özellikle Steam sunulan hizmet noktasında PSN ve Live'dan çok daha ötede özellikler sunuyor. Konsollarda yapabileceğinizden çok daha fazla özellik var. Forumundan tutun, incelemesine, mod olayına, pazarına kadar. Konsollardaki oyun yayını, chat, resim ve video paylaşımı gibi bir çok özellik zaten var. Oyununuzu bitirdikten sonra bir inceleme yazıp, arkadaşlarınızla paylaşabiliyorsunuz, görüşlerinizi sadece o oyuna özel forumlarda paylaşıp, yardım falan alabiliyorsunuz vs...

- Oyunları kurmak kesinlikle konsollardan daha farklı veya daha zor değil. Oyunu bir defa kur dedikten sonra, o kendi kendine iniyor, kuruluyor ve yamaları otomatik olarak alıyor. Sizin hiç bir şey yapmanıza gerek kalmıyor.

- Bu kanepeye uzanıp oyun oynama meselesi ise sanki sadece konsola özgü bir olay olarak algılanıyor ama artık tüm ekran kartlarının HDMI çıkışı mevcut ve bu çıkış sayesinde PC'ler TV'ye bağlanıp mesela Steam'in bir modu sayesinde arayüzü değişiyor ve kol ile kontrol edilebiliyor. Klavye/mouse'un zorunluğu olduğu oyunlar için de kablosuz sistemler hizmetinizde. Yani PC ile yine yattığınız yerden oyununuzu oynayabiliyorsunuz.

- PC'lerin pahalı olduğu söylemi ise sadece donanım noktasında doğru kalabiliyor. İşin içine oyun fiyatları girince maalesef burada da PC platformu çok daha uyguna oyun oynama imkanı sunuyor. Mesela ben Batman'in oyununu 18 dolara oynadım, an itibarı ile 15 dolara oynama imkanınız var. Oyun konsollarda halen 60 dolardan, ülkemizde de 210 liradan satılıyor. Steam'de belli dönemlerde 3-5 liraya satılan oyunlara hiç girmiyorum, bilenler zaten biliyor. Yani işe sadece donanım değil de, oyun oynamanın toplam maliyeti olarak bakarsanız PC kesinlikle çok daha hesaplı ve cebimizin dostu bir platform. İlk yılın sonuna varmadan aynı sayıda oyun maliyeti noktasında hesabınızı yaparsanız PC'nin daha ucuza geldiğini göreceksiniz. Hele ki, şimdi ön siparişte olan Fifa 16, NFS gibi oyunların 270 lira olan ön sipariş fiyatlarını görünce insanın aklı yerinden oynuyor, elleri ayakları titriyor.

- Seversiniz ya da sevmezsiniz bilemem ama bağımsız yapımlar da PC platformunda cidden bağımsızlar. Çok daha uygun fiyata satılmaları bir tarafa, küçük stüdyoların büyük dağıtımcı firmaların kapanından kurtaran yine Steam, Kickstarter, GOG gibi platformlar. Hem özgün düşüncelerini özgürce oyunlara yansıtabiliyorlar, hem de çok uygun fiyatlardan satılabiliyorlar.

- Sorunsuz oynama konusunda da yine bir şeylerin abartıldığını düşünüyorum. Batman örnek verilmiş ama bu her oyunun Batman gibi sorunlu olduğu anlamına gelmesin. Konsollarda da 30 fps'yi stabil yakalayamayan bir çok oyun var, burada bunları saymaya hiç gerek yok, hepimiz gayet iyi biliyoruz. Hatta 2015 yılında taa geçen nesilden beri konuştuğumuz ve arzuladığımız 1080p oyun keyfini adam gibi yakaladığımız oyun sayısının yeterli olmadığını hepimiz biliyoruz. Sorunsa, konsol oyunlarında da bir dünya sorun var. Hatta sorun yaşadığınız bu oyunları iade etmeye kalksanız, iade etme şansını hiç yok ama Steam, Origin size bu imkanı da sunuyor.

- Türkçe oyun konusunda ise PC'ler resmen bir hazine, o kadar fazla fan çalışması, resmi Türkçe oyun var ki, konsollar bunun yanından dahi geçemezler.

Genel olarak durum böyle, ancak ülkemizle, yurtdışındaki oyunculuk gerçekten farklı noktada. Hepimizin diline dolanan meşhur PC için söylenen "Master Glorius Race" lafı maalesef ülkemizde geçerli değil. Girin yabancı forumlara konsol oyuncularına "Peasent" dendiğini göreceksiniz. Çünkü konsollar 300 dolar, adam gibi bir PC ise 1000-1200 dolar oranın piyasa şartları altında. Yani PC oyunculuğu daha pahalı, konsol ise daha hesaplı bir sistem. Yani üstün ırk, köylü muhabbeti buradan doğuyor.

Ama ülkemize geldiğinde bu iş değişiyor. Bugün konsolların resmi satış fiyatları 1600 lira civarında, neredeyse 600 dolara falan tekabül ediyor. Buna 210 liradan başlayan oyun fiyatlarını ve yakında gelecek vergileri de ekleyince konsollar ülkemizde lüks cihazlar konumuna giriyor. Açıkçası 80'li yıllardan beri oyun oynayan, mevcut kütüphanesinde ama dijital ama kutulu yaklaşık 500 konsol oyunu, ilk nesilden beri tüm PS cihazlarının hepsinin kutusunda bulunan biri olarak konsolların bu nesilde işi batırdıklarını düşünüyorum. Sony Türkiye yönetiminin bu konuda ne kadar payı varsa, konsolların zayıf donanımlarla gelmesinin de bunda o kadar payı vardır. Şahsen daha güçlü bir konsol beklerdim bu nesil için, şöyle adam gibi bir işlemci ile her oyunu standart 1080p/60 fps kıvamında oynatacak. 4K gibi saçma beklentilerim yok, sadece bu kadarı yetiyordu, bunu da biraz daha güçlü bir işlemci ve ekran kartı ile rahatça çözebilirlerdi. Çünkü bundan önceki nesillerde konsollar hep çıktığı yıllarda PC'lerden daha güçlü ve önder cihazlardı.

İşin özü aslında konsolları seven, genelde bu platformda oyun oynamaktan hoşlanan biri olarak bu nesilde insanların neden PC'ye yöneldiklerini, niçin PC'yi daha iyi bir oyun platformu olarak gördüklerini anlayabiliyor, onları küçümsemiyorum. sevdiğim konsolların fanlığını yapmak yerine bu nesilde cebimi düşünerek ben de multiplatform oyunların çoğunu artık PC'de oynamayı düşünüyor, imkanı olan arkadaşlara da tavsiye ediyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İdrak İstimlak -- 7 Temmuz 2015; 14:42:15 >

• Tamam PS4 Sony fanlarıyız ben de SONY fanıyım ama realist olmak lazım. PC'de satış düşük olabilir;korsan oynayan çok. PS4 olur da kırılırsa o zaman görülür gerçek satış durumları. Gerçi online oynamak için kırdırmayanlar vs. olur orası ayrı mesele.

PS4 güncel nesilin yıllar öncesinde kaldı maalesef 2010-11 teknolojisi kullanıyoruz. Dediğim gibi ben de PS4 sahibiyim. Pişman da değilim exc. oyunlar için bile almaya değer ama multi-platform oyunları 2K-4K arası 60FPS yada üstü çözünürlükle oynamak varken bir oyuna 150TL(daha fazla yada daha az,kardeşlik durumları mevcut biliyorum) verip 30FPS 1080P yada 30FPS 900P oynamak pek akıl karı değil. Yine de eksileri buradan verebilirsiniz.
  • yav he he he . Batman arkham knight buradan sana selam eder
  • Bana en kral bilgisayarı hediye et oyunlarımı gene konsol üzerinden oynarım. İnsanları konsoldan vazgeçirtip pc ye kaydırma çabası nedir anlamadım ? En baba oyun kutulu olarak 80 tl bulabiyorsun 2. Elde ve oynayıp satma imkanın da mevcut aynı fiyata. Kimse pc daha avantajlı demesin gülüyorum. Pc akıllı telefon ve tabletlerin yaygınlaşmasıyla eski cazibesini kaybetti buna konsolların çıkışı + pahalı donanımlar eklendiğinde hiç mantığıma uymuyor malesef.
    İnsanlar artık pc özgü uygulamalar programlar için tercih ediyor.

Birde şu pc leri tv ye bağlama olayını rahat bir olaymış gibi anlatanlar var onlar ayrı bir dünya. Yaklaşık 1 yıldır benim pc de tv ye bağlı olarak kullanıyorum o şekilde kullanmak işkenceden ibaret. Kaldı ki çoğu insan için getir götür sök tak derdi de var. Koltukta fare ile birşeylere tıklayana kadar sinir katsayıları artıyor.

İkinci el den oyunlarınızı alın uzanın koltuğunuza gameped ile oynayın paşa paşa. Bitince de satın oyunu 10 lira ucuza.

100 liraya mousepad satılan bir sektör bana uzak olsun mümkünse. Bi tarafta tıklayarak adam öldüryorsun bir tarafta gerçek tetik tuşuna yakın silah teptikçe titreyen bir gamepad ile adam öldürüyorsun.
    Hadi oyna bf4 ü pc de gamepad ile

Valla bir tarafta sadece oyun için üretilmiş bir cihaz , diğer yanda herşeyi yapabileceğin bir cihaz ikisi de farklı kulvarlar benim için. Pc yoksa ilk tercih pc alın , eğer varsa konsol alın olay bukadar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fox90 -- 7 Temmuz 2015; 18:01:57 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Adam haklı. Batman oynayabiliyor musunuz ps4'ünüzde... Bak pc'de adamlar çok sorunsuz bir şekilde oynuyor Batman'i.
    http://www.metacritic.com/game/pc/batman-arkham-knight

• Kimsecikleri konsoldan soğutmuyorum şahsi düşüncemi hür bir şekilde paylaşıyorum arkadaşlar. Tercihler sizindir. 30FPS oynarken zaten uzanın yani rahat rahat yatın çünkü 30FPS adamı uyutur PS oynarken yayıla yayıla,yatarken nasıl oynuyorsunuz şaşırıyorum doğrusu. Ciddi bir pozisyon olmadan oynayamam şahsen.
  • quote:

Orijinalden alıntı: wardstone

Kimsecikleri konsoldan soğutmuyorum şahsi düşüncemi hür bir şekilde paylaşıyorum arkadaşlar. Tercihler sizindir. 30FPS oynarken zaten uzanın yani rahat rahat yatın çünkü 30FPS adamı uyutur PS oynarken yayıla yayıla,yatarken nasıl oynuyorsunuz şaşırıyorum doğrusu. Ciddi bir pozisyon olmadan oynayamam şahsen.

Senin şahsi düşünceni ve girdiğin pozisyonları kimse merak etmiyor gördüğün gibi, hani daha fazla uzatmasan artık?
  • Konsollar tamamen üretimden kalksa dahi pclerde bu optimizasyon problemini yaşamaya devam edeceğiz. Mantle vardı o vardı bu vardı peki neden halen sistem odaklı sorunlar yaşıyoruz?

Bana kalırsa pcleri aşağıya çeken konsollar değil , uygun fiyatlı (yurtdışı için söylüyorum yoksa Türkiyede dolar belası ve distribitörler orta seviye kavramını bitirdiler)orta seviye donanımlardır. Bir şeyi en üst modeline göre optimize edersen , onun alt modellerini çok rahat bir şekilde üretebilirsin.

980 karta tam manasıyla optimizasyon yapmış olsan aynı altyapının kırpılmış versiyonunu alan oyuncu da kendi kartına göre optimize şekilde oyun oynar.

Ama asıl sorun kimsenin bununla uğraşmak istememesi. V12 motor üretip salıyorlar piyasaya. Ne şasi ona uygun, ne vites zamanları ayarlanmış , ne de ona uygun lastik takılmış. V12 var cayır cayır gidiyor diyorsun fabrikanın arka tarafında demo yapıyorsun.Ama gerçekler farklı senin test koşulların farklı.

şimdi 980 tek başına bir canavar ama sadece elinizde , iş kasaya takmaya gelince ona uygun olmayan oyunlar da olmayınca hali böyle olur.

İş oyun firmalarında bitiyor.Oturup optimize yaparlarsa pcler gül çiçek olur.

Konsol mu pc mi seçimi bana göre değil başından beri.Her zaman iki platformdan da keyif almışımdır. Çok şükür seçim yapmak zorunda bırakmadı hayat.

• 7 milyarlık pc mi satıp xbox one ve ps4 aldım hiç bir şekilde tat alamadım pc den...

• Kimdi o yav adını unuttum çakma nostradamus birisi vardı ve PS4 falan henüz çıkmadan demişti ki " yakın gelecekte tek oyun sistemi pc olacak" ... Ve ondan sonra PS4 24 milyon falan sattı , bu arkadaşın öngörüsüde aynı PS5 40 milyon satar artık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Uncle Trevor -- 7 Temmuz 2015; 20:35:17 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Daha iyi özetlenemezdi eline sağlık .
  • Yahu hala bu tartışma niye sürüyor ki isteyen istediğini alır milletin playstation alması yada xbox falan alması zorunuza mı gidiyor? Neyin kafası bu pc de pc diye.

• Peki oynanmaz dediğin oyunların neredeyse tümünün öncelikli hedefinin konsol pazarı olduğunu biliyor muydun?
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.