Şimdi Ara

Konsollarda oyun çeşitliliği azalmaya mı başladı? (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
1.813
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: SeRo-34

quote:

Orijinalden alıntı: KAKÁ

Anlatmak istediğini anladık da mw 2 gibi fps gelecekse heryer olsun varsın fps olsun,çıkacak tps,fps,rpg,yarış,spor vb oyunlara bakarsak ne kadar güzel bir ortamın içinde olduğumuzu daha iyi anlarız.

@ Lord of the Shadows

Nasıl yok hocam aslanlar gibi halo wars var ubisoft yapımı kendi seslendirmemizle askerlere komut verdiğimiz end war var,red alert 3 de vardı gayet güzel strateji oyunları var.

Kusura bakma ama bu saydıkların beş para etmez. Git birde pc ye çıkmış strateji oyunlarına bak şimdi gel karşılaştır. Bu saydıkların arasında bir red alert 3 bir halta yarar ama oda 3. oyunda biraz batırdı.

Strateji konsola en az çıkan oyun türü arkadaşlar(ne yazık ki). Strateji konusunda pc önde , konsol ise 3. kişi gözünden oynanan oyunlar, spor oyunları , yarış oyunlarında falan yani diğer türlerde baskın.Bu yadsınamaz bir gerçek.

Doru diyorsun strateji konusunda pc çok önde konsollara göre. Mouse kullanımı artısı var. Konsollarda strateji oynamak daha zahmetli ama gün be gün gelişiyor.

Örneğin bu konuda ilk adımı Ubisoft ses kontrollü EndWar ile attı. Ensemble ve Bungie Halo Wars ile konsol strateji oyunlarının önünü açtı diyebilirm.

Bundan sonra gelecek stratejilerde pek pcyi aratmaz gibi geliyor. Nede olsa PS3 ve Xbox360 oyun konsolu diye geçiyor her oyun türünü bir şekilde rahatlıkla oynatmalı...

• text adventure bile oynamış bir olarak tespitler doğru, piyasa ağzına kadar FPS doldu ama diğer türler bir kenara atıldı. Mesela artık platform oyunu nerdeyse hiç çıkmıyor, türünü sevmesemde shootem-up ve blastem-up tarzı yok, mesela remake bile olsa turrican şu günün teknolojisinde ne güzel olurdu. FRP dışlandı, strateji ise konsola biraz ters geliyor, yeni bir kontrol sistemi olmadıkça gamepad ile strateji oynamak istemem ben açıkçası. Bu açıdan PC Gaming bir adım önde.

Ben X360'ımı fifa için aldım, bir FM olsun, Heroes olsun PC'de oynamaya devam ediyorum ama şu varki yakın bir zamanda FPS'lerin inişe geçeceğini düşünüyorum. Nişanla ateş et vur koştur sıkacaktır zamanla.
  • Fazlasıyla JRPG istiyorum hem XBOX 360 hemde PS3 için...PS2 zamanı böylemiydi 1000 lerce JRPG vardı..Şimdilerde elle sayılıyor yazık ya...Gitcem en sonunda Nintendo Dsi alacam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bluet

quote:

Orijinalden alıntı: hknf8

quote:

Orijinalden alıntı: bluet

benim sahsi kanatim her oyunu alip oynamican.

mesala gta4 alican 3 ay oynican boku cikana kadar ya da midnight,dead space vs.

gta4 ü çıktığı günden beri oynarım bayılıyorum yani ben içine s.çmış oluyorum o zman

yok sen bu saatden sonra tabakhane ve gta4 sokaklari arasinda ssk li akbilli olarak calismis oluyorsun

ben aslında iyi niyetle söylemiştim yanlış anladın galiba.

• eskiden fps oyunlarını gamepadle oynamak işkenceydi ama şimdi bu sorun çözüldü. ilerde strateji oyunlarını konsollarda oynamayı sağlayacak cihazlar gelişirse konsollarda strateji oyunları çoğalabilir. oyun oynamak için konsol alan biri bütün oyunlara erişebilmeli. xbox360 yada ps3 alıyorsun ama Company of Heroes oynamak için gene pc lazım. çok saçma bir durum bu
  • FPS oyunları, profesyonel olarak konsollarda oynanamaz her türlü iddiasına girerim...Herhangi bir oyunu fare ile oynarken nişan alma zamanı/tutturma oranı ile gamepaddeki nişan alma zamanı/tutturma oranı elbeteki fare ile oynanan oyunlardan çok daha fazladır kimse inkar edemez..bence konsollara mesela conan, simpsons, naruto, devil may cry, gta tarzı TPS/Platform oyunları daha çok çıkmalı...ha FPS de oynanıyor ama live'de öyle profesyonel olacağım ben gördüğümü anında indiririm diyemezsin işte ancak zevkine oynarsın..Banjo kazooie 140bin satmış adamlar şaşkın, nasıl bu kadar az ?...ben baktım oyuna herkesin oynayacağı türden bir oyundu, grafik bakımından shaderin,HDR'nin dibine vurulmuş, çeşitli dünyalar ve o dünyaların içinde missionlar ve küçük oyunlar var...ne bileyim eğlendirmesini biliyor aslında ama FPS istiyor millet, GEOW'da amerikan YANKEE'leri ile küfür edip, havalı sözcükler eşliğinde testere ile doğramak daha çok hoşlarına gidiyor, sanki Sci-Fi/Action/Thriller filmi içindeymiş gibi hissetmesini istiyor oyuncular...Arz neyse talep de odur yapacak birşey yokkk

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gaea -- 20 Ağustos 2009; 15:09:19 >

• BENCE FİRMALAR RİSK ALMAK istemiyor.hazır tutmuş türler var adamlar dayıyor.
  • Macera dedigimiz adventure türü yok oldu bir tek. Son bir kaç taneside görüldügü yerde vuruldu. FPS türü çogalmaya basladi. Ama sistemli olarak avlanirsa dogal yasam alaninda belli bir sayiyi geçmez diye düsünüyorum.
  • Xboxda oyun çeşitliliği az olurmu? Bence çok güzel oyunlar var, oyunları oynarken mecburen zaman darlığından eleme yapıyorum genede vakit yetmiyor.
    Ayrıca xbox a gelen arcade oyunları süper. Bazen xbox oyunlarını oynamayayım sadece arcadeleri oynayayım dediğim bile oluyor. Hele o shadow complex nedir:)
  • bence adventure oynayacaksanız uncharted oynayın.bence sadece macera değil doğru düzgün yarış oyunu da yok ortalıkta.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.