Şimdi Ara

Konsollarda oyun çeşitliliği azalmaya mı başladı?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
1.813
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Son bir iki aydır emulatorlere, son birkaç haftadır ağırlıklı olarak amiga oyunlarına takıldım kaldım yine.

Şimdi PS3 ve Xbox 360 oyunlarına bakıyorum (Wii yi bir kenara koyalım) çoğu oyun FPS türünde çıkıyor.

Önceki nesilde FPS leri hakkını vererek oyanatabilecek güce sahip konsol xbox tu ama o da bir aşamadan sonra teknolojik olarak yetersiz kalıyordu pc karşısında. Yeni nesil konsolların güçlü donanımları FPS türünün tüm güzelliklerini gözler önüne serdi fakat ps1,ps2 zamanlarındaki oyun çeşitliliği de git gide azalmaya başladı. Bakıyorum snes,mega drive veya amiga oyunlarına adamlar kısıtlı donanıma çeşit çeşit süper oyunlar yapmışlar. FPS i, 3d olayları da ucundan zorlamışlar tabi. Bu olay bence FPS türün oyun yapmanın zirvesini temsil ettiğini gösteren bir örnek olarak düşünülebilir fakat yeni nesilde iyice zıvanadan çıkan bu FPS manyaklığı nedir? Güçlü donanımı FPS dışında da özenerek kullansalar sizce de iyi olmaz mıydı ? Amaç gerçekçiliğe ulaşmaksa, FPS dışındaki türlerle ulaşmayı niye zorlamıyorlar? Sonuçta oyuna daldın mı kamera 1. olmuş 3. olmuş çok önemi kalmıyor, oynadığın adam olarak görüyorsun kendini. Teknoloji = FPS mi demek?

PC yi geçtim artık, konsolların da bu tür e sıkışıp kalması bence hiç iyi değil. Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

Son olarak Eskiden icon adventure manyakları vardı yaşayan var mı bu arkadaşlardan Diğer türler de dinazorlar gibi yok olacak sanırım

• Sonbahar ve Kış gelsin bak nasıl kuduruyoz oyunlarla gör
  • quote:

Orijinalden alıntı: KAKÁ

Sonbahar ve Kış gelsin bak nasıl kuduruyoz oyunlarla gör

Aynen
  • quote:

Orijinalden alıntı: 7ender

quote:

Aynen

Alıntıları Göster
    Yaratıcı oyunlar arıyorsan PSN oyunları ve XboxLiveArcade oyunlarına bir göz at.

• quote:

aynen abiciğim şu eylül 15den sonra gör sen bolluğu bereketi eve dvd stoklamak lazım bu aralar dvdninde fiyatı düşük.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AC@DC

quote:

aynen abiciğim şu eylül 15den sonra gör sen bolluğu bereketi eve dvd stoklamak lazım bu aralar dvdninde fiyatı düşük.

Alıntıları Göster
    hayır. oyunlar birbirine benzemeye başladı

• quote:

Orijinalden alıntı: M.A.N.G.A.K.A

Yaratıcı oyunlar arıyorsan PSN oyunları ve XboxLiveArcade oyunlarına bir göz at.

Alıntıları Göster
    2d oyun yapmıyo neler

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: C.R.U.I.S.E.R

Aynen katılıyorum live ve psn oyunlarına bir bak da ondan sonra oyun çeşitliliğinin azlığından bahset.
  • quote:

Orijinalden alıntı: maydo72

quote:

Aynen katılıyorum live ve psn oyunlarına bir bak da ondan sonra oyun çeşitliliğinin azlığından bahset.

Alıntıları Göster
    arkadaşın demek istediği.. buyuk yapımlar hep ayrı turde geliyor bi yenilik icermiyor.. sanırım bunu demek istiyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: maydo72

quote:

Alıntıları Göster
    Çeşitlilik konusunda haklısın ama onu boşver fps ile nereye kadar çeşitlilik sağlanabilir ki zaten?

@koraykasap22 +1

Bence mesele şu Fps oyunları çıkaran firmalar bu oyunları çıktıkları nesil oyunlarına göre modern gözükmesi için çabalarlar çünkü bu oyunlarla çıtayı biraz daha yukarı çekmeyi amaçlarlar. Bu düşünce her nesilde aynı kaldığı için Fps lerin ömrü kısa olur ve çabuk eskir.
    Silaha bak, nişan al, ateş et, hedefi vur nereye kadar? Böyle devam ederse insanlar da elbette bir süre sonra Fps lerden sıkılmaya başlar.
    Bu yüzden Fps oyunlarında daha fazla Rpg öğesi bulunmalıdır yani Fps lerin geleceği Rpg lerdedir diyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wzzk -- 19 Ağustos 2009; 19:48:19 >

• quote:

Orijinalden alıntı: jamez

arkadaşın demek istediği.. buyuk yapımlar hep ayrı turde geliyor bi yenilik icermiyor.. sanırım bunu demek istiyor

Evet. dediğine de imzamı atarım. Bıktım Fps görmekten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jack Rabbit Slims

quote:

Orijinalden alıntı: jamez

Evet. dediğine de imzamı atarım. Bıktım Fps görmekten.

Alıntıları Göster
    Kaliteli yapınlar gittikçe azalıyo

• quote:

Orijinalden alıntı: Menor.Loco

Kaliteli yapınlar gittikçe azalıyo

Alıntıları Göster
    benim sahsi kanatim her oyunu alip oynamican.

mesala gta4 alican 3 ay oynican boku cikana kadar ya da midnight,dead space vs.
  • quote:

Orijinalden alıntı: V

Alıntıları Göster
    Bence de piyasada amiyane tabirle balon oyun bolluğu var,senaryosu,diyalog ve textleri üzerinde incelik ve uğraşı olmadığı belli olan,emek orazı zayıf,sırf çıkarmak için çıkarılan oyunlarla dolu...

Eski cartgridge dönem hakkaten enfesti,snes,mega drive dönemi olağanüsütü idi.Bence son olarak Dreamcast ile oyun derinliği,çeşitliliği,eğlendiriciliği dönemi bitti.

• quote:

Orijinalden alıntı: faho

Bence de piyasada amiyane tabirle balon oyun bolluğu var,senaryosu,diyalog ve textleri üzerinde incelik ve uğraşı olmadığı belli olan,emek orazı zayıf,sırf çıkarmak için çıkarılan oyunlarla dolu...

Eski cartgridge dönem hakkaten enfesti,snes,mega drive dönemi olağanüsütü idi.Bence son olarak Dreamcast ile oyun derinliği,çeşitliliği,eğlendiriciliği dönemi bitti.

Alıntıları Göster
    FPS herzaman diğerlerinden daha çok çıkan bir tür olmuştur zaten. Yeni değilki.

• quote:

Orijinalden alıntı: defected

FPS herzaman diğerlerinden daha çok çıkan bir tür olmuştur zaten. Yeni değilki.

Alıntıları Göster
    Yeni nesil konsolda adam gibi strateji yok. Ben bundan acayip şikayetçiyim. Lüzumsuz tonla FPS var yarış var. Kaliteli Strateji yok. Halbuki live ile falan ne kadar mükemmel olur oyanaması.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bluet

gta4 ü çıktığı günden beri oynarım bayılıyorum yani ben içine s.çmış oluyorum o zman
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lord of the Shadows

Yeni nesil konsolda adam gibi strateji yok. Ben bundan acayip şikayetçiyim. Lüzumsuz tonla FPS var yarış var. Kaliteli Strateji yok. Halbuki live ile falan ne kadar mükemmel olur oyanaması.

Alıntıları Göster
    Anlatmak istediğini anladık da mw 2 gibi fps gelecekse heryer olsun varsın fps olsun,çıkacak tps,fps,rpg,yarış,spor vb oyunlara bakarsak ne kadar güzel bir ortamın içinde olduğumuzu daha iyi anlarız.

@ Lord of the Shadows

Nasıl yok hocam aslanlar gibi halo wars var ubisoft yapımı kendi seslendirmemizle askerlere komut verdiğimiz end war var,red alert 3 de vardı gayet güzel strateji oyunları var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KAKÁ -- 19 Ağustos 2009; 23:08:55 >

• quote:

Orijinalden alıntı: hknf8

quote:

Orijinalden alıntı: bluet

gta4 ü çıktığı günden beri oynarım bayılıyorum yani ben içine s.çmış oluyorum o zman

yok sen bu saatden sonra tabakhane ve gta4 sokaklari arasinda ssk li akbilli olarak calismis oluyorsun

• quote:

Anlatmak istediğini anladık da mw 2 gibi fps gelecekse heryer olsun varsın fps olsun,çıkacak tps,fps,rpg,yarış,spor vb oyunlara bakarsak ne kadar güzel bir ortamın içinde olduğumuzu daha iyi anlarız.

@ Lord of the Shadows

Nasıl yok hocam aslanlar gibi halo wars var ubisoft yapımı kendi seslendirmemizle askerlere komut verdiğimiz end war var,red alert 3 de vardı gayet güzel strateji oyunları var.

Kusura bakma ama bu saydıkların beş para etmez. Git birde pc ye çıkmış strateji oyunlarına bak şimdi gel karşılaştır. Bu saydıkların arasında bir red alert 3 bir halta yarar ama oda 3. oyunda biraz batırdı.

Strateji konsola en az çıkan oyun türü arkadaşlar(ne yazık ki). Strateji konusunda pc önde , konsol ise 3. kişi gözünden oynanan oyunlar, spor oyunları , yarış oyunlarında falan yani diğer türlerde baskın.Bu yadsınamaz bir gerçek.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.