Şimdi Ara

Oyun yapım şirketlerinin artık 'çalışan' bir oyun çıkaramaması

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
29
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ciddi derecede yıldım ve bıktım arkadaşlar. artık öyle ki, hayatta tek tutkum olan "oyun oynama" eylemini tamamen bırakmanın eşiğine geldim artık. son zamanlarda, özellikle son 1-2 yılda aaa kalitesindeki, çıkmasını yıllarca beklediğimiz fakat çıktığında teknik anlamda ölümcül derecede rezalet, glitch ve bug'dan geçilmeyen, performans sorunları uzaya çıkmış oyunların sayısı arttı, hatta artmayı geçtim böyle olmayan oyun kalmadı gibi bir şey. o kadar doluyum ve sinirliyim ki gerçekten sinirimi anlatmamın mümkünatı yok. stalker 2, msfs 2024 ve son olarak indiana jones'dan sonra artık gerçekten sinirden kudurmak üzereyim.

ulan kötü bir bilgisayarım da yok, rtx 4070 ekran kartı, amd ryzen 9 7940hs işlemci olan bir bilgisayarda oynuyorum. msfs 2024 çıktı, havada uçarken 60 fps olan oyun, mini minnacık bir havaalanında 10 fps'ye düşüyor. 2 yama yayınladılar ve sorun hala çözülmedi.

stalker 2'de 80 fps ile başlayan oyun 10 dakika sonra 5 fps ye düşüyor... gel de çıldırma. 3 yama yayınladılar ve sorunu hala çözemediler.

indiana jones'da da ana menüye gelmemle oyunun ölümüne donması bir oluyor. hatta öyle ki oyunu kapatırken bile zorlanıyorum bazen bilgisayarı bile kitlediği oluyor.

bu sorunları sadece ben değil birçok insan yaşıyor ve onlar da benim gibi bıkmış durumda. artık bir oyunu adam gibi oynayabilmek için, senelerce beklediğimiz yetmiyormuş gibi bir de aylarca yapımcıların sürekli yama yayınlayıp oyunu düzgün hale sokmasını bekliyoruz. olacak iş mi bu artık ya?

bence firmalar bunu kasıtlı olarak yapıyor. onca yıl süren geliştirme ve test süreçlerinden (eğer test süreci varsa tabi) sonra bu oyunun hangi donanımlarda nasıl çalıştığını bilmemelerinin mümkünatı yok. yani bir oyunda high end bir sistemde 5 fps aldırmak için hayatlarında ilk defa oyun yapıyor olmaları falan lazım.

artık oyunlara ayırdığım zamanın %90'ı, reddit'te ya da başka yabancı forumlarda glitch ve bug'lar ile ilgili çözüm bulmayla geçiyor. ve ciddi manada yıldım artık.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.