Şimdi Ara

kontağa bağlı iç aydınlatma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.310
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • başlıktada belirttiğim gibi kontağı açınca yanan kapatınca sönen iç aydınlatma yapmak istiyorum(led) bunun için teypten elektrik alıcam ancak ne şekilde alıcağımı çözemedim 3 tane kablo var bildiğim bunlar turuncu siyah ve kırmızı. siyah nötr kırmızı sabit 12 v turuncuda kontak tetikleyici ama nasıl kullancağımı çözemedim.
    yardım bekliyorum

• turuncu renkli kablo kontağa bağlı ise ondan + ucu aracın herhangi bir şasi noktasından da - ucu alırsanız bu led ampulleri beslemek için yeterli akımı sağlar size. ledleri hazır iç lamba tarzında alırsanız 12 v ta kullanabilirsiniz. ancak kendiniz led bağlantısı kuracaksanız onların 3-4 v civarında bir gerilimle çalıştığını unutmayın yani direkt 12 v ta bağlamayın. mesela 3 ledi seri olarak bağlarsanız 12 v gerilime uygun hale gelir.
  • teşekkürler hocam,
    açıkçası nasıl çalıştığını pek bilmiyorum ancak sanırım 12V var turuncu ve siyaha bağlayınca kullanmak istediğim led yanmıyo ancak standart ampul zayıfta olsa yanıyo(kullanmak istediğim led park ampulu olarak tasarlanmış 4 ledli)

bahsettiğiniz şekilde yakmaya çalıştığım normal led ise yandı (pille 3,5 V çalışıyodu 2 tanesini seri bağladım önceki gitti) gidip 12 v alıcam onlar için

esas istediğim içinse çakmağa bağladım sorun halloldu tekrar teşekkürler.

peki kapıya(tavan lambası gibi) çalışmasını nasıl sağlarım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OzzY® -- 3 Haziran 2009; 0:20:25 >
  • led lambaların kutupları bellidir ters bağlanırsa yanmaz bildiğinizi tahmin ediyorum ama yine de hatırlatayım istedim, belki turuncu kablo üzerine ters bağladığınız için yanmamış olabilir diye söylüyorum.

tavan lambaları içi tasarlanmış olan 3 ledli tavan ampulleri var direkt onlarla değiştirin, ben 2 tane aldım ve ufak tefek bir ayarlamayla ikisini de bağladım çok iyi aydınlatıyor. linki aşağıda:

http://www.hepsiburada.com/space-12v-6-ledli-sofit-ampul-mavi-isik-2li-paket/productDetails.aspx?categoryid=264117&productid=otso10350183006#tablnk

• selam hocam led dediğim normal led değil park lambası için hazırlanmış ampul şeklinde üzerinde diyotu filan var sanırım o yüzden nasıl bağlarsam bağlıyım yanıyo :) zaten duy üzerindede ters düz takılabiliyo.
    bunlar:http://urun.gittigidiyor.com/Harika-parlaklikta-4-high-power-ledli-GARANTILI_W0QQidZZ17495270

tavandan paralel çektim ledlere kabloları bağladım ancak henuz tavan ampulu bağlantısı çalışmadı yarın tamamlancak

tavanda standart ampul var. onada led düşündüm ancak bendeki 42mm olandan nette bulduklarımın çoğu 30mm sizin verdiğinizde boyut yazmıyo hangi boyda?

modacarın buldum SMD ledli 42 mm ama 30 TL açıkçası okdar para yok şuan sarı sarı normal ampul yanmaya devam edebilir :D

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İç lamba sorunu
    11 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.