Şimdi Ara

Kontenjanlara kim karar veriyor ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
1
Favori
371
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bazı unilerde kontenjanlar azalmış bazılarında artmış . Buna uniler mi karar veriyor yoksa YÖK mü ?
    Akademisyen ordusu olan , öğrenci başına düşen hoca oranı muazzam seviyelerde olan İTÜnün kontenjanının azalıp hoca sayısı son dönemde hızla azalan Boğaziçi, YTÜ vb unilerin kontenjanlarının artması büyük saçmalık ve haksızlık .

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• yök

• HenryKissinger kullanıcısına yanıt
    Lobileşme mi var acaba burada
    Unilerin fiziksel imkanları , hoca sayıları belliyken bu durum çok saçma .

• YÖK önce üniversitelerden bilgi alır ve alınan bilgiyi göz önünde bulundurarak (diger etkenlerde var) YÖK karar verir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben veriyorum!

• Hükümetle sınırlı olduğunu düşünmüyorum , İTÜyü örnek verdim ama ODTÜ de farklı değil . Mesela Makinenin kontenjanı 2 yılda 180 den 120 ye düştü . Bu 2 senede hoca sayısı mı azaldı , istihdam oranı mı düştü de kontenjanı bu kadar düşürdüler ? Cevap evetse bu durumun daha olumsuz olduğu diğer iyi unilerdeki kontenjanları arttırmaları art niyetlilik göstergesi .

• balamir. B kullanıcısına yanıt

ilk 500 200 100 e üni sokmak için olabilir bence. en iyi ünilerde itü ve otdtüde hepsinin azatılmasının başka bir anlamı yok. ilk 5kdan adam aloyorlar o da 40-50 lu kontejyanlar ile

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Mercedes ne kadar maaş verir?
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Bu aralıkta odtü makinede proflarin bir kısmı direkt yurtdışı kaçtı hoca azaldı, bizim bölüm zaten yıllardır azaltilsin diye yök'e baskı yapıyormuş belki fark odur.

• YaralıPanda kullanıcısına yanıt
    CEng lobisi güçlensin diye diğer tüm bölümlerin kontenjanını azaltıp CEngi arttırmak senin işine benziyor zaten :)

• Ben ayarladım kardeş

• Uniler azaltmak yok(devlet) ise tam tersini

• yardımiçinaçtımhessabı Y kullanıcısına yanıt
    Bence de amaçları bu olabilir ama ellerine ne geçecek ki QS , THE saçmalıktan ibaret bu sözde en prestijli " rankingciler " ilk 50ye Kazakistandan Mısırdan fln üni koyuyorlar . Bunun siyasi propagandasını da yapamazlar ki kim takar İTÜnün ilk 100e girmesini .

• Yök. Hatta geçen sene olması lazım, hukuk kontenjanları bayağı bir azalmıştı. Yanlış bilmiyorsam Kemal Şenocak hoca kontenjanların düşmesi için epey uğraşmıştı.

• Okulda hiçbir şey o kadar kişiyi kaldırmıyor. Ne sınıflar ne yemekhane ne spor salonları. Akademisyenler artan kontenjanlardan şikayetçi. Okul yöke bildiriyor son kararı yök veriyor. Yök'ün bunu yapma sebebi eğitimde kaliteyi arttırıp Türkiye'den bir üniversiteyi dünya sıralamasında ilk 100'e sokmak. Kontenjan azalışları ve bunun olası sebepleri hakkında 2023'de birisi konu açmıştı onu bulursan daha detaylı yazılar vardı.

Kim takar diye bir şey yok QS dünyaca kabul görmüş dikkate alınan bir kurum. Ayrıca Kazakistan ve Mısırdan ilk 50 yi bırak ilk 100'e giren üni bile yok. Kazakistan en iyi 163. Mısır en iyi 350.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.