Şimdi Ara

Kontratlı IPhone Almak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
1.243
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar kontratlı iphone almak istiyorum bununla ilgili 2 sorum olacak

1. Kontratı imzaladığımızda hemen cihazı alabiliyormuyuz.

2. Şöyle birşey okudum turkcellin sitesinde "Bu koşulları sağlayamayan müşterilerimiz kredi kartlı tekliflerden yararlanabilir. Ya ilk 12 ay boyunca toplam paket bedelinin kredi kartından çekildiği 13. Aydan itibaren faturaya yansıtıldığı, ya da 24 ay boyunca sadece cihaz bedelinin kredi kartından çekildiği tahsilat seçeneğini tercih edebilirler. Bahsi geçen 24 ay cihaz bedelinin kredi kartından çekildiği kurguda, Banka müşterinin ekstresine ayrıca, tüketici kredisi faizi uygulayabilir. Bu yansıyan bedelden Turkcell sorumlu değildir." yani normal taksitlendirme gibi değilde kredi kartımda 3000tl limit olmasada bu cihazı alabiliyorum doğrumu anlıyorum kalınla yazılan kısım için soruyorum

• 2. Sorunu anlamadim ama 1.sorunun cevabi evet hemen aliyorsun cihazi
  • 2. sorum kredi kartına taksit yapılırken mesela 3000tl lik bir ürün almak istiyorsan ve bunun aylık taksidi 300 tl ise kredi kartında 300tl limit olması yetmez 3000tl olması gerekir bu durumun ortadan kalkıp kalkmadığını merak edıyorum :)
  • 1. soru için yukarıdaki arkadaşa edit;

hemen alamayabilrsin cihazı.. şöyle ki, eğer hattın turkcell ise ve vodafonedan kontratlı almak istiyorsan ilk önce gidip başvru yapıcaksın, 3-4 gün bekledikten sonra hattın açılacak, sonra gidiceksin kontratı imzalayıp alacaksın cihazı..

hattının geçişi tamamlanmadan vermezler yani cihazı, kontrat yapamadıklarından dolayı
  • turkcellden almak istiyorum ve yeni bir hat alarak alacağım ama 2. sorumun cevabını verebılecek biri varmıdır
  • bide yeni bir soru daha kontratlı aldığımda aldığım hat ile birlikte kullanmak zorundamıyım ?
  • Alacağın cihazın nakit bedeli Turkcell için yaklaşık 2350TL. Aylık olarak 300TL ödesen de kartında cihaz bedeli kadar limit olmalı diye biliyorum.

Aldığın hat ile kullanmak zorunda değilsin; hatta tanımlanan konuşma, internet v.b haklardan hattı taktığın telefon ile faydalanabilirsin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Çinden iPhone almak!
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 24 ay boyunca sadece cihaz bedelinin kredi kartından çekildiği tahsilat seçeneğini tercih edebilirler. şu kısım kafamı karıştırdı sanki cihaz bedelinin tamamının kartta bulunması gerekmiyormuş gibi gözüküyor ama bilmiyorum bu yöntemi kullanmış arkadaşlar varsa bilgi almak isterim
  • quote:

Orijinalden alıntı: FireSpear

2. sorum kredi kartına taksit yapılırken mesela 3000tl lik bir ürün almak istiyorsan ve bunun aylık taksidi 300 tl ise kredi kartında 300tl limit olması yetmez 3000tl olması gerekir bu durumun ortadan kalkıp kalkmadığını merak edıyorum :)

Cihaz Bedeli 2298 TL. 12 aylık bedel ise basit hesap ile 2298/2=1149TL Yani kredi kartında 1149 TL lik yer olmalıki bu işlem yapılabilsin.
    Aylık ödeme tutarın da kredi kartı için 95.75TL gibi bir rakam olacaktır. Dedikki full paket aldın telefon faturanda 157-95.75 = 61.25TL olur diye düşünüyorum. Yanlışım varsa düzeltin.

Her ödemediğin ay o ayki dönem borcuna faiz uygulanır. Dolayısıyla bu 95.75TL den bu faizden etkilenir. Kısacası aslında Turkcell kendini garantiye alıyor. 12 ay benim müşterim olsun son 6 ay toplamı 250+TL olursa ben yardım ederim ha değilse bir kısmını bankaya devrediyor riskin.

• quote:

Orijinalden alıntı: brscnzr

quote:

2. sorum kredi kartına taksit yapılırken mesela 3000tl lik bir ürün almak istiyorsan ve bunun aylık taksidi 300 tl ise kredi kartında 300tl limit olması yetmez 3000tl olması gerekir bu durumun ortadan kalkıp kalkmadığını merak edıyorum :)

Cihaz Bedeli 2298 TL. 12 aylık bedel ise basit hesap ile 2298/2=1149TL Yani kredi kartında 1149 TL lik yer olmalıki bu işlem yapılabilsin.
    Aylık ödeme tutarın da kredi kartı için 95.75TL gibi bir rakam olacaktır. Dedikki full paket aldın telefon faturanda 157-95.75 = 61.25TL olur diye düşünüyorum. Yanlışım varsa düzeltin.

Her ödemediğin ay o ayki dönem borcuna faiz uygulanır. Dolayısıyla bu 95.75TL den bu faizden etkilenir. Kısacası aslında Turkcell kendini garantiye alıyor. 12 ay benim müşterim olsun son 6 ay toplamı 250+TL olursa ben yardım ederim ha değilse bir kısmını bankaya devrediyor riskin.

aynı şeyden bahsetmiyoruz o zaten farklı bir yöntem olarak sunulmuş eğer koşullar sağlanamıyorsa 12 aylık tutar ödenir gerisi faturaya yansıtılır denmiş fakat benim merak ettiğim bu değil benim merak ettiğim kalın ile yazılan bölüm

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: brscnzr

quote:

aynı şeyden bahsetmiyoruz o zaten farklı bir yöntem olarak sunulmuş eğer koşullar sağlanamıyorsa 12 aylık tutar ödenir gerisi faturaya yansıtılır denmiş fakat benim merak ettiğim bu değil benim merak ettiğim kalın ile yazılan bölüm

Aa pardon 24 ay diyormuş orada.

Hımm hiç duymadım timde öyle birşey. 532 yi ara istersen

• şimdiden TR dan alıp , 2200 / 2300 tl den satanları görmediniz sanırım adam alıyor , SİM kartındaki sms / konuşma / net i kullanıp CİHAZI ( takstile ödüyor nasılsa ) PEŞİN yüksek fiyata satıyor. yeterki ortada ALICI / PARA olsun.
  • 2. soruya cevap verebilecek biri yokmu
  • Kesinlikle, kartının kullanılabilir limiti en az 3000 TL olmalıdır. Taksitle aldığında banka aylara böldüğü ücreti her ay için ödeme yapman gereken tutarda bloke ediyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tiryaki01

Kesinlikle, kartının kullanılabilir limiti en az 3000 TL olmalıdır. Taksitle aldığında banka aylara böldüğü ücreti her ay için ödeme yapman gereken tutarda bloke ediyor.

normal bankanın yaptığı taksitlendirme şekli o zaten farklı bir şekilde bahsedilmiş o yüzden bu yöntemi kullanan varsa bilgi verebilirse sevinirim
  • quote:

quote:

Kesinlikle, kartının kullanılabilir limiti en az 3000 TL olmalıdır. Taksitle aldığında banka aylara böldüğü ücreti her ay için ödeme yapman gereken tutarda bloke ediyor.

normal bankanın yaptığı taksitlendirme şekli o zaten farklı bir şekilde bahsedilmiş o yüzden bu yöntemi kullanan varsa bilgi verebilirse sevinirim

Ona sanırım mail order deniliyor. Taksit tutarı kadar limitinin olmasının yetmesi durumu yani. Kontratı yapacağın bayiyle yada operatörle alakalı bi durum bu... Almayı düşündüğün yerden net olarak öğrenebilirsin ;)
  • quote:

+1
  • İphone kontratla alinmamali bence. Aldim pisman oldum. Su andaki iphone 4 um dubaiden gelme 1150 liraya mal olmustu.Aldigimda kontratli 95*24 liraydi. İnternet fiyatini dusun 75*24 =1800 eder.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mavkan

İphone kontratla alinmamali bence. Aldim pisman oldum. Su andaki iphone 4 um dubaiden gelme 1150 liraya mal olmustu.Aldigimda kontratli 95*24 liraydi. İnternet fiyatini dusun 75*24 =1800 eder.

Aylık 100 150 tl fatura ödeyenler için kontrat çok mantıklı bence.
  • bugün bakırköy towncenter turkcell e gittim world kartın geçerli olmadığını söyledi şok oldum zaten iphone 4s bulmak yeterine zorken bide bunu söyleyince. daha sonra başka bir turkcell şubesine gittim orada world kart geçtiğini fakat iphone kalmadığını söyledi nasıl olacak bu iş bilmiyorum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.