Bildirim
Çinden iPhone almak!
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü, 1 Mobil
Giriş
-
ben geçen ay hongkong dan 16 gb ı 650 dolar a aldım. ben sürekli alışveriş yaptığım bir yer var oradan aldım. sanada tavsiyem çinden değil hongkong dan alman. çinde elektronik üründe sağlam bulman çok zor. -
500 dolar param var aldıracak adam bulamıyorum ya off -
Neden Amerika 'dan almayı düşünmüyorsun? -
merhaba iphone çinde üretiliyor yanlış hatırlamıyorsam oradan abd ye gidiyor. Bence telefondan azda olsa anlayan biri çakma telefon olup olmadığını anlar. Ama arıza falan orası biraz zor 500 $ n95 8gb al bence
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Baveran -- 5 Mayıs 2008; 18:43:38 > -
Çin de üretildiği doğru ancak Apple fabrikasında üretiliyor. Çin piyasasında değil. -
abd ye gide birisini bulamıyorumda o yüzden çine yöneldim yoksa tabiki bende abd den almak isterim kesinlikle anlarım elime alınca ama yinede emin olmak istiyorum sonra onca param boşa gitmesin sadece merak ettiğim birebir aynı cihazı üretebiliyorlar mı epey araştırdım ama yinede emin olmak istiyor insan -
Sahte Çin iPhone 'u var ama birebir aynısı değil. Kutusu benziyor sadece..
Şahsen ben bu güne kadar birebir iPhone kopyası bir Çin malı telefon görmedim. -
Hocam ne olursa olsun adı üzerinde Çin. Kesinlikle aşağılamak için söylemiyorum mutlaka oradan alıp mutlu mesut kullanan vardır ama ben bu riske girmezdim. Bence sende girme biraz bekle elindeki paranın üzerine biraz daha koy sonra amerika ya yönel.
Saygılar -
quote:
Orjinalden alıntı: ZeneX
Çin de üretildiği doğru ancak Apple fabrikasında üretiliyor. Çin piyasasında değil.
çin piyasası dediğin nedir anlamadım, apple sadece tasarımını ve yazılımını yapıyor geriye kalan herşeyini çinli mühendisler yapıyor sadece apple değil nokia sony vs.. bütün markalar. çinden gönül rahatlığıyla alabilirsiniz patent diye bir olay var birebir kopyasını yapamazlar iphone hakkında bilgin varsa anlarsın zaten.. Ayrıca elektronik ürünlerin (microchip, ram, rom vs..) aklınıza ne geliyorsa %99u çinde - japonyada tasarlanıp üretiliyor. ABD de üretiliyor dediğiniz cihazın bile malzemelerinin tamamı çin malı neredeyse. Ben aselsanda çalışırken malzemelerin %60lık kısmını çinden alıyorduk geriye kalanını aselsan kendisi üretiyordu, yapabileceğimiz ufak tefek malzemeler bunlarda... Çinde üretim yapan her firma kaliteli üretim yapabilir ama sen bir şirket kurup nokia taklidi bir cihaz ürettirip maliyeti bana 100 dolar olsun dersen çin sana 100 dolarlık cihaz üretir. Olay sadece bundan ibaret...
-
benim bildiğim çinden alılan ürünler %90 çin zaten ürettikleride bi işe yarasa 2 gün sonra elinde kalıyor -
Arkadaşım bana gecen hafta çinden geldi. 550 dolar. telefon full orijinal. 500 dolarada iphone var fakat pil ve şarj cihazını değiştiriyorlarmış. haberin olssun... -
550 $ a kaçlık aldın? ben 16 lığı 650 ye almıştım... -
8 gb 550 dolar 16 gb de 60 dolar fiyat farkı varmış heralde. haberim olsaydı 16 gb lik alacaktım ama 8 gb de çok çok yetiyo. yapacak bişi yok :) senin fiyatta normal -
bence rahatlıkla alabilirsin benim cihazımda çinden zaten 550$ a geldi benimkide tanıdık yerden alınmış ama sana ne denk gelir bilmem 1 aydır kullanıyorum ben vede hiç bir sorun olmadı tek sorum arkasında sizin cihazlardında China yazıyormu?? -
Çin'den aldığınız cihazlara dikkat edin,hatta almadan önce alan kişilerden güvenilir yerleri arastırıp almakta fayda var. cunku bircok cihazın replikası(birebir taklidi) mevcut. o yuzden çinden cihaz alırken iki kere düşünüp ona gore alın derim. -
çinde orjinal satan yerler var quanzho'da arkadaş fuara gittiğinde görmüş fiyat olarak 510 dolar demişler hongkong da ise 500 dolar demişler 8 gb için ama çinliler çok sahtekar iphone diye başka sahtesini verebilirler dikkatlı olmak lazım..
sahtekarlık konusuna gelince arkadaşı 2 yerde dolandırmaya çalışmışlar birincisi takside paranın üstünü sahte vermiş ama arkadaşın yanında çinde tercümanlık yapan akrabası varmış hemen taksiciye bağırmış kenara çekmesini söylemiş ve cep tlf ile polisi arama numarası yapmış taksici yalvarmış ayaklarına kapanmış tercümanın hatta taksi parasını istemiyorum üstünede sana 20 dolar vereyim lütfen polisi arama bırak beni gideyim demiş...2.cisinde ise bir yerde dolar bozdurup yuan alırken olmuş adam 200 dolar sahte vermiş ama bunda geri alamamışlar...çinli taşaklı çıkmış
-
Merhaba
Arkadaşım şuanda Çinde ve ona iphone 3gs ısmarlamak istiyorum. 16 gb için fiyatının 599 dolar civarı olduğunu söylüyor. Acaba apple store da varmıdır veya en güvenilir nereden alınır tavsiyelerinizi bekliyorum.
Teşekkürler. -
Cinde esmi olarak satilan iphonelarda wireless yok.bosuna ordan aldirma bence -
donanım olarak mı eksik yok yazılımsal bir kısıtlama mı var
Benzer içerikler
- itunes destek
- iphone 11 şarjı ne kadar gidiyor
- ithalat yoluyla kaydedilen imei
- airpods buldum nasıl kullanırım
- iphone x mi xr mi
- iphone 13 ölçüleri cm
- iphone 16 ekran
- iphone 14 pro max ağırlık
- iphone 17 slim
- adaptif parlaklık ne demek
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X