Şimdi Ara

Çinden akıllı telefon getirtip satacağım?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
2
Favori
1.177
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Beyler merhaba. Öncelikle yurtdışın yaşadığımı söyleyim gümrük, kapanma v.s gibi olaylar yok, aliexpressten bir telefon aldım ve çatır çatır geldi.

Neyse konuya gelelim, burada da akıllı telefonlar türkiyedeki gibi pahalı , ülkenin alım gücü düşük ve adam akıllı çin malı akıllı telefon satan yok. Çinden lenovo v.s çöp olmayan akıllı telefonlardan(lenovo markası burada laptoplarından dolayı iyi biliniyor) ve telefon özellikli tabletlerden getirtip üzerine %40-%50 kâr koyup satmayı düşünüyorum, annemin ıvır zıvır elektronik v.s. sattığı bir dükkanı var telefonları orada satmayı düşünüyoruz (+internet üzerinden de satabilirim) o yüzden ekstra kira, muhasebe,vergi v.s masrafım olmayacak, oradaki ürünlerin arasına kaynatıp satacağız fakat aklıma takılan tek olay garanti olayı. Garantisiz satarsam almazlar. Aklıma gelen tek çarede bozulan olursa yenisini vermek gibi geliyor, bu yüzden adam akıllı markalardan getireceğim ve kâr oranım yüksek olduğundan bana fazla dokunmaz gibi geliyor. Daha önce bu tür iş deneyen veya farklı bir önerisi olan var mı ?

(Buranın parası ile dolar arasında uçurum yok, ve aliexpresste bu ülkeyede ücretsiz kargolar var ülke=bulgaristan)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi runx89 -- 8 Ocak 2014; 19:26:18 >

• quote:

Orijinalden alıntı: runx89

Beyler merhaba. Öncelikle yurtdışın yaşadığımı söyleyim gümrük, kapanma v.s gibi olaylar yok, aliexpressten bir telefon aldım ve çatır çatır geldi.

Neyse konuya gelelim, burada da akıllı telefonlar türkiyedeki gibi pahalı , ülkenin alım gücü düşük ve adam akıllı çin malı akıllı telefon satan yok. Çinden lenovo v.s çöp olmayan akıllı telefonlardan(lenovo markası burada laptoplarından dolayı iyi biliniyor) ve telefon özellikli tabletlerden getirtip üzerine %40-%50 kâr koyup satmayı düşünüyorum, annemin ıvır zıvır elektronik v.s. sattığı bir dükkanı var telefonları orada satmayı düşünüyoruz (+internet üzerinden de satabilirim) o yüzden ekstra kira, muhasebe,vergi v.s masrafım olmayacak, oradaki ürünlerin arasına kaynatıp satacağız fakat aklıma takılan tek olay garanti olayı. Garantisiz satarsam almazlar. Aklıma gelen tek çarede bozulan olursa yenisini vermek gibi geliyor, bu yüzden adam akıllı markalardan getireceğim ve kâr oranım yüksek olduğundan bana fazla dokunmaz gibi geliyor. Daha önce bu tür iş deneyen veya farklı bir önerisi olan var mı ?

(Buranın parası ile dolar arasında uçurum yok, ve aliexpresste bu ülkeyede ücretsiz kargolar var ülke=bulgaristan)

Yasal olarak garantisiz ürün satmak sıkıntı olmayacaksa satabilirsin,gayet cazip gözüküyor, fakat mesela Türkiyede aynı üründen 10 tane sipariş verirseniz ve bu ürün pahalı birşeyse,ticaretmi yapıyorsun sen diyip gümrüğe sokuyorlar uğraşıyorsun,orada bu tarz şeyler varsa sıkıntı olabilir,onun dışında iyi para kazanabilirsin.

• Yüklü miktarda hiç alım yapmadım hocam ama burada araştırdığım kadarıyla gümrük ve maliye konularında büyük iş çevirmiyorsan devlet çok gevşekmiş, ben yinede 1-2 taneden fazla almam tek seferde, 1 tane kendim adıma, 1 tane annem adıma biriki tane abime kardeşime aldırarak ufak ufak toparlarım malı zamana yayarak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi runx89 -- 8 Ocak 2014; 20:32:49 >
  • bence iyi iş yaparsın kafanda geleceği planlamıssında engel yok gibi
  • quote:

Orijinalden alıntı: runx89

Beyler merhaba. Öncelikle yurtdışın yaşadığımı söyleyim gümrük, kapanma v.s gibi olaylar yok, aliexpressten bir telefon aldım ve çatır çatır geldi.

hocam o bir taneyi nasil getirttin normalde xraydan falan gecmiyor mu üzerine birseyler mi yazdırttın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam bunu yapıcaksanız öyle telefonuc gibi yapılmaz.Yatırım en a mimimum 100.000 dolar olmalı ki maliyetleri karşılayın ilk 1000 tlefon getiricem 100 bozulcak diye düşünün kar marjını öyle koyun üstelik kendinize bir teknik servis edininki telefon bozulunca servise para dökmeyin kendiniz halledin üstelik özel telefon ithal ederseniz düşürüp kıran size getirmek zorunda kalır karlı bir iş olur.
    Bulgaristanda duyduklarımız her şey rüşvete bakıyormuş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kutu149

Hocam bunu yapıcaksanız öyle telefonuc gibi yapılmaz.Yatırım en a mimimum 100.000 dolar olmalı ki maliyetleri karşılayın ilk 1000 tlefon getiricem 100 bozulcak diye düşünün kar marjını öyle koyun üstelik kendinize bir teknik servis edininki telefon bozulunca servise para dökmeyin kendiniz halledin üstelik özel telefon ithal ederseniz düşürüp kıran size getirmek zorunda kalır karlı bir iş olur.
    Bulgaristanda duyduklarımız her şey rüşvete bakıyormuş.

Hocam 1000 tane telefonu ne yapayım o kadar sermayem yok zaten bulunduğum şehirin nüfusu 300.000 kadar en iyi ihtimal haftada 4-5 tane satılır, oda bana bayağı bir katkı sağlar burada, ek iş olarak yapacağım

@tylerdurden04
    hocam ne olur ne olmaz diye gift yazdırttım sadece burada türkiyedeki gibi saçma sapan yasaklar yok çatır çatır geliyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi runx89 -- 8 Ocak 2014; 22:44:36 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • runx89 kullanıcısına yanıt
    O zaman hocam hiç bulaşma onun yerine kesi sipariş ile intenrnetten aldığın şeylri üstüne 1-2 dolar koyup sat kendine de bir site kur hallolur yoksa gereksiz.
    Ya da borsa felan oyna o telefon işi uğraştığına değmez kanımca.
  • Hocam üstüne 1-2 dolar koyulup satılacak şeyler için burada çin malı toptancısı var toptan getirttiği için benim aliexpress vs. tarzı yerden alacağım fiyattan satıyor, heryerde çin malı ıvır zıvır telefon kılıfı hafıza kartı vs. satan yerlerde var ama telefonları toplu halde getirip resmî olarak satmak için teknik servis kurulması gerekiyor sanıyorum o yüzden bulaşmamışlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi runx89 -- 8 Ocak 2014; 22:47:53 >
    Hocam Türkiye'ye geliyorsanız internetten birileriyle anlaşırsınız Trde gümrük sınırı geçen şeyleri size sipariş verirler siz getirirsinz ayda bir gelseniz iş görür bence karda 20-30 dolar koyarsanız büyük ürünlerde sorun olmaz ama riskli
  • Hocam konunuzla alakası yok kusura bakmayın ama birşey sormam gerek. Telefonda gümrük problemi olmadı demişsiniz, vergi falan ödediniz mi yoksa normal tişört alır gibi geldi mi telefon? Ben de almayı düşünüyorum ama bu forumda gümrüğe takılır falan diye okumuştum, vazgeçmiştim. Blgilendirirseniz sevinirim..

• quote:

Orijinalden alıntı: Kutu149

Hocam Türkiye'ye geliyorsanız internetten birileriyle anlaşırsınız Trde gümrük sınırı geçen şeyleri size sipariş verirler siz getirirsinz ayda bir gelseniz iş görür bence karda 20-30 dolar koyarsanız büyük ürünlerde sorun olmaz ama riskli

Çok seyrek geliyorum hocam gelirkende daha ballı şeyler getiriyorum açıkçası

quote:

Orijinalden alıntı: The Conqueror

Hocam konunuzla alakası yok kusura bakmayın ama birşey sormam gerek. Telefonda gümrük problemi olmadı demişsiniz, vergi falan ödediniz mi yoksa normal tişört alır gibi geldi mi telefon? Ben de almayı düşünüyorum ama bu forumda gümrüğe takılır falan diye okumuştum, vazgeçmiştim. Blgilendirirseniz sevinirim..

Türkiyedeysen kesinlikle gümrüğe takılır hocam ben Türkiyede yaşamıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi runx89 -- 9 Ocak 2014; 0:56:08 >

• başlıgı gördügüm an sadece şunu söyledim.herkes salak bir siz zekisiniz.bunu hakaret olsun diye söylemiyorum kalıplaşmış bir söz oldugu için söyledim.bence girmeyin böyle bir işe.
  • Hocam adam 1-2 tel getirip saticam annemin dukkanda diger mallar arasinda demis 100.000 dolardan 1000 telefondan cok alakaliymis gibi borsa tavsiye ediyorsunuz borsa tecrubesi varmi bakalim verdigini geri alamayabilir sonra fikirler iyide konuyla bagini kuramadim

• quote:

Orijinalden alıntı: batuhan1122

başlıgı gördügüm an sadece şunu söyledim.herkes salak bir siz zekisiniz.bunu hakaret olsun diye söylemiyorum kalıplaşmış bir söz oldugu için söyledim.bence girmeyin böyle bir işe.

Evet hocam bir ben akilliyim basligi okuduktan sonra mesajida okuyup yurtdisinda oldugumu gordun mu ?

Neyse ben daha önce alisverislerim olan guvenli birinden bir adet lenovo androidli akilli telefon siparis ettim bir tanede ev sahibim siparis edecek ondan sonrada yakin arkadaslarima siparis ettirecegim birer tane daha. 3-4 hafta sonra elimde baslangic icin urunler hazir olmus olacak. Haftada 3 tane satilsa kira odemem ve arabamin masraflarini onlar karsilamis olacaklar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi runx89 -- 9 Ocak 2014; 10:52:29 >

Hocam o zaman ben okulu bırakıp oraya geliyorum vatandaşlık kolay mı almak.
    Gerçekteno oranda karlar yapılıyorsa sadece 3 -4 tae ile o zaman yapın derim hatta bunu ciddi ciddi yapın büyüyün bile derim.
  • Hocam vatandaşlık şartı için en az 15 kişi çalıştıran bir şirket açman gerekiyor
    Ayrıca o oranda kâr yapılıyor derken telefon başı yaklaşık 60$ kâr koyacağım, ayda 10 tane satsam 600 $ ediyor yani 860 bulgar levası, yarısı kiraya yarısı arabama yakıt kasko v.s gidecek ek gelir olarak, bizim hazırda kiralık dükkanımız var orada satacağım için kârın hepsi bana kalıyor, dükkan kiralayıp satmaya çalışırsan kirayı bile çıkartamazsın,ortada deli bir para dönmüyor yani okulunu bırakmana gerek yok

Kaldıki ben ayda 10 tane satılacağından şüpheliyim, ama kaç tane satarsam satayım zararım yok çünkü kendi yağında kavrulan hazırda bir dükkanımız var orada satacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi runx89 -- 9 Ocak 2014; 20:41:39 >
  • Beyler öyle demeyin bu işten çok iyi para kazananlar var hele sirkecide adım başı replikacı 300 tl s4 350 tl 5s yani bu işi çok yapan var ve sen ub işi istanbulda yaparsan satış yaparsın ama küçük yerde millet anlamaz gerçek zannedip alır hakka girersin başta sölicen bak bu replikadır aksası fln aynı diye ozaman sıkıntı olmaz sirkecide bir ofiste çalıştım singapur'dan dubaiden filan mal geliyodu uçakla geliyodu ve satıyolardı ama dolandırcılardı eski malı yeni mal gibi temizleyip reset atıp 0 kutuya yollayıp yolluyoduk sonra çıktım işten hakka girerim diye ama bu işten gelecekte iyi para kazanılır çünkü millet 3000 tl vermiyor artık telefona 350 tl'ye alıyor bir 5s orjinal gibi takılıyor bence güzel iş
  • Replika satmayacağım hocam Lenovo satacağım kimseyi kandırmak gibi bir derdim yok,
    dostum çinden öyle mal alırsan zarar edersin
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.