Şimdi Ara

Kontrolsüz U dönüşü ve Kaza (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
1
Favori
1.762
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Anladım hocam, çıksa bile düşük çıkacağı kesin gibi teşekkür ederim
  • Empirewashere E kullanıcısına yanıt
    Çok sağolun hocam, yorumunuz için teşekkür ederim. Aslında iş sadece çamurluk,far değişimi olsa peşine bile düşmeyecektim. Hem aracın sol şase ucuna zarar verilmesinden hem de karşı tarafın kaza sırasındaki yalan beyanları, karşının sigortasının beni suçlu çıkartmak için uğraşması dolayısıyla böyle bir şey düşündüm. Eksper cuma günü akşam gelip parça listesi çıkartmış, şuan parçaların gelmesi bekleniyor. Umarım araç üzerindeki orjinal parçaları yan sanayiler ile değiştirip görüntüyü bozmazlar. Çünkü yan sanayi çamurluk,kaput vs. Siz de bilirsiniz tam oturmuyor ve aralık kalıyor her zaman.Bu ve şase işlemi aracın değerini fazlasıyla düşürecektir.İşlemler başladıktan sonra parça listesi ile bahsettiğiniz şekilde başvuracağım.tekrar teşekkürler
  • mithrandir24 kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam.Malesef karşı tarafın suçu benim üzerime atmaya çalışarak ya tutarsa düşüncesiyle kendi aracını benim sigortamdan yaptırıp, hiçbir şeye karışmadan olaydan sıyrılma kurnazlığı başka bir şey değil.Bir de komisyon sonucundan sonra akrabalarına beni arattırdı karşı taraf.Sonuç çıkmış biz göremedik kusur %100 bizim mi diye. Başka bir beklentiniz mi vardı dedim, ya zaten böyle olacağı belliydi suç bizimdi dedi. Kaza sırasında oradaydı o akrabası. Madem kusur sizindi böyle olacağı belliydi, kazada neden tutanağa yeğeniniz benim size çarptığımı,hızlı olduğumu suçun ben de olduğunu yazarken söylemediniz öyle değil mi insanları anlamak çok güç gerçekten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murattk -- 23 Ocak 2022; 14:27:57 >
  • murattk kullanıcısına yanıt
    Valla hocam emin olun değerini çok düşürmüyor . En azından sandığınız kadar diyelim . Bu donanımhaber arka çamurluğu değişen araba alınmaz tarzında başlıklar gördü . O arkadaşlar her zaman olacak . Fakat siz bu arabayı yetkilisine teslim etmişsiniz . Onlar da güzel bir şekilde onarım/değişim yapacaktır . Siz de rahat rahat binersiniz . Satacağınız zaman fotoğraflarını koyun ben kendim bincek şekilde yaptırdım kaydı da aha burada diyin . Hafif de uyguna koyun aha tamam .
    İnşallah hocam, her malın bi alıcısı vardır elbet ne arabalar satıldığını gördük. Ama yine de şasede işlem var denildiğinde arabaya çok farklı gözle bakılıyor, buna defalarca şahit oldum. Aracımın modelli olmaması şu durumda daha iyi fakat artık 90-95 model araçlar bile 60-70-80 gibi fiyatlara satılıyor. Artık sonrasında neler yaşanacak pek emin değilim. Umarım parçaları çıkma,yan sanayi ürünlerle değiştirmezler tek temennim o yönde şuan.
  • murattk kullanıcısına yanıt
    İnşallah hocam . Her şey gönlünüzce güzel olsun . Kazasız belasız sürüşler dilerim .
    İyi dilekleriniz için teşekkürler hocam.Kazasız belasız sürüşler, iyi forumlar
  • Araç hakkında son güncelleme paylaşayım. 14.01.2022 tarihinde yapılması için bıraktığım araca daha karşı sigortadan parça gelmedi. 1 haftadır tamirhane tarafından sigorta şirketine mail atılıyor, parçayı göndermeyecekseniz biz alıp fatura edelim diyerek. Konu çözülecek gibi olmayınca karşı tarafın sigorta şirketini aradım ve 10 gündür 1 davlumbaz 1 çamurluk 1 farı neden yollayamadıklarını sordum. Eksper firmasının numarasını verip aramamı istediler. Aynı soruyu eksper firmasına sorup sorunun ne olduğunu sordum biz size döneceğiz dendi ve 10 dakika sonra arabayı bıraktığım yerden arandım. Eksperin aradığını kaza fotoğraflarını istediğini söylediler yolladım.İşleyişi bilmiyorum fakat 12-13 gündür ben aradıktan sonra kaza fotoğraflarını istemeleri ben de dosyayı yollamayı unuttular ya da sallıyorlar algısı oluşturdu. Bakalım parçayı bekliyoruz umarım yaza kadar gönderip aracı teslim edecekler.Karşı taraf çamurluğun üstüne çıktığı için sol teker 2 parmak geriye gelmiş salıncak vs eğildiği için. Ön düzen yapılıp rot ayarınada girecek. Ne kadar süreceğini merak ediyorum. Paylaştığım fotoğraf eksper ile aracı bıraktığım yerin tutmuş oldu parça,işçilik listesi. Herkese iyi forumlar

Kontrolsüz U dönüşü ve Kaza

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murattk -- 3 Şubat 2022; 1:55:26 >

• Herkese iyi forumlar tekrar bir güncelleme paylaşayım. Araç bıraktığım günden beri aynı şekilde tamirhanede bekliyor.Parça olarak şuana kadar sadece sol teker taşıyıcı göndermişler.Salı günü dayanamadım sigorta şirketini aradım hiçbir şeyden haberi yok, bu kez tedarikçi numarası verip onları aramamı söyledi.Tedarikçiye ulaştım, parçaların neden hala gelmediğini sordum, biraz kem küm ettikten sonra bugün hepsini yolluyoruz dedi.Hala parça beklemekteyiz.Ayrıca 4 gündür değer kaybı ekspertiz firması tarafından aranıyorum. Sbm üzerinden dosyaya baktıklarını, ekspertizlerinin dosyayı incelediğini söylüyorlar. 10 güne kadar günlüğü 100,150₺ den araç yatma bedeli, ortalama 4-4.500₺ kadar değer kaybı ve hatırlayamadığım başka bir konudan daha ortalama 2-2.500₺ tutarında ödeme alabileceğimi iddia ediyorlar. Eğer ödeme 1000₺ çıkarsa ne olacağını sorduğumda verdikleri cevap 2000₺ altı gelebilecek ödemeler için zaten uğraşmıyoruz oldu. Gelecek toplam tutarın %25 ini istiyorlar tek yapmam gerekenin noterden kaza ile alakalı kısıtlı vekalet vermemmiş. Bu konu hakkında bir fikri, tecrübesi olan varsa sevinirim. İşi onlara bırakmadan bahsetmiş oldukları konulardan değer kaybını nasıl alabilirim ? İyi forumlar tekrar kazasız belasız sürüşler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murattk -- 11 Şubat 2022; 11:46:25 >

• Tekrardan herkese iyi forumlar. Bir güncelleme daha paylaşmak istedim. 15.01.2022 tarihinde tamiri için teslim ettiğim aracımı 04.03.2022 tarihinde teslim aldım. Toplam geçen zaman (49) gün sürdü.Sigorta şirketinin tedarikçisi parçaları gecikmeli ve eksik gönderdi, sonrasında eksik gönderdiğini kabul etmedi, 4-5 gün daha telefonda sıkıntı çektikten sonra son eksik 3 parçanın 3’ünü de yanlış göndermiş 😅 ustanın umursamamazlığı sonucu arabanın bitme aşamasında farkettik tabii bu durumu. Geri gönderip, tekrar 15 gün parça tedariği beklemek yerine kendim satınalmak zorunda kaldım, eski parçalardan tamir ettirip onları taktırdım malesef. Aracın tamiri için karşı tarafın sigortasından öyle parçalar yollanmış ki yan sanayiye razı olur insan, değişen parçalar ; sol ön çamurluk, sol far,sol sis(yanlış geldiği için kendim satın aldım), sol davlumbaz, sol ön takım(komple) farı yan sanayi bile göndermemişler çin malı ne olduğu belirsiz bir far. Far motoru oturmadığı için far ayarı bile yaptıramıyorum,davlumbaz oturmadığı için çektire çektire vida atmışlar heryerinden. Tamir edilen parçalar; sol podye,kaput,sol jant,tampon bandı(yan sanayi geldiği için 2 parmak kısa kalıyordu mecbur tamir ettirdim). Aracın tampon bandını oturtamamışlar üstten boşluk kalmış bu ne diye sorduğumda bana bahane ürettiler artık lanet olsun diyerek aracımı alıp çıktım dışarıda kendim hallettirmeye çalışacağım. Ön takımdan ses geliyor önceden yoktu malzemelerin kalitesizliğinden midir nedir bilmiyorum, sanırım davlumbaz yan sanayinin yan sanayisi olduğu uymadığı için yayın arasına giriyor emin değilim. Uzun uzun yazdım kusura bakmayın ama büyük bir kaza olmamasına rağmen hem çok yıprandım hem de hiç içime sinmedi araç. Değer kaybını ciddi anlamda düşünüyorum, eğer istediğim tutarı alamazsam, yalan beyan vererek bana daha fazla mağduriyet yaşatan karşı taraftan da talep etmeyi düşünüyorum. Bu konu hakkında adım adım bilgi ve tecrübesini aktarabilecek arkadaşlar varsa çok sevinirim. Araştırdım fakat şuan aracıma sbm üzerinden değer kaybı ekspertizi atayamıyorum, toplamam gereken dosyalarda fatura vs. İsteniyor anladığım kadarıyla bunları tamirhane sigorta şirketine mi gönderecek yoksa gidip ben mi almalıyım emin olamadım. Herkese iyi forumlar kazasız sürüşler.

• Acele işe şeytan karışır derler... Trafiğin her zaman yoğun olduğu güzergahtan bir tanıdığı almak için acele ile yola koyuldum. Mavi ile işaretlenen aracın yaptığı hatayı hayatımda bir defa ben de yaptım. İşimiz gereği Passat'tan Linea'ya kadar yıl içince onlarca farklı araç kullanırım, o olay aklıma geldikçe şuan bile soğuk terler döküyorum. On yıldır ehliyetim var, bir defa drone ile ceza yedim o da bir arkadaşın arabasını yanlış anlama yüzünden taksiciler parçalayacaktı, süreci soğuk kanlı yürüterek işi tatlıya bağladım. İşin ilginç tarafı drone ile yediğim cezayı arkadaş bana ödetti. O gün bugün o aracı taksicilerin önüne neden atmadığımı düşünürüm. Kurallara nizami uyduğum için bugüne kadar başka ceza yemedim.

U dönüşü yapmak çok dikkat gerektiriyor. Altımda ticari araç vardı. Yolun hafif soluna yanaştım, yavaşladım, bir boşluk bulup u dönüşü yapacağım. Trafiği sol aynadan kontrol ediyorum. İki üç araç geçti, aynadan tekrar kontrol ettim. Geriden bir dolmuş geliyor. Işıklara da yakınım. Sol aynamda çok geride görünen dolmuş, ben u dönüşüne başlayınca dibimde bitti. Oysa ki çıplak gözle de bakmıştım. Ne ara o kadar mesafeyi kat etti anlayamadım. Işıklara yetişmek için basmış olmasından başka bir sebep bulamıyorum. Dolmuş ani fren yapmış zira ben karşı tarafa çoktan geçmiştim. Kaza olmadı. Biraz atıştık. Ona haklı olduğunu söyledim. Onun hızı 40 km/'ti geçemez. Trafiğin yoğun olduğu bir bölgeydi. O günden sonra aynı şeritte U dönüşü yaparken aynalara bakıyorum daha sonra çıplak gözle tekrar kontrol ediyorum. En önemlisi ACELE etmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RoyWalsh -- 11 Mart 2022; 23:36:43 >

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.