Şimdi Ara

Kontrolsüz U dönüşü ve Kaza

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
1
Favori
1.760
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba herkese iyi forumlar.Bugün aracımla caddede giderken karşı şeritte duran araç, benim geldiğimi farketmeyip birden direksiyonu kırıp u dönüşü için hareket ederek sol çamurluğumdan bana vurarak ters çevirdi.Arkadaşı karşı şeritte dururken ben farkettim aynaya bakıyordu yol kenarındaki araçların arasına yanaşacağını düşünüp normal şekilde yoluma devam ettim.Fakat o beni görmemiş yola baktığında boşmuş, birden önüne çıkmışım ve onun aracına çarpmışım Kontrolsüz U dönüşü ve Kaza  benim aracımın ön tarafında bir şey yok sol ön çamurluğumdan hasar aldı karşı tarafın ise ön tarafı hasarlı.Trafik ekibi kaza tespit tutanağına krokiyi çizdi sonrasında gittiler. Karşı taraf aslında dönmek üzere olduğunu 30cm mesafesi kaldığını benim nasıl olduysa önünde bittiğimi,aslında yola baktığını boş olduğunu,beni görmediğini çok hızlı(yukarıda köşeyi dönüp 50-60 metre gidemeden kaza oldu daha 2. Vitese bile atamamıştım oysa) olduğumu vs yazmış.Polisin çizmiş olduğu kaza krokisinde kırmızı benim aracım, mavi karşı taraf.Haklı olduğumu bilsem bile yine de sizlere sormak istedim. Konu hakkında fikir verebilecek olan varsa çok sevinirim. İyi forumlar.

• Fotoğraftaki araç sizinkisi değil sanırım, Sol çamurluk diyorsunuz çünkü. Karşı taraf net yalan söylüyor. Lakin emin olmak için sizin aracında fotoğrafını görmek gerekiyor. Sonuçta sen soldan yemişsin onun hasar kafadan nasıl oluyor da sen çarpmış oluyorsun? Manevra yapan da o yani polisler de neyin ne olduğunu anlamıştır tutanak ona göre yapılmıştır.

Size tavsiyem kendimde ilk fırsatta alacağım araç içi ön arka kamera almanız. Beni buna iten ne peki onu anlatayım konuyla alakasız ama özellikle İstanbul da adamlar bildiğin tampona çarpa çarpa park yerinden çıkan var ve adamın umurunda değil. Senin hakkın geçmiş geçmemiş umurunda değil. Gözlerimle gördüm kaç kere bunu...

Kaza olduğunda da hiç uğraşmayacaksın bu adamlarla.

• %100 haklı çıkarsınız ek olarak kamera tavsiyesine katılıyorum.

• Téquila kullanıcısına yanıt

Merhaba hocam.Evet fotoğrafta gözüken karşı tarafın aracı.Benim aracım dediğim gibi ön tarafında bir şey yok sol ön çamurluktan hasar aldı, soldan vurmasıyla araç sağa dönüp krokideki vergi dairesi giriş yoluna çevrildi.Kaza anının fotoğrafı yok çünkü arkadaşI uyarmama rağmen ben fotoğraf çekemeden aracına atlayıp benim şeridimden çekip yol kenarına parketti ve kaza tespit tutanağını polis tutmadı, krokiyi çizdi ve gitti.Karşı taraf polisin çizdiği krokiye itiraz edip kendi şeridimde benim ona çarptığımı krokinin yanlış olduğunu söylesede polis olayın bu şekilde gerçekleştiğini,ben çarpmadım demesinin bir anlamı olmadığını,kazanın bundan başka şekilde gerçekleşmeyeceğini söyleyerek kendi fikrini tutanağın alttındaki görüş kısmına yazmasını söyledi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murattk -- 21 Ocak 2022; 1:13:20 >
  • emir.ksk kullanıcısına yanıt

Yorumunuz için teşekkürler hocam, kazanın oluş şeklini polis krokiye çizdi ama karşı tarafın yalan beyanı ile sigorta şirketleri suçu bana verir mi diye bir şüpheye düşmedim değil.Araç kamerası konusunda haklısınız, 2. Aracımda var buna fiyatlar çok uçup gittiği için alamamıştım ama artık şart sanırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murattk -- 19 Ocak 2022; 23:42:30 >
  • murattk kullanıcısına yanıt

karşının sigortası varsa sizin de var rahat olun  , oranı size verirlerse itiraz edin sizi haklı bulurlar.

• emir.ksk kullanıcısına yanıt

Tekrar teşekkürler hocam, umarım durduk yere trafik mahkemesiyle arabulucuyla falan uğraşmak zorunda kalmayız. Ben aracımı sanayide kasko sigorta ile çalışan bir yere bıraktım bugün, pazartesi dosya açacaklar aşağı yukarı 6-7 bin lira civarı fiyat çıkartıyorlar ne olacak merak ediyorum gerçekten

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Konu hakkında başka fikir,tecrübe aktarabilecek arkadaşlar var ise çok sevinirim iyi forumlar cümleten

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murattk -- 15 Ocak 2022; 15:11:24 >
  • geçmiş olsun. düz yol dönecek olan bekler bu kadar basit. istediğin kadar hızlı gel, onu kestirmek zorunda zaten ki yalan old. belli. kamera alın kafanız rahat etsin böyle şeylerde. çok şükür ön arka kamera taktım arabayı aldığım gibi. memleket yalancı dolu. kul hakkı yemek rutin.

• Teşekkürler hocam. Benim haklı olduğumu bilsemde aklımı karıştıran nokta karşı tarafın(araçların halinden belli olsa bile) benim ona çarptığımı iddia etmesi, karşı şeritte sinyal verip beklediğini yolun boş olduğunu o yüzden dönmeye çalıştığını ve (nasıl hesapladıysa) dönmesine 30cm kala birden nerden çıktıysam yol serbestken ona çarptığımı söylemesi. Kaza anının fotoğrafını çekemedim dediğim gibi arkadaş benim arabadan inmemle, aracına atlayıp benim şeridimden çekip yol kenarına parketti. Polis herhangi bir sorun olmayacağını olduğu haliyle fotoğraf çekmemi söyledi ama eksper karşının yazdıklarından ötürü suçu bana vermeye çalışır mı çok aklım karıştı o yüzden.Haklısınız, diğer yorum yapan arkadaşların dediği gibi gerçekten kamera şart. Tekrar teşekkürler

• Merhaba,

Geçmiş olsun, %100 karşı taraf kusurlu.

Sola dönerken ''Güvenli geçiş'' şartları oluştuğunda dönüş yapması gerekiyor idi.

@murattk

• damneed D kullanıcısına yanıt

Yorumunuz için çok teşekkürler hocam. Umarım dosya tramerden o şekilde sonuçlanır. Kolay gelsin iyi forumlar

• Vergi dairesi girişinde kamera vs yok mu? Çok fazla vakit geçirmeden kaza anı görüntülerini isteyebilirsiniz.

Kazada bariz kamynet sürücüsü kusurlu.

• İyi forumlar cümleten.Araç hakkında son durum editi paylaşayım istedim. 17.01.2022 Pazartesi günü aracı bıraktığım yerden dosya açıldı,araç için karşı tarafın sigortasından eksper atandı.3 gündür eksper araca gelip bakmayınca bugün sigorta şirketini aradık.Karşı tarafın sigortası suçu bana vermek istediği için dosya mutabakatsızlıktan komisyona gitti.Yaklaşık 1.5 saat önce 20.01.2022 23:30 da komisyon dosyayı onayladı ve K.Y.T.K. 53/b-4/ Yon. 94/A maddesinden %100 suçu karşı tarafa verdiler.Şuan araç yapılana kadar Değer Kaybı Bedeli araştırması yapıyorum.Karşı taraf sol çamurluğun üzerine çıktığı için aracın sol kılıç sacına hasar vermiş.Aracım 2005 model 189 bin km’de eğer konuyla alakalı bilgisi olan,nasıl bir yol izlemem gerektiğini söyleyebilecek varsa sevinirim.Cevap veren, destek olan arkadaşlara tekrar teşekkürler.Kazasız belasız sürüşler herkese.İstenilirse konu silinebilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murattk -- 21 Ocak 2022; 1:17:31 >

Aracın yaşı ve km'sinden dolayı değer kaybı çıkacağını sanmıyorum ama yine bir ekspere danışabilirsiniz.

Hocam aracın yaşı da var km si de var . Km 15 binden sonra değer kaybı işi git gide azalıyor . Fakat değer kaybı işi 3-5 tane evrak işinden ibaret üstelik hepsi de internetten yapılıyor .

Şimdi siz karşının sigortasına mail olarak ruhsatınızı , yapılan işlemlerin faturasını vsvs 5-10 tane evrak yolluyorsunuz . ( sigorta sitelerinde yazar bu ) Ardından sigorta bir dosya açıyor . Sonrasında bu dosyaya sbm tarafından bir eksper atanması gerekiyor . Bunun isteğini siz kendiniz sbm üzerinden verileri girerek yapabiliyorsunuz . Ardından eksper atanıyor . Kendisi değer kaybı açısından yorumluyor . Belli bir fiyat makul görüyor . Atıyorum 3000 tl diyor . Sigorta şirketi de size yanılmıyorsam 7 iş günü içerisinde bu parayı yatırıyor .

Aracınızın yaşı vs var ama prosedür aşırı zor ve yorucu değil . Bazıları uğraşmıyor fakat ben taş attık da kolumuz mu yoruldu diye bakıyorum . Size de tavsiye ederim .

Bu arada atanan eksperle alakalı şöyle bir yorumum var . Benim eksperim maalesef biraz ayak sürümüştü . Kendisini 3 kere arayıp yapması için biraz darladım . Onun dışında süreçta bir zorluk yaşamadım .

Geçmiş olsun .

• Çok geçmiş olsun hocam.

Bu kroki ve karşı tarafın kurduğu kurduğu bu cümleler, sadece sizin 8 de 8 haklı olduğunuzu değil karşı tarafın da 8 de 8 embesil olduğunu kanıtlıyor adeta..

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.