Şimdi Ara

Konu başlığı bulamadım. :) Temel olarakta, Laptop.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
145
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Anakart'ı bozuk veya chipset'i bozuk bir laptop, görüntü vermeden Windows Açılış sesi verebilir mi? Laptopumun ekranı bir süre önce bozuldu. Yeni bir flexi kablo sipariş ettim. Olmazsa yeni bir ekran alacağım. Bilgisayar açılıyor ve windows açılış sesi geliyor. Sizce, sorun sadece ekran kaynaklı olabilir mi? HP Pavilion G6 Series bir laptop çift ekran kartı kullanıyor. Bu yüzden ekran kartı yanmış olamaz diye düşünüyorum. Yeni bir ram de sipariş ettim. Kendim tamir etmek istiyorum. Hobi olarak keyifli geliyor. Konu hakkında bilgi sahibi arkadaşların, öneri ve bilgilerine açığım. Birde ısı işlemi yapmak için alınan makinanın adı tam olarak nedir? En kötü ihtimal onu denerim diyorum.

Şimdiden çok teşekkürler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Anlattığın kadarıyla yorum yapacak olursam ekran çipi arızası değil. Çift gpu olan g6 serisi veya başka laptoplar da görüntüyü onboard üzerinden atar ekrana. Ekran çipi arızası olsada görüntü gelir haricî ekran kartı driveri yüklenmez vs durumlar ortaya çıkar. Veya harici ekran kartına gecince görüntüyü keser. Ekran bozulmuş olabilir yada data kablosunun (ekrana giden görüntü kablosu) taktığın sokette sorun olabilir. Eğer data kablosunun sağlamlığı dan eminsen. Emin olduğunu varsayarsak. Bataryayı çıkarıp ileti tinerli soft diş fırçası ile silebilirsin. Tabi bu işlemi ekranın soketinede yapmalısın. Sonuç alamazsan farklı ekran denemek lazım. Yine sonuç alamazsan ekrana 19v gitmiyor demektir. Ona senin yapacağın birşey yok sanırsam. Anlattıkların üzerinden bu kadar yorum yapabilirim. Farklı bı işlemci denemekte çözüm olabilir. İhtimaller bunlar. Uygulanacak senaryolar bunlar. Ram ile alakası yok bu sorunun bununda dipnot olarak düşüyüm

• yasinknc kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim dostum. Bende ekrandan kaynaklı olduğu düşüyordum ama branşım olmadığı için, size bir danışayım dedim. İçimi rahatlattın valla. Ekran kartı anakart vs sorunsuz bu durumda. Çünkü tek, tek hepsini alıp deneyecektim. :) Dediğim gibi flex aldım. Önce gelince onu deneyeceğim. Olmazsa, yeni ekran alacağım artık. Bu arada, haricî monitör ve projeksiyon cihazına da görüntü aktarımı yapamıyorum. Gece dizi izledim, gündüz açınca yeniden bir daha görüntü aktarmadı. Fn F4 Windows P falan yaptım yinede tık yok. :) Ama kendine ekran alınca çalışır diye umuyorum. Belki aktarım da bir sorun veya bende bir sorun vardır. :) Değerli bilgilerin ve zaman ayırıp cevap yazdığın için minnettarım.

Şuan laptop bu halde. :)

• quote:

Orijinalden alıntı: u.uzn

Çok teşekkür ederim dostum. Bende ekrandan kaynaklı olduğu düşüyordum ama branşım olmadığı için, size bir danışayım dedim. İçimi rahatlattın valla. Ekran kartı anakart vs sorunsuz bu durumda. Çünkü tek, tek hepsini alıp deneyecektim. :) Dediğim gibi flex aldım. Önce gelince onu deneyeceğim. Olmazsa, yeni ekran alacağım artık. Bu arada, haricî monitör ve projeksiyon cihazına da görüntü aktarımı yapamıyorum. Gece dizi izledim, gündüz açınca yeniden bir daha görüntü aktarmadı. Fn F4 Windows P falan yaptım yinede tık yok. :) Ama kendine ekran alınca çalışır diye umuyorum. Belki aktarım da bir sorun veya bende bir sorun vardır. :) Değerli bilgilerin ve zaman ayırıp cevap yazdığın için minnettarım.

Şuan laptop bu halde. :)
    Elimden gelen bir durum olduğunda yardımcı olmaktan memnun olurum. Teknik servisim ben. Her zaman para degil bazen duada almak gerekli

• Benim dualarım genelde tutmaz ama temenni olarak, herşeyin gönlünce olmasını dilerim. :) Tekrar, bilgiler adına çok teşekkür ediyorum. Hayırlı akşamlar. Saygılar.

• quote:

Orijinalden alıntı: u.uzn

Benim dualarım genelde tutmaz ama temenni olarak, herşeyin gönlünce olmasını dilerim. :) Tekrar, bilgiler adına çok teşekkür ediyorum. Hayırlı akşamlar. Saygılar.
  • Sorununun yüksek ihtimalle ekran kaynaklı, hatta siz doğrudan floresan olarak tabir edilen LCD aydınlatmaları üzerinde yoğunlaşın, bilgisayarı actiktan sonra ekrana çok yakından el feneri tutun, yazı görüntü vs.var mi bir bakın.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Evet dostum. Ekrandan kaynaklı gibi gözüküyor. Bu gün yeni aldığım flex geldi. Takınca ekrana ışık geliyor. Panelin arkasında ufak bir görüntü çipi varmış, genelde o arıza veriyormuş. Tabi ne yazık ki ben evde onu değiştiremiyorum. Aslında lehim makinası falan olsa, bir denerdim de ev hali işte. :) Tamir olayına baktım bir fiyat göremedim internette. Yeni panel alsam, 400 TL civarı. 40 pin 15.6 olarak farklı markalar var, 217 TL bulduğum en ucuz fiyat. Virüs olmasa bir Kadıköy'e geçer çipi değiştirme olayına bakardım ama covidden kaynaklı evdeyiz malum. Yeni bir konu açayım şimdi, belki yapan eden vardır aramızda ona kargolarım. Teşekkürler ederim yorumun ve yardımın için.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.