Şimdi Ara

Konu Dışı Bölümü 2. ve 14. Kurallarının İptali (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
248
Cevap
0
Favori
10.930
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki

Konu Dışı Bölümü 2. ve 14. Kurallarının İptali

(En Son Oy Tarihi: 17.3.2017)
Giriş
  • 2 Kesinlikle kalkamaz. Değişmez madde olarak korunmalı hatta. Yoksa forumun ne amacı var, tek başlık olsun herkes orda tartışsın. 2 bence daha de ciddileştirilmeli.
    Ama 14 çok aşırı gereksiz. 14 Gitsin.
  • 2 side kalksın siz de rahat edin bizde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Amaterasu -- 21 Haziran 2010; 1:09:33 >
  • 14 kalkarsa yönetime 9 puan vericem
  • bu arada eğer kural kaldırılırsa alınan uyarı puanlarında(yediğimiz cezalarda) bir değişiklik olucakmı?
  • Kesinlikle 2 durmalı yoksa bölümlerin anlamları yok ama çoğu konu yinede konu dışına açılıyor hızlı cevap geliyor diye acil olan bazı sorunlar olabilir bu yüzden 2 numaralı kuralı hafifletmek silmekten iyidir.Yani konu yanlış yerdeyse normal yerine taşınsa daha iyi olur.
  • 2 kalkmalı.

ayrıca demokratık dh
  • 2 kalmalı 14 hafifletilmeli.Bazen çok ciddi konularda o rly? takam kafana gibi şeyler söyleniyor bunları ben tasvip etmiyorum,diğer makara konularında yapıyorum genellikle bu yüzden ciddi konularda banlama olsun diğerinde uyarı vs. olmasın diyorum gülmek amaçlı açılan konularda yani.
  • İki kuralın kalkmasıda saçmalık. 2. kural kesinlikle çok gerekli ve şu anda esnek bir şekilde çalışıyor, 2. kuralı kaldırılacaksa forum tek bir bölümden oluşsun Konu Dışı olsun orasıda tüm üyeler buraya yorum yazsın, diğer bölümlerin ne anlamı kalır o zaman? 14. kural zaten esnek kimse ağlamasın dalga geçilecek bir konuda dalga geçen adama genelde ceza vermiyor yönetim. Ara sıra gereksiz cezalar veriliyor olabilir. Ama kural kalkarsa adamlar her konunun cılkını çıkartıp bunun arkasına sığınacaklar o zaman ne yapıcaksınız? Ayrıca üye kaygısı içeren bir anketse bu anket emin olun kurallar kalkınca çok fazla üye kaybı olacaktır.
  • Kaldırmayın bu kuralları ya. Konu dışının tadı kalmayacak...
    2. kural kalkarsa diğer bölümlerin hiç bir anlamı olmayacak. Yoğunluk burda olduğu için, her türlü konu buraya açılacak ve konudışı amacını aşmış olacak.
    14. kural kalkarsa, gayet ciddi olan konularda bile konuyu sabote etmeye yönelik replikler göreceğiz. Bu da konudışının kalitesini bi hayli düşürecek.

Bu konuda çok ciddiyim arkadaşlar, tadı kalmayacak konudışının.
    Şahsen ben, bu kurallar olmazsa konudışına girmeyi düşünmüyorum. Konudışıyı konudışı yapan kurallar bunlar zaten...
  • hiç kural olmasa nasıl olur acaba
  • quote:

Orijinalden alıntı: @rd@

quote:

Orijinalden alıntı: GÜNAHSIZ_LORD

İbretlik paylaşım.

Şaka bir yana şu bazı din ve siyaset konuları hakkında da hafifletme istiyoruz.

müslümanlar için din konusunda yeterince hoşgörü mevcut zaten.
    ben bu konuda sadece biraz adalet istiyorum...

bu arada mesajım havada kaldı biraz. yarın nedenleriyle ve kanıtlarıyla konuyu açıklayacağım...
  • ANKET NE ZAMAN SONUCLANCAK
  • quote:

Orijinalden alıntı: FearFroMe

Kalksın ikiside.
    Konu Dışının ruhuna aykırı bu iki kural
  • Bu iki kuralı tam olarak kaldırmak; el bombasını eline alıp, pimini çekip beklemekle eşdeğer olur bence
  • 2 kalkmalı, 14 devam etmeli.

Her şeyi geçtim, şu 3 hilâli hangi akla hizmetle bir alay malzemesi yaptılar? İnci Sözlük denilen siteye mi özendiniz? Her halta "cCc XYZ Türktür! cCc", "cCc İbretlik paylaşım! cCc" gibi saçma sapan şeyler yazanlar var.

Not: Ülkücü vb. değilim. Ancak böyle bir değerin bir alay malzemesi olmasını da istemiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mewluth

Konu dışı bölümünde bir kaç yıldır üyelerin isteği doğrultusunda kurallara eklenen ve uygulanmaya çalışılan 2. ve 14. maddenin durumu hakkında bir ankettir. 2. ve 14. maddeler aşağıdadır.

quote:

2) Konularınızı lütfen ilgili bölümlere açınız. Teknik konular ilgili bölümlerine aittir.Sorularınıza hızlı yanıt almak için konu dışına ait olmayan konuları bu bölüme açmayınız. Bu konular taşınmayıp, silinecek ve konuyu açan üyeye uyarı verilecektir. Bu davranışın devamında üyeye Konu Dışı bölümüne bir daha mesaj atamama cezası verilecektir.Fıkra, komik olaylar ve eğlence ile ilgili herşey Mizah / Eğlence , Spor ile ilgili herşey Futbol ya da Diğer Sporların Gündemi , MSN ile ilgili herşey MSN ve türevleri , film, müzik ve kitaplar adına her şey Sinema - Müzik - Kitap bölümüne aittir. Bu kurala uymayan üyelerimiz 3 uyarı puanı, tekrarında konu dışı yasağı alacaktır.

Not: Genel anlamda "kız konusu" olarak adlandırabileceğimiz, "Kıza çıkma teklif ettim?", "Şu kızdan hoşlanıyorum, ne yapmalıyım?", "Kız arkadaşımdan ayrıldım" vs. gibi konular Gereksiz Mesajlar bölümüne taşınacaktır ve konuyu açan kişiye uyarı verilecektir. İnsanlarla dalga geçme amaçlı Emo ve apaçi vb. başlıklı konular direk olarak silinecek ve konuyu açan kişiye uyarı verilecektir.

14) Bölümdeki konulara konu ile alakasız mesajlar yazmak ve alakasız resimler (jpg-gif) koymak yasaktır. Ör: "takam kafana, sana puanım 9 kanka, ow yea man, ..... dediler geldik, kangal alır, anladık .... var, ibretlik paylaşım, cCc .... cCc " vb... Bu tür mesajlar konu bütünlüğünü bozmaktadır. Ayrıca konuyu açan kişiye karşı da saygısızlıktır. Bu kurala uymayan üyelerimiz ceza ve/veya konu dışı yasağı alacaklardır.

Bu maddeler her ne kadar üyelerin isteği ile eklense de forum yönetimini aşırı derecede yormakta ve gereksiz enerji kaybına neden olmakta, üstelik buna rağmen de her ne kadar istenmese de uygulamalarda tam bir düzen sağlanamamaktadır. Üyelerimizden bu yönde çokça şikayet geliyor çünkü. Konu Dışı bölümünün daha ciddi bir yer olması, üyelerin tutumuna bakılırsa artık gerçekleşmeyecek gibi görülüyor. O yüzden yönetim olarak üyeleri sürekli bu kurallarla engelleyeceğimize bu kuralların iptalini düşünmeye başladık. Acaba üyeler bu kuralların iptali konusunda ne fikirde onu öğrenmek istiyoruz.

Tabi kurallar iptal edilince aşırı ciddiyetsiz boş mesajların ve (kurallar dahilinde) her türlü konunun (kız konuları da dahil) bölüme açılacak olması söz konusu. Gereksiz mesajlar bölümü kadar değil ama onun biraz daha katısı. Hal böyle olunca konu dışı bölümünde ciddi konular konuşmak ve dalga geçilmek istemeyen üyeleri de düşünmek gerektiği için onlara da bir alt bölüm açılma ihtimali doğuyor. Planlarımızda bu da var.

Üye burada bir yazılım, işletim sistemleri veya futbol konusu açınca taşımayacağız ve silmeyeceğiz. Ama o da dalga geçilmeyi, 5 dakika sonra arka sayfaya düşmeyi ve gayri ciddi cevapları göze alacak. Konu dışının gündemi çok hızlı değiştiği için konuların burada çerezlik olduğunu, ertesi gün konuşulmadığını üyelerimiz anladıkça, belki hiç bu kurallar olmadan da şu anki duruma uygun hareket edeceklerdir.

Repliklerin denen kalıpların da belki bir doyuma ulaşıp kullanan kullana modasının geçeceğini ve bunu zamanla zaten üyelerimizin kullanmayacağını düşünmekteyiz. Artık üyelerimizi replikler konusunda diğer üyelerimizin bıkkınlıkları ve eleştirileri engelleyecek. Forum yönetimi değil.

Özet geçecek olursak; 2. ve 14. kurallar iptal edilsin mi?

Bence her iki kural da kalmalı. Çünkü konu dışı bölümü, forumda başlığı olmayan konuların tartışıldığı bir bölüm. Yani her konu burda tartışılacaksa eğer diğer bölümlerin bir anlamı, işlevi kalmaz o zaman. Kurallar kaldırılıp iki ayrı bölüm açılırsa "ciddi" ve "geyik" şeklinde Teknik bir konu açacak adam yine ciddi bölümüne açar o konuyu bu sefer yine diğer bölümlerin bir anlamı kalmaz. Yani 2. madde kesinlikle kalmalı. 14. madde ise düzenlenebilir yani illa replikler hiçbir konuya yazılmayacak diye birşey yok. Üyelerin kendi insiyatiflerine bırakılmalı bence ciddi konulara yazılırsa veya konu sahibi şikayet ederse cezai işlem veya mesaj silimi yapılabilir.
    Ama birde sizin açınızdan düşünürsek; cezalarla uğraşmak, uyarı vermek, yorucu oluyor zaman alıyor vs. tabi fakat bu büyüklükte bir forumda bunların olması gayet normal bence. Uyarıyı verince de iş bitmiyor ki her uyarı alan mail atıp itiraz eder, konu açıp şikayet eder vs vs yani her uyarıya en az iki kere bakıyorsunuz. Bunlarla uğraşmasanız başka şeylerle uğraşıp yine yorulcaksınız zaten. Ama bunlarla uğraşacağımıza başka şeylere zaman ayıralım diyorsanız orda haklısınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Big Turtle -- 21 Haziran 2010; 2:13:32 >

• Forumu incisözlüğe çevirmek istiyorsanız kalksın iki kural da...
  • ikiside kalmalı
  • Okulların tatile girdiğini düşünürsek ve her konuya bıktırcak şekilde replikleri yazıcaklarını,her duydukları fıkrayı veya saçma şeyi konu dışına açıcakları için 2 madddede kalmalı bence.Kurallar güzel yani
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.