Şimdi Ara

Konu dışı mesajları neden sayılmıyor?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
168
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Konu dışı mesajlarının neden sayılmadığını merak ettim, diğer mesajlardan ne farkı oluyor ki? Sonuçta forumda attığı mesaj sayısını gösteren bir sembolü belli ediyor.

• Profilinize tıklayın

Sağ kısımda yazıyor toplam mesaj sayınız

Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 9.998

Profil fotoğrafınızın altında toplamını göstermiyor hocam.

• XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

Dediğiniz yeri biliyorum hocam, toplam mesajı görebiliyorum fakat bahsettiğiniz yerde profil fotoğrafın altında toplamını göstermeme gerekçesi nedir onu merak ediyorum. Yani niye böyle bir karar alındı? Sonuçta mesaj sayısı,atılan mesaj sayısını temsil ediyor. Bunun gerçek vs diye ayrımı niye var?

• @ugur7seven hocamız bilgilendirme yapacaktır hocam bu husus ile ilgili

< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • Yazılım tarafından aldım bilgiye göre, gerçek toplam mesaj sayısı silinen mesajlar da dahil anlamına geliyor.

• ugur7seven kullanıcısına yanıt

hocam sorduğum soruyu anlatamadım veya anlatabildim ama cevabını alamadım.

üstteki yönetici arkadaş gerçek mesaj sayısının nereden göreceğimi söyledi , siz de gerçek mesaj sayısının içeriğinden bahsettiniz. Fakat benim sormak istediğim şey profil fotoğrafı altında neden konu dışı vs kategorilerine yazılan mesajlar sayılmıyor olduğu idi. Yani bazı kategorilerde atılan mesajlar neden profil fotoğrafı altındaki mesaj sayısına dahil edilmiyor? Sonuçta onlar da bir mesaj.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi samtiger -- 12 Eylül 2024; 23:45:9 >
  • samtiger kullanıcısına yanıt

Esasında yıllardır işleyiş böyle. Konu dışı ile teknik kategoriler arasında bir fark meydana getirebilmek ve teknik kategorilerde yazmayı teşvik etmek için. Aksi takdirde sadece konu dışında yazan kullanıcılarla çeşitli kategorilerde teknik mesajlar yazan kullanıcılar mesaj sayısı, rütbe vs bazında çok daha kolay eşdeğer hale gelir. Site sadece konu dışı mesajları uyarınca onbinlerce mesajı bulunan kullanıcılarla dolup taşar. Sanki konu dışında yazan kullanıcılar sitede yoğun bir içerik üretiyormuş, teknik sayfalarda yazan kullanıcılar ise bunu o kadar yapamıyormuş veya yapmıyormuş gibi görünür. Bu şekilde bilakis kullanıcılar arasında farklılıklar - konu dışının öylesine keyfi muhabbetleri lehinde, teknik içerik üretimi aleyhinde - artmaya başlar. Sonuçta konu dışı bölümünü mesajlarla doldurmak ciddi bilgi birikimi de talep eden diğer bölümlere nazaran çok daha kolay.

Yanlış anlamayın; bu uygulama bana ait değil. Yalnızca bu eski uygulamanın mantığını çeşitli açılardan size anlatmaya çalıştım. Beğenip beğenmemek, gene de bu uygulamaya itiraz edip etmemek size kalmış.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Nat Alianovna kullanıcısına yanıt

Fikirsel nitelikli mesajlar elbette ayırt edilebilmeli, en azından bir üyeye kazandıracakları açısından. Ancak, birçok bölümde; "yazılmasa da olacak" birçok mesaj bulunmakta. Teknik bir bölümde "teşekkür" ve ya muhabbet mesajları olabilmekte. Olsun zaten. Ama bazı bölümlerin mesaj sayısı hiçe sayılırken, diğer bölümlerde önemi olmadığı halde sayılan birçok mesaj bulunmakta. Bunları da düşünmek gerek.

Mesaj sayısı üyenin kabiliyeti hakkında bilgi vermiyor. Ancak tecrübeli forumcu olduğunu, forum ortamına alışmış olduğunu düşündürüyor. BU halde; sayılmayan bölümler de aynı nitelikli. Yani bu hususu da düşünmek egrek.

Diğer taraftan söyleyegelmişizdir; kabiliyeti olan, fikirsel niteliği önemli olan üyelerin betimlenmesi yapılabilir. DÜşünülebilir bir yol.

• XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

yeni konu açacaktım, bu konu uygun görünüyor, bu sebeple buradan sorayım. bir konudaki mesajlarımın gereksiz olduğuna karar verdim ve mesajlarımın tamamını sildim. netwrok bölümüydü sanırım ya da modem. mesajları silince, post sayımın değişmediğini gördüm. bu normal mi?  

• haykoatmaca kullanıcısına yanıt

Evet normal hocam merak etmeyin.  Profil fotoğrafınızın altındaki mesaj sayısı bir süre sonra güncellenir ve düşüş olur. Lakin gerçek toplam mesaj sayısı yazan kısım değişmez.

• ugur7seven kullanıcısına yanıt

Peki silinen mesaj sayımızı nasıl öğrenebiliriz?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.