Şimdi Ara

KONU KİLİTLENSİN AMACINDAN SAPTI (Üniversiteye Başlayacaklara Tavsiyeler) (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
319
Cevap
22
Favori
15.703
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: zoro11

Bu reis olayi gazi muhendislik fakultesinde var mi kardes?Naptin sen simdi ya icimi kararttin:s

Hocam ben araştırdım o konuyu arkadaşlarıma da sordum.Mühendislikte öyle olaylar yokmuş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Joong

quote:

Orijinalden alıntı: zoro11

Bu reis olayi gazi muhendislik fakultesinde var mi kardes?Naptin sen simdi ya icimi kararttin:s

Hocam ben araştırdım o konuyu arkadaşlarıma da sordum.Mühendislikte öyle olaylar yokmuş.

eyv hocam
  • bir gün bir şehidin acısını hissedersen Allah göstermesin yakınından biri şehit olursa anlarsın o zaman milliyetçileri her doğudakiler değil bu arada kimi adam yerine koymadıkları belli
    edit:siyasi görüşümde var milliyetçiyim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: acon18

bir gün bir şehidin acısını hissedersen Allah göstermesin yakınından biri şehit olursa anlarsın o zaman milliyetçileri her doğudakiler değil bu arada kimi adam yerine koymadıkları belli
    edit:siyasi görüşümde var milliyetçiyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi flyxx -- 7 Ağustos 2012; 3:15:43 >
  • buna sebebiyet verenlere karşı hepimiz milliyetçi olup birlik olalım ki canımız yanmasın siyaset değil bence bu atalarımıza kan borcumuz.
  • ama ülkücü milliyetçi sıfatıyla sağda solda millete posta koyanalara hastayım bu arada..durum çoğu yerde korkulacak derecede değil merak etmeyim kendinizi çok öne çıkarmazsanız kimse bişey yapmaz ünilerde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: justcalw_07

baska bir önemli madde ilk günden ortam yapıcam cevre yapıcam diye türlü şebeklilkler çapkınlıklar yapmayın gün sonunda eve 0 özgüvenle dönmenizi istemem :)

başlıkla alakalı pek cvp yok.ülkücü,reis,tank ne ararsan var

konuyu açmışsn birde yurt için tavsiyeler vardı geçen seneden onları da yazarsan yararlı olur herks için..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hunter749

quote:

baska bir önemli madde ilk günden ortam yapıcam cevre yapıcam diye türlü şebeklilkler çapkınlıklar yapmayın gün sonunda eve 0 özgüvenle dönmenizi istemem :)

konuyu açmışsn birde yurt için tavsiyeler vardı geçen seneden onları da yazarsan yararlı olur herks için..

haklısın hocam konuyu saptırmaya gerek yok,ben yorumlarımı sildim mesela.konunun esas seyrinden devam

• ilk yılın hemen herkesin düştüğü bir hata vardır özellikle keskin siyasi kimliğe sahip olanlar koşuştururlar o eylem senin bu eylem benim sonra kendi düşüncesine yakın gruplara,kulüplere üye olmalar falan daha sonra bunların vakit kaybı olduğuna varıyorlar tabi,size tavsiyem hiç bulaşmayın kyk da kalıcaksanız kapınızı ilk günden çalacaklar yarın toplantı var diye :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: hande_yıldız

ilk yılın hemen herkesin düştüğü bir hata vardır özellikle keskin siyasi kimliğe sahip olanlar koşuştururlar o eylem senin bu eylem benim sonra kendi düşüncesine yakın gruplara,kulüplere üye olmalar falan daha sonra bunların vakit kaybı olduğuna varıyorlar tabi,size tavsiyem hiç bulaşmayın kyk da kalıcaksanız kapınızı ilk günden çalacaklar yarın toplantı var diye :)

bir çok arkadaşımı belli bir grup için koştururken gördüm okulu falan unuttular kykda baskı var dedikleri doğruymuş meğer

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben lisedeykende mezunkende tanismak istersem kiz/erkek farketmez, ayni siniftaysak meraba ben x derim muhabbet acarim, farkli siniftaysa yine ayni sekilde ama ilk hangi donemdensin vs gibi sorular sorarim. Universitede ayni sekilde davransam sorun olurmu. Ozel bir okul olucak gibi

Araba park yerindede reisin yeri gibi muhabbetler varmi

2. Nasil giyinmeliyiz ilk gun (sacma bir soru ama fislenme acisindan normal)
    Keten+tshirt abiler derler
    Kot ustune gomlek siradan liseli
    Takim elbise ulkucu
    Siyah kanvars+gomlek solcu

Ben rahat adamim ilk gun capriylede giderimde iste ilk gun diye gidemiyorum, mecbur 2. Gunde vs giyerim. Fislenmemek icin ne giyilmeli

Mesala beyaz pantolan ustune gomlek

Kizlar universitede cok degisiyor, lise biteli 2yil oldu ama lisedeki gibi rahat davraninca sorun yaparlarmi, yoksa ilk gunlerde cool havasi vermek icin pas bile verilmemesimi gerekiyor

Cok cins sorular olabilir, lisede rahattim, lisede bide populerdim, mezun oldum tekrar hazirlandigimdan populerligi birak insan yuzu gormedim asosyole bagladim. Universiteyi gectim okula gidicen deyince hemen hemen yollayin arkadas edinmem gerek diye sevinirim

Ilk gun konusmasi olucakmi ailemde ilk gun kesin gelmeyi dusunecektir, tobb veya bilkente ilk gun aile ile gidilirmi

Simdi benim 2.senem oldugundan, bizim lisenin alt donem kizlarindan bir cogu gelicek, ben alt donemden 4-5 kizla ciktim okuldada baya bilindigimden, kizlarin cene durmaz su cocuk lisede bunu yapti turu dedikodulardan kendimi nasil korucam, hatta eski sevgililerimden biriyle ayni okulda olursak ben tanimamazliktanmi geliyim ne yapiyim. Kendi yasitlarim bolumde ders saati uyarsa gider takilirim onlarlada uymazsa yapicak bisi yok

Ben hem cok ciddi hemde cok rahatim, tanidiklarimin arasinda rahatim ama tanimadigim yani ilk gun baya ciddi bir insan gibiyim bu insanlarin benden cekinmesine neden olurmu (cekinmesinler 1yildir yanlizim arkadasim yok)

Sinifim bellimi, yani okula gittik eee sap gibi ne yapicam ben, zil olayida yok zaten. Nerde derse giricegimi nereden ogrencem

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Manyetizma -- 7 Ağustos 2012; 3:45:29 >

• Captain.America'dan alıntıdır.

Rahatım demeyin yurt çıkınca , çünkü o yurt sizi şehirden okuldan herşeyden soğutabilir.

Yani maddi açıdan çok Ekonomik eyvallah ama , o blok müdürlerinin artistlikleri falan aman aman..

Okulun ilk haftası babamla çok önemli tel. görüşmesi yapmam gerekti , şarjım bitti. E o "misafirhane" dedikleri toplama kampında priz falan da olmadığı için (gerçi odalarda da yok) giriş kapısının ordaki priz dolaplarına gittim sarja taktım telefonu , müdür odasından çıktığı gibi bana "Ne yapıyorsun orda lan" dedi. Lan deyince tepem attı Babamla acil konuşmam gerek o yüzden duruyorum dedim. "Orası durma yerimi angut herif" dedi. Ben de siz ne biçim konuşuyorsunuz ya burası öksüzler yurdu mu sanıyorsun hayırdır " dedim , sonra tutanak tuttu herif hakkımda neredeyse ilk haftadan atılıyordum. Sonra blok falan değişti de kaldım.

Daha bir sürü saçmalık , 20-25 yaşında adamların en temel ihtiyacı olan elektrik kullanmak yasak. Priz falan yasak. Kablo ile kendi imkanlarınla çekiyorsun , onu da görünce toplayıp alıyorlar. İnternet , telefon vs. rahat kullanmak hayal oluyor. Yemekler desen rezalet , her gece dışardan 6 tl gidiyordu söylediğim yemekler için. (Yani verdikleri yemek fişini bir taraflarına soksunlar)

3 metrelik odada 8 tane değişik herifle sıkış tıkış kalıyorsun. bütün gece ayak kokusu soluyarak uyuyorsun (uyuyabilirsen).

Siyasi görüşü sana taban tabana zıt adamlarla aynı odada kalmak mecburyetide oluyorsun. Duş almak için sıra bekliyorsun. Sıcak su varsa duşunu alıyorsun. Tabi duş konusunda evdeki gibi konfor hayal etme , askeriye duşları gibi tependen su dökülüyor , sende daracık tabut kadar yerde apar topar duş alıp çıkmak zorundasın.

En önemli eksiklik ise kıyafet konusu. Kıyafetler kirlenince çamaşırhaneye veriliyor. Ve diyelim p.tesi günü verdiysen çamaşırlarını ancak 2-3 gün sonra teslim alabiliyorsun. Onda da nemli şekilde veriyorlar. Kendi imkanlarınla yurttaki odanın tek penceresine asarak kurutmaya çalışıyorsun.

Not: Her şehirdeki yurt böyledir demiyorum , yarsından fazlası böyledir.

Tavsiyeler |

*Yurtta 3-4 yıllık elemanlar olur , ortam yapacam diye aralarına katılmaya çalışmayın. Sizinle sürekli Makara yaparlar , ayakçılık yaptırmaya çalışırlar

*Yurtta sizden geçinmek isteyecek çok kişi olacak. Tavsiyem malınızı oda arkadaşlarınızdan güvendikleriniz haricinde kimseye kullandırmayın , bilhassa elektronik eşyalarınızı kimseye ama kimseye vermeyin.

*Bazı yurt müdürler öğrenci yurdunu "Kimsesizler yurdu" olarak kafasına yerleştirmiştir. Sakın ola onlara karşı ezik durmayın.

*Size hakaret eden blok müdürü falan olursa altta kalmayın. Hakaret eden , aşağılayan olursa "Karşında çocuk yok üniversite öğrencisi var" diyerek lafı koyun. (Denendi zöt oluyorlar)

*Herhangi bir şikayetinizde "Burası otel mi git babanın evinde kal o zaman" cevabını alırsınız muhtemelen , altta kalmayın , "Devlet kaç para istiyorsa o parayı veriyorum ve haklarım var" diyin.

*Çamaşırlarınızı mümkünse yurttan başka bir yerde çamaşırhaneye verin. Yeni aldığınız güzel güzel giysilerinize merağınızı almadan elveda diyebilirsiniz.

*İlk 1 ayda borç isteyen (özellikle 50 tl flan) adamlardan uzak durun. Koşarak kaçın. Çünkü ilk 1 aylık misafirhane arkadaşlarınız falan bloklar ayrılınca ayda yılda 1 görürsünüz.

*Daha ilk zamanlarda birisi için sakın "Tamamdır bu adam benim dostum" diye düşünmeyin.

*Saf olmayın , safsanız bile fırlama gibi izlenim verin dışarıya. Öperler yoksa.

*Ortam yapıcam diye yurda geldiğiniz gibi diskoya bara giden elemanlarla yakınlık kurmayın , o elemanlar sırf seks umuduysa üni.ye gelen adamlardır , onlarla takılırsanız daha sonra onlardan da koparsınız , düzgün insanlar da sizinle takılmak istemez.

*Yemek söylerken yanınızda biri "Ben yemiycem ya param yok hacı" diyen biri olursa sakın vicdan yapıp "ben öderim ya" demeyin. Yemek için parası olmayan adamlar genelde o yemek parasını sigaraya biraya ayırırlar. ( Çok ihtiyacı varsa anlarsınız zaten onları tenzih ediyorum)

Şimdilik bu kadar. Sorularınız olursa cevaplarım tecrübelerimin elverdiğince.

• quote:

Orijinalden alıntı: Hunter749

quote:

2 sene yurtta kalmış biri olarak yazayım

-daha ilk günden bir çok arkadaş edinebilirsiniz ama zamanla bazılarıyla cok yakın olurken bazılarıylada düşman olacaksınız
    -Kişisel eşya kavramınız kalmaz ayakkabılarınız kıyafetleriniz fön makineniz saatiniz vs takas usulü günübirlik değiştirilebilir
    -birileri öne cıkmaya sivrilmeye çalışabilir gruplaşalar olabilir taviz vermeyin kendinizi ezdirmeyin
    -dolabınızda yiyecek birşeyler mutlaka olsun haftada bir markete uğrayın poşetleri doldurup dolabınızda zulalayın
    -arkadaşlarınız şampuan duj beli banyo kremi vs isterse birşeye koyup verin kutusuyla verirseniz iyi olmaz
    -değerli eşyalarınızı iyi saklayn dolabınız daima kilitli olsun her yurtta hırsızlık vakası olur
    -geceleri genelde belli bir odada toplanılır cekirdek kola vs uzun uzadıya muhabbete başlanır toplanılan oda sizin odanız olmasın cünkü yüzsüz arkadaslarınız sabaha kadar muhabbet edip uyumanıza mani olabilir
    -çamaşır yıkayacaksanız çamaşır fileniz olsun çamarşırlarınızı ona koyup atın makineye yoksa arkadaşlarınızınkiyle karışabilir
    -yanınızda laptop ve özellikle mp3 calar mutlaka olsun yeri gelecek sabahlara kadar müzik dinleyeceksiniz
    -okey tavla oyun kartları vs mutlaka bulundurun yasaksa bir şekilde saklayın
    -oda arkadaşlarınızla aranızda para topalyın odanıza 1 su ısıtıcı alın yasaksa bir şekilde saklayın
    -aynı bölümlden ve aynı saatlerde dersi olan arkadaşlar olsun odanızdakiler yoksa uykunuz cokca bölünebilir
    -yakın cevredeki lokantaların dürümcülrin dönercilerin çiğköftecilerin vs kartları mutlaka olsun

şimdilik bu kadarı aklıma geldi yenileri geldikce güncellerim

• takipteyim.

ayrıca captain america alıntısı fazla abartılı benim kaldığım devlet lise yurdu bile kat kat daha iyiydi.
  • tekrar söylüyorum sağcı solcu ülkücü olayları kafanızı cok kurcalams inanın abartılıyor zorlama diye birşey yok orası reisin burası reisin diye birşey yok kız arkadaşınla rahat takılamama diye birşey yok istediğini giyememe diye birşey yok hemen hemen her üniversitede arkadaslarım var hepsiyle görüşyürom bu konularıda soruyorum gülüp geçiyorlar bu zamana kadar hiç birinden bir şikayet duymadım daha başlamadan böyle korkulara kapılmayın ama bakın bir şeyi unutmayın türke ve türklüğe bir saygısızlık varsa sezsiz kalmayın ama sessiz kalmıycam diyede gidip yanlıs insanların safına katılmayın
  • quote:

tekrar söylüyorum sağcı solcu ülkücü olayları kafanızı cok kurcalams inanın abartılıyor zorlama diye birşey yok orası reisin burası reisin diye birşey yok kız arkadaşınla rahat takılamama diye birşey yok istediğini giyememe diye birşey yok hemen hemen her üniversitede arkadaslarım var hepsiyle görüşyürom bu konularıda soruyorum gülüp geçiyorlar bu zamana kadar hiç birinden bir şikayet duymadım daha başlamadan böyle korkulara kapılmayın ama bakın bir şeyi unutmayın türke ve türklüğe bir saygısızlık varsa sezsiz kalmayın ama sessiz kalmıycam diyede gidip yanlıs insanların safına katılmayın

+1
  • quote:

Orijinalden alıntı: Akcura

takipteyim.

ayrıca captain america alıntısı fazla abartılı benim kaldığım devlet lise yurdu bile kat kat daha iyiydi.

Kyk tam da anlattığı gibi uludağda kyk da kaldım 1 hafta kadar yazıyı okurken tekrar yaşadım sanki o anları birebir.

• Bu yüksek ücretli devlet yurtlari da mi böyle ? Onlarda durum nasıl ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Neytiri

quote:

takipteyim.

Kyk tam da anlattığı gibi uludağda kyk da kaldım 1 hafta kadar yazıyı okurken tekrar yaşadım sanki o anları birebir.

yüksek ücretliler de böyle mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Neytiri

quote:

takipteyim.

En ufak bir abartma yok. İnanmayan kyk bornova sıcak su yazsın google görsün rezilliği. 20-25 yaşında insanların haftalarca duş alamaması ne demek. Ben 3 gün yıkanmazsam dışarı çıkamıyorum kendimi kötü hissettiğim için. bornova kyk'da kalan varsa bilir blok adını unuttum ama basketbol sahasının sol tarafında kalan blokta kantinde kediler masaların üstünde yatıyor mu yatmıyor mu , kantinci kedileri kovmak için kılını kpırdatıyor mu kıpırdatmıyor mu yazsın.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.