Şimdi Ara

KONU KİLİTLENSİN AMACINDAN SAPTI (Üniversiteye Başlayacaklara Tavsiyeler) (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
319
Cevap
22
Favori
15.704
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar bu kadar kendinizi kasmayın. Gazi üniversitesinde mühendislik ve tıpta siyasi olaylar olmuyor. Yoğunluk eğitim fakültesinde. Aslında sorun gerçekten ülkücü olanlarda değil. Sorun Ülkücülükten nemalanlarda, bu işi rant meselesine döndürmeye çalışanlarda. "Reislik" yaftasıyla çıkıpta pirim yapmaya çalışanlarda sorun. Burada fazla böyle meseleleri konuşmaya gerek yok sonuçta herkesin düşüncesi farklıdır. Yani başka düşünce de birisi fazla konuşulmasından rahatsız olabilir.

Sonuç: Hiç duymadımki adam akıllı duran oturmasını kalkmasını bilen birisi durduk yere birilerinden dayak yesin sallama yesin. Gidin kasmadan

• quote:

Orijinalden alıntı: akanovic

Forumun bu konusunda hic bayan olmadigindan tum mesajlari okudum ve benim cikardigim; herkesin once bir kiz dusurme hayali var ortam icin kiz lazim alismak icin lazim vs vs demekki neymis oyle hemen tongaya dusmeyecekmissin sagolun dh uyeleri :)

zaten çoğu reddedilecek
  • quote:

Orijinalden alıntı: can_11

İlk hafta sakın okula gitmemezlik yapmayın.
    Hoca sınıfa girdiğinde ayağa kalkmayın.Gülüşme seslerini duyarsınız.
    Cool takılmaya çalışmayın.Hemen anlaşılır.Rezil duruma düşersiniz.
    Kimseye güvenmeyin.Dost görünümlü düşman onlar.
    Okulun temizlikçisi bayan ise onunla iyi geçinin(yanlış anlamayın.size annelik eder)
    Vizelere veya finallere son 2-3 gün kala çalışırsanız derslerden kalırsınız.
    Sınavda hak ettiğiniz not verilmez genelde.80 almam gerekirken 48 almıştım.
    İlk gün grupça gezmeyin.
    Eskişehir'de okuyacaksanız uçaklara bakmayın sürekli.
    Çimenlere oturmayın.
    Üniversite de kızlar teklif etmiyor diye bir şey yok.Bana 2 kişi teklif etmişti.
    Bu demek değildir ki her gün farklı kızla dolaşacam.Her gün partilerde gezecem.Elimde biralar oyşş.
    Böyle bir dünya yok
    Yanınızda mp3 çalar,laptop vb. şeyler olsun.Zamanı gelecek sabahlara kadar müzik dinleyeceksiniz.
    İlk sene vizelere veya finallere girdiğinizde sersemlersiniz.Lisedeki gibi değildir çünkü.Sınavlardan dolayı hala saçlarımı koparıyorum.Gerisini siz hesap edin.
    Mutlaka not tutun.Yoksa millete çok yalvarırsınız.Notları alsanız bile alakasız şeyler çıkabilir.Bilerek yanlış not tutan insanlar tanıdım ben
    Bir de üniversite yi en kısa sürede bitirmeye çalışın.

Gelelim yurt olayına.

Ben ilk gün yurda gittiğimde herkesle tanışmıştım.Öyle ki sabahlara kadar hep beraber muhabbet ettik.
    Gideceğiniz yurdu iyi seçin.Okul çok iyi olsa da yurt,hayatınızı karartabilir.Sıcak su sınırlıdır.En büyük ihtiyaçlardan birisi olan elektrik yoktur.Akşam 8-9 gibi yurtta olmanız istenir... vs.

Yurtta müdürler üstünüze çıkmaya çalışırsa sert çıkın.Hakkınızı arayın.

Yurtta mutlaka ölücü insanlar olacaktır.Yani kanka ayağına oda oda dolaşıp karnını doyuran veya saç kurutma makinası gibi şeyleri sürekli isteyen gibi.
    Diş macunu veya şampuan istediklerinde bir kaba koyup verin.Şişesiyle verirseniz bitmiş olarak geri verirler.

Hırsız olaylarına karşı önlem alın.Mümkünse odaya hiç kimseyi almayın.
    Eşek şakalarına hazırlıklı olun.
    Haftalık yiyecek-içecek alışverişi mutlaka yapın.Gece sürekli acıktığım için sıkıntı çekmiyordum bu sayede.
    Yurtta 1 tane dolap varsa o dolaba sakın birşey koymayın.Ertesi gün dolabı açtığınızda bir şey bulamazsınız.Mümkünse 2. el eşya satan yerlerden dolap alın ortaklaşa.Ben öyle yaptım.Sıkıntı çekmedim.İstediğim her şeyi de rahatlıkla koydum.

İlk sene eve çıkmanızı önermem.Arkadaş çevreniz olduktan sonra eve çıkarsınız.Eşyaları da menzun olacak kişilerden alabilirsiniz.Uygun olur.

Şimdi diyeceklerim bu kadar aklıma geldikçe yazarım.

adam özetlemiş herşeyi haaa birde sınıfın fakültenin yerini kimseye sormayın girişte etrafınıza fazla bakınmayın
    kız konusuna gelincedeeeeeeeeee
    tabiki kızlarla ilişkiler amerikan pastasındaki gibi olmuyor
    şaka bir yana kendiniz olun yeter arkadaşlar

• Genel olarak siyasi şeyler konuşulmuş sanırım, hızlı hızlı geçtim yorumları.

Benim endişelendiğim ilk hafta nasıl olacak acaba, özellikle ilk gün. Umarım binayı falan zor bulmayız, ders kayıtları falan nasıl yapılır, nereye gidilir onları da hiç bilmiyorum. Bakalım nasıl olacak...

Ortam konusuna gelince; normal, kafama göre 1-2 insan gibi insan bulayım, gerisi çok da önemli değil. Kız mız olayı da olur bir müddet sonra herhalde, çok eşelememek lazım.

Giyim olarak da ilk gün pantolon üstü Breaking Bad t-shirt'ü düşünüyorum
  • Tek ricam ilk senem lan gezerim tozarım 4 senede bitirip gidecek değilim ya moduna girmeyin lütffen. Suan normalde 4. senem 2. sınıf 1.80 barajını hala geçemiyorum. Ayrıca olm kızlar gelip teklif ediyomuş lan gibi üniversite efsanelerine sakın inanmayın ilk hafta mutlaka okula başlayın 2. haftaya sarkmayın cnkü ne oluyosa o ilk hafta oluyo ve ilk zamanlar yurttan sesler korosu gibi tek yürek tek bilek 15 erkek dolaşmayın.
  • ya okudum okudum okudum biri de söylesin peki bu okul ne zaman açılacak?
  • Hoca ile konuşurken ayağa kalkmayın...Hocanın kendisi söyledi yeni liseden çıkmıştım nerden bilecektim ki Birde aynı hoca söz alırken parmak kaldır derse şaşırmayın kalkıp birde yoklama yapıyor bazıları, insanı sinir ediyorlar dersin on dakikası öyle geçiyor. Sistem bozuk ne yapacaksın

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ne reisi arkadaşlar saçmalamayın herkez yeni gelmiş olcak birbirlerini yeni tanicaklar üstelik böle şeyleri kafanıza takmayın okumanıza bakın
  • Ayrıca Dersler konusunda da Birinci sınıfta gelip size küçük ünlü uyumu büyük ünlü uyumu anlatılırsa şaşırmayın ortak ders olduğu için hepiniz şaşırabilirsiniz, ha bir de Meşhur Atatürk ilke ve inklaplarını da yazılılarda isterler... Sistem bozuk ne yapacaksın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Theologist -- 7 Ağustos 2012; 9:13:30 >
  • ilk günler herkes bi köşeye çekilir sinsice birbirini gözler.
    Aradan 5-10 dakika geçer millet birbiriyle kaynaşmaya başlar.
    Bi iki kişi ortada kalir pek konuşmazlar dikkat edin onlar zeki tipler değildir ama çalişkandirlar çok çalişarak dersleri geçerler.sınav zamani görürsünüz
    Ha bi de unutmadan üniversite yillarinizi çok ararsiniz onun için bol bol gezin tozun her şeyi yapin ama derslerinizi mutlaka halledin
  • İlk günler incelenirsiniz, eğer sorulan sorulara cevap verebiliyorsanız, tecrübeliyseniz, girişkenseniz, bilgi birikiminiz varsa ve zeki olduğunuz anlaşılırsa sizin bu meziyetlerinizden faydalanmak isteyen fırsatçı arkadaşlar tarafından yakınlaşmaya maruz kalacaksınız. Ve karşılık verip samimiyet kurarsanız okul sonuna kadar tam anlamıyla sömürülürsünüz. Dikkatli olun kimin samimi olarak yakınlaştığı kimin menfaat peşinde olduğu anlaşılmaz.Bu hem yurt için hem fakülte için geçerli.

• quote:

Orijinalden alıntı: Captain.America

quote:

Orijinalden alıntı: mthw

çanta taşımayın. ilk ve son hafta mutlaka okula gidin. ne oluyor bakın.

Ben sırt çantası taşımayı düşünüyorum dostum, geçen yıl yandan askılı çanta aldım çok sıkıntı oldu ?

ayrıca bana da yardım edin arkadaşlar :)

http://forum.donanimhaber.com/m_64231998/tm.htm

Hazırlık dahil 7 yıl okudum, 7 yıl boyunca çantamı taşıdım zaman zaman sırt çantası, zaman zaman yandan askılı çanta. Rakat ol kimsede vay efendim sen neden çanta taşıyorsun bu nasıl birşey demedi.

• burda ne kadar şey söylesek belli biyerden sonra hepsi boş...gidince kendiniz ortamı görüp ayak uydurursunuz zaten, sıkıntı yapmayın..en fazla 2-3 hafta acemilik olur...cafe nerde, fotokopi nerden çekilir, kırtasiye nerde, ögrenci işleri nerde vsvs bunları öğrenmeye çalışın..üst sınıflardan varsa tanıdık bulun..ilk başlarda fazla sivri olmayın, sıkıntı yaratabilir zaten belli bir süre sonra ortama alışınca kızlarda gelir, kendi ortamını da kurarsın falan..bi de işlerinizi başkalarına bırakmayınız..olabildiğince kendiniz halletmeye çalışın...haydi hayırlı olsun
  • bence ilk hafta kesinlikle gitmeyin okula, 1. sınıfta 3 kişiydik ilk gün sonra ki 4 yıl ilk 15 gün gitmedim derslere :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: s0lidd

Yazdığım yanlış anlaşılmasın. sadece gereksiz bir muhabbet olduğu için söyledim. o kavramların hepsi boş çünkü

Kesinlikle.Ben başlattım o muhabbeti ama dediğin çok doğru.Laf olsun diye söyledim.Kimseye bulaşmadığınız sürece bi şey olmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: RockMeOut

quote:

Orijinalden alıntı: Girrffe

quote:

Orijinalden alıntı: beyazpiyon

Bugün arkadaşım kantinde en arkaya oturma sakın,orası reisin yeridir dedi.Ne kadar doğrudur bilmem artık

reis derken?

ülkü ocaklarına mı gidiyoz la yanlış sınava mı girdik acaba

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• - sağ, sol , cemaat her kesimden topluluklardan uzak durun, beyin yıkama faaliyetleridir bunlar, kendi doğrunuzu kendiniz bulun.
    - ilk sene yurtta kalıp arkadaş ortami edinip sonraki sene eve çıkın. mümkünse fakülteye yürüme mesafesinde olsun, yoksa üşenir derslere gitmezsiniz :) giderim ben deyip kendiniz kandırmayın, gitmeyeceksiniz göreceksiniz.
    - kalabalık erkek gruplarından uzan durun :) bir kez bu topluluğa girdiniz mi çıkması zor olur, kız konusunda çok sıkıntı çekersiniz sora.
    - ilk ve son hafta kesin derslere girin. dersleri ekseniz de arada sırada derse gelip ne olup bittiğinden haberdar olun.
    - ya not tutun yada güzel not tutan arkadaş edinin :)
    - hocalarla aranızı iyi tutun, gerekli yıkama yağlamayı eksik etmeyin.
    - max 3 kişi eve çıkın.
    - eğer hazırlık var ise kesin okuyun, güzel kız ortamı edinirsiniz.
    - yes man filminiz izlediyseniz, kendinize örnek alın :) hımbıl, üşengeç, asosyal olmayın.
    - bol bol kitap okuyup, film izleyip, müzik dinleyeceksinizdir, bu alanlarda kendiniz geliştirin hobiler edinin.
    - ASLA geleceğinizi ihmal etmeyin. Unutmayın ki 4 sene bitince gerçek dünya ile yüzleşeceksiniz. Kendinizi en iyi şekilde hazırlayın. Üniversitede kral olabilirsiniz ama bitince eğer kendinizi yeteri kadar geliştiremezseniz bihalt olamayacağınızı unutmayanız !!!! Çok popüler olup bitince bihalt olamayıp, hep o günlerin hayaliyle yaşayıp, o rüyadan çıkamayıp kaybolup giden çok kişi gördüm. ne oldum değil ne olacağım deyin :)
    - doğru arkadaşlıklar edinin, sizi sömürlerine, kullanmalarına izin vermeyin :) bi sıgara versene ile başlar unutmayın.
    - asla kız meseleleri yüzünden bu güzel günlerinizi kötü bir şekilde harcamayın :)

• hazırlık okumayın
  • quote:

Orijinalden alıntı: tyildiz07

hazırlık okumayın

sebep?
  • Benim en büyük önerim şu olacak: Üniversiteyi gözünüzde sakın büyütmeyin. :)

Diğerleri:

• Hazırlık sınıfında okuyacaksanız, liseden çok farklı bir sistem beklemeyin. "Lise 5" denilebilir.

• İl dışından geliyorsanız, hazırlık sınıfı, okumakta olduğunuz ili tanımak için bir fırsat olabilir. Çünkü hazırlık sınıfının eğitim hayatınızdaki en rahat, boş zamanı en bol dönem olacağını söyleyeyim.

• Başka zaman size selam bile vermeyen, ödev, proje ve sınav zamanı geldiğinde "...'ciğim, nasılsın?" gibi şeyler söylerek samimi bir sohbete girip, "Ya ben şunu şunu yapamadım da/anlamadım da, yardım eder misin?", "Ya senin ders notlarını alabilir miyim?" vb. diyen tipler çok olacaktır. İçlerinde hoşlandığınız, güzel bir kız da olabilir. Böylelerine fazla yüz vermeyin. :)

• Sosyal olanakları sağlam bir üniversite gitmeniz şartıyla, ilginizi çeken kulüplere üye olup, öğrenci topluluklarına girip, etkinliklere katılmaya çalışın. Bu, hem çevre yapmak hem de kendinizi geliştirmek için iyi bir şey. Yabancı dilinizi geliştirmek gibi klasik şeylerden bahsetmiyorum zaten.

• Evrakları toplayabildiğiniz müddetçe, şansınızı denemek için, bulduğunuz burs veren her özel kuruma başvurmaya çalışın. Ama hiçbirinden bir şey çıkmazsa da büyük bir hüsrana uğramayın. Çünkü özel kurumların çoğunda bir gerçek var: torpil. :) Sağlam bir torpili olan bir vatandaş; birden çok kurumdan burs bağlayabilir, Çorum'la hiçbir bağlantısı olmasa da tanıdığı vasıtasıyla Çorumlular Derneğinden burs alabilir, başarısız olsa da bursunun kesilmemesini sağlayabilir...

• "Ortam yapacağım. Gezip tozacağım. Hatunlarla yatıp kalkacağım." diyerek abuk sabuk tiplerle fazla kaynaşmayın. Sonunda kendinizi maddi açıdan sömürülmüş, milletten borç para alan biri olarak bulabilirsiniz.

Hele İstanbul, İzmir gibi bir büyük şehre il dışından, ailenizden ayrı geliyorsanız; aman diyeyim, kendinize dikkat edin.

• Dersler için, çok başarılı anlatmadıkça kitap almayın. Çok başarılı anlatan bir kitapsa da, eğer korsan kitap kullanmama hassasiyetiniz yoksa ki öğrenci insanın olmaması lazım (), Google'dan aratarak PDF'ini bulmaya çalışın. Zaten artık ders notları Internet üzerinden paylaşılıyor. Hocalar da kitap aldırtmaz, sadece önerir. Genellikle derste tutulan notlar, fakülte ve kampüs kırtasiyelerinde satılan ders notları ve önceki yılların sınav soruları fotokopileri ile idare edilir.

• "İlk hafta gelmeyin." diyenlere kesinlikle kulak asmayın. Bir tanışma ve ortamı tanıma fırsatı oluyor. Daha ilk ders, sadece adını-soyadını söyleyip, dersle ilgili bilgileri (Syllabus) kısaca vererek derse başlayan hocalar çok. Bazıları hemen ödev de veriyor. Bu; üniversiteden üniversiteye ve hocadan hocaya değişebilir tabii.

• İlk hafta ilk işiniz; kampüste kafelerin, kırtasiyelerin, yemekhanenin, kütüphanenin vb. nerede olduğunu öğrenmek olmalı.

• Derse gireceğiniz binayı bilmiyorsanız, önce bir kampüs haritasından binanın yerine bakın. Giderken de tabelaları takip edin. Yine de bulamıyorsanız, yoldan birine sormaktan çekinmeyin. Herkes o kampüse ilk geldiğinde orayı avcunun içi gibi bilmiyor sonuçta.

• Kız konusunda Amerikan Pastası'ndaki gibi bir ortam beklemeyin. Burası Türkiye. :)

• Hoca derse girerken ayağa kalkmamanız gerektiği çok kez söylenmiştir zaten.

• Ölücü tipler çoktur. Çok samimi, çok iyi tanıdığınız kişiler olmadıkça, ki bu süreç de kısa değil, borç para vermeyin, bir yerde bir şey yiyip içmeye gitmeden önce "Hesabı ben öderim." demeyin. Yurtlarda da durum böyle.

• Dışarıdaki konuşmalarınızda zırt pırt üniversiteli olduğunuzun, hele saygın bir üniversiteye gidiyorsanız o üniversitede okuduğunuzun vurgusunu yapmayın. Zamanla itici bir hâl alıyor.

• Vakıf üniversitelerindeki atmosferi bilmiyorum; ama devlet üniversitesine gidecekseniz kıyafet konusunda kasmayın. Oturup milletin şıklığını, rüküşlüğünü analiz edip durmak işsizlikten başka bir şey değil. Bazen aynı kıyafetleri 4-5 gün giydiğim de oluyor, arkadaş çevremden de bir şey kaybetmedim, bu bana yeter. :) Şekil olacağım diye giyime çok para harcamayın, "gotik, Punk" gibi temalara bürünmek için kasanlardan olmayın.

• Ülkücüleriyle meşhur Gazi Üniversitesindeki durumu bilmiyorum, bizzat görmedim; ama siz karışmadıkça, bulaşmadıkça siyasi olaylar sizin için sorun olmaz. Ayrıca, siyasi kargaşaların yoğunluğu üniversiteden üniversiteye değişen bir şey. Yemekhanenin önüne TKP pankartlarını asanları da görürsünüz, kampüste Anadolu Gençlik Derneği (sağcı, muhafazakar bir topluluk) ilanları dağıtanları da... Zaman zaman bu sağcı ve solcu gruplar arasında, kendi aralarında kavgalar yaşanır. Siz sadece uzaktan izleyin.

• Her hoca, şu üniversite filmlerindeki, öğrenciyi kaale almayan, sadece tahtaya dönüp ders anlatıp dersi öylece bitiren hocalar gibi tabii ki de değil. Asistanından profesörüne kadar, öğrencilerle ilişkisi gayet iyi, dersi iyi anlatan hocalar da var. Ama abuk sabuk hocalarla da karşılaşacaksınız. Verdiği ders için bir sürü kural koyan, öğrenciye takan, patavatsız, hiçbir şey beğenmeyen, sınavlarda bir türlü umulan notu vermeyen hocalar da çok olacak. :) Bunların hepsine zamanla alışacaksınız. Sonuçta iş hayatında da üstümüzde her zaman istediğimiz gibi insanlar olmayacak.

• Her nota itiraz etmeyin. İnadına düşüren hocalar da var.

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.