Şimdi Ara

===KONU SİLİNSİN=== (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
3
Favori
3.425
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • şuna ilk yerli PC anakartı deyin. yoksa anakart bir sürü sektörde kullanılan elemandır.
    tek bir evin elektrik anakartı,bir dükkanın ışıklandırma anakartı vb yerli anakartlar yapılmaktadır.
    hiç unutmam 12 sene kadar önce mahalllede ev hanımları bir anten dükkanı için her gün yüzlerce yükseltici anakartı yapıyorlardı. ev hanımları ve anakart ne alaka dersiniz ama yapıyorlardı işte.
  • Küçük bir ayrıntı Mikro Aygıtlar Ltd.Şti. Yön.Kur.Bşk. Ferit Borku henüz 18 yaşında

cümlesinden sonrasını okumadım...
  • quote:

Orijinalden alıntı: senneanlarsindumbelek

Size de hicbir şekilde yaranilmiyor be birader.

Önemli olan üretmek değil geliştirebilmek demişsin.

Bir şeyi geliştirebilmen için önce üretmen gerekiyor.

Ne olursa olsun ülkemiz için olumlu bir gelişme.Bu forumda ülke ekonomisi konusunda iktidarı,muhalifi herkesin savunduğu ortak nokta, üreten bir ekonomimiz olması.Bill Gates, anasının karnından bill gates olarak doğmadı...
    Bilim konuştuğun zaman, teknoloji konuşacağın zaman GERÇEKLERİ KONUŞACAKSIN,

Bill Gates Amerikayı keşfedenlerdendir, ama anakart icat edilmiş, geliştirenler uçar kaçar adımlarla geliştiriyor zaten, sen çıkmış anakart yaparak Amerikayı yeniden keşfettim diyorsun..

Bunu sen, ben o yeriz ama, Bilim ve Gerçekler yemez.

Know how diye bir şey vardır...

Bir şey üreteceksen teknolojide, bugüne kadar başkasının yapmadığı bir şeyle ortaya çıkacaksın..

örnek: AMD olayı. intel varken amd farklı bir yapı ile çıktı, overclock ile verimlilik getirdiği ve intelin fiyat zincirini kırdı.

AMD ortaya çıktığında yıllardır işlemci üreten bir firma değildi. Direk olarak farklı bir yapıyla işlemci üretti ve intelin tekelini kırdı.

AMD olmasaydı bugün kullanıcının sıradan bir işlemcisi 1000 dolardan aşağı olmazdı.

Teknolojide ortaya çıkacaksan, farklılık yaratmazsan, ömrün kısa olur. Fasoncu kalırsın.

Tuğla üretmek farklı, teknoloji üretmek farklıdır.

Elmalarla armutlar toplanmaz. Dikkat etmek lazım.

• gigabyte a devam
  • Şu forumun ülke ve siyaset gündemi bölümüne dadandigim güne lanet olsun.

Hayatımda bu kadar boş insanı birarada görmedim.

Gorecegimi de sanmıyorum. %90 konular ve yazılanlar bu şekilde.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: vollkan59

Şu forumun ülke ve siyaset gündemi bölümüne dadandigim güne lanet olsun.

Hayatımda bu kadar boş insanı birarada görmedim.

Gorecegimi de sanmıyorum. %90 konular ve yazılanlar bu şekilde.
    Çok isabetli bir yorum olmuş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-BF8E9B238

Yapılmasında sıkıntı yok. O kadar bütçeyle çok rahat yapılır ama dünyaya pazarlamak imkansız gibi bişey. Bir kere çinli ve tayvanlı üreticiler ile maliyet konusunda baş etmenin imkanı yok. Hiçkimse 100 dolara asus varken 150 dolara vestel almaz. Ha kar beklemeden bu işi yapsa çok büyük bilgi birikimi ve deneyim elde edecek ama işte kapitalist düzen, para yoksa iş te yok diyor.

Ha ben devlet olsam ne yapardım sana söyleyeyim. Firmaları kendi keyiflerine göre başıboş mu bırakırdım tabi ki hayır. Türkiyede şu an üretilmeyen ama üretilebilecek şeylerin listesini çıkarırdım. Listedeki her bir ürün için, ürünü üretebilecek firmalara hitaben devletin resmi internet sitesinde duyuru açardım.

Mesela ürünlerden biri anakart olsun. Derdim ki son kullanıcının ihtiyacı görecek birkaç model anakart. Şartlar:
    1- Devre tasarımı özgün olacak, yerli olanaklarla yapılacak.
    2- Devre Türkiyede basılacak. (Türkiyede baskılı devre üretimi var ama anakart basacak kadar ileri seviyede değil. Bir duyuru da bunun için açılabilir).
    3- Üzerindeki komponentlerden Türkiyede üretilen varsa maliyetine bakmaksızın o kullanılacak. (Mesela direnç, kondansatör...)
    4- Edinilen bilgi birikimi üniversiteler ile paylaşılacak.
    ...

Şartlar yerine getirilerek üretim sağlanırsa eğer o günden itibaren ithal edilen bütün anakartlara %100 gümrük vergisi uygulanacak, ayrıca kamu kurumlarına alım yapılırken yerli ürün alınacak. Böylece ürün yurtdışında satılamasa dahi iç pazarda avantajlı duruma geçeceğinden dolayı firmanın zarar etme şansı olamayacak. Ayrıca sadece iç pazarda satılan ürün patentlerden de pek fazla etkilenmez. Çin yıllarca patent ücreti ödemeden üretip kendi vatandaşlarına kullandırdı.

İç pazarda birkaç sene geçirdikten sonra firma deneyim kazanır, kalitesini ispatlamış olur, maliyetini düşürür ve ithal edecek duruma gelebilir.

Alıntıları Göster
    ... (küfür hakaret vb. şeyler olmamasına rağmen hiçbir gerekçe göstermeden yazılanlar silindikten sonra konulara yorum yazmanın ne anlamı var.)

söylediğim ve adına montajcı aileler dediğim dahasıda olan firmaların kuruluş tarihi belli diğerleride, illa herşey kâr amaçlımı olacak olsa dahi yatırım arge diye bir tabir var. bir marka oluşturmak için tabiki ilk başta yatırım hatta zarar etmek gerekiyor. samsung adını bile bilemdiğimiz bir sürü telefon yada başka şeyler üretiyor. hepsinde başarılımı oluyor hayır ama deniyor. bunlar ilk başta hep başarılımı oldu ama denediler yaptılar. benim dediğim, bunların yapma imkanı varken işin kolayına kaçıp montajcılığı tercih etmeleridir. ve ülkeye fayda getirmek yerine kaymağını yemeyi seçmişlerdir.

bu adam bilmiyormuydu montajcılık yapmayı, oda yapar şuan ismi ve ailesi ülkenin en zengini olurdu ama yapmamış. bu kişiler yerine montajcı ailelerin destek ve rağbet görmesi benim için üzücüdür.

• quote:

Burada atlanılan konu, ana kartınız yerli değil. Dolayısıyla da siz yazılımlarınızı ana karta göre yapıyorsunuz. Onlar istedikleri zaman sizin yazılımlarınızı silebilir. Yazılımınız üzerinde oynama yapabilir. Bu yüzden de yerli ana kart gerçekten önemli

"Yazılımları ana karta göre tasarlama" gibi komik bir açıklamada bulunan şahsın (yaşı kaç olursa olsun) değil tüm devre elemanları ve tasarımı hazır gelen kompleks bir kartı birleştirip tamamlayabilmesi, breadboard üzerinde 8051 mikrokontrolörlerle düzgün çalışabilen bir devre bile hazırlaması mümkün değildir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hckr -- 30 Ağustos 2018; 11:26:46 >
  • vollkan59 kullanıcısına yanıt
    sana göre... diğerlerine göre de sen boşsun.
    kimin boş olup olmadığını ölçen bir alet olmadığına göre herkse birbirini boş kabul edecek. normal yani.
  • %100 yerli ve milli araba,savas ucagi,anakart,fuze

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Allah'ım günün en güzel haberi.

Abi uretsinlerde isterse AMD senpdron calistirsin.

Ruslar 'in 2 yıl önce ürettiği işlemcisi pentium 4 gucundeydi ,gelişir güçlendirilir

Umarım seri üretime geçilir ,merakla takip edeceğim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • https://forum.donanimhaber.com/yerli-oldugu-iddia-edilen-anakartin-asili--134734357#&gid=1&pid=9f4cbe7724c03680b25a77df9845a092-134734357&f=1

===KONU SİLİNSİN===

Çok benziyor bilemedim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ryshiz -- 30 Ağustos 2018; 19:24:58 >

• quote:

Orijinalden alıntı: B-2 Spirit

http://dianjitek.com/en/detail.php?id=221&utm_campaign=DonanimHaber&utm_medium=referral&utm_source=DonanimHaber
    Birebir aynısı değil mi ya ben mi yanlış görüyorum
  • Türkiye ve anakart ikilisini duyunca insan merak etmeden duramıyor.

Kimse şimdi sıfırdan anakart tasarlayacak değil, bu ülkede zaten bir sürü pcb assemble yapan firma var.

işin soru kısmı anakart sorunsuz çalışacak mı? intel ya da amd teknoloji ortaklığında know how ya da

mühendislik koordinasyonu nasıl sağlanacak? Firmanın silikon vadisinde bürosu olması gerekmez mi?

Ben tabiki bu gelişmeyi çok olumlu karşılayan bir Türk insanıyım. Bu tip sektörde sonuçta her şey paraya bakar!

Güzel giderlerse ileride çok daha fazla destek gelebilir onu söyliyim.

Bios ya da update nasıl olacak çok şaşırdım yoksa cola turka gibi cola'nın eski formülü mü kullanılacak?

Umarım anlatabilmişimdir!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rindaman -- 30 Ağustos 2018; 21:58:2 >
  • ... (küfür hakaret vb. şeyler olmamasına rağmen hiçbir gerekçe göstermeden yazılanlar silindikten sonra konulara yorum yazmanın ne anlamı var.)

kopyada olsa yapmışlarsa helal olsun. çinde bu işlere kopyalayarak başladı ünlü markaların araba olsun tv telefon vs hep kopyalarını üreterek başladı ve halada kopya üreetimler yapıyor. yeterki yapalım kopyada olsa yapalım üretmeye bir yerden başlayalım. ama tabi burada herşeye olumsuzluk ile bakan zihniyete kalsak hiçbirşey yapmadan durmamız gerekiyor.
  • Rindaman kullanıcısına yanıt
    geç bunları anakartın ne olduğunu bilmeyenler al yerli elektroniğimiz var diyorlar böyle anakart mı olur ? ne PCIe yuvası var ne bir şey laptop anakartına benziyor zaten

ayrıca bu linkte konudaki anakartın aynısı var

http://dianjitek.com/en/detail.php?id=221&utm_campaign=DonanimHaber&utm_medium=referral&utm_source=DonanimHaber

• Bir yerden başlamak lazım, adamlar 450.000 TL'ye olayı başlatmış hayırlı uğurlu olsun diyelim boşver eleştrip durmayalım!!

Benim de hayalim hep bilgisayar kasaları üretmekti.. Ama everest gibi dökülen shitty malzemeden değil..
  • quote:

Orijinalden alıntı: ŞAKACI

... (küfür hakaret vb. şeyler olmamasına rağmen hiçbir gerekçe göstermeden yazılanlar silindikten sonra konulara yorum yazmanın ne anlamı var.)

kopyada olsa yapmışlarsa helal olsun. çinde bu işlere kopyalayarak başladı ünlü markaların araba olsun tv telefon vs hep kopyalarını üreterek başladı ve halada kopya üreetimler yapıyor. yeterki yapalım kopyada olsa yapalım üretmeye bir yerden başlayalım. ama tabi burada herşeye olumsuzluk ile bakan zihniyete kalsak hiçbirşey yapmadan durmamız gerekiyor.
    Kopyalama falan yok. Gitmiş çin malı bir anakart satın almış, kimse göremez zannetmiş ve ben yaptım diye çıkmış ortaya. Sıradan bir sahtekar yani.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.