Şimdi Ara

KONU SİLİNSİN

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
1
Favori
2.949
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 150-1 -- 18 Ağustos 2012; 14:41:44 >

• İlk sorun için yanıt veremeyeceğim. Ama ikinci soruna yanıt vereyim.

Üniversiteye giriş sınavında (Eski sistem olarak ÖSS, şimdiki sistem olarak YGS-LYS... 4-5 yıl sonra da size hangi sistem gelirse... ) eklenen okul puanını etkileyen iki faktör var:

• Senin, diploma puanına, seninle beraber aynı liseden ve aynı yıl mezun olan adaylar arasında kaçıncı olduğun
  • Mezun olduğun lisenin, mezun olduğun yılki sınavda gösterdiği ortalama performansla, Türkiye genelinde kaçıncı olduğu

Yani "okul türü" tek başına ve doğrudan önemli bir unsur değil. Şimdiki YGS-LYS sistemine göre en yüksek okul puanı 75'tir ve hangi okuldan mezun olursa olsun, okul birincisine daima 75 gelir. Daha kötü bir Anadolu lisesini 3. bitirmiş bir öğrenciye de 72 puan gelebilirken, en iyi fen lisesini son sıralardan bitirmiş bir öğrenciye 64 puan gelebilir. Yani "Şu Fen Lisesine gidersen çok iyi okul puanı kazanırsın. Bu Anadolu Lisesine gidersen iyi bir okul puanı getiremezsin." diye bir şey kesin olarak ve doğrudan söylenemez. Senin okuldaki başarın da önemli.

Ayrıca bir okul türündeki okulları başlı başına karşılaştırmak doğru değil. Y Anadolu Lisesinin başarısı X Fen Lisesininkinden yüksek olabilir, A Fen Lisesinin başarısı B Anadolu Lisesinin başarısından yüksek olabilir. Hatta artık bazı Anadolu liselerinden çok daha başarılı olan düz liseler bile mevcut. :)

• Yukarı
  • Bana kalirsa Anadolu Liseleri. Daha genis bir yelpazeye sahipsin meslek seciminde.
  • fen
  • Tabikide fen ( Meslek lisesine gidiyorum )
  • Güncel
  • baslıga bakınca degisir derim.ama aydın izmir vb fen lisesi tutuyorsa onların onunde hicbir anadolu lisesi tutunamaz
  • fen lisesi hepsini parçalar puanın çok iyiyse fen lisesi tercih et fen olmazsada istanbul erkek dışında anadolu lisesine gitme kabataşta arkadaşım var adamlar müfredat filan anlatmıyolar arkadaşım çalışkan çocuk ama bişey anlamıyo temel bilgilerin verilmediğinden şikayetçi galatasarayında mezunlarına bak yarısı galatasaray üni ne gidiyor sayısal lise değiller ayrıca dersanede galataray ve robertliler berbat puanlar yapıyo haberin olsun yani... hedefin tıp mühendislikse fen lisesi orası beni boğar dersen istanbul erkek (anadolu öğretmendeyim) nereye gidersen git yine aynı müfredat herkesin eşit başlıycağını unutma genelde liseye başlarken bazıları çok kendini bişey sanar..düz liseden çok yüksek puan yapan adamlar var... o yüzden lise + destek yapabilir ama bu çok fazla diyemem iş sende biter bunu çok kez duymuşsundur ama gerçekten iş sende bitecek..
  • ilk sene git fene... 2. sene beğenmezsen geçersin anadoluya... yalnız, ben tmden de sınava girecem diyorsan anadoluya gitmende avantaj var fakat ben tıp, mühendislik okuyacağım diyorsan fene devam edersin..

ama ilk sene kesinlikle fene git, şayet pişman olursan bir daha dönemezsin(bkz: "ben"); ancak fenden anadolu liselerine geçiş yapılabiliyor.
  • 2 yıldır fen lisesinde okuyorum.Okul puanı açısından diyorsan fen liseleri daha iyi çünkü adam sayısı az en son sıradaki ile 1. ile çok puan farkı olmuyor.Çok çalışacaksan fene gel.Ama benim gibi biriysen normal çalışan dersleri takmayan aman ha direk anadolu lisesine git şimdi pişmanım açıkçası benim gibi birçok arkadaşımda.Örnek veriyim aynı okuldan mezun olduğum arkadaşım anadolu öğretmende sınavda yarım saat geç kalıp Türkçe'yi yapmamasına rağmen o 19. ben 22. oldum.Fen lisesine geliyorsan sıkıntıları göze alacaksın.Ben nasıl dayanıyorum bilmiyorum açıkçası.İflahımızı ... Ben olsam anadoluya giderim.Hem kız da yok
  • Bu sene puanımı düşürürmezsem 495 gibi bir ortalama oluyor.Yani neredeyse tüm liselere girme şansım oluyor.Sayısal mı sözel mi seçeceğim konusunda en ufak bir fikrim yok. Galatasaray'a bu sene giden arkadaşlarım tavsiye ediyorlar. Fen lisesine gidenlerdense pek memnun olan yok. Hepsi derslerin ağır olduğundan şikayetçi; fakat üniversite yerleştirme sonuçlarına bakıldığı zaman, Ankara Fen, İzmir Fen gibi liseler İstanbul Erkek, Galatasaray gibi liselerden çok daha üst sıralarda. Kafam epey karışık yani..

quote:

Orijinalden alıntı: ens_fb_96

ilk sene git fene... 2. sene beğenmezsen geçersin anadoluya... yalnız, ben tmden de sınava girecem diyorsan anadoluya gitmende avantaj var fakat ben tıp, mühendislik okuyacağım diyorsan fene devam edersin..

ama ilk sene kesinlikle fene git, şayet pişman olursan bir daha dönemezsin(bkz: "ben"); ancak fenden anadolu liselerine geçiş yapılabiliyor.

iyi biliyor musun geçiş olayını? örneğin bir İstanbul Erkek ya da Galatasaray'a geçiş yapabilir miyim, yoksa ilçemdeki çok yüksek puanlı olmayan anadolu lisesine mi olabiliyor bu geçiş?

• quote:

Orijinalden alıntı: fblimert

Bu sene puanımı düşürürmezsem 495 gibi bir ortalama oluyor.Yani neredeyse tüm liselere girme şansım oluyor.Sayısal mı sözel mi seçeceğim konusunda en ufak bir fikrim yok. Galatasaray'a bu sene giden arkadaşlarım tavsiye ediyorlar. Fen lisesine gidenlerdense pek memnun olan yok. Hepsi derslerin ağır olduğundan şikayetçi; fakat üniversite yerleştirme sonuçlarına bakıldığı zaman, Ankara Fen, İzmir Fen gibi liseler İstanbul Erkek, Galatasaray gibi liselerden çok daha üst sıralarda. Kafam epey karışık yani..

quote:

Orijinalden alıntı: ens_fb_96

ilk sene git fene... 2. sene beğenmezsen geçersin anadoluya... yalnız, ben tmden de sınava girecem diyorsan anadoluya gitmende avantaj var fakat ben tıp, mühendislik okuyacağım diyorsan fene devam edersin..

iyi biliyor musun geçiş olayını? örneğin bir İstanbul Erkek ya da Galatasaray'a geçiş yapabilir miyim, yoksa ilçemdeki çok yüksek puanlı olmayan anadolu lisesine mi olabiliyor bu geçiş?

nakil yönetmeliğini bilmiyorum ama sanırım senin yaptığın puanla alacak tüm okullara 2. sene nakil olabilirsin...

daha detaylı bilgi için okuldaki hocalarına danış veya meb'de nakil yönetmeliği vardır, incelemeni tavsiye ederim

• puanın yetiyorsa fen lisesi(ankara,atatürk ,izmir ) gitmen elbette iyidir.aslında bu biraz meslek seçimi ile ilgili.sayısal meslekler istiyorsan fen liseleri ya da anadolu liselerine gitmen iyidir.bu saydığım fenlere gidemiyorsan aaal de çok aşşağı kalmaz.doktor,mühendis olmak istersen yol bu.

ben sosyal meslekler tercih etmek istiyorum,avukat,yönetici olacağım dersen gsl tam yeri.genel gözlemim kabataş ya da istanbul erkekte de böyle.onlar daha sosyal oluyorlar:) diğer anadolu,fenler daha çok öss derecesine yönelik okullar.

yani kabaca böyle.merak ettiğin başka birşey olursa cevaplayabilirim.
  • Öğretmen liseslerinin anadolu liselerinden tek farkı LYS de öğretmenliği tercih ederkenki ek puan, diye biliyorum DOĞRUMUDUR..?
    Başka artısı eksisi varsa lütfen bilgilendirin, yiğenim bu yıl sınava girecek, denemelerde 450-460 puan alıyor, kritik bir dönemdeyiz yani..
  • Fen lisesi
  • tabiki fen lisesi
  • quote:

Orijinalden alıntı: ysrgraphic

Öğretmen liseslerinin anadolu liselerinden tek farkı LYS de öğretmenliği tercih ederkenki ek puan, diye biliyorum DOĞRUMUDUR..?
    Başka artısı eksisi varsa lütfen bilgilendirin, yiğenim bu yıl sınava girecek, denemelerde 450-460 puan alıyor, kritik bir dönemdeyiz yani..

ben anadolu öğretmen lisesindeyim... anadolu öğretmen liseleri fen liselerinden sonraki en iyi liselerdir istatistiklere bakabilirsiniz.. anadolu öğretmen lisesindekiler fen liseleriyle yarışır aralarındaki farkı şöyle dile getireyim anadolu öğretmen lisesinde ygs&lys de 450 yi geçen 30 kişi olur fen lisesinde 55 kişi olur örneğin..eğitim kalitesi oldukça iyidir.. anadolu lisesinden farkına gelince..öğrenci öğretmenlik seçerse 30 a yakın bir ek puan alıyor eğer çocuk öğretmen olacaksa verin çünkü boğaziçi ODTÜ gibi yerlerin eğitim fakültelerini öğretmen liseleri doldurur.. eğer öğretmen olmayacaksa bile verebilirsiniz çünkü anadolu öğretmen lisesinde özellikle bu yıllarda öğretmen olmak isteyen yok sadece eğitim kalitesi için tercih edilir hale geldi .. anadolu öğretmen lisesi daha fazla ders verir..anadolu liseleri 35 saat eğitim verirken anadolu öğretmen liseleri 38 saattir... meslek dersleri vardır bunlar kişinin gerçek hayatındada işine yarar.. ben 10. sınıfım eğitim psikolojisi 2 ders öğretmenliğe giriş 2 ders görüyorum..bunları seçip seçmeme şansınız yok zorunludur.... adına baktığınızda öğretmenlik yaptırıyolar gibi anlaşılabilir ama alakası yok 11. sınıfta 5 gün staja gidiyosun oda zaten ilkokullar a ders anlatırsın hatta anlatmayadabilirsin öğretmen seni en arkaya oturtup dinletebilirde .. yani 4 senede sadece 5 gün staj var meslek dersleride kitap veriyolar sınavdan önce okuyup giriyoruz bu derslerde sosyal şeyler konuşuluyo bir kişinin işinde uzman olması neden önemli,çocukların büyümesi olgunlaşması gelişmesi kritik dönemleri vs.. umarım yardımcı olmuşumdur

• quote:

Orijinalden alıntı: ysrgraphic

Öğretmen liseslerinin anadolu liselerinden tek farkı LYS de öğretmenliği tercih ederkenki ek puan, diye biliyorum DOĞRUMUDUR..?

Özellikle küçük şehirlerde fen lisesine giremeyen öğrenciler anadolu öğretmen lisesine gider
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.