Şimdi Ara

Konum hizmetlerine (location services) dikkat

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
236
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Biraz önce birşey farkettim. Belki siz daha önceden de biliyordunuz ama ben yine de yazayım. Belki farkında olmayanlarınız vardır, faydam dokunur.

Bugün numaramı Turkcell'e taşıdım, 100 MB internet paketi hediye geldi. Evde olduğum için wifi'ı açtım, mobil datayı kapattım. Yarım saat sonra 3 KB mobil data kullanıldı, katanız 100 KB düştü, 99.9 MB kaldı diye mesaj geldi. Nasıl olur ki mobil datayı kapattım dedim ve araştırırken şunun farkına vardım. Kullandığım telefon android ve yer bildirim hizmetlerinin açık olduğunu fark ettim. Yüksek doğrulukta mobil veri, wifi ve GPS kullanımı etkindi. Bundan olabilir dedim, düşük doğruluk yani sadece GPS'i seçtim. Yandex Navigasyonu açtım yine 3 KB kullanım 100 KB kotadan düştü, 99.9 MB kaldı mesajı geldi. Konum hizmetlerine girdim baktım, Yandex Navigasyon yüksek doğruluk ile bağlanmış. Şimdi tamamen konum hizmetlerini kapattım. Bakalım yine arada sırada kotadan düşecek mi göreceğiz.

Sizin de aklınızda olsun, internet paketiniz yoksa veya kısıtlıysa konum hizmetlerini kapatın, sadece GPS'i seçmeniz de yetmiyor.

Ayrıca bir de şu aklıma geldi. Kontör atımı 100 KB olan internet paketi olanlar kotam çabuk doluyor demesinin sebebi muhtemelen budur. Her konum hizmetini kullandığında 100'er KB keserse ve günde 20 defa konum hizmeti çalışsa günde 2 MB, ayda 60 MB sadece buna gider. Bir de internet paketinin olmadığını düşün, her seferinde 1-2 lira kesse geçmiş olsun :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Navi'yi kullanmıyorum ama Haritalar'ı da her başlangıçta tekrar açıyor kendini. Uygulamalar'dan kapatmak gerekiyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • coolman7 C kullanıcısına yanıt
    Türkcellde faturasız hatlar için kota düşüm periyodu 100KB. bu miktarın altında kullansanızda 100KB düşer. Ayrıca bu miktarın altında kalan küsuratlara için de geçerli bu. Örneği 101 KB kullanırsanız kotadan 200KB düşülür.
    3KB gitmesi meselesine gelirsek, o 3KB sadece konum bulmak için gitmez.
    İşletim sistemimin arkaplanında çalışan birtakım servisleri, whatsapp facebook gibi uygulamaları unutmamak lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 5 Ocak 2016; 15:37:52 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bilgilendirme için teşekkürler
  • Mobil veriyi kapattığım için sadece konum servisi 3 KB harcıyor. Mobil veriyi açsam daha fazla harcar.

Bu konunun asıl amacı da bu zaten. Mobil veriyi kapattığım halde konum servisi az da olsa mobil veri kullanıyor.

Ama mobil veri için paketiniz yoksa bu az veri bile ciddi tutarlarda maliyet çıkartabilir operatörün uyguladığı tarifeye göre.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.